Eşimin hastalığı evliliğimi bitirdi

Dr lar her evreyi biliyosa neden bir yıldır fmf din demiyolar
Canim her doktor demiyor onu işte beni 10 yıl süründürdüler dizanteri apandist mide ülseri vs vs sacma sacma teşhis koyup boşuna ilaç kullandım...
Ilk zamanlar ilacı kullandigim halde ataklarim oluyordu doktorum ne olursa olsun atak olsanda olmasanda ilacı kullanmak zorundasin demisti şükür eskisi gibi olmuyor ama eklem agrisi vs cok çekiyorum.

Tebrik ederim çok soğukkanlısınız. İçtiğiniz ilaçlar baya bir sakinleştirmiş sizi. Yoksa sizin yerinizde bir başkası olsa; daha farklı tepkileri olurdu.
Umarım bu süreci kolay atlatırsınız.
Boşanmakta kesin kararlısınız değil mi ? Eşinizin iyileşme durumu olsa yine de bitirir miydiniz? Tetikleyen şey hastalığı olmuş çünkü.

Bu evi kırıp döktüğü gün çok kötüydüm
Ertesi iş yerinde hep ağladım ve ağlamamam gereken stresli bir işim var. Ben de bir ilaç aldım iki gündür kullanıyorum ama iyi geldi ağlama isteğimi bastırdı.sevgiyi bilmem de saygı tabiki kalmadı.onun bir yıldır teşhisi konulamayan hastalığı psikolojisini bitirdi ve beni de bitirdi
Canim saten onunda psikatriye gitmesi lazim

Literatürde olmayan bir hastalık yerine, hastalık hastası olması ya da bir çeşit psikolojik rahatsızlığı olması bana daha olası geldi açıkçası.
Canim benimde vucudumda heryerim ağriyordu doktor doktor gezdim hic birsey cimadi birgün bir dahiliye doktoruna kan tahlilini goturdum beni görür gormez sen psikatriye git dedi inan psikatrinin ilaclariyla duzeldim 1 yil sürdü benim rahatsizligim somatoform bozukluk yani aglarim var doktor doktor gezip hiç bir rahatsizligimin olmamasi

Canim benimde vucudumda heryerim ağriyordu doktor doktor gezdim hic birsey cimadi birgün bir dahiliye doktoruna kan tahlilini goturdum beni görür gormez sen psikatriye git dedi inan psikatrinin ilaclariyla duzeldim 1 yil sürdü benim rahatsizligim somatoform bozukluk yani aglarim var doktor doktor gezip hiç bir rahatsizligimin olmamasi
Zaten stres, panik bozukluk ya da depresyon da vücutta fiziksel etkiler ortaya çıkarıyor. Ağrılar sızılar hiç bitmiyor. Ama sonraki cevaplardan anladığım kadarıyla bir tür akdeniz anemisi olma ihtimali de mümkün. Nöbet nöbet geliyor bir arkadaşımın çocuğu da belli aralıklarla fenalaşıp hastahanede yatıyordu. Ama teşhisin neden bu kadar uzun sürdüğü konusu muamma.

Yok imzaları attık ne zaman gideceksin dedim
Odalardan mesajlaştık dün
En kısa zamanda dedi
Ama bence gitmesi lazım hemen
Ay sonuna kadar mı kalacak bilmyorum
Düzelmez içimde bir şey bırakmadı
Bende bu durumda birtek ben varım sanıyordum. Tam 1 sene oldu boşanmak istediğimi söyliyeli. Zorla evden yolladım 5 ay sonra boşanana kadar evde kalıcam diyerek döndü. 7 aydır aynen odada yaşıyoruz birbirimizi görmeden. Senden tek farkım ben dava açamıyorum çünkü malın yarısını istiyor bitmesin diye bütün yüzsüzlükleri yapıyor. Bu adam benim 2 çocuğumun babası 17 senelik kocam üstelik. Daha nekadar böyle olcak bilmiyorum ama sen biran önce bitirebilirsin umarım. Zira hiç çekilmiyor hayat böyle.

Benimde ailemde hatta sulalaede kimse yok ama genetik testte çikti
Eşinizin şikayetleri bence fmf
Aslinda ilaca başlasaydi keşke test sonuçlarini beklwmedem
Klinik olarakta teşhisbkonulabiliyir
Hastalik gercekten cok zor bir sure sonra insanin paikolojisi bozuluyor
Eger sagligina kavusursa belkide ilişkiniz düzelebilir
Çünkü 1 yildir teshis konulmadan agrilarla yasamaya çalismak cok zor
Kişi insanliktan çikiyor ben kendimden biliyorum

Ailevi Akdeniz Ateşi kisaltilmiş ismi FMF şiddetli karın agrisiyla birlikte ateş yükselmesi bazen istifra kabız veya ishal belirtileri olan bir hastalık ve kroniktir geçmez ancak bir ilacı var onu sürekli kullanmalı

Eşiniz bence %99 fmf. Eşimle aynı şeyleri yaşamışlar. 3 tane prof teşhis koyana kadar 8 ay geçti bizde de. Ne psikoloji kaldı ne evde moral. Gen testini yapar yapmaz sonuçları beklemeden ilaca başladılar. Çok şükür 1 yıldan fazladır hiç atak geçirmiyor.

Çok zor bir hastalık. Allah hepinize kolaylıklar versin.

nerden başlasam bilmiyorum.bunu bekliyordum.yaza girmeden bir kavganın ardından boşanmaya adım atmıştık. Sonra tatile çıktık.on gün konuşmadık.yine bir şey oldu bir ışık doğdu. Barıştık çok güzel bir tatil geçirdik.ama şimdi gene aynı yere sona geldik
Biz evlendikten sonra yurt dışınA eşimin işi dolayısla çıkmıştık birkaç sene orda yaşayıp tr ye geldik.sonra dişine implant yaptırmaya başladı . Dr a ilk gitttiği gün korkunç bir karın ağrısıyla hastaneye koştuk.tetkikler şunlar bunlar derken on gün hastanede yattı.sonra bu karın ağrısı ve hastaneye yatma,gitme her ay oldu.üç hastane değişti her dr a gitti her şeyine bakıldı.sonuç teşhis yok.prof lar araştırma hastaneleri kimse teşhisi koyamadı.tüm şüpheler yeni bir testle teşhise dönmedi.ayda bir hafta ağrılarıyla kıvrandı.
Böyle başlayan süreçte yavaş yavaş onun psikolojisi bozulmaya başladı.zaten zor bir insandır.ve ben onun zorluklarını tersliklerini bilerek isteyerek onunla evlenmiştim.toplamda beş yıllık sevgili beş yıl evli on yıllık ilişkimiz var.beraber yaşlanacağız sanıyordum.ilişkimizin en önemli sorunlarını aşmıştık.ama bunu aşamadık.
Zor biriydi hastalığıyla lanet çekilmez baskıcı kötü birine dönüştü.bazen kendimi de suçladım ben idare edemedim diye ama yok.ben de bitti sanki.boşanma evraklerını imzaladık.evden gidecek ben kalacağım. Kaybolan yıllarım mı diyorum hiç demiyorum pişman deilim onunla geçen ömrüme.bitince ağlamıyorsun demişlerdi burda bir gün.gerçekten öyleymiş.ağlamıyorum bile.
Benim son noktam şu oldu yaz başındaki olaydan sonra psikolga başlamıştım bana çok iyi geliyordu.ama o buna bile bozuluyordu ve beni kışkırtıyordu hep. En son saçma sapan bir şeyler oldu ve eve çok sarhoş gelerek evi kırdı döktü yatak odamı parçladı çerçeveleri her şeyi ben komşuya kaçmıştım polis çağırdı komşular.
Artık akıl sağlığını tamamen kaybettiğini göZlerimle gördüm
Rezil oldum herkese çok utanıyorum hala
Şimdi tek isteğim evdeb gitmesi en kısa zamanda gideceğim dedi
Ama insan bi gitmez mi
Git otele iki gün sonra eşyalı eve geç bi kıyafetlerini alacak zaten
Bi git de ben de bi nefes alayım
Gitmemesine ayrı bileniyorum çünkü ben olaydan iki gün sonra arkdaşlarıdma kaldım
Kendi düzenim kıyafetlerim var işim var
Perişan oldum iki gün evime geldim
Odalarda takılıyoruz
Anlaştık da imzayı da attık onun gitmesi gerekmez mi
Bi gitse evi silip süpüreceğim bi nefes alıp rahatlayacağımı hissediyorum
Bunu bile yapmıyor

Şikayette bulunup uzaklaştırma isteseydiniz keşke.

Eşinizin karın ağrısı değilde psikolojisi evliliğinizi bitirmiş maalesef.. herşeye kadar anlarım da sarhoş olup evi dağıttığı kısım olmadı. Haklısınız düşünceniz de

Ağrısıyla birlikte kan değerleri yükseliyor mesela iltihap belirtileri gösteriyor
Vücütta iltihap var ve normal insandan çok çok yüksek baZı değerleri ama nerde iltihap var neden bu yüksek değerler belli deil
Her yerine baktırdı her şeyi yapıldı
Teşhis yok

Ay ne zor onun da durumu.Teşhis olmayınca doğru tedavi yok.

Kör göze parmak deniyorlar tabi tedavileri.İnsan kafayı yer ki yemiş.

Sizin de işiniz zor.

İmzalar atıldı anlaştık demişsiniz ama. Boşandınız mı, boşanma protokolü mü imzaladınız? O anlaşma metnine evi kimin hangi tarihte boşaltacağını yazabilirsiniz. Bence sizin kadar net değil eşinizin kafası.

acaba eşiniz crohn olabilir mi? fmf yle çok karıştırılır ama teşhis edilmesi güç bi hastalık.

Ablattiginiz gibi bir karin ağrısıni daha doğrucasi sancısını bende yaşadım.2 sene sürdü belimden ılık dahi alındı en son hem fikir psikolojik dedi doktorlar 2 sene görmediğimiz doktor kalmadı. Evde koli koli emarlar tahliller epikrizler var. Annem hala atmamis. sanci sebebi gobegim.dusmus ve tıp literatüründe böyle bişey yokmuş bir teyze buldu babam 1 ay boyunca gogimi çevirdi masaj gibi bişey yaptı ve iyileştim çok şükür çok iyiyim. Böyle bişey olabilir mi diye yazmak istedim. 2 sene çok zordu hem sancılar hem hastane kapıları. Rabbim kimseye dermansız dert vermesin

Canim her doktor demiyor onu işte beni 10 yıl süründürdüler dizanteri apandist mide ülseri vs vs sacma sacma teşhis koyup boşuna ilaç kullandım...
Ilk zamanlar ilacı kullandigim halde ataklarim oluyordu doktorum ne olursa olsun atak olsanda olmasanda ilacı kullanmak zorundasin demisti şükür eskisi gibi olmuyor ama eklem agrisi vs cok çekiyorum.
Çok geçmiş olsun
Eklem ağrısı yok sanırım şiddetli karın ağrısı
Kan değerlerinde iltihap yüksekliyo lokositler mno lar srp ler çok yüksek
Grip gibi hapşırmalar alerji ilacı iğnesi de kullanıyor neye alerjisi var belli deil
Vucutta kurdeşen gibi deri sdöküntüleri cildiyeye her yere gitti
Alerji iğmelerinden sonra kaşınması ve kızarıklıkları gitti ilk zamanlar ciğer gibi kozarıyodu
Karın ağrısı atakları geçmedi ama
Bu saatten sonra teşhis konsa tedaviye başlasa bile bizi bitirdi
Karakter olarak zor bir insandı bu ağrıları acıyı
Tebrik ederim çok soğukkanlısınız. İçtiğiniz ilaçlar baya bir sakinleştirmiş sizi. Yoksa sizin yerinizde bir başkası olsa; daha farklı tepkileri olurdu.
Umarım bu süreci kolay atlatırsınız.
Boşanmakta kesin kararlısınız değil mi ? Eşinizin iyileşme durumu olsa yine de bitirir miydiniz? Tetikleyen şey hastalığı olmuş çünkü.
Soğukkanlı oldum artık sanırım
İlk hastaneye yattığında çok ağlamıştım kanser oldu sanmıştım
Bir yıl boyunca ağrısını acısını benden çıkardı
Antidepresana başlamasaydım ben de evi yıkıp döker işe bile gelemez hale gelirdim heralde çünkü çok zorlandım çok
Bende ne sinir bıraktı ne bi şey
Hastalığından öncede kolay biri deildi kavgalarımız oluyordu ama barışıyoduk
On yılımız geçti
Canim saten onunda psikatriye gitmesi lazim
gitmez girmiyor keşke gitseydi bu hale gelmeden

Eşinizin karın ağrısı değilde psikolojisi evliliğinizi bitirmiş maalesef.. herşeye kadar anlarım da sarhoş olup evi dağıttığı kısım olmadı. Haklısınız düşünceniz de
Psikolojisi çöktü bana Zarar vermedi millette de ben ona zarar vermedim deyip duruyo
Ama evimi çok sevdiğim evimi mahfetti
Kedimiz saklandı kaçtı ne kadar korkmuştur

Bende bu durumda birtek ben varım sanıyordum. Tam 1 sene oldu boşanmak istediğimi söyliyeli. Zorla evden yolladım 5 ay sonra boşanana kadar evde kalıcam diyerek döndü. 7 aydır aynen odada yaşıyoruz birbirimizi görmeden. Senden tek farkım ben dava açamıyorum çünkü malın yarısını istiyor bitmesin diye bütün yüzsüzlükleri yapıyor. Bu adam benim 2 çocuğumun babası 17 senelik kocam üstelik. Daha nekadar böyle olcak bilmiyorum ama sen biran önce bitirebilirsin umarım. Zira hiç çekilmiyor hayat böyle.
Biz önceden de kavga ederdik normal iey kavga etmek
Severek evlendik birbirimizi biliriz
Ama bir yıldır hep inadına hareket ediyor gibi sanki benden çılarıyor öfkesi huysuzluğı canımdan bezdirdi
İş çıkışı kızardaşımla kahve içtim diye bağırmalar onu bıraya koydun şunu buraya koydun diye takıntılar
Kız arkdaşlarımı davet ediyorum eve çay kahve içip gülüşüyoruz diye surat asıp kavga çıkarmalar
Boğdu beni artık

X