Siz bu hanımıma saygı duyacaksınız,ona bir adım geleceksiniz,o da aynı şekilde size saygı duyacak ve size iki adım gelecek yoksa bozuşuruz bize hissettirdiği buydu..kısacası ne yardan vazgeçerim ne de çocuklarımdan dediBabanız el kadını için sizi kapıya koyacağını hissettirecek biriyse yere batsın onun babalığı!!!
Kötü bir bayan olsa iki kardeşe de yapar zulmünü,birini kayırıp diğerinin canına okumaz zaten
Bence babalık bu değil kusura bakmayın.Siz bu hanımıma saygı duyacaksınız,ona bir adım geleceksiniz,o da aynı şekilde size saygı duyacak ve size iki adım gelecek yoksa bozuşuruz bize hissettirdiği buydu..kısacası ne yardan vazgeçerim ne de çocuklarımdan dedi
12 yaşındaki koca kız kirli donlarını yerlere atıp gidiyor, Pilavı elleriyle yiyor, elleriyle yediği pilavın yağını saçına koltuklara sürüyor,evin içinde ayakkabıyla dolaşıyorMUŞ öyle mi? Evde Maymun besler gibi anlatmış çocuğu. Kendisini de sevgisine karşılık alamayan fedakar birey olarak anlatmış. Siz anlatınlanları bırakın da gerçekleri görün! Küçük çocuk büyüsün sesi çıksın aynı şikayetleri onun içinde söyleyecek bu hanımefendi GÖRÜRSÜNÜZ! Ben böyle sevgisine karşılık alamayan fedakar hanımefendilerden çok gördüm! Şikayet ettiği kişi bir birey değil bir ÇOCUK. Sevgi vererek bütün herşeyini bastırabileceğimiz tek insanoğlu çocuktur! Sevgi yok, her şey ortada… Siz hikayeyi okumaya devam edin bayan kendisini destekleyenlerin yorumlarını eşine okutsun çocuğu haklı bulanları toz etsin! Çok gördük çookkk.12 yaşındaki koca kız kirli donlarını yerlere atıp gidiyor ,Pilavı elleriyle yiyor, elleriyle yediği pilavın yağını saçına koltuklara sürüyor,evin içinde ayakkabıyla dolaşıyor normal mi bunlar:) sizin evladınız olsa kabul edermisiniz,ederim diyorsanız diyecek sözüm yok siz haklısınız o zaman
O resimleri bende 7/24 görsem o evde kalamam,kendimi hep kötü hissederim,hem çocuklar hemde ben geçmişte takılı kalırız,birbirimize alışabilmemiz zorlaşır ,resimlerin duvarda asılı kalması çocuklar içinde çok acıEvlat ayrimini kendi dogurduguna yapanlar var hanim efendi, elin cocuguna mi aciyacak..... Iyi biri olsa zaten annesinin resmine bile karismiyorum diye Burda alkis beklemez.
Siz olayın içindesiniz galiba ,aynı evdemi yaşıyorsunuz?Kadının anlattıklarına hikaye demişsiniz,herşeyi ben biliyorum demişsiniz,kadının yanıbaşında yaşayan kişilerden biri gibisiniz,anlattıkları yalan yanlış demişsiniz,çocuğu maymun besler gibi beslediğine de şahitsiniz bilemedim ne diyim:) Ben genelde konuyu açanın ilk mesajına göre değerlendiriyorum olayları12 yaşındaki koca kız kirli donlarını yerlere atıp gidiyor, Pilavı elleriyle yiyor, elleriyle yediği pilavın yağını saçına koltuklara sürüyor,evin içinde ayakkabıyla dolaşıyorMUŞ öyle mi? Evde Maymun besler gibi anlatmış çocuğu. Kendisini de sevgisine karşılık alamayan fedakar birey olarak anlatmış. Siz anlatınlanları bırakın da gerçekleri görün! Küçük çocuk büyüsün sesi çıksın aynı şikayetleri onun içinde söyleyecek bu hanımefendi GÖRÜRSÜNÜZ! Ben böyle sevgisine karşılık alamayan fedakar hanımefendilerden çok gördüm! Şikayet ettiği kişi bir birey değil bir ÇOCUK. Sevgi vererek bütün herşeyini bastırabileceğimiz tek insanoğlu çocuktur! Sevgi yok, her şey ortada… Siz hikayeyi okumaya devam edin bayan kendisini destekleyenlerin yorumlarını eşine okutsun çocuğu haklı bulanları toz etsin! Çok gördük çookkk.
Zor görmemiş dediğiniz kız çocuğu daha çocukluğunun başında annesinin koynundayken annesini toprağa vermiş bu zorluk olarak yetmedi size daha ne reva gördünüz bu yaralı ruha?Ya seni eleştirenler olmuş ,hiç anlam veremedim,onların galiba tuzu kuru,uzaktan atıp tutmak kolay...Benimde babam ikinci evliliğini yaptı,eşşek gibi babamın hanımına saygı duyduk,o değil biz ona hizmet ettik,hala kaç yaşına geldim hizmet etmeyede devam ediyoruz babamın eşi sonuçta,babam için bu durumdan hiçte gocunmadım.Ha biz böyle olduğumuz için kadında bize güleryüz gösterdi hep.Ama senin anlattığın gibi bu 12 yaşındaki kız gibi davransak babam bizi kapı dışarı koyardı,evlat olarak da yüzümüze bakmazdı,bu kız hiç zoru görmemiş ki 12 yaşında ev işide yapılır,dağıttığını toplama zahmetinde de bulunulur,üvey annenle sıkı fıkı olmazsın ama saygı duyarsın kadını çatlatmakla meşgul olmak yerine oturur ders çalışırsın,takkeni önüne koyar bi düşünürsün.küçük kardeşi yapsa bunları aklı basmıyo diyeceğim ama bu koca kız yahu,daha ağır konuşmak istemiyorum ama inan ben kendi evladıma zor sabrediyorum,senin yerinde olsam yapamazdım devam edemezdim
Ama şöyle düşünün yeni evlendiğiniz adama oğlunuz hiç şans tanımayacak,her türlü şımarıklığı ,asi davranışı,terbiyesizliği yapacak, adam bi yere kadar sabreder,bi yere kadar kendini tanıtmaya anlatmaya çalışır sonra sizin bitti demenize bile gerek kalmaz adam kaçar gider zaten:)Bence babalık bu değil kusura bakmayın.
Bugün eşimden ayrılsam yeni gelen adam oğlumu üzdüğü, ağlattığı, azarladığı anda biter. Aynı koruyucu tavrı kocamdan da beklerim. Kimse için evladını kapıya koyamaz.
Siz olayın içindesiniz galiba ,aynı evdemi yaşıyorsunuz?Kadının anlattıklarına hikaye demişsiniz,herşeyi ben biliyorum demişsiniz,kadının yanıbaşında yaşayan kişilerden biri gibisiniz,anlattıkları yalan yanlış demişsiniz,çocuğu maymun besler gibi beslediğine de şahitsiniz bilemedim ne diyim:) Ben genelde konuyu açanın ilk mesajına göre değerlendiriyorum olaylar
Siz 12 yaşındaki koca kız kirli donlarını yerlere atıp gidiyor ,Pilavı elleriyle yiyor, elleriyle yediği pilavın yağını saçına koltuklara sürüyor,evin içinde ayakkabıyla dolaşıyor DERKEN AYNI EVDE Mİ YAŞIYORDUNUZ PEKİ? Bazıları sizin gibi sadece okur işte… Burda neyin ne olduğunu görebilen insanların varlığını görmek ne umut verici… Size 12 yaşındaki bir çocuğu şikayet eden yetişkin bireyin hikayesini iyi okumalar diliyorum.Siz olayın içindesiniz galiba ,aynı evdemi yaşıyorsunuz?Kadının anlattıklarına hikaye demişsiniz,herşeyi ben biliyorum demişsiniz,kadının yanıbaşında yaşayan kişilerden biri gibisiniz,anlattıkları yalan yanlış demişsiniz,çocuğu maymun besler gibi beslediğine de şahitsiniz bilemedim ne diyim:) Ben genelde konuyu açanın ilk mesajına göre değerlendiriyorum olayları
Biraz taraflı ve kırıcı yorum olmamış mıAy yorumları okudukça içime hüzün doldu.
Kötüsünüz.
Yaptığınız her harekette size minnet duymalarını bekliyorsunuz.
Şunu yaptım, bunu yaptım, karşılığında bunu bekliyorum minvalinde sayısız yorumunuz var.
Eski konularınızdaki yorumlarınızı da okudum.
O kız duygusal anlamda yardıma ihtiyaç duyuyor ve bunu bas bas bağırıyor davranışlarıyla.
Siz kibrinizden göremiyorsunuz.
Bir de kalkmış annesinin fotoğraflarına laf etmiyorum diyorsunuz. Pardon? Ha doğru, buna da minnet duymalı kız değil mi?
Eski yorumlarınızda yazmışsınız ki: kız 10 günde vir fotoğraflar için özür diliyor vs.
Kusura bakmayın ama o kıza bunu hissettirmişsiniz.
Yoksa 12 yaşındaki kızın nereden aklına gelecek üvey annem öz annemi kıskanır mı vs vs.
Artık bakış mı attınız ne yaptınız bilmşyorum
Geöen hafta eşime demiştim ki dünyanın binbir türlü hali var. Olur da kader bizi ayırırsa lütfen evlenme. Evlenirsen de oğlumu ezdirme.
Ne kadar doğru bir konuşma yapmışım. Bir de ingiltere ye çocuklara bakarım, hayatlarına dokunurum diye gitmişsiniz.
Yemek, temizlik dışında ne yapıyorsunuz hayatlarına dokunmak için?
Gerçekten annelik yapmayı denediniz mi?
Çünkü diğerleri için hizmetçi yeterli olur.
Bir yorumda biri size demiş ki: damardan gir, beni üzersen gelmem falan de. Siz de demişsiniz ki işe yaramıyor, kıza damardan da girdim önceden demişsiniz.
Zaten kaybetme korkusu olan bir kızı neden yokluğunuzl tehdit ettiniz? Neden duygusal şiddet uyguluyorsunuz? Kendi evladınız olsa kıyamazdınız seni bırakıp giderim demeye.
İki kap yemek yapıp kendinizi ilah, kurtarıcı, süper kahraman falan sanmışsınız ama arka planda kendi düzeninizi, temizlik takıntınızı 12 yaşında bu düzene alışık olmayan bir kıza zorla kabul ettirmeye çalışıyorsunuz. Kız sizin aldığınız bardağı bile zor kabullenmiş. Annesinin düzenini arıyor onu özlüyor anlamıyor musunuz?
Saygı saygı diye kendinizi kaybetmişsiniz...
Üzüldüm adınıza, demek bir gün bile tembellik etme hakkınız olmamış, bir kere bile hata etme lüksünüz olmamış, çocukluğunuz zaten default hakkınız olan sevgiyi haketmekle geçmiş. Keşke bunu normalleştirmeseydiniz içinizde. Bu normal değil çünkü, siz yaptınız diye herkes yapmak zorunda da değil.Ya seni eleştirenler olmuş ,hiç anlam veremedim,onların galiba tuzu kuru,uzaktan atıp tutmak kolay...Benimde babam ikinci evliliğini yaptı,eşşek gibi babamın hanımına saygı duyduk,o değil biz ona hizmet ettik,hala kaç yaşına geldim hizmet etmeyede devam ediyoruz babamın eşi sonuçta,babam için bu durumdan hiçte gocunmadım.Ha biz böyle olduğumuz için kadında bize güleryüz gösterdi hep.Ama senin anlattığın gibi bu 12 yaşındaki kız gibi davransak babam bizi kapı dışarı koyardı,evlat olarak da yüzümüze bakmazdı,bu kız hiç zoru görmemiş ki 12 yaşında ev işide yapılır,dağıttığını toplama zahmetinde de bulunulur,üvey annenle sıkı fıkı olmazsın ama saygı duyarsın kadını çatlatmakla meşgul olmak yerine oturur ders çalışırsın,takkeni önüne koyar bi düşünürsün.küçük kardeşi yapsa bunları aklı basmıyo diyeceğim ama bu koca kız yahu,daha ağır konuşmak istemiyorum ama inan ben kendi evladıma zor sabrediyorum,senin yerinde olsam yapamazdım devam edemezdim
Evladınız bunları yapsa ne yaparsınız peki kabul etmeyip, evlatlıktan red mi edersiniz, sokağa mı atarsınız? Bir uzmana gider önce kendiniz danışırsınız, nerde yanlış yapıyorum da evladımı bu hale getirdim diye, sonra çocuğunuzu da götürürsünüz, böyle birşey yaşasam derdim evin dağınıklığı pisliği bunlarla uğraşırken yorulmam olmazdı, evladımın bu hale gelecek kadar büyük sorunları olmasına üzülürdüm.12 yaşındaki koca kız kirli donlarını yerlere atıp gidiyor ,Pilavı elleriyle yiyor, elleriyle yediği pilavın yağını saçına koltuklara sürüyor,evin içinde ayakkabıyla dolaşıyor normal mi bunlar:) sizin evladınız olsa kabul edermisiniz,ederim diyorsanız diyecek sözüm yok siz haklısınız o zaman
Ne olursunuz büyük konuşmayınBence babalık bu değil kusura bakmayın.
Bugün eşimden ayrılsam yeni gelen adam oğlumu üzdüğü, ağlattığı, azarladığı anda biter. Aynı koruyucu tavrı kocamdan da beklerim. Kimse için evladını kapıya koyamaz.
Kadın nerede sevgi verdiğinden bahsetti ki, ben mi kaçırdım gözden? Kadın sadece yaptığı işlerden bahsedip çocuktan şikayet etmiş, sevgiye merhamete dair hiçbirşey yok ki12 yaşındaki koca kız kirli donlarını yerlere atıp gidiyor, Pilavı elleriyle yiyor, elleriyle yediği pilavın yağını saçına koltuklara sürüyor,evin içinde ayakkabıyla dolaşıyorMUŞ öyle mi? Evde Maymun besler gibi anlatmış çocuğu. Kendisini de sevgisine karşılık alamayan fedakar birey olarak anlatmış. Siz anlatınlanları bırakın da gerçekleri görün! Küçük çocuk büyüsün sesi çıksın aynı şikayetleri onun içinde söyleyecek bu hanımefendi GÖRÜRSÜNÜZ! Ben böyle sevgisine karşılık alamayan fedakar hanımefendilerden çok gördüm! Şikayet ettiği kişi bir birey değil bir ÇOCUK. Sevgi vererek bütün herşeyini bastırabileceğimiz tek insanoğlu çocuktur! Sevgi yok, her şey ortada… Siz hikayeyi okumaya devam edin bayan kendisini destekleyenlerin yorumlarını eşine okutsun çocuğu haklı bulanları toz etsin! Çok gördük çookkk.
Bende kaybettiğim babaannemin fotoğraflarına videolarına bakıp onunla hasret gideriyorumO resimleri bende 7/24 görsem o evde kalamam,kendimi hep kötü hissederim,hem çocuklar hemde ben geçmişte takılı kalırız,birbirimize alışabilmemiz zorlaşır ,resimlerin duvarda asılı kalması çocuklar içinde çok acışahsen annemin resimlerine şu yaşa geldim hala bakmaya zorlanıyorum içimde yangınlar fırtınalar kopar oluyor ,isyanlar başlıyor iyi hissetmiyorum
Bu zorluk bana yeterde artar bile,anne kaybını herkese anlatın ama lütfen bana anlatmayın,o acıyı ben yaşadım ne demek olduğunu biliyorum.anneyi kaybettikten sonra babaya sen bir daha evlenme,evlenme hakkın yok desen bunu kaç baba dinler?100 babadan belki 5 i dinlerZor görmemiş dediğiniz kız çocuğu daha çocukluğunun başında annesinin koynundayken annesini toprağa vermiş bu zorluk olarak yetmedi size daha ne reva gördünüz bu yaralı ruha?
Babamın karısına hizmet etmek zorunda değilim az yesin Uşak tutsun, karısına hizmet etmedim diye beni kapının önüne koyan babasında Allah belasını versin
Annelik merhamet işidir, keşke merhameti olmayan yumurtalığı olmayanlar gibi anne olamasa
Yatak odanıza kadar girmiyorsa sorun değil. Ortak çocuk var, o kadın öldü gitti diye silinmez izleri, daha dün gelmiş birinin gücü yetmez. Çocuğu olmayan çocuklu biriyle evlenmesin, eşekten düşmüşün halini eşekten düşmüş anlar diye boşuna demiyoruz.O resimleri bende 7/24 görsem o evde kalamam,kendimi hep kötü hissederim,hem çocuklar hemde ben geçmişte takılı kalırız,birbirimize alışabilmemiz zorlaşır ,resimlerin duvarda asılı kalması çocuklar içinde çok acışahsen annemin resimlerine şu yaşa geldim hala bakmaya zorlanıyorum içimde yangınlar fırtınalar kopar oluyor ,isyanlar başlıyor iyi hissetmiyorum
Evet kaçırmışsınız. Severim, yedirir içiririm okula temiz gönderirim yazmış. Olması gereken değilmişcesine. Takdir etmek gerek sanırım.Kadın nerede sevgi verdiğinden bahsetti ki, ben mi kaçırdım gözden? Kadın sadece yaptığı işlerden bahsedip çocuktan şikayet etmiş, sevgiye merhamete dair hiçbirşey yok ki
Yeri geliyor 2-3 yaşındaki kendi çocuklarımızıda şikayet ediyoruz burda,yakınıyoruz,ah bu çocuk bunları yapıyor dayanamıyorum ,sinirleniyorum sesimi yükseltiyorum ne yapabilirim diye soruyoruz,yetişkin bireymiyiz evet ama çıkmaza girdiğimiz oluyor akıl danışıyoruz bu bizim kötü anneler olduğumuzu göstermez ki kaldıkı bu konudaki kız 12 yaşındaSiz 12 yaşındaki koca kız kirli donlarını yerlere atıp gidiyor ,Pilavı elleriyle yiyor, elleriyle yediği pilavın yağını saçına koltuklara sürüyor,evin içinde ayakkabıyla dolaşıyor DERKEN AYNI EVDE Mİ YAŞIYORDUNUZ PEKİ? Bazıları sizin gibi sadece okur işte… Burda neyin ne olduğunu görebilen insanların varlığını görmek ne umut verici… Size 12 yaşındaki bir çocuğu şikayet eden yetişkin bireyin hikayesini iyi okumalar diliyorum.
Öyle şey olur mu yahu:) köle ettiniz beni iki dakikada,tembellik ettğimde çok oldu yan gelip yattığımda,kafama göre de çok takıldım,gezdim tozdum,okulumuda okudum,mesleğimide elime aldım,üvey anamın hizmetçisi ettiniz beni:)) yanlış anlıyorsunuz yada ben anlatamıyorum sadece demek istediğim baba figürü burada hanımına ve kızına dur demeli,ikisine de adil olmalı,siz bu bayana zülm etmeyin güzel davranın o da size diyebilmeliÜzüldüm adınıza, demek bir gün bile tembellik etme hakkınız olmamış, bir kere bile hata etme lüksünüz olmamış, çocukluğunuz zaten default hakkınız olan sevgiyi haketmekle geçmiş. Keşke bunu normalleştirmeseydiniz içinizde. Bu normal değil çünkü, siz yaptınız diye herkes yapmak zorunda da değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?