Eşimin Birikimi Gereksiz Görmesi

2792019

Üye
Kayıtlı Üye
15 Haziran 2019
121
98
46
Herkese merhaba . Benim sorunum tam da başlıktaki gibi. Eşim çok iyi bir insan ve genel olarak iyi anlaşıyoruz. Ama iş maddiyata gelince tartışmalar başlıyor. Ben birikim yapalım acil durumlarda elimizde paramız olsun, tatile nakitle çıkalım vs istiyorum. Eşiminse eli fazla açık. Etrafına gereksiz bonkör. Borçlardan sonra elinde kalan parayı biriktireceğine dağıtmayı seçiyor. Herşeye taksit yaptırıyor. Böyle olunca kart borcu hiç bitmiyor. Ben de zaman zaman ümitsizliğe kapılıyorum. Boşa çabalıyorum gibi geliyor. O dağıtırken benim toplamaya çalışmam anlamsız geliyor. Kısmetse 2 ay sonra doğum yapacağım. Ücretsiz izin düşünüyorum. O süreçte çok zorlanacağız diye stres yapıyorum. Sonra kendime kızıyorum neden kaygılanıyorum diye. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim.

Herkese merhaba . Benim sorunum tam da başlıktaki gibi. Eşim çok iyi bir insan ve genel olarak iyi anlaşıyoruz. Ama iş maddiyata gelince tartışmalar başlıyor. Ben birikim yapalım acil durumlarda elimizde paramız olsun, tatile nakitle çıkalım vs istiyorum. Eşiminse eli fazla açık. Etrafına gereksiz bonkör. Borçlardan sonra elinde kalan parayı biriktireceğine dağıtmayı seçiyor. Herşeye taksit yaptırıyor. Böyle olunca kart borcu hiç bitmiyor. Ben de zaman zaman ümitsizliğe kapılıyorum. Boşa çabalıyorum gibi geliyor. O dağıtırken benim toplamaya çalışmam anlamsız geliyor. Kısmetse 2 ay sonra doğum yapacağım. Ücretsiz izin düşünüyorum. O süreçte çok zorlanacağız diye stres yapıyorum. Sonra kendime kızıyorum neden kaygılanıyorum diye. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim.

Birikim yapabilecek kadar geliriniz var mı?
Gereksiz bonkörlük derken neyi kasdediyorsunuz?

Gizlice kendin biriktir eşine söyleme lazım olursa çıkar harca eşine de gerekirse ver ama geri ne kaldı falan detaylı hesap verme , bir şekilde birinizin geleceği düşünmesi lazım heleki bebek gelecekse mutlaka kenarda az da olsa para olması lazım

Birikim yapabilecek kadar geliriniz var mı?
Gereksiz bonkörlük derken neyi kasdediyorsunuz?

Evet normalde birikim için de kenara para ayırabiliriz. Ama eşim borçları ödedikten sonra kalanı biriktirmeyi önemsemiyor. Borcumuzu ödeyebilirsek yeter diyor. Özellikle aile çevresi çok yüklü miktarlar olmasa da sürekli para istiyor. Temel ihtiyaçlar olsa rahatsız olmam ama tatillerine destek, sigara ya da eğlence için olunca canım sıkılıyor.

Siz haklısınız tabi. Benim eşim de biraz öyle. Ben konuştum benim hesabımda biriktirecegiz. Bnm maaş yatar yatmaz birikim hesabına atacağım. Diğer türlü biriktirmek zor çünkü. O biriktirmiyirsa siz biriktirin. Elinize geçeni birikim hesabına atın. İzne ayrıldığınizda lazım olur size

Gizlice kendin biriktir eşine söyleme lazım olursa çıkar harca eşine de gerekirse ver ama geri ne kaldı falan detaylı hesap verme , bir şekilde birinizin geleceği düşünmesi lazım heleki bebek gelecekse mutlaka kenarda az da olsa para olması lazım

Öyle yapıyorum ama bu sefer de boşa mı uğraşıyorum duygusuyla boğuşuyorum. Ben kendimden kısarken o gayet güzel ne varsa harcıyor. Bazen sen de aynısını yap görsün dünyanın kaç bucak olduğunu diyorum ama buna da vicdanım elvermiyor.

Kendin yap birikimini
Benim eşim de benzer durumda
Ben çalışıyorum
Ona söylemeden dolu para biriktirdim :)

Bir kısmını ev alırken çıkardım verdim
Şimdikini çocuğum için gizli biriktiriyorum
Benim eşim başkasına değil bize harcar ama hep çok pahalı seyler alır ve alacakları hiç bitmez
Ben de garanticiyim biriktiririm

Evet normalde birikim için de kenara para ayırabiliriz. Ama eşim borçları ödedikten sonra kalanı biriktirmeyi önemsemiyor. Borcumuzu ödeyebilirsek yeter diyor. Özellikle aile çevresi çok yüklü miktarlar olmasa da sürekli para istiyor. Temel ihtiyaçlar olsa rahatsız olmam ama tatillerine destek, sigara ya da eğlence için olunca canım sıkılıyor.

Borç dediğiniz kredi kartı borcu olmalı

O zaman siz de kendi bütçenize göre her ay kredi kartı ile altın alın. Altın sitelerinin ismi gözükebilir ekstrede, ama Carrefour gibi marketler altın satıyor. Oradan alıp market masrafı derseniz ay sonu diğer borçlarla birlikte o birikimi de ödemek zorunda kalır eşiniz. Geriye kalırsa onu da kendi bilir.

Benim eşimin de eli açıktır bende fazla kasmamak kaydıyla bütçeye göre birikim yapılmasından yanayım.

Baslarda biraz dengeyi kurmakta zorlandık ama artık birikim yapma fikrine alıştı eşim, belirlediğimiz bir miktarı aylık ayırıyoruz.

Sizde öyle yapabilirsiniz, belli bir miktar belirleyip onu birikim hesabına atın. Eşiniz yapmıyorsa siz yapın.

Benim eşimde aynı şimdi harcamadıkdan sonra ne yapacağım ilerde parayı falan diyordu. Konuşmadan da anlamıyordur. Bir gün kardeşinin acil paraya ihtiyacı oldu ben o zaman biraz biriktirmişim (3bin) onu verdim. Verirkende bir ton uyarıda bulundum. Sürekli de o olayı hatırlattım şimdi biraz daha iyi biriktirebiliyor. Eğer ikna olmuyorsa böyle bir olay olana kadar gizlice kendiniz biriktirin.

Öyle yapıyorum ama bu sefer de boşa mı uğraşıyorum duygusuyla boğuşuyorum. Ben kendimden kısarken o gayet güzel ne varsa harcıyor. Bazen sen de aynısını yap görsün dünyanın kaç bucak olduğunu diyorum ama buna da vicdanım elvermiyor.
O zaman senden para isterse "ben de senin gibi harcadım " dersin böyle bir durumda olmak nasılmış dersin bir ay sürünsün bir dahaki ay maaşını alınca biraz daha tutumlu olur yoksa yine aynisini yaşayacağını bilir

Hiç kafanıza takmayın ,siz harcayın verecek parası kalmasın ona buna ,
Bebek gelince de masrafı bitmez aklı başına gelir

Gizli biriktirin o zaman eger size harçlık birakiyorsa biraz daha fazla isteyin ve biriktirin haberi olmasın benim babam tutumludur ama yinede annem biriktirir ne olur ne olmaz der dünyanın binbir türlü hali var sonuçta 🌹

Bende gizli birikim yapiyorum cocuklarim için .. zamanı geldiğinde ver paşam diyeceğime ver köşem derim

Siz haklısınız tabi. Benim eşim de biraz öyle. Ben konuştum benim hesabımda biriktirecegiz. Bnm maaş yatar yatmaz birikim hesabına atacağım. Diğer türlü biriktirmek zor çünkü. O biriktirmiyirsa siz biriktirin. Elinize geçeni birikim hesabına atın. İzne ayrıldığınizda lazım olur size

Ne güzel sizin eşiniz kabul etmiş. Benimki benim harcamalarıma karışmaz ama benimkini biriktirip seninkini harcayalım desem onu da kabul etmez.

Kendin yap birikimini
Benim eşim de benzer durumda
Ben çalışıyorum
Ona söylemeden dolu para biriktirdim :)

Bir kısmını ev alırken çıkardım verdim
Şimdikini çocuğum için gizli biriktiriyorum
Benim eşim başkasına değil bize harcar ama hep çok pahalı seyler alır ve alacakları hiç bitmez
Ben de garanticiyim biriktiririm

Ben biriktirsem eşimin haberi olmaz ama o zaman da şöyle düşünüyorum o hiç hesap yapmazken ben neden bu kadar uğraşıyorum.

Borç dediğiniz kredi kartı borcu olmalı

O zaman siz de kendi bütçenize göre her ay kredi kartı ile altın alın. Altın sitelerinin ismi gözükebilir ekstrede, ama Carrefour gibi marketler altın satıyor. Oradan alıp market masrafı derseniz ay sonu diğer borçlarla birlikte o birikimi de ödemek zorunda kalır eşiniz. Geriye kalırsa onu da kendi bilir.

Ben de çalışıyorum. Eşim maaşıma da ödemelerime de karışmaz. Ben zaten tutumluyumdur az da olsa her ay birikime para ayırırım. Benim canımı sıkan eşimin aynı hassasiyeti göstermemesi.

Ben biriktirsem eşimin haberi olmaz ama o zaman da şöyle düşünüyorum o hiç hesap yapmazken ben neden bu kadar uğraşıyorum.
Valla biz de aynı durumdayız
Eşim sürekli eve Birseyler yaptırır
İkimiz de calısıyorz
Gider bana pahalı hediyeler alır ve senede bir iki kere anca kullandığım
Uğraşma olarak düşünme
Birikim olarak düşün işte
ArAda biriktirdiğin paradan da kendini ödüllendir :)
Ben çok keyif alıyorum açıkcası

X