• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

esimin her hareketi batiyor artik bana

SenEsittirBen

Limon cicekleri
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2009
481
5
96
- Yurtdışı
Merhaba,

uzun zamandir esimin her hareketi batiyor bana, sebebini bilmiyorum aslinda, acaba tahammül sinirimmi asildi yoksa benmi kendimi doldurmak icin sebepler ariyorum. Gercekten bilmiyorum.
Esimle 14 yasimda tanistim, lise´de okuyordum. Ilk görüste asik oldum, ölesiye sevdim, nereye baksam onu görüyordum, tam evlenilcek adam diyordum. Sonra aradan uzun yillar gecti, yillar gectikce duygularim azalir gibi oldu.
Bu arada cokta farkli gelisti kisiliklerimiz. Ben üniversiteye basladim, o 9. siniftan sonra okulu birakti. Ben olgunlastim o hep ergen kaldi hala´da öyle zaten. Nisanlilik dönemimizde cok gel gitlerim oldu, bazi gün hasretinden ölüyordum, bazi gün evlenmekten vaz gecer gibi oluyordum. Kimseye anlatmadim bu duygusal karisikliklarimi ve evlendik. Esim bazen cok ilgilidir, bazi zamanlarda buz dagi, karsisinda hickira hickira aglasam umrunda olmaz, hatta birde üstüne laf sokar. Bilhassa beraber gezmeye gittigimizde davranislari bana batar. Hic yasina uygun davranmaz, 15 yasindaki gencler gibi simarir, yanimda karim var sahip cikayim demez, sap gibi birakir beni kafe´de kosa kosa tanidik birinin yanina gider muhabbette baslar. Ben masada yarim saat yalniz oturmusum umrunda olmaz. Yolda yürürken habire sagina soluna bakinir tanidik varmi acaba diye. Hemen kosa kosa yanina gidecek ya. Anlamiyorumki acaba ben cokmu sIkiciyim?
Yoksa esimin gevezeligindenmi kaynaklaniyor. Bugün mezuniyetimi kutlamak icin bir kafeye gittik, kuzenim´de vardi. Esim önden gitti yer varmi yokmu diye bakmak icin, kuzenim arabayi park ediyordu. Var dedi neyse girdik iceri, oturttu esim bizi bir yere kendisi ellerini yikamaya gitti. Dükkan sahibi geldi yanimiza "Lütfen kalkarmisiniz burasi rezerve" dedi. Esinize girerken sordum arayan ve rezerve eden sizmiydiniz diye oda evet dedi, ama gercek sahibi yanimdaki bu bey cikti sizi baska bir masaya alalim. Allahim nasil utandim nasil utandim, herkes dinliyor ve bakiyor tabi. Esime okadar sinir oldumki. Hangi akila hizmet arayan bendim diyorki? Rezil etti bizi. Neyse ben tabi bisey olmamis gibi davranmaya calistim yanimda kuzenim var diye. Sonra yine hic birsey demeden ayrildi yanimizdan, bir baktim önde otomatiklerin orda durmus oynayanlari izliyor 20 dakika. Baktigimi görünce geldi yine yanimiza bu seferde beni cagiriyor gel oynayalim bir kere diye. Red edince kuzenimi cagirdi, tam kalkacaktiki kuzenim, iyimisiniz siz ya beni masada tek basina´mi birakacaksiniz dedim, kuzenim gitmekten vaz gecti, esim yine gitti 3 dakika sonra geldi. Böyle seyler insani bagimli yapar dedim esime mahsus. Beni yapmaz 1 lira attim öylesine dedi.
Neyse oturduk biraz kafeden kalkiyoruz esim önden önden kosuyor. Ya elalem karisini bekler, elinden tutar. Yok bizimki habire önde dükkan sahibiyle konusuyor. Ya iste hep böyle, beraber bir yere gitmeye kalksak hic zevk alamiyorum, sürekli geriliyorum, sinir oluyorum herseyine. Söyleyemiyorumda düsüncelerimi, hic katlanamaz elestiriye hemen bagirmaya baslar, kirici olur. Offf ne yapsam begenmiyorsun diye birde kendini magdur yerine koyar. Arkadaslarimla tanistirmaya utaniyorum bazen. Sanki 40 yillik kankilermis gibi espiri yapmaya kalkiyor. Göya desinlermis aman duygulu´nun kocasi´da ne iyi insanmis, ne sempatikmis. Halbuki bana o anda cok itici geliyor. Eve dönünce normallesiyor, ya ben abarttim galiba, bazen kendimi sen saniyorum diyor. Sözüm ona fark ediyor nekadar cocukca hareketlerde bulundugunu, ama birdahaki disari cikisimizda yine aynisi yine aynisi. Insan görünce simariyor hemen. Dersinizki bu adam hep ev hapisinde hic insan görmemis. Iyice uzaklasiyorum kendisinden hic fark etmiyor. Basliyorum kafamda kurmaya, acaba birbirimize cokmu zitiz, acaba uygunmuyuz, hayat görüslerimiz cokmu farkli, bir ömür gecermi beraber diye. Düsüveriyorum hemen duygusal karmasanin icine. Lütfen bir akil verin, sizce esimin davranislari normalde benmi abartiyorum?
Biraz uzun oldu kusura bakmayin

Merhaba arkadaşım bende sevgilimle liseye geçtiğimde tanıştım hatta başlamadan yazın :) ve o liseden sonra okumadı benden 5 yaş büyüktür kendisi ben liseden mezun olucam bu sene ve önümde üniversite hayatı var..herkes diyorki sen değişebilirsin çevren değişecek farklı insanlar tanıyacaksın sonra ilerde sevgilinle bir ortama girdiğinde aynı statude olmayacaksın senden farklı düsünecek sen daha farklı düsüneceksin diyorlar.Oysa insan ne mezunu olursa olsun önemli olan kendini geliştirebilmesiii...Kendini geliştiren insan her ortama ayak uydurur bence.Sizin hayat görüşleriniz sanırım artık uymuyor kendinizi daha olgun görüyorsunuz ki bencede haklısınız bu anlatılanlara göre...Benim sevgilimde bazen bana ergen gibi geliyor ama pat yüzüne söylüyorum saçmalıyosun diye düzelmeye başladı.Sizde güzel bir dille anlatın o nasıl laf sokuyorsa sizde iğneli iğneli ama güzel bir şekilde konuşun.Zaten yanınızda ezilmemek için kendini geliştirir ilişkilerde rakip olan bile oluyor eşiyle umarım düzelir olmazsada hakkında hayırlısı insallah ayrıca sizin burclarınızıda merak ettim :26:

Merhaba arkadaşım bende sevgilimle liseye geçtiğimde tanıştım hatta başlamadan yazın :) ve o liseden sonra okumadı benden 5 yaş büyüktür kendisi ben liseden mezun olucam bu sene ve önümde üniversite hayatı var..herkes diyorki sen değişebilirsin çevren değişecek farklı insanlar tanıyacaksın sonra ilerde sevgilinle bir ortama girdiğinde aynı statude olmayacaksın senden farklı düsünecek sen daha farklı düsüneceksin diyorlar.Oysa insan ne mezunu olursa olsun önemli olan kendini geliştirebilmesiii...Kendini geliştiren insan her ortama ayak uydurur bence.Sizin hayat görüşleriniz sanırım artık uymuyor kendinizi daha olgun görüyorsunuz ki bencede haklısınız bu anlatılanlara göre...Benim sevgilimde bazen bana ergen gibi geliyor ama pat yüzüne söylüyorum saçmalıyosun diye düzelmeye başladı.Sizde güzel bir dille anlatın o nasıl laf sokuyorsa sizde iğneli iğneli ama güzel bir şekilde konuşun.Zaten yanınızda ezilmemek için kendini geliştirir ilişkilerde rakip olan bile oluyor eşiyle umarım düzelir olmazsada hakkında hayırlısı insallah ayrıca sizin burclarınızıda merak ettim :26:

Canim esim´de ben´de koc burcuyuz :37: Zaten inatmi inattir kendisi. Ya ben bazen esimin bana rakip oldugunu düsünüyorum gercekten. Ben nezaman fikrimi söylemeye kalksam, yok canim sen cokmu akillisin, aaaa tabi sen üni mezunusun unutmusum diyor. Ya duyan sanirki bu kadin esini habire kücümsüyor herhalde, ama yok öyle bisey. Özellikle yapabildigim, bildigim seyleri bilmiyormus gibi davraniyorumki o bana anlatsinda kendini esit hissetsin diye. Gitti kendini okula yazdirdi tekrardan ama tüm sinavlarindan kaldi, cünkü kitabin kapagini bir kere acmadi. Birde özel ders aliyordu, bir sürü para verdi oralara. Sirf bu yüzden bile cabalar insan.

gerçekten yarışa girmiş eski konularınada baktım baya bir sorunlar yaşamışsın :S ilerde büyük bir patlama yaşayabilirsin

benimki de tam tersi az konşur. sosyal açıdan iyi değil pek:) çok yada az konşmasına espri yapmasına takılmadım ama sizi bırakıp bir mekandan gitmesi önden yürümesi falan acayip geldi bana... sahiplenmiyor sanırım o yüzden pasif geliyor size. ben sözlümle en kötü kavgayı da etsm tutar elimden hayatta bırkmaz...kadının beklediği de budur aslında... biraz daha olgunlaşması lazım sanırım. erkekler geç olgunlaşır derler. yaşınız kaç bu arada eşinizin ve sizn?

benimki de tam tersi az konşur. sosyal açıdan iyi değil pek:) çok yada az konşmasına espri yapmasına takılmadım ama sizi bırakıp bir mekandan gitmesi önden yürümesi falan acayip geldi bana... sahiplenmiyor sanırım o yüzden pasif geliyor size. ben sözlümle en kötü kavgayı da etsm tutar elimden hayatta bırkmaz...kadının beklediği de budur aslında... biraz daha olgunlaşması lazım sanırım. erkekler geç olgunlaşır derler. yaşınız kaç bu arada eşinizin ve sizn?

Ben 24 yasindayim, esim 29

mekani terk etmiyor, yine ayni mekanda ama yarim saat baska masadaki arkadaslariyla muhabbet ediyor. Gelince ne yapayim onlar cok konusuyor diyor birde. Gülermisin aglarmisin?

Ben 24 yasindayim, esim 29

yahu az da değilmiş 30 yaşında adam... konuşsan... sen beni bırakınca millet bana kötü gözle bakıyor... senin kolundan çıkınca kendimi kötü hissediyorum hatta bi kaç kere laf attılar sana söylemedim sinirlenme diye ama... falan desen? kudurur belki bırakmaz bidaha... ne desem bilemedim:44:

yahu az da değilmiş 30 yaşında adam... konuşsan... sen beni bırakınca millet bana kötü gözle bakıyor... senin kolundan çıkınca kendimi kötü hissediyorum hatta bi kaç kere laf attılar sana söylemedim sinirlenme diye ama... falan desen? kudurur belki bırakmaz bidaha... ne desem bilemedim:44:

Birde bunu deneyeyim bakalim :28:

ne kadar erken ilişkiye başlamışsınız ya, 14 yaş... tabii ki yıllar geçecek büyüyecek ve çok farklılaşacaktınız bence sorunun asıl kaynağı bu, 30 yaşında evlenenler bile yıllar geçtikçe farklı düşünceler fikirlere kayıp, kendini farklı yönlerde geliştirip yabancılaşabiliyor
sanırım ikiniz içinde senin üni onun lise terk olması sorun teşkil ediyor
ama bence yinede birbirinizi seviyorsanız ve saygınızda tükenmediyse durumu düzeltebilirsiniz, sanırım eşinle konuşmktan çekiniyorsun, bence burda yazdıklarını uslubunca eşinle de konuşabilirsin ama böyle konuşmalar sözlerin kesilmesiyle, kendini ifade etmeye fırsat kalmaması ve yanlış anlaşılmayla sonuçlanabilceğinden ben yaz derim, yazıp mail mi atarsın, faceden mesaj mı atarsın, ama yazmanın daha faydalı olacağını düşündüm
bir de demişsiin eşim hala ergenlikte, inan size mahsus değil, çevrede 30 yaşında olup ergen gibi davranan çok erkek var, bence bunun sebebi ailelerin yetiştirme tarzı tabii bu da ayrı bi başlık konusu

Eski konularına gözgezdirdim.Maalesef baştan beri memnun değilsin.
Eşinle aranızda eğitim ve kültür farkı da varmış.

14 yaşında aşık olmakla 24 yaşında aşık olmak çok farklı.
O yaşta "evlenilecek erkek" kavramı nedir ki.14 yaşımda kime aşıktım kimbilir :)
Aslında bir anlamda birlikte büyümüş,hayata birlikte başlamışsınız ama ikiniz farklı yönlere gitmişsiniz.

Henüz çocuğun yok sanıyorum.Geç olmadan evliliğini gözden geçirip,ayrılacaksan zaman kaybetmemeni öneririm.
Eşinin 30 yaşından sonra,senin istediğin gibi bir koca olması neredeyse imkansız.
Ya bu deveyi güdersin,ya bu diyardan gidersin maalesef.

eşinle konuş gerçi düzeleceğini sanmıyorum biraz çocuksu buldum hareketlerini ben az da değil 30 yaşına yani .ne bileyim yaş ilerledikçe oturur diyecem ama zor görünüyor .yinede araa uyar böyle şeyler yapma dışardan bakıldığında rezil oluyoruz vs de .belki o zaman çeki düzen verir kendine

O yaşta "evlenilecek erkek" kavramı nedir ki.14 yaşımda kime aşıktım kimbilir :)
Aslında bir anlamda birlikte büyümüş,hayata birlikte başlamışsınız ama ikiniz farklı yönlere gitmişsiniz.

Henüz çocuğun yok sanıyorum.Geç olmadan evliliğini gözden geçirip,ayrılacaksan zaman kaybetmemeni öneririm.
Eşinin 30 yaşından sonra,senin istediğin gibi bir koca olması neredeyse imkansız.

Ben buna karsiyim ayrilin demek nekadarda kolay
Bir evlilik kolay kurulmadigii gibi ayrilmasida kolay degil biz disarda herseyi diyebiliriz ama onlar iclerinde ne yasiyolar biz bilemeyiz.
Hem evlenmeden once iy evlendikten sonrami kotu? Biz kadinlar eslerimizin 100% olmasini isteriz bizim dedigimizin olmasini isteriz herbirsey yaptiklarinda karsi cikariz. ama biz hic dusundukmu bizim huyumuz ona karsi nasil? Benim teysemde bunlar gibiydi esinden tam ayrilma durumuna geliyordu yine barisip evine donuyorlardi enistemin su deyisini hic unutmam aramizdaki sevgi ve bag olmasaydi simdiyekadar coooktan ayrilmistik.

Bu arkadasmizda once guzel konusma yontemlerini denesinler esinede sorsun sen benim nasil olmami istiyorsun?yada bendeki beklentilerin nelerdir? Hem karsi tarafi dinlemis olursun hem kendi isteklerini beklentilerini anlatabilirsin.
Ama mesela esin oyunmu oynuyor kalk esinin yaninda sende oyna biraz aktif olursan oda dusunur bak esim benle hersey yapior diye oylecede yavas yavas dusunceli olmaya baslar tabi oyun dediysem kumar oyunlarina karsiyim. Ben kalkar oynarim nevarki negusel hem stres atmis oluyom.otura otura neye yariyor evdede oturuyoruz :) bazen kendim ayarlarim film bowlink supriz olur gideriz.
Iste guzelce konusursaniz herseyin duzelecegine inaniyorum.

Bir evlilik kolay kurulmadigii gibi ayrilmasida kolay degil biz disarda herseyi diyebiliriz ama onlar iclerinde ne yasiyolar biz bilemeyiz.
Hem evlenmeden once iy evlendikten sonrami kotu? Biz kadinlar eslerimizin 100% olmasini isteriz bizim dedigimizin olmasini isteriz herbirsey yaptiklarinda karsi cikariz. ama biz hic dusundukmu bizim huyumuz ona karsi nasil? Benim teysemde bunlar gibiydi esinden tam ayrilma durumuna geliyordu yine barisip evine donuyorlardi enistemin su deyisini hic unutmam aramizdaki sevgi ve bag olmasaydi simdiyekadar coooktan ayrilmistik.

Bu arkadasmizda once guzel konusma yontemlerini denesinler esinede sorsun sen benim nasil olmami istiyorsun?yada bendeki beklentilerin nelerdir? Hem karsi tarafi dinlemis olursun hem kendi isteklerini beklentilerini anlatabilirsin.
Ama mesela esin oyunmu oynuyor kalk esinin yaninda sende oyna biraz aktif olursan oda dusunur bak esim benle hersey yapior diye oylecede yavas yavas dusunceli olmaya baslar tabi oyun dediysem kumar oyunlarina karsiyim. Ben kalkar oynarim nevarki negusel hem stres atmis oluyom.otura otura neye yariyor evdede oturuyoruz :) bazen kendim ayarlarim film bowlink supriz olur gideriz.
Iste guzelce konusursaniz herseyin duzelecegine inaniyorum.

senin üniversite okumanı dert ediyor bence kendini dısa vuruyor hep aktif olmaya calısıyor..senin onu lise terk oldugu için begenmediğinide düşünebilir..bence esine bunları mektup yazarak anlat..ama sadece bunlardan ne kadar üzüldüğünü yaz..ben dili kullan..benim erkek arkadasımda benim arkadaslarımın yanında sımarıyor anlam veremiyorum ama sonucta arkadas benim arkadasım pasif kalacagını düşünüyor o yüzden hep konusuyor sanıyorum..

Kolay değil elbet ama yanlış bir seçim tüm hayata malolmamalı bence.
Bütün bir ömrü,dişini sıkıp düzelir diye beklemekle geçirmek haksızlık olur.

Burada 14 yaşında başlanmış ve inatla sürüklenmiş bir ilişki sözkonusu.
Konu sahibinin eski konularında,evliliğinin başından beri mutsuzluğu satır satır okunuyor.

Her konuda ayrıl diyenlerden değilim ama bu konuda bir ışık göremedim maalesef.

eşin ne gibi espriler yapıyor neden ergen gibi davrandığını düşünüyorsun bilmiyorum ama iyilikle güzellikle eşinle konuş canım burda anlattığın gibi ona da anlat insanlar zor değişir ama belki kendine biraz çeki düzen verir:44:

Back