Düşüncelerinize saygı duyuyorum. Ama katılmıyorum :) yani sadece namus kadına aittir kısmına.
Çünkü farklı yaşayışlar ve algılara sahip bireyleriz muhakkak. Farklı düşünmemiz normal.
Benim namusum, eşiminde namusudur. Bana bir şey yapıldığında, eşimede yapılmış demektir. Farklı algılar bunlar yani, saygı duyuyorum ben size. Konuyu açan arkadaşın açısından düşünüyorum mesela, evinin öyle korumasız olması eşinin duyarsız olması çok abes geldi. Koca, karısını korur kollar. tek karısı değil yuvasını her türlü tehlikeye karşı korumalıdır.
Ben ve eşim böyle bir anlayış ve yaşantıya sahibiz.
Ayrıca aradaki ufak detayı önceki mesajımda belirtsem daha iyi olurdu. 2 defa evime hırsız girdi. ilk hırsızlıkta 3 tane erkekle karşı karşı kaldım evimde! bi girdim evime dağınıklığı görmemle lank die 3üde karşımdaydı. elinde levye vardı birin ve ben direk kaçtım. Amaçları beni korkutup kaçmammış. ben kaçınca onlar rahatca kaçabildi evimden. yani bişey yapmak isteseler yaparlardı, onlarda korkmuşlar ve sizi uzaklaştırmak istemişler dedi polisler. 2 hırsızlıktada ilk ben gördüm evin o halini.. Paranoyamız burdan geliyor. İlk evlendiğim sıralardı üstelik, yaşadığım şehir koşulları, ailemi bırakıp ayrı şehire gelin geldim, evlilik, ve üstünede bu olay olunca inanılmaz psikolojimiz bozuldu. Halen eve girerken sanki birileriyle karşı karşıya gelcem gibi. Biraz atlattık elbet ama garip bi korku üstümde kaldı. Günlerce kabusum oldu o 3 pislik.
Allah korusun şu konuyu açan arkadaşda bu duruma düşse.. Eşi ne hisseder acaba? Benim algılarıma göre inanılmaz vicdan azabı duyması gerek. Ben ihmal ettim suçluluğuna kapılsa gerek. Ama illa bir musibet bekliyorsa eşi, ona da diycek bişey olamaz. Anca başa gelince anlar zira. Ben böyle bir korkuyu yaşamış biri olarak şoklardan şoka girdim resmen arkadaşın durumunu okuyunca.
Şuan bir çocuğum yok, böyle bir topluma doğacak çocuklarım içinde inanılmaz korkuyorum! İnşallah bizler yeni nesilleri yetiştirirken gerçekten sizin dediğiniz gibi bireyler yetiştirebiliriz.. Çünkü artık kadının toplumdaki hali ortada! bizden sonra gelen nesiller kadının saklanmaması gerektiğini bilenler olur umarım.
Çok çok haklısın eşime anlatmak istediğim de budur zaten. Geçmiş olsun sizede