• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesinin yüzsüzlüğü....

poyi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2011
52
0
36
İzmir
mrb arkadaşlar başka bir ilden bütün ailemi işimi kısacası herşeyimi bırakıp ankara gelin geldim sevgili kayınvalidem bize hiçbir şey sormadan kendisine 2dk. yürüme mesafesinde ev tuttu. Zaten 1 sene nişanlı kaldık bu süreçte de kesinlikle hiç birşey sormadılar hatta evimizi hiç aramadılar. Hımm bu arada 1 kere aradı o da hesap sormak için aynen şöyle demiş anneme "neden oğlum ikidebir orya geliyormuş sizde adet böylemi çocuk suylamı gelip gidiyor" neyse kızlar kısacası hep cimrilik yaptılar evlendikten sonrada borçları üzerimize yıktılar üstelik paraları olduğu halde.Evleneli daha 3.5 ay oldu ailesi o kadar anlayışsız ki bizi hiç rahat bırakmıyolar balayında bile 3 posta ararlardı eşimi üstelik biz niye aramıyoruz diye kızarlardı. Eşim evin en küçüğü olduğu için üzerinde inanılmaz baskı kurmuşlar .Banada aynı baskıyı kurmaya çalışıyorlar şuan çalışmıyorum diye kayınvalidem hergün arar çağırır yok benimle güne katıl yok gündüz gel beraber oturalım vs vs.. neyse tabi ben kesinlikle yüz vermiyorum ama bu seferde arayıp hesap soruyolar yok niye böyleymişim neden aramıyormuşum gelip gitmiyormuşum üstelik eşimle haftada 1-2 kez gitmemize rağmen kendi ailemle bile 3-4 günde bir telefonla görüşürken neden herhafta gördüğüm insanları arayacakmışım ki üstelik zamanında bana hiçbir halt yapmamış insanları. Neyse geçen hafta kayınpederim köye gitti k.validem yanlız kaldı ayyyy Allahım göreceksiniz nasıl duygu sömürüsü yapıyor eşime yok kızı aramış defalarca çağırmış gel bizde kal diye yok damadı aramış yalvarmış bizde kal diye eşime bunları söyleyince tabi o da mecburen anne gel bize biz de kal demezmi offff yani çok şükür yaşlı değil muhtaç değil evi barkı var zaten dibimizde sonra eşime yok oğlum ben rahat edemem evimde kalırım duygu sömürülerine devam arkasından bide görümcem aradı annem bize gelmiyor siz çağırdınızmı neden gelmiyor yanlız kalıyor bir duygu sömürüsüde o yaptı. buarada alt katında da kendi k.validesi oturuyor ama onlara asla gitmez ablası var annesi var dayı bilmem nesi yani bütün akrabaları burda.ben tabi kesinlikle arayıp çağırmadım.benmiyim arayıp çağırmayan hemen 2. gün akşam gayet emrivaki bir şekilde görümcemle oturmaya geldiler.tabi gene muhabbet aynı damadım çağırdı defalarca ablam çağırdı gitmedim millet yalvarıyo ama ben rahat edemem diyip duyuro neyse o akşam bilerek geldiler bize benim kal demem için hatta görümcem kalktı gitti evine saat 22.30 olmuş bu kalkmadı otuyor.Bende inat değilmi söylemedim kal diye saat 23.00 bende kalkıyım dedi bende iyi geceler dedim uğurladım kesinlikle kal demedim.Eşim bırakmaya gitmişti.eşim eve bir geldi nasıl gürlüyor bana yaptığım çok ayıpmış niye kal dememişim zaten kalmazmış resmen doldurmuş eşimi bende ağzıma geleni söyledim.emrivaki hallerinden bıktım dedim. kalmak istemeyen zaten beklemez bukonuyu sürekli dile getirmez dedim. Sonra tabi ertesi gün gitti kızında kaldı sürekli arıyıp eşimi doldurmaya devam ediyolar neyse c.tesi akşamıydı dışarı çıkmıştık eşimle eve geç dönecektik biraz kafa dağıtalım dedik ayy Allahım akşam saat 7 ablası aradı annem eve döndü bu gece sizde kalsın offf bunu duydum ya eşim kalkmaya niyetlendi inadına oyaladım onu dışarda geç gidersek belki vazgeçer diye ama nerde saat 9 annası arıyo buseferde zorla kendini davet ettiriyor ya eşim tamam gelince ararız dedi kapattı ben oyalamaya devam saat 23.30 civarında eve geldik dua ediyorum uyumuş olsun diye ama nerdeeeee gene arıyo nerde kalmışız bu saate kadar ne yapıyormuşuz dışarıda Aynı şekilde görümcemde hesap soruyo nese saat gece 12 ye geliyor geldi ve kaldı.İnanamıyorum istemediğimi o kadar belli ediyorum ama gene emrivaki yaptı ve kaldı üstelik gelmiş bide biraz kendimi zorla davet ettirdim ama neyse diye laf sokuyor şimdi ben bu insanlara nasıl davranmalıyım ne yapmalıyım bilmiyorum......

evlilikten soguyorum bunları okuyunca su kayınvalidelerin en iyisinde bile sorun var ogullarını koysunlar dizlerinin dibine nedir bu erkek annelerindeki kıskanclık gelinlerine surekli huzursuzluk verme olayı en guzeli uzakta oturacaksın evde tek basınadamı kalamıyor cokmu yaslı anlamadım

Son düzenleme:
oooooooooovvvvvvvv tam kaynana....
yeni evli insanların evinde ne alaka yani...
üstelik evlerde yakın...
kocası ne zaman gelecek..

Hiç birşey yapamazsın.
Bir insan ya anlayışlıdır, yeni evliler rahat bırakalım der, yada sizinki gibidir.
Sevimsiz hareketlerle kendinden soğutur.
İşi inada bindirmeyin bence.
Gelsin bir gece kalsın ne var?
Ama mesafeli olmak istiyorsanız da olun tabii.
Güne çağırdığı zaman yaşıtım dağil sıkılırım ben dersin gitmezsin,
yakın oturduğunuz için daha sık ve rahat görüşülecek diye düşünmüştür ama
siz mesafeyi baştan koyar ve kurarsanız böyle devam eder.

hayır ne yaşlısı 50 sinde bile değil torununa bakıyor benden daha sağlıklı onların yaptığı sadece yüzsüzlük kedini acındırma kendilerinden daha çok soğutuyolar

oooooooooovvvvvvvv tam kaynana....
yeni evli insanların evinde ne alaka yani...
üstelik evlerde yakın...
kocası ne zaman gelecek..

aynen öyle tam kaynana ama görümcem hep annem melek gibi der durur bana k.pederim çarşamba gelecek inş.

Hiç birşey yapamazsın.
Bir insan ya anlayışlıdır, yeni evliler rahat bırakalım der, yada sizinki gibidir.
Sevimsiz hareketlerle kendinden soğutur.
İşi inada bindirmeyin bence.
Gelsin bir gece kalsın ne var?
Ama mesafeli olmak istiyorsanız da olun tabii.
Güne çağırdığı zaman yaşıtım dağil sıkılırım ben dersin gitmezsin,
yakın oturduğunuz için daha sık ve rahat görüşülecek diye düşünmüştür ama
siz mesafeyi baştan koyar ve kurarsanız böyle devam eder.

evet çok haklısın zaten sevmiyorum iyiyce soğuyorum böyle zaten gelip kaldı 1 gece zorla yamıyor kendini yaa

b.kunu çıkarmadan aradaki mesafeyi koruyarak şu anda davrandığınız gibi davranmadan da hareket edebilirsiniz. ben sizin davranışınızıda çok doğru bulmadım açıkçası resmen kafa tutmuşsunuz. çağırsaydınız dilinizemi yapılıcaktı 1 akşam kalsydı kocanızında gönlü hoş olsaydı bence dhaa iyi olurdu. 1 çağırın 3 çağırmayın mesela yani ne biliyim :31:

Keşke herşeyinizi arkada bırakıp farklı bir şehri göze almasaymışsınız..

Ayrıca ben biraz eşinizde de kabahat buluyorum, biraz fazla gaza geliyor gibi hemen

Evinizin 2 dakikalık mesafede tutulması size sürpriz mi oldu :53:

Ve ben sizin ailenizin yerinde olsam bizi hiç aramayan yeni dünürlere kız filan vermem , vazgeçerim.. Hele de bir kere arayıp ' benim oğlum sizin şehrinize gelip giderken suylamı geliyor ' gibi bi terbiyesizlik ettiyse en baştan

Tabi kızları seviyordur diye katlanmışlardır sanırım bu duruma

Böyle bi girizgah varken devamına çok şaşırmadım ben doğrusu

Allah kolaylık versin , görümce de annesinden staj görüyor vesselam

böyle tatlı tatlı sokucan lafı kaynanaya...aaa yalnız kalmaya korkuyormusun..hani burdan bakıldığında cesaretli bişeye benziyosunda ondan dediydim..
yada kendimi zorla davet ettirdim dediğinde evet aynen öyle oldu dicektin :))

görümcenin ikide bir aramasına çok sinir oldum ..okadar meraklıysa alsın annesiyle yatsın kuzu kuzu..hayır bide başkasının evinde rahat edemiyorsa kalamıyorsa neden ikide bir bu konu dilleniyorki..
politika yapmasın açık açık sizde kalmak istediğini söylesin.sende belki buna tepki göstermiceksin ozaman..

ama kimsenin evinde kalmam rahat edemem deyipte oğlunu doldurmakta nedemek oluyor..ayıp sonuçta

Sorunlu tipler.Kadına açıkça söyleyin,evliliğimizi yıpratmayın diye...

Nasıl mı davranmalısınız, bence davranmayın bu insanlara olsun bitsin bu iş...

bu ne yaaaa
valla okurken içim daraldı
iş koca da bitiyor canım ama sakın zıttına gitme
onun huyunu en iyi sen bilirsin huyuna git durumu özetle aynı şeyin kendi annen içinde geçerli olacağını söyle daha yeni evli olduğunuzu tabiiki annesinin başının üzerinde yeri olduğunu ama baskı kurduğunu rahatsız olduğunu onla başbaşa kalmak istediğini anla işte hanii gönlünü yaparsan kocanın bence sen bu işin üstesinden gelirsin
daha önce bi formda yazmıştım kayınvalidem bizde kaldı her işi yapmış ama mutfağı kendi düzeni gibi yapmış eşimi çektim söyledim kendi annem içinde geçerli evimize gelen eşyalarımıza dokunmasın yatak odamıza girmesin dedim yanii kv ile yüz göz olmamış oldum böylece boşver sen kötü olacağına oğlu kötü olsun
ama sakın bunu yaparken eşinin zıttına gitme sen baskın ol aklını kullan tatlım

Bana kalırsa ikinizde yanlış davranıyorsunuz.Bunu ego savaşına çevirmeyin eşinizi de aranızda bırakmayın.Ne demek bize gelecek diye oyalandım.Aynı şeyi eşiniz anneniz için yapsa ne olur?

Ben yaklaşık 3 yıllık evliyim açıkçası kayınvalidemin bizde kalmasından ben de memnun olmazdım zaten kaldığı da sayılıdır.Eşime de demezdim kalmasın diye suratımı da asmam.Bir kere söyledim sadece söylediğime de bin pişmanım.Bir gün beim annem bizde kalmaya gelecekti kızıma bakmak için.Eşime söyledim ardından da takıldım'' gelsin mi? ''diye.Tabi ki gelsin ben sen miyim ki hayatımın anlamını doğuran kadını istemeyeyim.Öyle güzel laf soktu ki bana bi şey diyemedim.Bir daha asla imasını bırak gelmemesi gerektiğini aklımdan bile geçirmedim.

Biraz empati her şeyi çözmeye yardım eder:34:

nişanlıykende bunlar böyleydi sanırım, nişanı atacaktın bu işlerle uğraşmıcaktın,bunlar değişmez, bu dominantlıkta bi kadın yıllarca baktığı büyüttüğü evin en küçüğü oğlunu tabiri caizse sana kaptırmama derdine düşecek her zaman, bu işi ya böyle kabulleneceksin ya da ağzınızda sürekli ekşi bi tat olacak,aklıma bişey gelmiyo bugün tıkandım ben

İnsanların isleri gücleri gelin olmus ya, bende korkuyorum böyle seyler okuyunca ne yalan söyleyeyim..
Suan sevgilim olmasa, 6 yıl olmasa ömrübillah ciddi düsünmezdim..
O derece gözüm korktu. :53:

Bana kalırsa ikinizde yanlış davranıyorsunuz.Bunu ego savaşına çevirmeyin eşinizi de aranızda bırakmayın.Ne demek bize gelecek diye oyalandım.Aynı şeyi eşiniz anneniz için yapsa ne olur?

Ben yaklaşık 3 yıllık evliyim açıkçası kayınvalidemin bizde kalmasından ben de memnun olmazdım zaten kaldığı da sayılıdır.Eşime de demezdim kalmasın diye suratımı da asmam.Bir kere söyledim sadece söylediğime de bin pişmanım.Bir gün beim annem bizde kalmaya gelecekti kızıma bakmak için.Eşime söyledim ardından da takıldım'' gelsin mi? ''diye.Tabi ki gelsin ben sen miyim ki hayatımın anlamını doğuran kadını istemeyeyim.Öyle güzel laf soktu ki bana bi şey diyemedim.Bir daha asla imasını bırak gelmemesi gerektiğini aklımdan bile geçirmedim.

Biraz empati her şeyi çözmeye yardım eder:34:

Ooovvv eşin çok fena yerden vurmuş :)
Bu lafa karşılık ne denir ki zaten.

Ve konu sahibi...Tehlike geliyorum demiş.Dememiş de bağırmış resmen ama artık olan olmuş.
Ben olsam,başta ev meselesinden tavrımı koyardım.Keşke baştan sınırlarını çizseydin.
Şimdi de ben gece yatısı sevmem,kalmaya gidilsin gelinsin istemem diyebilirsin ama kendi ailen uzak olduğu için bunu demen zor.

Bu aile bu şekilde yaşıyorsa,uyum sağlamaktan başka şansın yok gibi görünüyor.
Kayınvalidenin geleceği belliymiş ve eşin de gelmesini istemiş.
Hal böyleyken bir takım taktiklerle oyalanmanın manası yokmuş.
Paşa paşa buyrun annecim deseydin eminim herşey daha güzel olacaktı.

Böyle diyorum ama bana göre de ters.Üstelik aile apartmanında oturuyormuş,yalnız sayılmaz.
Fakat ne desen,ne yol sunsan boş olduğunu da biliyorum.
Ne yaptıysan sonucun değişmediğini görmüş oldun.

Bence tahammül sınırların içinde,bazı fedakarlıklar yapıp,kesinlikle tahammül edemeyeceklerine set çekmelisin.
Mesela günlere gitmek veya gündüzü kayınvalidende geçirmek konularında taviz vermeyebilirsin.

vallaha seninki yine laf sokup çağırın demeye getiriyor benim kaynanam benim oğlumun evi geleceğim tabi ki dedi sen kim oluyorsun senden önce ben vardım dedi
gerçekten öyle bir kadın
gerçi biz iyice koptuk evden kovulduk resmen o nedenle benim olduğum yere bir daha gelmez die düşünüyorum
yani beterin beteri var ama eşine kızdım evde huzur bozulunca daha mı iyi oluyor bilemiyorum neyi düşünüyor

Back