Eşimin babasıyla kavga ettim ama Bayramlaşmaya gitmemekle hata mı ediyorum?

gitme derim adamın hesabına bak baban ölüymüş o evde hakkın varmış
onane bee anne yaşarken mirasmı alınır o zaman oğlu onun bir mal varlığını satsın
kayınpederininin kadınlara birkere saygısı yok anneni hiç sayıyor (ölü gibi)
sana şiddet uygulayacak cesareti buluyor...kendi eşini düşünemiyorum
asla asla gitmezdim ölmüş babama laf edecek anneme laf diyecek üstelik haksız yere sana bunları yapacak....ACABA BABANIZ HAYATTAYKEN SİZE BÖYLE DAVRANDIMI?
eşim gidebilir ama ben aslaaaaaaaaaaa ve aslaaa gitmezdim o evde yokken kayınvalidemin yanına giderdim ,o evden çıkmıyorsa kayınvalidemi arar bayramını kutlardım.
o adamın cenazesine ancak giderdim oda hakkımı helal etmiyorum demeye

annemiz babamız bizi böle hakaretler şiddet görelim diyemi büyüttü
karnımda iki yavrum var ne kadar zorlu bir hamilelik yaşıyorum riskliyiz yatalak gibi yatıyorum
nedennnn?????kendim için bir damla göz yaşım yok sadece onlar iyi olsun diye dularım
o yüzden evlattttt evlattır....kimse böyle bişey yapmaya hakkı yok..

ben böyle bir adamla sittin sene görüşmem.....düşünüyorum,bana yapılsa diye... benim ölmüş babama kadar laf edecek. annemin oturduğu eve bile ,göz dikecek ve beni tartaklayacak. üstelik benim hiçbir suçum yokken... yok. onun gelip ayağıma, özürdilemesi lazım. bu bile ben yumuşatır mı bilemem...gitmeyin sakın. bence eşinizde babasına yaptığının yanlışlığını anlatmalı... bu kadar da değil. herkes haddini bilecek. büyük diye her istediğini yapacak ,diye bir şey olamaz... yok artık. bu kadar da kötü olunmaz ki?. işte bazı insanların maalesef ruhu kötü..ve şansınıza bu kötü ruhlu kişi kayınpederiniz çıkmış......

kesinlekle gitme cnm büyükde olsa haddini bilecek
büyüklerde büyüklüğünü bilecek ki sende o na saygı ve sevgi gösterceksin
o sana büyüklük göstermemişki sen ona saygı ve sevgi duyacaksın
gidip birde elinimi öpeceksin
sen sonuna kadar haklısın ne hakla sana annenin evini at diyeblr ne terbiyeszlk bu

büyüğe saygı ama bir yere kadar...

ben ki çok şeyi görmezden duymazdan gelir aile huzuru ilişkiler çok önemlidir derim buna rağmen gitmezdim...

sen kayınpederinin şamar oğlanı değilsin, gitsin oğluna çatsın....

evladına kıyamayıp acısını başkalarından çıkartan insanlardan nefret ederim...

kayınpederin seni arayıp da "kızım kusura bakma sana haksızlık ettim büyüklük sende kalsın" diyene kadar ben olsam asla konuşmazdım.

alttan alacak ne yaptın öyle yaparsan ilerde döver bile....
insanın psikolojisi bozulur ben aylarca etkisinden kurtulacağımı sanmam başıma gelmiş olsaydı.

çok üzüldüm gerçekten çok ayıp etmiş:kızgın:
hem bu borç sizin yüzünüzden değil sizin yüzünüzden bile olsa böyle laflar etmemesi lazım çünkü siz artık bir ailesiniz eşinizle sizin aranızda bşey olurdu
ben olsam gitmezdim eşinizde sizin yanınızda ne güzel
inş mutluluğunuz daim olur :1hug:

Canım benim yaa.. Neden borcunuz oldugu bellı oldugu halde kayınpederınızın böyle yaklaşması cok sacma..Sanırım baska seylerden rahatsız olmus yada oluyor ki bırden bıre aılenızı karıstırmıs işe..
Büyüğünüzdür,tabiki bayramlarda kırgınlıklar kızgınlıklar unutulmalı ama gercekten cok incitmiş sizi,yazık.. Bence gidin,zaten bayramın ilk günü deılde son günü gıtmekte bı tavırdır..Kayınvaldenızde izah etmiştir durumu anladıgım kadarıyla,kayınpederınızde farkına varmıstır ama dediğim gibi bence baska bırseye takılmıs kayınpederınız..Büyüklük sizde kalsın,gidinki ilerde size diyecek birşeyi olmasın..yerimseniben
çok mantıklı bi yaklaşım,bende olsam giderdim büyüklük sende kalsın.ilerde bişe olursa haklı sen olursun.konuşma sadece git bayramlaş gel.iyi bayramlar..

şu adamın terbiyesizliğine bak yaa:mymeka::mymeka::mymeka:
asla gitme canım.büyükte olsa haddini bilecek.hatasının farkına varsın.:1closedeyes:
senin bi hatan suçun günahın yokken sana böyle hakaretler sayması yenilir yutulur gibi değil:kızgın::kızgın:

Son düzenleme:
ben asla gıtmem ...borcların neden kaynaklandıgını bıldıgı halde...suclaması...eılenın evıne karısması..helekı olmus babana bıle laf etmesı ...hiç hoş bır sey degıl...
kesınlıkle gıtmem ama esımınde gıtmesıne karısamam...
bazı buyukerde kendı saygılarını ve sevgılerını kendı dıllerıyle kaybedıyorlar...
bu arada kaynananında senı koruması guzel olmuş
borclar senden kaynaklansa bıle ..sana bu sekılde davranma hakkını vermez...
soylemeının yada tepkı vermenınde bır yolu yordamı vardır...
ıllakı kalp kırıp ölmüşlerı karıstırmaklada olmaz..cok buyuk ayıp...

kesinlikle gitmem ben. herşeyi geç ölmüş babanın hakkında konuşacak sonra da saygı bekleyecek.
yerin dibine batsın böyle saygı.
yaşına bile hürmetim kalmaz.
eşin de sana hak vermiş zaten o da farkın da demekki.

hemen hemen aynı şeyleri yaşadım eşim arkadaşına kefil oldu ve borç bize kaldı
benimde kaynanam beni suçladı oğlum yapmazdı oğlum şöyle böyle diye sen değiştirdin oğlumu sen batırdın falan..............kaynatam burda beni destekledi kaynanama dediki- ben harcasam sana söylemesem senin nerden haberin olacak gelinin ne suçu var kes sesini fazla konuşma dedi
borç oğlumun borcu ben ödeyecem dedi sağolsun hem beni destekledi hemde arabasını sattı borcumuzu ödedi
senin kaynatanada sen öyle deseydin sen bi namussuzlukmu etmişsin kocanımı aldatmışsın borç etmiş yine yanındasın değerinin daha fazla olması gerekirken adamın yaptığına bak
neyse canım boşver kafana takma borç bitsin yelkenleri suya indirir
anladığım kadarıyla senin kayınvalide seni desteklemiş
eşin ne diyo peki gidelim gitmeyelim diyomu babasıyla küsmü

allah yardımcınız olsun borçlarınızı ödeme kolaylığı versin ne kadar zor bir durum bilirim canım sıkmayın canınızı canınız sağolsun iyi bayramlar dilerim

bende asla gitmezdim, üstelik böyle bir adama baba bile demezdim, Benim babam degerlidir, annemde.. kimse dil uzatamaz, simdi gidersen hemde senden bir özür bile dilememis bu adamin ayagina, bunun geriside gelir.

Ayrica esimde sen git demezdim, giderse gider gitmezsede kendi bilir, kendisi insan olupta ogluyla geliniyle arasini iyi tutsaydi simdi yaninda olurdunuz

ben olsam ne yapardım bilemiyorum ama yapılan çok büyük haksızlık
Allah kendisine yapılan herşeyi affediyor
peygamberimiz taifte taşlandığında yine çok affedici davranmış
affetmek büyüklüktür zaten sen affetsende emin ol kul hakkı kimsede kalmaz Allah budünyada değilse de ötelerde veerir cezasınıı

canım senı etkılemek ıstemem ama ben kesınlıkle gıtmezdım buyukse buyuklugunu bılecek kucuklerını sevecek kı saygı gorsun
hem borcu kefıl olmaktan dolayı degılde sen yapmıs bıle olsan o senın ve esının problemı
kımseyı ılgılendırmez bence sonucta odeyecek olan sızsınız
evlatlarınında artık ayrı bır aıle oldugunu kavrayamayan ve herseyıne karısan aılelerden nefret edıyorum

eger olayda sen hakliysan neden haksiz duruma düseceksin ki
ben olsam gitmem ama yinede sen bilirsin tabiki

en iyisini yapmışsınn.terbiyesiz adam o ne öyle yaa bide dövmeye kalkmış ALLAHIM YAAA.en iyisini yapmışsın valla.hatta ben olsam büyük konuşmayayım ama hiçbirzaman konuşmazdım artık o adamla.agız tartışması neyse de dövmek ne demek ya.

bayram bitti sayilir, yorum yapmamakda kararsiz kaldim,
ben olsamda gitmezdim,büyük büyüklügünü bilecek ki kücükde kücüklügünü bilsin.
kendisi evde yokken, kayinvalidenle bayramlasabilirsin ama.

Bence bayramlaşmaya gitmelisin. Git ki belki utandırırsın.
Bayramlarda küslük dargınlık günahtır.
Her ne olursa olsun eşinin babası bence. Büyüktür..
Kendi baban böle bi tavırda bulundugunu varsay sana karsı ; emin ol onu hemen affederdinn hiç bir karşılık beklemeeden. Eşinin babası ne kadar da kötü olsalar bayramda eli öpülür.
Belkide ben yaşamadıgım için davulun sesi uzaktan hoş gelir durumunda olabilirim ama bilmiyorum.
Yinede karar senin kararın. Adım atarsan büyüklük sende kalır.

cnm ufak tefek birşey değilmiş bayağı saçmalamış gerçekten kaınpederin.yaşındandamı utanmadı bu ne hırs.bence telefon açın en azından kayınvalidenizle bayramlaşın yeter.çok kırmış sizi.asla gidin büyüğünüzdür diyemeyeceğim.önce büyükler olgun davranmayı öğrensin.saygı kendiliğinden oluşur.umarım hatasını anlar ve gönlünüzü alabilira.s.

Back