eşimin kızı ve sorunlar

Ya aslında kendisi bana sürekli gelir seni çok seviyorum der, günde en az 3 5 kez. Ama yapı itibariyle biraz zor bir çocuk. Eşimin anlattığına göre annesine de çok çektirirmiş ama sanırım ben annesi gibi istediğimi soyleyemedigim icin kızım diyemiyorum. Gayet iyi niyetle soruyorum, sizin eşinizin eski eşiyle birlikte olan fotoğrafları kızınızın odasında var mi? Ben o fotoları gördükçe ve eşim bana en ufak birsey aldığında 2 gun bizi huzursuz ettikçe “kızım” diyemiyorum malesef. Diyebilmeyi çok isterdim sizin gibi.
Siz yetişkin bir insan olarak ölmüş birini kıskanıyorsunuz. 12 yaşındaki bir çocuğun ölen annesinin resmini odasında taşınmasından rahatsızlık duyuyorsunuz. Peki o çocuk ne yapsın hiç onun yerine koydunuz mu kendinizi? Annesini küçük yaşta kaybetmiş o. Ve daha veda edemeden siz gelmiş babasıyla evlenmiş siniz. Eşinizin bu tercihi yapmış olması kızın çok istediği anlamına gelmiyor. Bence eşiniz çocukları süreci iyi yönetemiyor. Kızıyla iyi ilişki kursa sizi kiskanmaz belki bu kadar. Bir de siz küçük çocuğu kıskanç kuma kafasında görmekten çıkıp babalarıyla aralarında iyi bir bağ kurmaya teşvik ederseniz. Zor biliyorum burdan demesi kadar kolay değil ama siz de bunu kabul ederek geldiniz sonuçta bu da kızın suçu değil.

Malesef sanırım oyle. Çünkü böyle saygısızlıklar görünce bende kinleniyorum, kalbimi kötüleştirmek istemiyorum. Kendi kendime diyorum sırf onların kalbi kırılmasın diye, eşimle annelerinin sarılarak olarak fotoları odalarında duvarda Birsuru var, dokunmadım laf etmedim de. Eee karşılığı bu mu? Saygı olmayınca zamanla herşey gözüme batacak gibi geliyo 😖

Tam ergenlik zamanı, kendi kızınız da olsa çok çok farklı olacağını sanmıyorum. Bence profesyonel yardım almalısınız. Çocuğun buna çok ihtiyacı olmalı. O kendi annesi olsa böyle olmayacağını düşünüyordur, siz de kendi kızınız olsa. Ama hiç öyle değil. Babanın da kızın da sizin de birilerine danışmanız gerekiyor nasıl yol almanız gerektiğini.

Normalde konuları birbirinden bağımsız değerlendirmeye çalışırım ama bu konuda küçük yaşta annesiz kalmış 2 çocuk var ve konu sahibesinin ilk açtığı konudaki detaylar kızın davranışlarını açıklayıcı bence.

Konu sahibesi 2021 Şubat'ından beri çocuklarla, Mart ayında üye annesine ailesine özlemini dile getirmiş, evlendiği için pişman olduğunu yazmış, kocaman kadınlar olarak bizler dahi annemizi özlerken bacak kadar çocukların ölmüş annelerinin hasretiyle farklı davranması normal değil mi?
Çocukların annesi oğlana hamileyken kanser olmuş, bebeğinin kokusuna doyamadan da vefat etmiş, küçük olan o süreci anlamamıştır ama kız 6 yaşındaymış annesinin hastalığını acılarını anlamıştır yavrucak, ki çocuk düşünceli ve aslında yaralı bir kız, üyenin fotoğraftan rahatsız olup olmadığını bile sormuş.

Bu çocuklar yarım kalan sevgiyi, sıcaklığı istiyor, annelerinin yerini kimse alamaz ama abla sevgisi şefkati gösterilebilir.

Mune bence asla mesele annesinin yerini almak değil ama abla olmakta değil. Anne olmayı becerebilmek. Herkesin hayatta bir annesi olacak diye birşey yok bazıları daha şanslı onların iki annesivar demiştim kızıma. Fakat Nedense bizde çocuk yetiştirmek denilince hemen kural koymak diyoruz. Oysa önce bağ kurmak gerekiyor. Bunu daima atlıyoruz.

Mune bence asla mesele annesinin yerini almak değil ama abla olmakta değil. Anne olmayı becerebilmek. Herkesin hayatta bir annesi olacak diye birşey yok bazıları daha şanslı onların iki annesivar demiştim kızıma. Fakat Nedense bizde çocuk yetiştirmek denilince hemen kural koymak diyoruz. Oysa önce bağ kurmak gerekiyor. Bunu daima atlıyoruz.
Haklısınız, bir yorumumda yazmıştım bu çocuklar zaten baba Türk olsa dahi İngiliz anneden doğma, oranın kültürüyle büyüyen çocuklar, Türkçeyi bile yeni öğreniyorlarmış, babaları eşinin ölümünden sonra 6 yıl bakmış ama bakmak var bakmak var, babanın tek başına ben baktımdan kastı sadece yeme içme gibi temel ihtiyaçlarını mı kapsıyor?
Konu sahibesi de evlenmeden önce yurtdışında yaşamaları sebebiyle çocuklarla bir arada olamamış, evleneli de şurada 10 ay olmuş, zaten anne yokluğu çeken çocuklara hemen ben geldim hoş geldim bunlar kurallarımız denmez, bir evin kurallar olmalı bunu hep savunuyorum ama kuralları uygulamak ve uygulatmak için birbirinize yabancı olduğunuz çocukları kazanmanız lazım, çocuklar birlikte yaşayacakları yabancılara daha temkinli davranıyor, hemen güvenip sevemiyorlar, küçük olan belki küçüklüğün verdiği çekingenlikle biraz daha uyumlu davranıyordur annesine duyduğu özlemi ifade edemiyordur, ki bir annesinin varlığını anlayıp hissedemeden bebekken kaybetmiş ama 12 yaşındaki çocuk annesini daha biliyor, annesi evde ne kadar konuşuluyor çocuğa annesiyle ilgili hisleri soruluyor mu bilmiyorum ama sanki annesinden konuşabilse bir bağ kurulabilir.

Bu arada şunu da dipnot düşeyim, ben çocuklara bundan sonra senin annen X denmesine de karşıyım, annelik kan bağıyla olmaz ama babasının eşine ne diyeceğine çocuk karar vermeli, dayatmalar olmamalı umarım çocukların babası böyle bir dayatma yapmamıştır, bu da çocuğu öfkelendirir onların bir annesi var.

Son düzenleme:
Zor bir durum.Ben boşanmış çocuklu biriyle evlendim.Oglu 9 yaşındaydı en son gördüğümde..Yolda babasıyla elimizi ayırır,gece yatmak bilmez babasını ağlaya bağıra odaya dalarak yanına çağırırdı,her geldiğinde gece 4-5 defa odaya dalardi nasıl sinirim bozuluyordu..Ben onun sevdiği yiyecekleri yapıp babasıyla onları yalnız bırakıp iş yapıyorum diye bana"Babsmin hizmetçisi var,o da sensin "demisti kahkaha atarak.Babasi da hiçbir şey söylememisti.Ne yapsanız yaranamiyorsunuz,sevdiği mutlu olacağı şeyleri de yapsanız,hediyeler de alsanız, sıkılıyor diye birlikte oyunlar da oynasaniz yok.Aklima gelmişken ona para vermiştim uzaktan kumandalı araba almıştı, soranlara benim gözümün içine baka baka "Babam aldı "demisti :)
Eve yeni eşyalar aldıkça suratı düşüyordu,niye aldınız şimdi bunu diye de soruyordu. Ay anlatsam sabahlarım :)
Sizdeki durum benden de zormuş,en azından egitilmeye müsaitti bizimki..
Allah kolaylık versin.

"BENİ EN AZ HAK ETTİĞİM ZAMAN SEVİN,ÇÜNKÜ EN ÇOK O ZAMAN İHTİYACIM VAR."

kusura bakmayin sizi cok sevgisiz ruhsuz buldum ben. Annesini kaybetmis ergenlik döneminde bir kiz var ne olur bizi birakma ben seni cok seviyorum diyip aglayan, sizin su yazdiklariniza bakin.
Kizim diyemiyormus, annesinin resmini bile kaldirmamis.....

Cok yazik o yavrulara cok, sizin gibi birinin elinde büyüyecekler.
Allah yardimcilari olsun

Bir de bu acaip evliliklerde çocuk merakını asla anlayamıyorum🙄 şu acaip tabloda 3 mutsuz insan var, bir de üstüne 3.bir çocuk neden😨 İnsanlarımız da genel olarak bir üreme merakı var sanırım, evlilik berbat konu sahibesi dayak yiyor üstüne hamile, adam kumarı konu sahibesi hamile derken bu k.s. de ne zaman çocuk yapsam diye soruyor😱 Ablacım sence bu evlilik yürüyor mu ki üstüne çocuk yapacaksın, bu ne üreme aşkı böyle🙄

Valla 12 yaşında çocuk ile 6 yaşında ki çocuk için elini sıcak sudan soğuk suya sokmuyorum tabiri hoşuma gitmedi. Kendi öz çocuğunuz olsaydı da böyle olacaktı ne yapacaktıbız o yaşta ev mı temizletecektiniz.
Sizde yiprandınız muhtemellen sizi de anlıyorum ama onlar daha çocuk hele ki kız çocuğu çok zordur.
Annem yoğun bakımda kaldığı süre bir aile dostumuz bize gelmişti düzenim bozulmasın diye babamda gece gündüz hastanede kalıyordu ne babamı ne annemi görebiliyordum erkek kardeşim ve ben vardık birde aile dostumuz karısı ile gelmişti kadının çocuğu olmadığı için beni ve kardeşimi çok severdi.
Ama beni sevmesinden o kadar rahatsiz olurdum ki hele kardeşiminde onu sevmesi beni çok uzerdi kadına yapmadığım eziyet kalmadı. Evdeki bütün muslukları açıp kacmak mı dersin kadın yemek yaparken yemeğe tuz yerine şeker vermek mi dersin orta okula gidiyordum o zamanlar bunu yapma sebebim eğer o kadın bize annelik ederse Allah annemi benden alır diye korkuyordum. Çok üzüldüm çocuklara ama burda babada çok sorumsuz çocuklar için terapist ayarlamalısınız hatta siz ve eşiniz de gitmelisiniz. Biliyorum belki zor ama gerçekten onları kendi çocuğunuz gibi gorseydiniz kendinize uzlmekten ziyade çocuğa üzülürsünüz baba da travmatik çünkü üvey anne fobisi var en ufak bir siteminiz ya da yanlış hareketiniz adamda direk onalr seninde çocuğun mesajını size iletmesine neden oluyor . Ki bu çok rahatsız edici bir durum size sen onların annesisin dediğinde evet çok şükür iki çocuğum var anneleri var ama babaları nerde acaba diye biraz tersleyin sonra alın karşınıza yaptığı şeyin yaptığı şeyin rahatsız edici olduğunu onu anladığınızı ama onunda sizi anlamasini istediğinizi söyleyin sonra gidin bir pedegoga yoksa , çocuğa lafla sözle kizmayla ödülle profesyonel bir yardım almadan yaklaşmazsınız hem aranız daha kötü olur, yıprandığınız için hemde çocukta ilerde daha büyük travmaya sebep olur hemde siz mutsuz olursunuz.

Ters piskoloji uygulayın bırakın dagitsjn asla toplamayin bırakın istediği gibi yemek yesin asla uyarmayin hatta yemek yerken yüzüne bile bakmayın sizinle konuşmaya çalıştığında onun size yaptığı gibi onu duymayın sadece kıyafetlerini yıkayın oda kirliye atarsa onun dışında bırakın 1 ay gitsin o ustle hiç ilgilenmeyin emin olun 1 hafta bile sürmez hemen tavrınizi anlar ona göre davranmaya başlar esinizede bu yaptıklarınızı hiç hissettirmeyin yemeğe çağırırken isimleriyle tek tek de çağırmayı erkek çocuğuna yemek hazır hadi gel diyip ona gene seslenmeyin bu ona güzel bir ders olur sizi hizmetçi gibi kullanıyor küçük hanım aklı başına gelsin

çok zor bir işe girişmişsiniz herkesin harcı olmuyor başkasının çocuğuna annelik yapmak malesef
ben hayatta yapmam bunu. annesi ölmüş 2 çocuğa anne falan olmaz benden ne sevgi verebilirim yeterince ne ilgi. insanın kendisini bilmesi kendi sınırlarını bilmesi çok önemli. keşke bu evliliğe kalkışmasaydınız.

yalnız konudan bağımsız bişey soracağım hanımlar,
sizin eşiniz vefat etti ve yeniden evlendiniz diyelim. yeni eşiniz çocuğunuzun odasında bile olsa eski eşinizi öptüğünüz fotoyu astırır mıydı acaba?bunu erkek yapsa herkes hak verir eminim.
ha odada annelerinin fotoları istedikleri kadar olsun ama öpücüklü vs olmasına ne gerek var?

Ters piskoloji uygulayın bırakın dagitsjn asla toplamayin bırakın istediği gibi yemek yesin asla uyarmayin hatta yemek yerken yüzüne bile bakmayın sizinle konuşmaya çalıştığında onun size yaptığı gibi onu duymayın sadece kıyafetlerini yıkayın oda kirliye atarsa onun dışında bırakın 1 ay gitsin o ustle hiç ilgilenmeyin emin olun 1 hafta bile sürmez hemen tavrınizi anlar ona göre davranmaya başlar esinizede bu yaptıklarınızı hiç hissettirmeyin yemeğe çağırırken isimleriyle tek tek de çağırmayı erkek çocuğuna yemek hazır hadi gel diyip ona gene seslenmeyin bu ona güzel bir ders olur sizi hizmetçi gibi kullanıyor küçük hanım aklı başına gelsin
Annesi ölmüş tramvatik iki melek yaşta sayılacak çocuklara bu kadar vicdansız davranan kişiye allah gün yüzü göstermez. Bu ne canilik ya yazınızı okuyunca sizin insanlıgınızdan ben utandım rezillik su verdiğiniz sözde akıl! Midem bulandı 🤮

Zor bir durum.Ben boşanmış çocuklu biriyle evlendim.Oglu 9 yaşındaydı en son gördüğümde..Yolda babasıyla elimizi ayırır,gece yatmak bilmez babasını ağlaya bağıra odaya dalarak yanına çağırırdı,her geldiğinde gece 4-5 defa odaya dalardi nasıl sinirim bozuluyordu..Ben onun sevdiği yiyecekleri yapıp babasıyla onları yalnız bırakıp iş yapıyorum diye bana"Babsmin hizmetçisi var,o da sensin "demisti kahkaha atarak.Babasi da hiçbir şey söylememisti.Ne yapsanız yaranamiyorsunuz,sevdiği mutlu olacağı şeyleri de yapsanız,hediyeler de alsanız, sıkılıyor diye birlikte oyunlar da oynasaniz yok.Aklima gelmişken ona para vermiştim uzaktan kumandalı araba almıştı, soranlara benim gözümün içine baka baka "Babam aldı "demisti :)
Eve yeni eşyalar aldıkça suratı düşüyordu,niye aldınız şimdi bunu diye de soruyordu. Ay anlatsam sabahlarım :)
Sizdeki durum benden de zormuş,en azından egitilmeye müsaitti bizimki..
Allah kolaylık versin.
Gerçekten şunları yaşayan birine uzaktan vicdansız , kötü insan sen üvey annesin muamelesi yapılıyor ama şunlar bile boşanma sebebi insanın sırf evlendiği kişinin çocuğu var diye ona sevgi duymasını ve anne kadar sonsuz tahammülü olmasını beklemek bana çok ütopik geliyor. Çocuklarının anneleri ölmüş evet bu evde tuvalete girdiği ayakkabısıyla dolaşmasına bir bahane değil ki? Çocuklarının anneleriyle tabi ki fotoğrafları olacak ama eşiyle olan koca boy öpülen sarılan fotoğrafını görmek istememesi niye bu kadar ağır tepkilere yol açıyor anlamıyorum. Kaç kadın bu anormal durumu kabul edebilir. Tam tersinden baknca buraya biri benim eski kocamla beni öperken ki ve sarılırken olan fotoğrafları yeni eşim kaldırmak istiyor diye konu açsa cidden herkes ne yorum yapardı? Bence kadınlara yüklendiğimiz kadar erkeklere yüklenmiyoruz

çok zor bir işe girişmişsiniz herkesin harcı olmuyor başkasının çocuğuna annelik yapmak malesef
ben hayatta yapmam bunu. annesi ölmüş 2 çocuğa anne falan olmaz benden ne sevgi verebilirim yeterince ne ilgi. insanın kendisini bilmesi kendi sınırlarını bilmesi çok önemli. keşke bu evliliğe kalkışmasaydınız.

yalnız konudan bağımsız bişey soracağım hanımlar,
sizin eşiniz vefat etti ve yeniden evlendiniz diyelim. yeni eşiniz çocuğunuzun odasında bile olsa eski eşinizi öptüğünüz fotoyu astırır mıydı acaba?bunu erkek yapsa herkes hak verir eminim.
ha odada annelerinin fotoları istedikleri kadar olsun ama öpücüklü vs olmasına ne gerek var?
Ya bu yorumu görmeden bende aynı şeyi yazdım cidden burda herkes kadını linçlerdi sen yeni eşini sevmiyorsun demek ki bu ona bir saygısızlık diye çünkü o "erkek" olurdu. Şimdi o çocukların annesi ölmüş vicdansız "kadın" oldu konu sahibi. Oysa ki kimse kocasının eski eşini öptüğü fotoğraflara bakmak zorunda değil. Ölmüş kadından ne istiyorsun diyen bile çıkmış çok tuhaf insanlar aynısını kendi yaşasa iddiaya girerim bu hanımın yaptığı onda bir hoşgörüye sahip olamazlar

Gerçekten şunları yaşayan birine uzaktan vicdansız , kötü insan sen üvey annesin muamelesi yapılıyor ama şunlar bile boşanma sebebi insanın sırf evlendiği kişinin çocuğu var diye ona sevgi duymasını ve anne kadar sonsuz tahammülü olmasını beklemek bana çok ütopik geliyor. Çocuklarının anneleri ölmüş evet bu evde tuvalete girdiği ayakkabısıyla dolaşmasına bir bahane değil ki? Çocuklarının anneleriyle tabi ki fotoğrafları olacak ama eşiyle olan koca boy öpülen sarılan fotoğrafını görmek istememesi niye bu kadar ağır tepkilere yol açıyor anlamıyorum. Kaç kadın bu anormal durumu kabul edebilir. Tam tersinden baknca buraya biri benim eski kocamla beni öperken ki ve sarılırken olan fotoğrafları yeni eşim kaldırmak istiyor diye konu açsa cidden herkes ne yorum yapardı? Bence kadınlara yüklendiğimiz kadar erkeklere yüklenmiyoruz
Bence de...Eşi ölen adamla evlenen kadın "köle"değildir.Adam yeni eşe saygı duymali,sarmas dolaş resimleri sergi yapmamalı,çocuğuna da saygılı olmayı öğretmeli.. Annesi ölmüş diye saygısız,düzensiz, dağınık,pis bir çocuk mu yetişecek.. Dediğiniz gibi çocuklarla olan foto olsa neyse de babayla fotolar da neyin nesi

Hayır eşim Türk. Eşim kendisi her lafı söyler, bana gelip kendisi der, çok saygısız bir çocuk diye ama ben söylesem o da bana surat asar 😒
Esin cozmeli bu konuyu. O benim esim, o bu evde hizmetci degil size bir abladir diyecek. Onun uzulmesini istemem diyecek. Ve sen bir kizsin, derlitoplu olup buttercan ablaniza yardimci olmalisin diyecek. Elinden geleni yapiyor ablaniz daha ne istiyorsun ki diyecek. Mutlu degilsen annane yada bilmem kim akrabamizda kalabilirsin ben arada gormeye gelirim seni desin.
Ha yok ben burda kalcam diyorsa da o zaman bu evin kurallarina uyulacak ! Desin.

Orta yolu bulacak olan esiniz.
Cocuk da ergen neticede. Bi tarafi cocuk diger yani yetiskin.. ;( terapiste de gidilebilir.
Annesinin yeri sizinle doldurulmus. Cocuk icin de zor.
Herkes kurallara uyacak, saygisizlik edilmeyecek, sınırlar cizilecek.
Yoksa herkrs icin hayat zor.

Ayrica esine de soyle, bosanirsak benden sonraki daha mi iyi olacak? Yeni gelenle qnlasacagini mi saniyorsun bu cocuklarin de.
Hepiniz mutlu olacaksaniz da bana eyvallah , emeklerime yazık etmeyin de !!
Esin de aklini basina alsin biraz !

Bence de...Eşi ölen adamla evlenen kadın "köle"değildir.Adam yeni eşe saygı duymali,sarmas dolaş resimleri sergi yapmamalı,çocuğuna da saygılı olmayı öğretmeli.. Annesi ölmüş diye saygısız,düzensiz, dağınık,pis bir çocuk mu yetişecek.. Dediğiniz gibi çocuklarla olan foto olsa neyse de babayla fotolar da neyin nesi
Gerçekten bende anlayamadım annelerinin ölmüş olması bu kadının suçu mu ? Yani elinden geleni fazlasıyla yapmış çocuklar düzelmiyor terapi önerebiliriz ama sen o çcucuklarla ilgili nasıl konuşursun vicdansız diye yaftalamış insanlar ne yapabilirdi ki bu kadın başka? Ben bu konuda resmen hizmetçi olan bir kadın gördüm malesef ne çocuklara abla olmuş ne sözde evlendiği adama eş

isiniz cok zor. fakat artik bu yola girmissiniz ve bu sorumlulugu almissiniz siz. kiz cok kucuk, ayni zamanda ergenlik caginda. sevgiye ve bir anneye ihtiyaci var. bir anne olarak sizin ona yol gosterici olmaniz, gerektiginde uyarmaniz en dogal hakkiniz.

o ne yaparsa yapsin, sizin ondan vazgecmeyeceginizi, onu hep seveceginizi bilmeli, ogrenmeli.
bu tipki yurtlardan evlat edinilmis cocuklarin, gittigi ailelerde takindigi tutuma benziyor. onlar da sabirlari sonuna kadar zorluyor. tecrubeyle sabit. fakat her ne olursa olsun vazgecilmeyeceklerini anladiklarinda tutumlari degisiyor, etraflarina ordukleri duvarlar kalkiyor.

neticede o bir cocuk. hem de yarali bir cocuk. annesi ne kadar elinde olmadan bu dunyadan gittiyse, o bunu bir “terkedilis” olarak goruyor olabilir. terkedilmenin verdigi acinin hirsini sizden cikariyor. bunun sebebini de size yukluyor.

siz bunun ustesinden gelemeyeceginizi dusundugunuz noktada da ya bu evliligi bitirmeniz gerekiyor -ki bu da ikinci bir terkedilis olarak onun icin- ya da o cocugu bir terapiste goturmeniz gerekiyor.

allah yardimciniz olsun.

Back