Eşimin Kapı kilidi hak.tavrı! Ben mi hatalıyım?

Düşüncelerinize saygı duyuyorum. Ama katılmıyorum :) yani sadece namus kadına aittir kısmına.
Çünkü farklı yaşayışlar ve algılara sahip bireyleriz muhakkak. Farklı düşünmemiz normal.

Benim namusum, eşiminde namusudur. Bana bir şey yapıldığında, eşimede yapılmış demektir. Farklı algılar bunlar yani, saygı duyuyorum ben size. Konuyu açan arkadaşın açısından düşünüyorum mesela, evinin öyle korumasız olması eşinin duyarsız olması çok abes geldi. Koca, karısını korur kollar. tek karısı değil yuvasını her türlü tehlikeye karşı korumalıdır.
Ben ve eşim böyle bir anlayış ve yaşantıya sahibiz.

Ayrıca aradaki ufak detayı önceki mesajımda belirtsem daha iyi olurdu. 2 defa evime hırsız girdi. ilk hırsızlıkta 3 tane erkekle karşı karşı kaldım evimde! bi girdim evime dağınıklığı görmemle lank die 3üde karşımdaydı. elinde levye vardı birin ve ben direk kaçtım. Amaçları beni korkutup kaçmammış. ben kaçınca onlar rahatca kaçabildi evimden. yani bişey yapmak isteseler yaparlardı, onlarda korkmuşlar ve sizi uzaklaştırmak istemişler dedi polisler. 2 hırsızlıktada ilk ben gördüm evin o halini.. Paranoyamız burdan geliyor. İlk evlendiğim sıralardı üstelik, yaşadığım şehir koşulları, ailemi bırakıp ayrı şehire gelin geldim, evlilik, ve üstünede bu olay olunca inanılmaz psikolojimiz bozuldu. Halen eve girerken sanki birileriyle karşı karşıya gelcem gibi. Biraz atlattık elbet ama garip bi korku üstümde kaldı. Günlerce kabusum oldu o 3 pislik.

Allah korusun şu konuyu açan arkadaşda bu duruma düşse.. Eşi ne hisseder acaba? Benim algılarıma göre inanılmaz vicdan azabı duyması gerek. Ben ihmal ettim suçluluğuna kapılsa gerek. Ama illa bir musibet bekliyorsa eşi, ona da diycek bişey olamaz. Anca başa gelince anlar zira. Ben böyle bir korkuyu yaşamış biri olarak şoklardan şoka girdim resmen arkadaşın durumunu okuyunca.

Şuan bir çocuğum yok, böyle bir topluma doğacak çocuklarım içinde inanılmaz korkuyorum! İnşallah bizler yeni nesilleri yetiştirirken gerçekten sizin dediğiniz gibi bireyler yetiştirebiliriz.. Çünkü artık kadının toplumdaki hali ortada! bizden sonra gelen nesiller kadının saklanmaması gerektiğini bilenler olur umarım.

Çok çok haklısın eşime anlatmak istediğim de budur zaten. Geçmiş olsun sizede

Bakın ne gerek kilide demedim; size ayrıca üstte yorum da yaptım.

Kapının kapalı olması tabii ki de lazım dedim. altını üstünü zinciri vs 6 kere kilitlemek; içeri girince her yeri kolaçan etmek, bu arada telefonda konuşmak konusunda dedim ki aşağıda arkadaş da açıklamış; ona da cevabımı yazdım.

Kapı itince açılmasın tabii; eşiniz haklı demedim; eşinizin cümleleri abartılacak boyutta değil dedim sadece...

Anladım sağol yorumun için. Eşimin rahatlığı genişliği beni benden ediyor zaten. Bu cümlesini de duyunca şok geçirdim. Seven adam ne yapmaz mi? Ne mutlu burda yazan arkadaşlara ki böyle kendilerine önem vermeyen bir kocaya sahip değiller.

Tamam da siz yorumumuzu sordunuz ben de söyledim; benim gibi düşünmediğiniz için konuyu açtınız da ben de farklı görüş de olabileceğini söyledim.

Yok canım sen düşünceni tabiki yaz saygım var ama ben eşime o kadar kızgınım ki. Kızgınlığım ona aslında sen yanlış anlama. Tşk ederim fikrin için

S
Selamlar

Bizim dış kapı 1 yıldır arızalı. Kilit kırık. Kaç kere tamirci çağırayım yapalım sen yapmıyorsun dedim. Sen karışma ben halledicem deyip oyaladı. Sen erkek işine ne karışırsın diyor bide...Bu semtte yeniyizde ne nerede bilmiyordum..Dışarıdan gelen kapıyı itip rahatlıkla içeri girebilir. Yurt dışındayız. Ben devamlı evde olan biriyim. Yandaki 3 komşununda kargo paketlerini hep bize bırakıyor postacı.Çünkü hepsi çalışıyorlar. Adamlar öğlen 1 2 gibi işten gelip haliyle bizim kapıya geliyorlar paketi almak için. Binde bir kapıya vururlar. Ben evdeyim bayanım insanlık hali uyuyor olabilirim, duşta olabilirim,ustumde şort askılı olabiliyor ev hali neticede. Kaç kere kapı sesi duydum irkildim. Hello deyip salonun girişinden kafasını çıkarıp tşk edip gitmişlerdir..Rahatsızlığımı eşime kaç kere anlattım ha bugün ha yarın erteledi devamlı. Ustunden bir yıl geçti baskılarıma dayanamadı yaptı. 2dk'lık işi. (birkere uyuya kalmışım kapıda biri var.inanılmaz korktum adamı görünce) Daha önceki evimizde de babası kendi eleştirdi oğlunu "oğlum sen geç saatlere kadar çalışıyosun bu kadın tek evde şu kapıya arkadan zincirli bir kilit takamadınmı? Güvenli de değil üstelik bina kadındır korkar demişti..Kp aldı zinciri kendi takmıştı.

Demin bu konuda konuşuyoruz. Ustte dediklerimi eşimede anlattım. Bana dediği "ne var canım seni mi yiyecekler?kaç yıldır tanıyoruz adamları. Kalkıpda sana tecavüz edecek halleri yok ya!" Dedi...Ben şok geçirdim bu cümlesine asabım bozuldu. Ben dilime bile almazken böyle bir dusunceyi sen ne hakla tecavüz dersin bana bunu nasıl örnek verip yakıştırırsın dedim. Adam bu seferde tuttu,sen onu demek istedin insanlık hali derken dedi. Bir erkek nasıl yakıştırır eşine bu cümleyi hala şoktayım.

Dediği cumlelerin yanlış old.asla kabul etmiyor. Ben şeytanmışım,kötü düşünceliymişim. Ne varmış bende ustume bişey alıp çıkaymışım karşılarına dedi.
Sahiden ben mi yanlışım şimdi?? Çok ama çok merak ettim. Eşimin bu tavrı ve verdiği orneğe ne denir bende bileyim diye sormak istedim..
Sende sorun yol eşinin mezhebi fazla genişmiş çüş dedim.

Diğer konuda da adamın eşine "zina çocuğu" denmiş. Adam tepkisiz.
Sizin kocanızla o adam bi şeylikte yarışıyor.

Dimi? Ben o konuyu okudum aynen bunu düşündüm hak verdim bayan arkadaşa. Keşke gelip okusa. Ben böyle rahat kocalara karısının arkasında durmayan erkeklere acıyorum! Valla bak erkek demeye bin şahit lazımm ..
Boyleleri erkekliği başka şeyle karıştırıyor. Benim eşim insan olsa aklına hemen tecavüz olayını getirir mi! Yemin ederim iyice soğudum iyice.

Kargocular paldır küldür içeri dalıyor bozuk kapı 1 senedir tamir edilmiyor, sitem edince de ne var canım tecavüz edecek halleri yok ya diyen bir koca valla pes...

İşte bende böyle kalakaldım. Bak o kadar kişi hemfikiriz canım ama adam hala kabul etmiyor. Ne varki ? Ne dedim ki? Ben geniş değilim ki ne alaka diyor?

Yemin ederim Allahıma yalvarıyorum aklımı korusun bu adamın yanında.

Eşin yurt dışında yaşaya yaşaya oranın kültürü gibi genişlik örneği sergilemiş ama bir yerinde de içinde sıkışmış maço Türk erkeğini erkek işi diyerek sadace lafta göstermiş.

Eşin yurt dışında yaşaya yaşaya oranın kültürü gibi genişlik örneği sergilemiş ama bir yerinde de içinde sıkışmış maço Türk erkeğini erkek işi diyerek sadace lafta göstermiş.

Demek ki etkilenmiş burdan bu ülkeden..Yandaki adam için ne varki iyi insan napacak sana ? Diğeri napacak sana sen ne fenasın? Ne şeytansın? Diyor bana. Şok oldum. Ben adamlar kotu demedim ki. İnsanız dedim neden kapımı açıp paketini alıp gitsinler uygunsuz olurum neden muhatap olayım ki elin adamıyla? Hem ben insanların niyetini nerden bileyim. Hırlı mı hırsız mı?

Kişiliği zaten yerine oturmamış bu cümlesi ve tavrıyla tasdikledi ve onayladı...Bende onla aynıyım kaç yıldır bu ülkede ama hep aynıyım örf adet ananelerim asla değişmedi. Bir gram ayak uydurayım avrupalılara diye çabam olmadı.

Orneklendirmeye bak sen..
Siz haklisiniz sonuna kadar..

Esiniz cevresine cok guvenen bir tip

Çevresinde aileden kimse yok ki canım. Gelip de yapsın hani. Ondan da ya bu şaşkınlığım. Sen eğer umursamıyorsan bunca zamandır"ya karını sevmiyorsun umurunda değil yada sen sorumsuz ihmalkar geniş herifin tekisin veya nasılsa hanım idare ediyor eşşek nede olsa diye düşünüyorsundur.

Bu ne genişlik? Elin adamları paket alıyorum diye evime paldır küldür dalıp girecek kocam da ne var bunda tecavüz edecek değiller ya diyecek :KK57: Güvenlikli sitede olmamıza rağmen eşim evden çıkarken kapıyı kilitle diye tembihliyor her seferinde. Eşiniz yurt dışında yaşaya yaşaya ordaki insanlara fazlasıyla benzemiş anlaşılan o_O

Öyle olmuş demekki..herkese inanılmaz guvenir ama herkese. Yahu arkadaş herkese güvenilir mi? İnsandır çiğ sut emmiştir deyince de "sen ne fenasın ne şeytansın kotu niyetlisin" diyor bana.

Ben napacağım böyle insanla bilmiyorum

arkadaşım sen çağıracaktın bir tamirci yaptıracaktın kapıyı hemen bozulduğu gün. o orada konuşsun dursun. iyi işte erkek işiyse yine erkek halletti sonuçta derdin. kapı kilidi bu yahu başka şeye benzer mi. ufak tefek tesisat işi olur da savsaklanır. ama bir sene öyle oturulurmu,niye elin adamı kapını açıp evine girsin. kötü bişey olmasa bile ne gerek var yani. yurtdışı bile olsa niye yabancı insanlar dingonun ahırına girer gibi evine dalsın. eşinin kullandığı o kötü kelimeye ise hiç girmeyeyim en iyisi :KK12:

Öyle olmuş demekki..herkese inanılmaz guvenir ama herkese. Yahu arkadaş herkese güvenilir mi? İnsandır çiğ sut emmiştir deyince de "sen ne fenasın ne şeytansın kotu niyetlisin" diyor bana.

Ben napacağım böyle insanla bilmiyorum

Valla bunun fenalıkla kötü düşünceyle alakası yok. Dünyanın bin bir türlü hali var. Abi kardeşe, dayı yeğene neler neler yapıyor, kadınların, kızların başlarına her gün neler neler geliyor görüyor, duyuyoruz. İnsan ailesine aile ferdine güvenemezken asıl hiç bilmediğin memlekette bu kadar vurdumduymaz olmak anormal bana göre.

Keşke benim eşimde beni sahiplenici,kollayıcı,koruyucu olsaydı keşke. İçimde kocaman ukdedir bu. Her konuda böyle. Ailesine karşı bile hep kendimi ben korudum hakkımı sordum.o konularda bile elini eteğini çeker beni yalnız bırakır. Tam bir politikacı. Kendini kimseyle kotu etmez,susar...
Sahiplenmez beni arkamda dağ gibi durmaz.

Kocası ardından dağ gibi duran kadınlar ne şanslılar maşallah. Selam olsun öyle cesur yürek yiğit kocalara.....

X