eşimin kızı ve sorunlar

Bence siz sorunun özünü anlamamışsınız, sizin sorununuz çocuk değil ki direk kocanız. Ben kocanızın size aşık olduğunu düşünmüyorum. Dilin İngilizce olduğunu söylediğinize göre ya Amerika ya da Avrupadasınız. Oralarda ev temizlik ve çocuk bakım hizmetleri gayet pahalı. Eşiniz oralı biri ile evlense sizin gibi öye hem hizmertçilik hemde bakıcılık yapmayacağı ve sorumluluk almayacağından bunlar için para ödemeye devam edecekti. Adamda muhtemelen bedava hizmetçi ve bakıcı için ülkesinden sizi gözüne kestirdi. Yanında çocuğa kendi kültürünüzü öğretmeniz ve bedava sex de bonus olmuş. Söylediklerim biraz ağır gelebilir ama gerçek bu maleaef. Öncelikle siz çocukların size saygı duymadığını söylüyorsunuz ama eşiniz duymuyor ki çocuklar niye duysun. Adam sizi hizmetçi ve bakıcı gibi iş gördürüp, çocukların davranışları ile ilgili en ufak müdahilenizde gayet sert tepki koyuyormuş. Verilen mesaj şu senin işin hizmet boşuna çocukların seni saymasını bekleme. Öncelikle çocukların odasında tabiki annelerinin resmi olabilir , hatta aile olarak da olabilir ama kadının kocanızı öptüğü iki metre dediğinize göre bir duvar boyu resim size saygısızlık değil mi? Amaç anneyi yanında hissetmekse kadının çocukları ile onlara sarıldığı bir resim değilde neden o resim. Bunu sizin demenize gerek kalmadan eşinizim düşünmesi gerekiyordu zaten sizi seviyorsa. Bakın seven insan kıyamaz, üzülür, kaybetmekten korkar. Ben eşinizde bunun hiçbirini göremedim malesef. Sadece siz gitmeye karar verince bedava hizmeti kaybetmek istemeyen birinin telaşı var o kadar. Zira eşiniz sizi gerçekten sevse ev işlerinde ve özellikle çocuk sorumluluğunda size destek olur ve yükünüzü paylaşırdı. Ev işlerini bölüşürdü. Çocukları gerektiği yerlerde uyarır, sizin o evin hizmetçisi olmadığınızı ve her çocuğun en azından odasını toplamasını siz söylemeden o dikte ederdi. Herşeyden önce bu kadar sorumluluk altında ezileceğinizi düşünüp size kıyamaz ve bu sorunlar yüzünden onu bırakmanızdan korkar çözmeniz için somut adımlar atardı.Ama adam size resmen işin ne tabi yapacaksın tavrı ile hareket etmiş. Bence siz daha önce gerçek bir aşk yaşamadığınız için eşinizin sizi tavlamak için iki tatlı sözünü aşk sanmışsınız. Çocuk doğurma konusuna gelirsek sizin nasıl evlat sahibi olma hakkınız varsa bir evladında sağlıklı bir aile ortamında yetişme hakkı var. Tamam çocuklu insanlar boşanabilir ancak sorunlu ve size saygı suyulmayan bir evlilikte çocuk dünyaya getirip, sonrada muhtemel bir boşanmada o çocuğu sadece ayda yılda bir göreceği bir babaya, mahkum etmek bencillik değil mi? Annem bana öyle birşey yapsa ben onu bir ömür affetmezdim. Kendiniz anne olacağım diye muhtemelen boşanma ile bitecek bir evlilik içinde babasız bir çocuk doğuran insanın merhametini sorgularım ben kusura bakmayın.
O zaman konu sahibide yurt disina yerlesmek icin evlenmis olabilir🙄 buarada haksizsin demiyorum cunku herifin tavirlari gercekten soyledigin gibi

Siz halihazırda bir ailenin içine girip onların hayatına sonradan dahil olmuşsunuz .Çok zor eş ailesi ile yaşamak,çocukları ile yaşamak .Bir de tam ergenlikte .İnsan kendi çocuğu ile bile sıkıntı yaşıyor bu dönemlerde .Kendi anne,babasını bile düşman gibi görüyor çocuklar bu dönemde bazen bir de siz üvey annesiniz.Yazdiklarimdan anladığım ona bir anne ya da bir arkadas gibi değil de üzerinde otorite kurmaya çalışan ,davranışlarını değiştirmeye çalışan bir eğitimci gibi yaklaşıyorsunuz .Bu da çocuğun size düşmanca tavır takinmasina sebep oluyor .Yeni bir anne ya da başında o eski eğitim veren Fransız dadilardan istediğini düşünmüyorum çocuğun .Bir çocuğu kazanmak istiyorsanız once onun seviyesine inip onunla arkadaş olacaksınız .Bunu bir eğitimci olarak söylüyorum .Sizi sevmeyen bir çocuk size saygı duymaz,sizi dinlemez .Bence once baskıcı tutumunuzu bir kenara bırakın .

Allah bizleri çocuklarımıza çocuklarımızı da bize bağışlasın demeye geldim. İnsan yeri geliyor kendi çocuğuna tahammül edemiyorken sizin durumunuz kolay değil.
Tam ergenlik dönemine denk gelmeniz bunlara sebep olan.
Allah kolaylık versin yargılamak kolay ama işin içinde olmak zordur eminimki.

Olmuyor davul bile dengi dengine.
Siz anne değilsiniz anne olmadan anlayamazsınız..
Sizin de bir çocuğunuz olsa o şekilde evlenseniz denk olurdunuz ama uyumsuzsunuz..

Sizi istemiyor ve o bir çocuk çok haklı damdan düşen sizsiniz.. ah bir de onun anne kaybı var yavrum…

O zaman konu sahibide yurt disina yerlesmek icin evlenmis olabilir🙄 buarada haksizsin demiyorum cunku herifin tavirlari gercekten soyledigin gibi
Konu sahibinin niyetşni bilemem anlattığı kadarı ile yurt dışına yerleşmesini gerektirir bir dururmu olmadığını, boşanırsa döneceğini söylüyor. Ben sadece adamın tavırlarının en makul ve mantıklı sebebini söyledim

Bence siz sorunun özünü anlamamışsınız, sizin sorununuz çocuk değil ki direk kocanız. Ben kocanızın size aşık olduğunu düşünmüyorum. Dilin İngilizce olduğunu söylediğinize göre ya Amerika ya da Avrupadasınız. Oralarda ev temizlik ve çocuk bakım hizmetleri gayet pahalı. Eşiniz oralı biri ile evlense sizin gibi öye hem hizmertçilik hemde bakıcılık yapmayacağı ve sorumluluk almayacağından bunlar için para ödemeye devam edecekti. Adamda muhtemelen bedava hizmetçi ve bakıcı için ülkesinden sizi gözüne kestirdi. Yanında çocuğa kendi kültürünüzü öğretmeniz ve bedava sex de bonus olmuş. Söylediklerim biraz ağır gelebilir ama gerçek bu maleaef. Öncelikle siz çocukların size saygı duymadığını söylüyorsunuz ama eşiniz duymuyor ki çocuklar niye duysun. Adam sizi hizmetçi ve bakıcı gibi iş gördürüp, çocukların davranışları ile ilgili en ufak müdahilenizde gayet sert tepki koyuyormuş. Verilen mesaj şu senin işin hizmet boşuna çocukların seni saymasını bekleme. Öncelikle çocukların odasında tabiki annelerinin resmi olabilir , hatta aile olarak da olabilir ama kadının kocanızı öptüğü iki metre dediğinize göre bir duvar boyu resim size saygısızlık değil mi? Amaç anneyi yanında hissetmekse kadının çocukları ile onlara sarıldığı bir resim değilde neden o resim. Bunu sizin demenize gerek kalmadan eşinizim düşünmesi gerekiyordu zaten sizi seviyorsa. Bakın seven insan kıyamaz, üzülür, kaybetmekten korkar. Ben eşinizde bunun hiçbirini göremedim malesef. Sadece siz gitmeye karar verince bedava hizmeti kaybetmek istemeyen birinin telaşı var o kadar. Zira eşiniz sizi gerçekten sevse ev işlerinde ve özellikle çocuk sorumluluğunda size destek olur ve yükünüzü paylaşırdı. Ev işlerini bölüşürdü. Çocukları gerektiği yerlerde uyarır, sizin o evin hizmetçisi olmadığınızı ve her çocuğun en azından odasını toplamasını siz söylemeden o dikte ederdi. Herşeyden önce bu kadar sorumluluk altında ezileceğinizi düşünüp size kıyamaz ve bu sorunlar yüzünden onu bırakmanızdan korkar çözmeniz için somut adımlar atardı.Ama adam size resmen işin ne tabi yapacaksın tavrı ile hareket etmiş. Bence siz daha önce gerçek bir aşk yaşamadığınız için eşinizin sizi tavlamak için iki tatlı sözünü aşk sanmışsınız. Çocuk doğurma konusuna gelirsek sizin nasıl evlat sahibi olma hakkınız varsa bir evladında sağlıklı bir aile ortamında yetişme hakkı var. Tamam çocuklu insanlar boşanabilir ancak sorunlu ve size saygı suyulmayan bir evlilikte çocuk dünyaya getirip, sonrada muhtemel bir boşanmada o çocuğu sadece ayda yılda bir göreceği bir babaya, mahkum etmek bencillik değil mi? Annem bana öyle birşey yapsa ben onu bir ömür affetmezdim. Kendiniz anne olacağım diye muhtemelen boşanma ile bitecek bir evlilik içinde babasız bir çocuk doğuran insanın merhametini sorgularım ben kusura bakmayın.
bu yorumu iyi okuyun konu sahibi hatta bir kaç kere okuyun bence durumunuz malesef bu

Siz halihazırda bir ailenin içine girip onların hayatına sonradan dahil olmuşsunuz .Çok zor eş ailesi ile yaşamak,çocukları ile yaşamak .Bir de tam ergenlikte .İnsan kendi çocuğu ile bile sıkıntı yaşıyor bu dönemlerde .Kendi anne,babasını bile düşman gibi görüyor çocuklar bu dönemde bazen bir de siz üvey annesiniz.Yazdiklarimdan anladığım ona bir anne ya da bir arkadas gibi değil de üzerinde otorite kurmaya çalışan ,davranışlarını değiştirmeye çalışan bir eğitimci gibi yaklaşıyorsunuz .Bu da çocuğun size düşmanca tavır takinmasina sebep oluyor .Yeni bir anne ya da başında o eski eğitim veren Fransız dadilardan istediğini düşünmüyorum çocuğun .Bir çocuğu kazanmak istiyorsanız once onun seviyesine inip onunla arkadaş olacaksınız .Bunu bir eğitimci olarak söylüyorum .Sizi sevmeyen bir çocuk size saygı duymaz,sizi dinlemez .Bence once baskıcı tutumunuzu bir kenara bırakın .

şu yorumun alnı olsa öperim.
konu sahibi temizlik ve düzen takıntısını çocuğa empoze ediyor. o yaşlarımda annem bana odanı topla dediğinde inatla dağıtırdım çünkü habire iş buyrulması çok sinir ederdi.
öz be öz romatizma ağrıları olan anneme sinir olurdum.
çünkü ergendim, başımda kavak yelleri. çok normal.
düşünüyorum annem vefat etmiş. zaten hormonlarım oynak, bedenim değişiyor ve adını koyamıyorum hislerimin.
babamla evlenen kadın habire beni terbiye etmeye çalışıyor.
bu kızdan daha fazla bile zorlardım belki.
o dönemde tek iyi gelen şey anlaşılmak. ve biraz rahat bırakılmak.

Olmuyor davul bile dengi dengine.
Siz anne değilsiniz anne olmadan anlayamazsınız..
Sizin de bir çocuğunuz olsa o şekilde evlenseniz denk olurdunuz ama uyumsuzsunuz..

Sizi istemiyor ve o bir çocuk çok haklı damdan düşen sizsiniz.. ah bir de onun anne kaybı var yavrum…

ben annemi 32 yaşındayken kaybettim, işi gücü olan koca kadın olarak.
ben bile zor atlattım.
12 yaşında ergen ne yapsın ?

bu dediğinizi 2 gun denedim, inanın yatağının içi kiyafetler, dolabı karman çorman, yerler pislik içindeydi, temizlemek yine bana kaldı. Kiskanclik konusuna gelince, dediğim gibi sadece bana karşı degil, yapısı itibariyle herkesi çok kıskanıyor. İyilikten başka birsey yapmayıp, karşılığında hep saygısızlık görünce insan bir kaç laf ediyor. Annelerini kaybetmeleri benim suçum degil ki. Bu durumda ki çocuklar hep böyle saygısız ve sorunlu mu oluyor? Zira öyleyse sanırım ben daha fazla dayanamam 🙄 herseyi yap yap, yaşlandığımda bana 1 bardak su vermeyecekse, saygı göstermeyecek se, neden?

hiçbir çocuk yaşlanınca baksın diye büyütülmemeli. eğer düşünceniz buysa paranızı biriktirip yaşlılığınızda suyunuzu getirecek bir bakıcı bulun.
öz evladınız dahi olsa buna mecbur etme ve bu şekilde yetiştirme hakkınız yok.

Yegenlere bakmak ve cocuklu adamla evlenme işini bir tutarsaniz boyle olur. 12 yaş tam ergen, her cocugun ergenliği bir olmaz kiminin cok zor geçer öz annelerin dahi zorlanabildigi bir surec bu ne bekliyordunuz ki? Ustelik annesi de degilsiniz zor olmasi normal. Biraz dusunseydiniz keske

Çocuklarla ile birlikte bir terapiste gidip destek alsanız bu süreçte?
Belki zamanla her iki tarafta diğerine uyum sağlamayı öğrenir..

Burdaki en büyük hata eşte konu sahibesi ne zaman ağzını açsa sen sus karışma, onalr benim çocuğum sen de evin hizmetçisisin diyor.

Konu sahibesinini yapacağı belli adamla konuşacak, ya beraberce aile terapisine gidecekler durumu düzeltmek için ya da boşanacak. Bu şekilde bu iş gitmez.

Yani evlenme kısmı da enteresan olmamış mı? Bir yıl telefonda görüşmüşsünüz, türkiyeye gelmiş nişanlanmışsınız aylar sonra da ingiltereye gitmişsiniz evlenmeye. Aileler vesile olmuş tanışmanıza. Eşiniz 6 yıldır tek bakıyormuş küçüğü bebekmiş zaten annesi vefat edince. Nasıl başardı eşiniz bilmiyorum ama sanırım artık tek devam etmek istemedi. Onu anladık da siz neden her şeyi geride bırakıp iki çocuklu adamla yurtdışında yaşamaya razı oldunuz? Erken yaşta evlenip boşandığınız için aile vasıtasıyla mantık evliliği mi yapmaya çalıştınız? Sizin açıdan çok mantıklı olmamış ama…

ben annemi 32 yaşındayken kaybettim, işi gücü olan koca kadın olarak.
ben bile zor atlattım.
12 yaşında ergen ne yapsın ?
Basınız sağolsun 🙏🏻🙏🏻 Sabırlar dilerim.. konuyu okuyunca içim cız etti ah annesizlik yavrum 🥺 eve bir kadın geliyor ve şımarıklıkla suçlanıyor kuzum benim…

Basınız sağolsun 🙏🏻🙏🏻 Sabırlar dilerim.. konuyu okuyunca içim cız etti ah annesizlik yavrum 🥺 eve bir kadın geliyor ve şımarıklıkla suçlanıyor kuzum benim…

teşekkür ederim. tüm kaybedenlerin başı sağolsun.
bir kız çocuğu için çok kritik yaşlar. erkeğin de ergenliği sıkıntılı olabilir tabi ama regldir, vs zor konular.
bir de anladığım kadarıyla bu evlilik durumuna alıştırılmamışlar önceden. sanırım evlenmeden pek vakit geçirmemişler.
yani evimize bir yabancı gelip kalmaya başlasa ve kendi düzenini kurmaya çalışsa rahatsız olur, bu iş de o hesap olmuş.

Back