eşimin kızı ve sorunlar

Bence hayatınızda diğer seçenekleri de değerlendirme zamanı gelmiş. Her şeyi boşverin şuan ; kendinizi dinleyin sadece şuan hayattan ne bekliyorsunuz?
Ona göre yol haritası çizin. Vereceğiniz hiç bir karar yolun sonu değil hepsi yeni bir başlangıç aslunda...

Bu çocuğu o hale getiren babası
Siz ne yapsanız zoruna gitmiş ama kendi ilgilenmemiş, çocuğun döktüğünü toplamamış yapma etme kızım bile dememiş en kolay yolu seçmiş.
Ben kötü olmayayım ama kızımada laf söylenmesin demiş.
O çocuğun bu halde olması çok normal
Çocuklar ebeveynlerinin tavırlarını bilim adamı tavırlarıyla izler. Her şeyde kendi çıkarına olan yolu seçer.
İki ebeveyn arasında birlik yoksa biri kızarken diğeri ödüllendiriyorsa zaten o çocuktan doğru davranışı seçmez çünkü işini gelmez.
Bence ayrılın derim bunu çocuk için değil arada denge kuramayan ve sizi kullanan o adam için derim.

Yorumlarınızı tek tek okudum. Teşekkür ederim kafa yorup cevap yazmışsınız. Kimse dört dörtlük degil. Hepimiz şaşabiliyoruz. O yüzden bazı yorumlara kızsam da, dışarıdan gözlemler her zaman iyidir. Tabi iyi niyetli olduğunu düşündüğüm her eleştiriye, hakkımda ne kadar olumsuz olursa olsun hep değer vermişimdir.
Tekrar teşekkür ederim. Söylediklerinizin hepsini düşünücem. Umarım hayat herkes icin, çoluk çocuk, büyük küçük, güzellikler getirir

Sen kimsenin hizmetçisi değilsin dön ülkene rahatça yasa

siz gelmeden önce nasıl yaşıyorlarmış temizliği kim yapıyormuş? 5 sene öyle nasıl yaşamışlar? bir de siz kendinizi parçalıyorsunuz sorunu çözmek için ama evin hiçbir ferdinin umrunda değil sorunu çözmek. onlar öyle mutlu. sizi de takmıyorlar. eşiniz eş gibi değil, sizin yanınızda değil. nesini sevdiniz ki bu adamın anlamadım.

+++++++++++++

Yeminle alnindan öpesim geldi. Ah yavrular ah. Icime otturdular resmen.

Buna hakkınız yok zaten
El uzatamayacağınız birşeye el uzatmadınız diye takdir mi bekliyorsunuz

Bak seni seviyorum bacım öyle böyle değil bayağı seviyorum ya
Kelimesi kelimesine kalbimden geçenleri yazmışsın
İçim titredi o çocuğa, üzüntüden hasretten ilgisizlikten ne hale gelmiş, isyan ediyor feryad ediyor bir Allah kulu görmüyor içindeki yangını
Saygıda saygı tutturmuşlar, asıl saygıyı o çocuklar hakediyor

Ya siz hala düşünüyor musunuz? Dönüp boşanacaksınız çünkü eşiniz sizi sevmiyor. Bedava işçi olarak görüyor, çocuklara hizmet edin diye evlenmiş. Bunlar kırıcı ama artık kendinize gelin. Bin kişi aynı şeyi yazdı. Hala kendinizi kandırıyorsunuz ya da bizimle dalga geçiyorsunuz. Size diyecek bir şey yok, sizin probleminiz zaten kızcağız değil ki! Sizin probleminiz evliliğiniz. Yok ben hizmetçi olarak görülmeye devam edeceğim bunu sonlandırmak için de 1-2 çocuk yaparım zaman içinde düzelir diyorsanız da söyleyeyim hayatınız çok daha beter olacak. Ders vermek adına da gitmeye falan kalkmayın, gidecekseniz geri dönüşü olmaksızın gidin hanımefendi.

Ben kalp sen

Ya bugün dışarıda işim vardı. 5 aylık bebeğimi anneme bıraktık saatlerce. Mahsunlaşmış. Döndüğümüzde bi mutlu oldu, kucağımdan inmedi, mememi bırakmadı. Özlemiş küçücük çocuk ya. Daja aklı ermiyor.
O kız kim bilir nasıl özlüyordur annesini. Anne yerine koymaya çalıştığı kadın da saygı diye delirecek. Kızın her hareketi baştan aşağoya a dan z ye yardım çığlığı resmen. Biri yardım eli uzatmalı o kıza. Asıl hayata dokunmak bu olur. Yoksa 2 tencere yemek, 1 ev temizliği değil hayata dokunmak.

Oğlum 5 yaşındyken 20gün hastanede yattım, babasıyla hergün yarım saat gelip gördü beni
Şuan 8 yaşında, geçen hafta hastalandım, bi baktım oğlum yok ortalıkta, merdiven boşluğuna girmiş ağlıyor, sordum derdini ne dedi biliyor musun, sen hastanede yatarken okadar üzüldüm özledim ki seni Allah a dua ettim seni bana yollasın diye ağlamazsam hemen yollar sandım gece babama uyuyor gibi yaptım tuttum kendimi ağlamadım, ya yine hastanede kalırsan diye korktum tutamadım kendimi bu sefer burda gizli ağlıyorum annecim
Birşeyleri idrak etmek için illa doğurmak gerekmiyor ya kalbinde merhamet olan herkes duyabilir şu yaralı kalbin atışlarını
Ama saygı daha önemli tabii biz nerden anlayacaz

Biraz empati biraz… Kız 12 yaşında diyorsunuz iş yapmasını beklerseniz tabi ki hoş bir yaklaşımda bulunamazsınız. Ergenlik çağı başlamış üstelik. Ben herşeyin sizin anlattığınız gibi toz pembe olduğunu düşünmüyorum annesi de yok ki kızın etkiliyor diyelim. Sizi babasından bile kıskanabilir ama sizin sevginizi gördükçe bu kıskançlık son bulur aksi mümkün değil eğer mümkünse psikoloğa götürmelisiniz. Daha çok sevgi vermeyi deneyin daha sonra disipline edersiniz… Önce sevgi. Karşınızdakinin 12 yaşında bir kız çocuğu olduğunu unutmayın sadece iş yapmıyor diye şikayetlenip durmanızdan nice hatalarınızın olduğunu öngörüyorum… Sevgiyle kalın.

Ya seni eleştirenler olmuş ,hiç anlam veremedim,onların galiba tuzu kuru,uzaktan atıp tutmak kolay...Benimde babam ikinci evliliğini yaptı,eşşek gibi babamın hanımına saygı duyduk,o değil biz ona hizmet ettik,hala kaç yaşına geldim hizmet etmeyede devam ediyoruz babamın eşi sonuçta,babam için bu durumdan hiçte gocunmadım.Ha biz böyle olduğumuz için kadında bize güleryüz gösterdi hep.Ama senin anlattığın gibi bu 12 yaşındaki kız gibi davransak babam bizi kapı dışarı koyardı,evlat olarak da yüzümüze bakmazdı,bu kız hiç zoru görmemiş ki 12 yaşında ev işide yapılır,dağıttığını toplama zahmetinde de bulunulur,üvey annenle sıkı fıkı olmazsın ama saygı duyarsın kadını çatlatmakla meşgul olmak yerine oturur ders çalışırsın,takkeni önüne koyar bi düşünürsün.küçük kardeşi yapsa bunları aklı basmıyo diyeceğim ama bu koca kız yahu,daha ağır konuşmak istemiyorum ama inan ben kendi evladıma zor sabrediyorum,senin yerinde olsam yapamazdım devam edemezdim

Siz babanızın eşine eşşek gibi kendinizden ödün vermiş olabilirsiniz… Siz bu şekilde büyüdünüz diye doğru olan bu değil. 12 yaşında bir kız odasında annesinin resmi olduğu için babasının eşinden defalarca kez özür diliyorsa bu kız gayet ılımlı bir çocuktur! Herşeyi sevgi çözer sizin yaptığınız gibi hizmet değil.! Çünkü herkes sizin kadar hizmetkar olamayabilir dolayısıyla karşısındaki kadını tanıma fırsatı olmayabilir. O çocuğun bal gibi de sevilmeye ihtiyacı var. Biraz vicdanlı yorumlar yapın! Yazdıklarınızı okuduktan sonra yorum sahibinin davranışlarını tahmin etmek zor değil!

12 yaşındaki koca kız kirli donlarını yerlere atıp gidiyor ,Pilavı elleriyle yiyor, elleriyle yediği pilavın yağını saçına koltuklara sürüyor,evin içinde ayakkabıyla dolaşıyor normal mi bunlar:) sizin evladınız olsa kabul edermisiniz,ederim diyorsanız diyecek sözüm yok siz haklısınız o zaman

Babanız el kadını için sizi kapıya koyacağını hissettirecek biriyse yere batsın onun babalığı!!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…