esimin ailesiyle ne yapicam bilemiyorum :(

Kusura bakmada, sen kim oluyorsun onlarin maddi durumlarin hesabini yapiyorsun? Araba alacaklarsa elbette alsinlar, sonuçta onlarin parasi. Calisip, kazaniyorlar. Bak yine salon takimi, perdeler felan almislar. Ve o borçlari baskalari için ödemiyorsunuz, kendiniz için ödüyorsunuz, kendi eviniz için, kendi esyalariniz için. Baskasi mi onun için borç ödesin?

Elbette gençler biraz zorluk çekecek. Ben annemlerin ilk evlerini düsündügümde hatta diyorum "nasil yasadiniz" diye. Biz gençler elbette zorluklar çekecez, paramizi biriktirecez, hersey ilk basta harika süper olmayacak fakat zaman ile, çabalarimiz ile tüm taslar yerine oturacak.

Ve bu kaynanalar ne yapsa yemin ile yaranamiyorlar. Cok arayip, karistiginda "ya, benim dügünüm, ne karisiyor" diye isyan ediliyor, yapmadiginda isyan ediliyor. Yani kv'de ile evlenmiyorsun sonuçta, esin ile evleniyorsun. Benim görüsümde kv'deye karsi saygili isen, ve o sana saygiliysa, yeterlidir. Bende kv'demi sadece özel günlerde ararim, ve arada bir giderim. Onun haricinden hiç birsey beklemem. En önemlisi esim ile yasadigim huzur ve mutluluktur. Benim zaten bir annem vardir, baska bir kadinin beni "sahiplenmesine" gerek yoktur ayrica.

valla benim eşimin ailesinin kuruşu yok üzerimizde de
ama bence maneviyat yapmadıkları ve eşinin pasifliği yüzünden bunalmışsın sen haklısın
evliliğini devam ettireceksen ipleri eline al
bende öyle bir karar olmadığı için onlar yokmuş gibi ayda yılda bir kandılde felan arıyorum kapatıyorum
ama aynı şehirde olsam bende çok bunalırdım bu kadar bile sürmezdi evliliğim

Borcu olmayan mı var çevremdeki hemen tüm evlenenler borç ödüyor

Çok mesafeli olun yüz vermeyin, hele de maddi beklentileri olursa cevap vermeyin. Gitmeyin de çağırmayın da umursamaz davranın...Erkek aileleri, erkek ailesi olduğunu unutmuşsa siz de gelin olduğunuzu unutun. Sizi sevme zorunda değillerse sizden saygı da beklemesinler o zaman.
Burada üyeler maddi konuda beklentiye girmekle suçlamışlar sizi, ama sizin derdiniz maddi beklentiden ziydae manevi yönden sahip çıkılmak ve saygı sevgi görmek. Görgü parayla değil. Onlar erkek ailesi olarak bunları yapmadıysa siz de yapmayın mümkün mertebe az konuşun görüşun.O zaman çok kıymetli olursunuz.
Benim anladığım da şu, acaba eşinizin ailesinin düşündüğü başka bir gelin adayı mı vardı da öyle bir durum oldu? Çünkü 10 yıllık bir ilişki bu. Yani sizi çoktan kabullenmiş olmaları gerekirdi. Belki de aklıllarında başka bir gelin adayı vardı.
Oncelikle herkese tesekkur ederim ...beni soyledigin gubi kabullenmelerini bekledim ama onlar meaafeli oldular hep daha sonra ogrendimki kv nin aklinda tesetturlu bi kiz varmis benim basim acik ama yeri geliyo onlardan daha tesetturlu dusunebiliyorum dikkatli olmaya calisiyrm...benim acik olmam onlar icin problemdi..esim bu konuda beni. Destekcim oldu. Benim beklentim madden soyle olmazdi bana yok edebiyati yapip kendine evini yenilerse olmasi da abest olmaz ...ve benim esim nisanli iken uzun bi sure issiz kaldi yani bizim bi birikimimiz yoktu diger kayinlarima ole davranmiyo eltimi yuzume ovuyor kayda deger bise yapmamasina ragmen o da bunun farkinda yani eltim...cik kiskanc bi kadin ama inanin ben bise yapmiyorum.gorumcemin kizi benden once evlendi benden ev temizligi evlerinde yardim bekledi beni kizi istenirken cagirmayip daha sonra adim gozaydin etmedi oldu. O kadar doldumki beni cok yipratiyolar gitmesem olmuyo onlara kendileri yapmiyorlar benim adimi cikariyolar...

Kusura bakmada, sen kim oluyorsun onlarin maddi durumlarin hesabini yapiyorsun? Araba alacaklarsa elbette alsinlar, sonuçta onlarin parasi. Calisip, kazaniyorlar. Bak yine salon takimi, perdeler felan almislar. Ve o borçlari baskalari için ödemiyorsunuz, kendiniz için ödüyorsunuz, kendi eviniz için, kendi esyalariniz için. Baskasi mi onun için borç ödesin?

Elbette gençler biraz zorluk çekecek. Ben annemlerin ilk evlerini düsündügümde hatta diyorum "nasil yasadiniz" diye. Biz gençler elbette zorluklar çekecez, paramizi biriktirecez, hersey ilk basta harika süper olmayacak fakat zaman ile, çabalarimiz ile tüm taslar yerine oturacak.

Ve bu kaynanalar ne yapsa yemin ile yaranamiyorlar. Cok arayip, karistiginda "ya, benim dügünüm, ne karisiyor" diye isyan ediliyor, yapmadiginda isyan ediliyor. Yani kv'de ile evlenmiyorsun sonuçta, esin ile evleniyorsun. Benim görüsümde kv'deye karsi saygili isen, ve o sana saygiliysa, yeterlidir. Bende kv'demi sadece özel günlerde ararim, ve arada bir giderim. Onun haricinden hiç birsey beklemem. En önemlisi esim ile yasadigim huzur ve mutluluktur. Benim zaten bir annem vardir, baska bir kadinin beni "sahiplenmesine" gerek yoktur ayrica.
Valla gorusune saygi duyacam da sen kim oluyorsunki cumlesi olmadi simdi
..mesele yapmasindan ziyade kabullenme ve ilgi alaka ..butun bunlar olmasin ve esime dertlensin cok soguk duruyo ...sen arada b ariyom demissin...bu kadin.O is ole iki saat evime gelip gitmeyle olmaz diye nara atan bi kadin .neyse

Herkesin adeti toresi yoresi vardir.bizimkindede gelin Kiz devamli dugun ilana dek aranir sorulur ilgilenilir hani bi laf yagmasanda gurle diye ben onu bekledim deseydiki benim annemin ustune yurumek yerine ben alamam gonul isterki ...li cumleler kursa idi benim ailemin insani yaklasimlarina karsilik verseydi borc oderken kizim oglum allah yardimciniz olur insallah odersiniz bize de ihtiyaciniz olursa maddi manevi haberimiz olsun sen benim kizimsin sen de oglumsun sizin derdiniz benim derdim dese bi tatli dil gosterse idi ben degil evine gitmek kolesi olurdum...gorumcemin kizi esimin yegeni benden sonra nisanlandi dugunu bizden once oldu benim dugun unutuldu surekli benim gorumceme yard etmem arayip sormam beklendi ben cok arad im ama cevap alamadim kizi benim herseyimi taklit etti bise demedim benden alti yas kucuk kiza nerdeyse elini op demedikleri kaldi ...

Önemli olan senin eşinle aranızdaki bağ.Eşin seni ailesine ezdirmeyip olayların farkındaysa ''görümcem şunu dedi, kv. bunu dedi vs..'' olaylara hiç kafanı yorup da kendi huzurunuzu kaçırmayın.hem ailesinin size yardım etmemesi size iyilik olmuş, yarın öbürgün başınıza dürterlerdi ''biz size şunu harcadık bunu yaptık'' diye. Sırt sırta verin kendi yağınızda kavrulun..ayrıca kimse kimseye birşeyler yapmak zorunda değil.mecbur kalmadıkça da görüşmeyin olup bitsin.
Keske her yerde bizim yaptigimizi dile getirse .biz yaptik everdik diye reklam yapiyor ...ben aramam sormam da bi de laf cikartmasa ...bi sekilde yol bulucam yoksa dusunuyorum nasil gececek bu insanlarla omur kp hayatta deil keske olsaydi belki bu kadar dili uzayamazdi kv min

X