eşimin kızı ve sorunlar

Bu yaşlarda insanin kendi çocuklari da asi ola biliyor. Ama tabi o kizin size tavri çok yalniş. Eşinize bana karişma kendi çocugum olsa nasil davranicaksam oyle davranicam. Anne olarak sesimi de yukselticem. Kocaman kiz olmuş. Babasi olarak sen soylemeli degil misin annesine saygili olmasini? Çocuk diyorsun ama çocuk falan degil. Temiz olmali, saygili olmali. Arkadaşi falan yok. Yemek yemesini dahi bilmiyor. Saçi başi yağ. Donlari evin ortasinda. Yaptiginin yalniş olduğunu soylemeyeyim mi? Boyle bir konuşma yap. Kendin nasil biliyorsan oyle de eğit. Dokduklerini toparlamasini soyle, eşin kizarsa da karişma çocuğuma titiz olmayi ogretiyorum de. Surekli çocuğum kizim gibi laflar kullanirsan eşin de bilinçaltinda kabullenicek. Yoksa ne yapsan baticak adama. Ama biraz hassas konu. Çunki anne hasreti çeken çocuklar var ortada. Davranişlarinda bunlari da hesaba kat. Ki katiyorsundur muhakkak

Evlenmeyecektiniz bu kadar net!!! İkiz ergenlerin var elbette zor bir dönem,ama o çocuk anneyi kaybetmiş ve siz gelmişsiniz ,12 yaş çocuğundan 40 yaş olgunluğu bekleyemezsiniz.yaptıkları normal değil elbet muhtemelen inat yapıyor.Eşiniz ilgilenecek,uzman yardımı alacak, öğretecek..

Bahsettiğiniz sorunlar bu yaşlardaki tüm çocuklarda var. Öz anne ve babaların da tahammüllerinin çok zorlandığı oluyor. Hele ki, annesini en çok ihtiyaç duyduğu zamanda kaybetmiş bir kız çocuğunun ergenliği de eklenince durum iyice zor. Sizin durumunuz da kolay değil.Yeğenleriniz ya da diğer çocuklara günü birlik bakmakla, annelerini kaybetmiş ve üstüne babaları ile evlendiğiniz küçük yaştaki iki çocuğun yaralarını sarmak, bir ömür sorumluluğunu almak kıyas bile edilemeyecek kadar uzak şeyler. Bu nedenle hem sizin hem de çocukların profesyonel yardım alması faydalı olacaktır.

Yaşanan olaylara benim suçum mu diye bakmanız çok gereksiz. Bu yaşananlar çocukların hiç suçu değil. Siz bile isteye bu evliliği kabul etmişken, bu çocuklar annelerinin ölümünde de sizin evliliğinizde seçim hakkına sahip olamamışlar. Bir yetişkin olarak biraz daha sabırlı olmanız gerekiyor. Başta da söylediğim gibi bu yaştaki yaralı, ergen bir kız çocuğundan saygı ve temizlik açısından fazla beklentidesiniz.Benim de o yaştaki kızım çok asi ve odası hep aşırı dağınık. Üstüne gidince o da aşırı saygısız ve çok öfkeli şekilde tepki veriyor. Zıtlaşmak ya da üstelemek işi daha da zora sokuyor. Eğer tahammül edemeyecekseniz yol yakınken, kendinizi de çocukları da daha fazla yıpratmayın.

Uyenin alintiladiginiz mesajlarindaki konular ciğerimi yaktı. Sikayet ettikleri şeylere inanamadim. Allah hiçbir yavruyu annesiz koymasın, kimsenin eline bırakmasın.

Uyenin alintiladiginiz mesajlarindaki konular ciğerimi yaktı. Sikayet ettikleri şeylere inanamadim. Allah hiçbir yavruyu annesiz koymasın, kimsenin eline bırakmasın.
Maksadım konu sahibesini suçlamak da değil ama kendisi bile annesini ailesini yeğenlerini özlerken, 12 yaşındaki bir çocuğun belki de tümüyle anne özleminden kaynaklanan ve ergenlikle birlikte kendisini daha çok hissettiren anne hasretini de anlaması gerekir.

Bir kısmımız belki küçük yaşta annesini veya babasını kaybetti, bir kısmımız yetişkin yaşta ebeveyn kaybı yaşadı, babam vefat ettiğinde evli çocuklu 38 yaşında kadındım, 11 yıl oldu hala babamdan biraz bahsedelim gözyaşlarım istemesem de akıyor özlüyorum, beni niye bıraktın diyorum, hele anne kaybı daha bir başkadır, anneannemin annesi öldüğünde 90 yaşındaydı, anneannemde 60'larında torun sahibi kadın, annesini her özlediğinde ah anacım deyip içli içli ağlardı, küçük yaşta ölüm acısı yaşamak başlı başına bir travma, çocuğun psikolojik destek alması lazım, o arada tabii ki babasının, babasının eşinin sevgisini de sınayacaktır, konu sahibesi bunlarla baş edebilmenin yollarını bulacak veya ayrılacak

Bu yola, cocuklarla cok iyi anlasirim diye cikmis. Baş etme yollari bulacağını sanmıyorum. Yazik yavrum terkedilme korkusu mu yaşıyor acaba? Banyoya bile birlikte girmek istiyor. Annesinin fotoğrafının olmasına kizabilme ihtimaline varana kadar düşünüyor. Bundan dolayi kizarsa beni birakir mi diye endise ediyor. Kolay bir hayat demiyorum buna. Ama kendi riza gostermis.

Bu arada sizin de başınız sagolsun. Mekani cennet olsun babanizin.

Sevgili konu sahibi, bence siz aslında eşinize kırgın ve kızgınsınız ve bu duygularınızı çocuğa yansıtıyorsunuz. Çocukların düzenini bozmadan sizi eş bir anne figürü olarak hayatlarına entegre etmesi lazımdı. Çocuklarla ilgili sorumluluğunuz var fakat yetkiniz yok. Bu da zaten travması olan artı ergenliğin başındaki bir çocukta istenmeyen davranışlara sebep oluyor. Belki sizi sevdiği için suçluluk duyuyor, annesinin hatırasına kötülük yaptığını düşünüyor. Bunları hayatınızı düzene sokmadan, eşinizle ilişkinizi dengesine oturtmadan çocukla çözemezsiniz. Tavsiyemi isterseniz çocuk gelişimi ile ilgili okumalar yapabilirsiniz, faydası olabilir lakin öncelikli yapmanız gereken eşinizle yüzleşmek.

Dertsiz basiniza dert almissiniz. Ve cocuktan bahsetmiyorum. Sorunun basi esiniz. Cocuklar anneyi kaybetmis. Baba gidip tekrar evlenmis. Cocuklarin rizasi varmiydi? Hazirladi mi bu duruma? Hic zannetmiyorum. Ben bastan böyle bir ise kalkismazdim o yüzden söyle yapardim diyemem. Ama sizin durumda bas sorunu sizi onlarin hizmetcisi gibi tutan esinizde. Aile terapisi öneririm ilk önce ve cocuklara da pedagog destegi.

Ölüm acısını yaşamış herkesin başı sağ olsun, bizler psikolog değiliz ama annelik tecrübesine dayanarak yazarsam kaybetme korkusu ve sevgi açlığı çekiyor olma ihtimali çok yüksek.
Konu sahibesiyle evlenmeden önce eşi 6 yıl boyunca çocuklara kendisi bakmış belki o arada hayatına başka kadın veya kadınlar girip çıktı çocuklar buna şahit oldu, belki tam bağlanırken terk edildiler bunları bilemiyoruz.
Ayrıca şu da var, siz elinizden gelenin en iyisini yapsanız da bir ebeveynin yerini diğeri tam olarak dolduramıyor çocuk mutlaka kaybettiği ebeveynin eksikliğini hissediyor, okula gidiyorsunuz diğer arkadaşlarınız tatilde annesiyle yaptığı etkinliklerden bahsederken siz belki babanızla kös kös evde oturuyor oluyorsunuz, regl oluyorsunuz duygusal bir karmaşa yaşıyorsunuz paylaşacak bir anneniz yok.

Eşimle nişanlıyken annesi tarafından terk edilmiş babası, babaannesi ve dedesiyle yaşayan bir akrabasıyla tanıştım, delikanlı o zamanlar 15 yaşındaydı, ki bende henüz 20 yaşındaydım, aşırı bir ilgi bekledi benden, abla abla peşimde dolaşıp durdu, ne anlatsam sanki önemli ve özel bir şey anlatıyormuşum gibi ilgiyle dinledi, sürekli tensel temas kurmak istedi, ellerimi tutardı yanıma yanaşırdı, çocuk belli ki ilgiye sevgiye açtı çünkü baba hastalığından dolayı ilgilenememiş, babaanne ve dede de yaşlıydı.

Bazı çocuklara sevginizin samimiyetini göstermek, onların güvenini kazanmak kolay değil, cidden çok emek ve sabır istiyor ve genel olarak çocuk büyütürken istikrar ve ebeveynlerin birbiriyle uyumlu kuralları, dayanışması olması gerekiyor, bizler çocukluğumuzu ya unuttuk veya çocuk dünyası nasıl olur tam kestiremiyoruz, onlar bizden çok başka bir dünyaya sahip, ergenlik zaten kasırgada denize açılmak gibi bir şey, o dönem evliya sabrı gerektiriyor.

Ne alaka ya? Benim dediğimden bunu mu anladınız yani? Ben konu sahibini,çocuklara zorla anne olarak kabul ettirmeye çalışın mı demişim? Bazen gerçekten lafları cımbızla seçip alıyo burdaki üyeler.Ben tamamen iyi niyetle kurdum o cümleyi.Sonuçta çocukların annesi ölmüş ve şu anda bir nevi konu sahibi annelik yapıyo dimi? Yani artık çocukların annesi sayılır ne var bunda?
Çocukların kadını anneleri sayması için eşininde yardım etmesi lazım.Onları şımartırsa kadın tabiki lafını geçiremez.Çocuklar saygı duymaz.Doğal olarak bağda kurulamaz.

Şöyle düşünün kendi kızınız olsa ve bunları yapsa katlanacaktınız, ergenlik zamanı. Bilerek evlenmışsıniz. Ayrıca neden herseylerini yapıyorsunuz, o bir genç kız artık bırakın odasını kıyafetlerini o toplasın, ev işlerine yardım etsin. Annem ütü yapamazdı sıcak başardı , 10 yaşından beri ütüleri ben yaparım. Salın biraz çocukları , özellikle kızı , annesi olsaniz yapacağınız bir yere kadar. Kendi başının çaresine bakmayı öğrenmesi lazım. Kocanız da tüm yükü sizin omuzlariniza dayamış , oh ne rahat.

Siz az önce annesini 6 yaşında kanserden kaybeden ve şu an sadece 12 yaşında olan bir çocuğa karşı babasını böyle doldurmasını mı tavsiye ettiniz konu sahibine? Alıntıladığım kısımda koyu renkte belirttiğim bölümü umarım ben yanlış anlamışımdır. Sevgiler.

Yaşadigi zorluklarin ustesinden gelmesi gerekli. Acilarina siginip kalan bir çocuk hayatinda asla mutlu olamaz. Siz ona babasini doldurmak diyorsunuz ama ben ona babanin da destegiyle konu sahibinin gerçek annelik yapmasi diyorum. Çunki anne gibi davrandiginda eleştiri aliyor konu sahibi. Ben anlayişsiz degilim. Çocuklarini kaybetmiş bir anneyim. O yuzden acisi var diyerek eskiye takilip kalmak yerine yardimlaşarak normal hayata donmenin daha dogru olduğunu savunuyorum.

Cocuk 20 yasında olsaydı size canı gönülden katılırdım ama 12 yasında bir çocuktan bu bilinci beklemek büyük bir haksızlık değil mi sizce? Uzman yardımı almak en doğrusu konu sahibi ve çocuk için. Bu arada sizin de başınız sağolsun Allah bir daha öyle bir acıyla sınamasın.

Tesekkur ederim. Amin((
Ben zaten annesi için yazdim. O da zor durumda. Destek bile alsalar babasi eşine annelik hukuku vermemiş sanki. Benim dediklerim konu sahibinin eşine diyeceyi sozler. Yani onun dusuncesinin değişmesi yonunde. Destek de alsalar eşi çocuklarina annesi gibi davranmasina izin vermedigi surece konu sahibi hep zorluk çekicek

Evet farklı bir bakış açısı. Kesinlikle anne rolü üstlenmeli. Ama ben de babasını çocuk yaşta kaybeden ve daha sonra annesinin yeni eşiyle yaşayan bir kız çocuğuydum. Annemin eşi bana baba gibi davranmaktan ziyade abi gibi yaklaştı. Benim hatalarımda hep annem uyardı beni, annemin eşi değil. Yani bir süre tüm hatalarımı görmezden gelip annemle benim halletmemi bekledi. Daha sonra beni babamın mezarina dahi götürüp benimle dua etti vs. O noktadan sonra baba figürü olarak saygımı kazandı benim. Bu konuda da konu sahibi "anneyim ben kizarim da severim de" rolünden ziyade ilk aşamada abla gibi yaklaşıp sadece sevgisini verse ve çocuğun tüm hatalarini babasi çocuğa tek tek anlatsa daha iyi olur gibi geliyor bana. Zaten şu sıkıntıları atlatabilseler ileride annelik de yapar, yapmalı da zaten o çocuğa eminim. Umarım düzelir...

Bugün bir yanı eksik cocuklara uzulmekten mahvoldum. O cocuk nasil simdi? Iyi bir egitim alabildi mi, hayatini kurabildi mi? Mutlu ve huzurludur umarim.

Başiniz sagolsun. Evet çok haklisiniz. Sizin dedikleriniz daha uygun gibi. Gerçekten zor durum. Allah o durumda olan herkese yardim etsin. En çok da çocuklara(

Bugün bir yanı eksik cocuklara uzulmekten mahvoldum. O cocuk nasil simdi? Iyi bir egitim alabildi mi, hayatini kurabildi mi? Mutlu ve huzurludur umarim.
Artık 44 yaşında birisi ve evet ben bir daha görmedim ama yakınen gören bilenlerden aldığım haberler içimi rahatlatmıştı çünkü okumuş çalışıyormuş ve babasına da bakıyormuş, o sevgiye muhtaç çocuktan güçlü bir adam çıktı demişlerdi
Haber aldığım akrabalar vefat ettiği için daha ayrıntılı bilmiyorum ama kim bilir belki evlenip çoluk çocuğa da karışmıştır

Her sey cok guzel olmustur insalah onun icin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…