Eşimin babasıyla kavga ettim ama Bayramlaşmaya gitmemekle hata mı ediyorum?

sema27

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2007
318
1
96
Ankara
arkadaşlar bayramdan 2 gün önce eşimin ailesinin yanına gitmiştim.orda babasıyla konuşurken eşimi sordu 'borçlarını naptı toparlayabildimi biraz' dedi. bende toparlayamadığını hala bankalarla uğraştığımızı ve eşimin psikolojisininde bozuk olduğunu söyledim.gerçektende çok kötü durumu

eşimin babası birden parladı ve aşırı sinirli bir şekilde bağırmaya başladı ve bana ' oğlum hep senin yüzünden bu hale geldi,senin harcamaların yüzünden ' dedi ağzına geleni saydı ,yapmadığı hakaret kalmadı.' git annene söyle evini satsın ödesin borçlarınızı ' dedi.kayınvaldem çok ayıp ediyosun kızın bi suçu yokken yapma böyle diye ağladı ama eşimin babası iyi saçmaladı ve sonunda ölmüş babama kadar hepimize haksızca ,hakaretlerde bulundu.

ama işin aslını oda biliyo eşim bir arkadaşına kefil olmuştu arkadaşı borcunu ödeyemeyince bize kaldı borç.neyse işin aslı böyleyken bana çok büyük haksızlık yaptı.

resmen saç saça başbaşa kavga ettik zor ayırdılar.nerdeyse dövücekti beni.

ben tabi çıktım eve geldim.bayramdada gitmedim sinirim,kırgınlığım geçmedi hala. ama yarın bayramın son günü acaba gitsemmi?nede olsa büyüğümüzdür diye elini öpsemmi?siz olsanız ne yapardınız?doğru yolu gösterirseniz çok yardımcı olursunuz bana.şu an hiç objektif bakamıyorum olaya.çok kırgınım ve üzgünüm çünkü

bende olsam gitmezdım canım sen haklıysan tepkını koy bnce 1kez bagıra n 2.sinide yapr.eşin ne düşünüyor bukonuda.bıde surası var erkek evın reisidir kaıdnın aileisne duşmazkı borc ödemk.kayınpederin kendı satsın bişileirnide oğlunun borucnu odesin.

ben olsam gitmezdim
bana yapılan her türlü çirkinliği unutabilir büyüğümdür gideyim diyebilirim ama söz konusu ailemse onlar hakkında en ufak bir hakaret işitirsem kimseyi tanımam

aynı sye bızde yaşadık benım haklı olduugm bı konudakayınpedrım bana bağırdı terbıyesizlik yapma bıda bu kapıdn içeirgiremzsin dedine oldugumu sasırıdm senı çok iiyi anlıyorum canım.amaben tepkımı baştan iyi koyamamışımdmekkı kayınpedrim tekrarladı ve2.sindekoydum tavrımı ben buraya kendımı azarlatmaya gelmedım,oyuzdne evlenmedımdedim

bence de gitmeyin
kayınvalidenizi telefonla arayıp bayramını kutlayın neden gelmediğinizi de zaten o tahmin eder
size çok ayıp etmiş bayram ya da diil ben olsam hayatta gitmem bi daha

eşimde gitmedi ama ben hiç bi şekilde etkilemedim onada gittiği zamanlarda aynı şekilde kızdığı için gitmek istemiyo.ama ben bugünde söyledim git ne olur babanın elini öp sonuçta senin baban o dedim.ama gitmiyo inat etti.

gerçekten sonuna kadar haklıyım,kendisine dedimki ikimizde bir gün ölüp gidicez Allahın huzurunda bugünkü yaptığın haksızlığı nasıl ödiyceksin.sana hakkımı helal etmiycem baba dedim.sinirim çok bozuk yaa

bence gitmede değerin bilinsin ve artsın cnm..affettikçe değerimizi yitiriyoruz insanların gözünde..sonuna kadar haklısın ..birazdaha zamana bırakabilirsin..

düşüncem biraz katı gelebilir ama tecrübelerime dayanarak yazıyorum benzeri şeyleri kayınvalide,elti görümce gibi kişilerle yaşadım ve yaşıyorum malasef((((((

Canım benim yaa.. Neden borcunuz oldugu bellı oldugu halde kayınpederınızın böyle yaklaşması cok sacma..Sanırım baska seylerden rahatsız olmus yada oluyor ki bırden bıre aılenızı karıstırmıs işe..
Büyüğünüzdür,tabiki bayramlarda kırgınlıklar kızgınlıklar unutulmalı ama gercekten cok incitmiş sizi,yazık.. Bence gidin,zaten bayramın ilk günü deılde son günü gıtmekte bı tavırdır..Kayınvaldenızde izah etmiştir durumu anladıgım kadarıyla,kayınpederınızde farkına varmıstır ama dediğim gibi bence baska bırseye takılmıs kayınpederınız..Büyüklük sizde kalsın,gidinki ilerde size diyecek birşeyi olmasın..yerimseniben

bende olsam gitmezdimm ,,ya tabi insanın içinde Allah korkusu olunca tedirgin oluyosun ama senide bu şekilde azarlamaya hakkı yokk,,gidip elini öpsende adamda utancak yüzde yok en iisi gitmemekk,Allah akıl fikir versin böle insanlara,,yazık çok yazıkk

borcun nedeni belli iken niye sana haksızlık ediyor ki hadi etti neden taaa ailene gidiyor konu..

bnce kesinlikle ne sen git ne de eşin..

büyükse büyüklüğünü bilsin. bi arasın özür dilesin öyle şey mi olur. sen onun lafını çekmek zorunda değilsin ki... ne oğluna ne sana saygısı kalmamış bir adama siz mi öğretip saygı göstericeksiniz kıymet mi bilecek..

kendinizi üzmeyin silip atın..

ilk adımı o atmadan siz atmayın derim ben... çok üzüldüm geçmiş olsun.

bende katılıyorum sana canımm,,,bir kişiye hakettiğinden fazla değeri verince kendi değerin düşüyooÇok üzgünüm çoook

üstelik annem geçen sene kredi çekti yardımcı oldu bize.hiç bir şekilde borçlarımızla ilgili ne ailemin nede benim bi suçumuz yok.ama kendiliğinden benim çektiğim sıkıntıları gördüğü için yardımcı olmuştu annem.her ay aldığı emekli maaşının yarısından fazlası o krediye gidiyo.benim anneme teşekkür edeceği yerde ne iyi kadınmış oğlumuzun bi borcunuda o kapattı diyceği yerde.'git annene söyle evini satsın diyince beynim durdu resmen.anneme nasıl böyle bişey yapabilirim baba dyince.

baban öldüğü için senin miras hakkın var o evde.istersen satar hakkını alırsın annen hiç bişey yapamaz dedi.ama kayınvaldem o kadar üzüldüki.bunları nasıl söylersin ,nasıl böyle hesaplar yaparsın diye susturmaya çalıştı ama eşimin babası delirmiş gibiydi.ya Allaha havale ediyorum onu ben.ama bi daha kesinlikle yüzünü görmek istemiyorum

Tartismalar olabilir, fikir ayriliklari olabilir yine büyügüm derim giderim fakat bu durumda Hayir gitmezdim!! Cünkü bu kadarida fazla!!

1. Benim ailemi agzina aldigi vakit zaten biter benim icin, nasil benim ölmüsüme dil uzatirki?? Terbiyesiz

2. Durumun aslini biliyorken bana ne hakla hakaret edebilir? Dengesiz

3. Siddete tesebüs ne demek oluyor ya? Kayinbabam beni dövmeye kalkicak yuhhh artik daha neler!! Evine gitmeyi birak sokagindan gecmem, silerim biter benim icin...

Esime ses etmem gider gelir istedigi gibi ama o sahis ne evime gelebilir nede ben giderim.

gitme canım.alttan aldın falan sanır bide kendi haklı zanneder.koy tavrını da bi daha yapabiliomu görsün bakalım.

Bence ne olursa olsun gitmelisin. Neden mi eğer gitmezsen bu bir ömür boyu konuşulur. Bayramda gelmedi diye. Belki bakarsın bişeyler unutulur yarası gecmez ama üstü örtülür. Fakat bayramlaşmaya gitmezsen bunu hep başına kakarlar. Fırsat vermiş olursun...Sonuçta anne babadır oğullarıda hata yapmış bir sürü borcun altına girmiş onları dinlemediğimiz için tek taraflı yorum yapmamız yanlış olur. Sözün kısası bence git canım az otur ve dön yoksa hep dersin keşke gitsemiydim diye....

Bence adam dengesizin teki, eger giderse bak goruyor musun kos kos kuyrugunun kistirip geldi, hatta aslan oglum, gelin gelmek istememistir de oglumun zoruyla gelmistir diye bile dusunur. Bence buyuk bile olsa buyuklugunu bilmeli, biraz elini basinin arasina alip dusunmeli. onun gosterecegi buyuklugu, kucuk neden gostersin ki.
kayinbaba resmen maddiyatci adamin teki baksan neler dusunmus, bunlar hemen akla gelecek seyler degil.

bence kayinvalidene telefon et canim, bayramini tebrik et, kayinbabana cok kizdigindan dolayi gelmeyeceginizi, esini zorladigini ama onu da kirildigi icin gelmedigini de belirt. Sonra gelinin aklina uydu oglumu da ayartti der.

kimi kayinvalideden ceker kimi kayinpederden.

Bence hiç gitme....
Böyleleri ne sevgiyi ne saygıyı hak ediyor...
Kaynananın bayramını arkadaşın dediği gibi telefondan kutla gerisine karışma...

canım bence gitmelisin ne yaşamış olursan ol o senin eşinin babası eminimki oda pişmandır yaptıklarından üzüntü duymustur ama buyuk oldugu ıcın gelmez senden bekler sende son bır kez sans ver ve git sonucta bu bir bayram ve sen bunu sadece Allah rızası için yapmalısın kii herkes senin ne kadar iyi bir insan oldugunu daha iyi anlasın gitmezsen de bu hep akılda kalırr sevgıyle kal

bence gitmemelisin.herkes haddini bilmeli.büyükse büyüklüğünü bilmeliydi ne haddine senin ailene laf uzatması.eşin doğruları biliyor ve senin yanında oluyorsa hiç dert etme.sonra üzüntüden sen hasta olursun umursama boşver gitsin.keyfine bak kocanla mutlu olmaya bak.gerisi boşşşşşşşş....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…