• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin işini sahiplenmiyor, bu yüzden borç için de yaşıyorum.Yardım kızlar!!!

sersemsinem

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Mart 2012
837
714
123
kızlar fikirlerinize ihtiyacım var, çok bunaldım fikir verin n'olur :/

En baştan başlayayım en iyisi;

14 aylık evliyim, çok iyi giden bir evliliğim var.. Eşim dünya tatlısıdır, yardımcı olur, beni dinler, fikirlerime değer verir ve hemen her konuda fikrimi alır.Genelde tartışarak değil konuşarak anlaşanlardanız, tartışsak da çok kısa bi sürede tekrar toparlanabiliyoruz çok şükür.

Eşim evliliğimizin ilk 1 yılında çalışmama şiddetle karşı geliyordu, evimde olmamı,ona çok daha fazla zaman ayırmam gerektiğini savunuyordu.Çünkü kendi işini yapıyor ve boş kaldığı zamanlarda, o vakti birlikte bişeyler yaparak geçirmek istiyordu.Kendime ait bi mesleğim var bu yüzden bi şekilde ikna edip son 2 aydır çalışmaya başladım çünkü eşimin işleri son zamanlarda çok kötü gittiği için, onca borcumuz varken evde boş oturmak beni delirecek noktaya getirmişti.Neyse çok şükür şimdi çalışıyorum, kötü denemeyecek kadar da bir gelirim var.Fakat..

Eşimin evlenmeden önce işleri çok yolunda gidiyordu, yaptığı iş hem toptan hem perakendeydi.Fakat zamanında iş batırdığı için ailesi çok borcunu ödemiş eşimin.

Bu yüzden eşim evlilik arefesindeyken, işinin perakende olan kısmını annesine bıraktı toptanla devam etti..
Evlendik, hemen hemen tüm masrafları birlikte karşıladık, ailesinden takılar dışında bir yardım görmedik.Dolayısıyla çok ağır bir borçla evlendik.Sadece düğün borçları değil eşimin bi de geçmişten gelen vergi ve bağkur borçları falan vardı.Sadece toptan işinin yeterli olmadığı çok bariz ortadaydı.Fakat yeni müşteriler, şirketler bulup işini çoğaltma şansı herzaman hala da var eşimin, fakat ben çekinirim deyip hiç bir şirketle görüşmüyor.Bi ara pazarlamacı tutmak istedi fakat kendisi bunu çok çok iyi yapabilecek çeneye sahipken rızkımızı başkasıyla paylaşmayı ben istemedim.Gün geliyor ekmek alacak paramız olmuyor, ben nasıl güvenipte bu durumdayken eşimin eleman almasına izin vereyim, maaşını ödeyemezsem nasıl bakarım çalışacak kişinin yüzüne?

Evliliğin ilk zamanlarında düğünde takılan takılar yardımıyla, sonralarda işi için aldığı arabayı satarak falan hep hazırdan yedik.. Bunlara rağmen eşim hiç işinin kapasitesini çoğaltmak için bişey yapmadı, aksine gün geçtikçe çalıştığı insanlar başka markalara geçerek eşimle çalışmayı bıraktılar..Artık geliri neredeyse sadece kendi işini döndürür oldu.

Hep söyledim, bişeyler yap böyle olmaz, çok borcumuz var gelirimiz yeterli değil diye.. Çok fazla dile getirmemiş olmama rağmen bu konu da tek kelime ettiğimde kıyametler koparıyor.Kayınvalidemde eşimin bu rahatlığından çok şikayetçi," annem gibi davranıyosun, sürekli dile getirip beni sıkıyosun, bırakta ben düşüneyim, allah büyük" deyip çekiliyor kenara.Tamam allah büyük amenna haşa bi itirazımız yok ama sen çalışmassan allah sana neden versin acaba?

Kayınvalidem bu konuda çok fazla tepki verdiği için (haklı olarak) hiç durumumuzu annesine yansıtmamış, kv çektiğim bütün sıkıntılardan bi haber, güllük gülistanlık yaşadığımı zannediyor hala, çok sıkıştığımızda bi borç bulunacaksa önce hatta sadece benim aileme koşuyor, koşmamı istiyor.Neden annene anlatmıyorsun dediğimde "annemin ağzına laf mı vereyim, zaten onlarında durumu belli" diyor.Evet onlarda hala düğün borcuyla uğraşıyor doğru ama korkusu annesinin bu konularda yorum ya da onun tabiriyle dırdır yapması.

Şimdi eşim perakendeyi tekrar geri almak istiyor (parasını taksit taksit ödeyip) çünkü annesi altından kalkamadığı için satmak istiyor.Yaklaşık 3 aydır annesinden devralacak dükkanı ama hala bi adım attığı yok!! Hala neden bekliyorsun diyorum sakince, DİREK BAĞIRMAYA BAŞLIYOR!!

Hiçbir özel ihtiyacımı gideremiyorum, aylardır dişlerimden yana sorunlarım var ve ben dişçiye tedavinin parasını veremediğim için dişimi oydurup tedaviyi yarıda bıraktım, Aileme bir sürü borcumuz var, falan falan..

En son dün akşam çocuk mevzuu açıldı, sanki durumumuz çok iç açıcıymış gibi aylardır çocuk içinde baskı görüyorum, "Sen işinle alaklı bi adım at, önümüzü bi görelim ondan sonra çocuk olur allahın izniyle ben de çok istiyoum zaten çocuk" dedim.Kıyametleri kopardı, "bu konuda üstüme gelme demiyor muyum ben sana, çocukla işin ne alakası var,çocuk rahmetiyle gelir sen işi düşünme, ben bi hal yoluna koyucam".. ya nasıl düşünmiyeyim ben o evde yaşamıyor muyum? o sıkıntıları ben de çekmiyor muyum?

Dünden beri konuşmuyoruz, ya ne halin varsa gör deyip kendi kazandığım maaşımla ona beş kuruş koklatmadan geçinicem ( ki yapamam bence bu yanlış olur) ya da çalışıp çalışıp sadece borç ödicem ve bi gün eşimin de işini sahiplenmesini beklicem! ya da en kötü ihtimal alıp bavulu yeter deyip annemin evine gidicem!böylece kayınvalidemlerde durumumuzu farkına varır bişeyler yaparlar belki.

Kayınvalidenle konuş demeyin kızlar çünkü bu kadar bataktayken ve eşim neredeyse kılını kıpırdatmazken (aslında bu durumu çok kafasına takıyor ama bi harekete geçmiyor) bu sorumluluğun altına da ben girmek istemiyorum, yapı meselesi bunu asla yapamam.

şimdi ne olur bana bi yol gösterin akıl verin, ben mi yanlış yaklaşıyorum, dile getirmemeli miyim?yorum yapmamalı mıyım? çekip gitmeli miyim kızlar ne yapayım?

Son düzenleyen: Moderatör:
bugün arkadaşımın yeni doğan bebeğine çorap ve tulum aldım 49 lira tuttu 2 parça şey, eşin bebek rızkıyla gelir demişya gökten zıbın falan yağdığını görmedim ben şimdiye kadar,ailenden borç almaya utanmıyomu bu adam, ne zamana kadar ailen finanse3 edicek seni bencede paranı verme ÖMRÜ BİLLAH BORÇMU ÖDİCEKSİN

sokak çocuklarıda mı rahmetiyle geliyormuş

ha açlıktan ölmüyorlar ya o da rahmetten sayılır mı

sizde çocuğa yastık yorgan mı yedireceksiniz üniversiteye falan göndermiycek herhalde bir bebek bezi maması kaç para

avuç içi kadar ayakkabı kıyafet kaç para haberi var mı...

Ayranı yok içmeye Atla gider .. :)
hesabı olmuş yaa.. Bu erkeklere her şey ne kadar basit geliyor..:ssz:

En azından göz korkutmak için bir süre annenize gidin bişeylerin kafasına dank etmesi gerekiyor ailesinin bu durumu öğrenerek sebebini araştırmasına sebep olun senin annen onun annesini arayarak bu çocuklar için ne yapacağız diye konu açılabilir mesela sonrasında

Cocuk konusunda size ,
kayinvalideye durumu duyurmama konusunda, esinize hak verdim

siz, olayin duyulup kayinvalidenin duruma el atmasini bekliyorsunuz
ama esiniz istemiyor

cunku daha once de boyle seyler yasanmis borcunu odemisler ama demediklerini de birakmamislar

o nedenle esiniz kendi basinin caresine bakmaya calisiyor
hakli da bir erkek icin cok zor bir durum hala aileye bagimli yasamak

siz ise borctan harctan kurtulalim ama ne sekilde oldugu onemli degil derdindediniz

bu durumda nasil davranilir
en dogrusu nedir bilemeyecegim ama sunu yapabilirsiniz

kayinvalidenizin satacagi perakende hisseyi esinizden habersiz kayinvalidenize hani biz mi alsak acaba gibi diyip bir agzini arasaniz nasil olur?

Cocuk konusunda size ,

ama esiniz istemiyor

cunku daha once de boyle seyler yasanmis borcunu odemisler ama demediklerini de birakmamislar

siz ise borctan harctan kurtulalim ama ne sekilde oldugu onemli degil derdindediniz

kayinvalidenizin satacagi perakende hisseyi esinizden habersiz kayinvalidenize hani biz mi alsak acaba gibi diyip bir agzini arasaniz nasil olur?

ailesine bağımlı yaşamak zor da eşinin ailesine bağımlı yaşamak daha zor olsa gerek bi erkek için, ben ailemden sürekli para istesem ailem çoktan duruma el koyardı durumunuz nedir geçinemiyomusunuz diye

Ya yapmayin arkadaslar hemen aileleri ise katmak ,
evi terketmek cozum mu yani ?

Adam demeyecek mi o zaman esine sen iyi gun dostusun ,
kotu gunde cektin gittin diye

o zaman da is ciddiye biner
isin cikilmaz bir hal alir

biraz mantikli yaklasalim

hem artik bir aileler kimseden medet ummaya gerek yok

diyelim ki kayinvalide duydu , borclarini kapatti
daha once de yapmis ,
o zaman evli degilmis ,
ama bu adam simdi evli
isin boyutu farkli artik

Cocuk konusunda size ,

ama esiniz istemiyor

Yanlış anlaşılmış, ben kayınvalidemden herhangi bir şey beklemiyorum.Çünkü onlarında zaten borcu var.
Ama her sıkıştığında da bacanaklarına, anneme, ablama koşması beni fazlasıyla mahçup duruma düşürdü.
Kayınvalidem eşimin dükkanı istediğini biliyor ama eşime biraz sinirlense vermiyorum git diyor, ertesi gün gel işlet diyor.. böyle saçma dengesizlikler yani..

Kayınvalidemin sadece bilmesini istiyorum, yardım asla beklemiyorum.
geçenlerde yaşanan bi olay çok zoruma gitti;
maaşımdan 200lira kenara ayırdım dişçiye gidicem diye, yemek yiyemiyorum çünkü baktım para koyduğum yerde yok.
Eşime sordum "annemden 200 lira almıştım dün, bugün laf sokup durdu paramın üstüne yattın diye bende ona verdim, seni aradım ama telini açmadın" dedi.
Benim aileme yaklaşık 2yıldır ödenmeyen toplamda 5000lira gibi bi para var.ne ben sesimi çıkarıyorum ne ailem tek laf ediyor.
Ama kayınvalidem durumu bilmediği için verdiği parayı da hemen ertesi gün istemiş.

bilmiyorum çok doluyum, belki de yanlış düşünüyorum.Çok karışığım.

Cocuk konusunda size ,

ama esiniz istemiyor

Yanlış anlaşılmış, ben kayınvalidemden herhangi bir şey beklemiyorum.Çünkü onlarında zaten borcu var.
Ama her sıkıştığında da bacanaklarına, anneme, ablama koşması beni fazlasıyla mahçup duruma düşürdü.
Kayınvalidem eşimin dükkanı istediğini biliyor ama eşime biraz sinirlense vermiyorum git diyor, ertesi gün gel işlet diyor.. böyle saçma dengesizlikler yani..

maaşımdan 200lira kenara ayırdım dişçiye gidicem diye, yemek yiyemiyorum çünkü baktım para koyduğum yerde yok.
Eşime sordum "annemden 200 lira almıştım dün, bugün laf sokup durdu paramın üstüne yattın diye bende ona verdim, seni aradım ama telini açmadın" dedi.
Benim aileme yaklaşık 2yıldır ödenmeyen toplamda 5000lira gibi bi para var.ne ben sesimi çıkarıyorum ne ailem tek laf ediyor.
Ama kayınvalidem durumu bilmediği için verdiği parayı da hemen ertesi gün istemiş.

Cocuk konusunda size ,

ama esiniz istemiyor

Cocuk konusunda size ,

ama esiniz istemiyor

Ya yapmayin arkadaslar hemen aileleri ise katmak ,
evi terketmek cozum mu yani ?

Adam demeyecek mi o zaman esine sen iyi gun dostusun ,
kotu gunde cektin gittin diye

o zaman da is ciddiye biner
isin cikilmaz bir hal alir

biraz mantikli yaklasalim

hem artik bir aileler kimseden medet ummaya gerek yok

diyelim ki kayinvalide duydu , borclarini kapatti
daha once de yapmis ,
o zaman evli degilmis ,
ama bu adam simdi evli
isin boyutu farkli artik

canım borç lazım olduğu zamanda konu sahibinin ailesini karıştırmıcak o zaman enişte bey,annemin ağzına laf veremem sen ailenden iste,artık aile olduklarına ve bebek istediğine göre bir adam, ona göre davranır durduğu yerde iş gelmez ona, ya gider birinin yanında çalışır ya da ille kendi işimin patronu olucam diyosa o işe asılır Allah verir diyerek nereye kadar

cudana
aslında çok haklısın, durumun yok ben gidiyorum deyip çekip gitmek tabiiki mantıklı değil,
fakat istese, yani onun tabiriyle piyasaya saldırsa zaten durum bu hale gelmezdi.iş onun işi ama kimden medet umuyor bilmiyorum.
bi ara ben şirketlerle görüşemem sen gitsen olmaz mı?Bu iş senin de işin demeye bile başlamıştı!!

Ben çok borcum olduğu için değil, bu borca karşılık rahatsızlık duyduğu halde bişiler yapmak için adım atmayışına kızıyorum zaten.
yoksa herşey insan için, borçsuz insan yok ki dünyada!

Son düzenleyen: Moderatör:
Pardon ailenizden para aldigi kismi atlamisim

ama simdi neden annesine duyurmak istemedigini daha iyi anladim

buna yine annesi itmis
kadin dengesiz, tehditkar , guven vermiyor

esiniz de annesini iyi taniyor ki sizin ailenizden olumsuz bir sey gormedigi icin
tercihi sizin tarafinizdan yana kullaniyor

tabi ki bu da dogru degil

ben anlamadim siz esinizin yaninda mi calisiyorsunuz?

Bir de soyle dusundum

Bence borc konusunda,
isi konusunda size anlatmadigi ,
isin icinden cikamadigi seyler var

bu nedenle siz sordugunuzda sinirlenip konuyu kapatmaya calisiyor

bunun ne oldugunu ogrenmeden asla cocuk yapmayin
cocugu sizin gidisinizi engellemek amaciyla da dusunuyor olabilir...

Bir de soyle dusundum

Bence borc konusunda,
isi konusunda size anlatmadigi ,
isin icinden cikamadigi seyler var

bu nedenle siz sordugunuzda sinirlenip konuyu kapatmaya calisiyor

bunun ne oldugunu ogrenmeden asla cocuk yapmayin
cocugu sizin gidisinizi engellemek amaciyla da dusunuyor olabilir...

bende aynılarını yazacaktım. bencede bilmediğiniz ayrıntılar olabilir.

zor bi durum allah yardımcın olsun ama bu durumlar sadece senin düşünmen ile yada çabanla düzelmez eşin annesinin dırdırından kurtulmak için bişeyleri saklamayı ve senin ailenden borç alıp ödememeyi adet haline getirmiş bir an önce eşinin harekete geçmesi lazım yoksa borçlar büyür ailesinin faydası olmaz diyosun ama yine de gidişattan haberleri olması gerekiyor hem çözüm üretme hem de eşini telkin konusunda tek kalmazsın en azından

hayır eşimin yanında çalışmıyorum ama o şirketlerden telefonla randevu almamı istiyor hatta diretiyor bile diyebilirim.

eşimin benim bilmediğim borcu yok, bu konuda hiçbir şüphem yok.saklayacak, arkamdan iş çevirecek adam değil.kazandığını kuruşuyla elime sayar.
zaten dediğim ibi konu borçlar değil, konu borçlu olmasına karşın işine saldırmaması.

mutlaka benzer şeyler yaşayan arkadaşlar vardır.
onu işine nasıl adapte edebilirim (hoş bu benim qörevim mi?) çalışması için nasıl yaklaşmalıyım onu bulamıyorum.

Back