Dile getirme. Ailene de bir şey aldırma. Kendin al. Madem ayrımcılık yapıyorlar sende alttan alta bildiğini oku. Huzurunu kaçırma.Ne yazık ki dediğiniz gibiymiş kendi akrabaları daha çok tutuluyor. Evet hamileyim ve daha şimdiden beşiği kız tarafı alır diye kesip attılar benim ailem zaten lafını etmez durumları iyi fakat bana gelince adet şu bu ama kendilerinde tık yok. Söylemek istiyorum dile getirmek istiyorum ama eşimin ailesiyle de aram bozulur diye korkuyorum
Eee sen baştada aram bozulur dıye susmussun zaten şimdi gelip eşine patlıyosun zamanında susmayacaktın onlar sımdı adettır besık mi dedı sende deki düğünde ben hiç adetlerınızı goremedım sagolsun kuzen evlendıde maşallah ne guzel adetlerınız varmıs gelini altına boğdunuz der gecersınNe yazık ki dediğiniz gibiymiş kendi akrabaları daha çok tutuluyor. Evet hamileyim ve daha şimdiden beşiği kız tarafı alır diye kesip attılar benim ailem zaten lafını etmez durumları iyi fakat bana gelince adet şu bu ama kendilerinde tık yok. Söylemek istiyorum dile getirmek istiyorum ama eşimin ailesiyle de aram bozulur diye korkuyorum
esinden intikamını al ama mesela birden bire evdeki televizyon bozulsun... sifon bozulsun. Yemek takımı kırılsın .. biseyler kaybolsun... evde durduk yere baharatlar bitsin.. (lavaboya dök) arkadaş yapmış ondwn duydum hahaha anladın sen beni.. borc tak bi yerlere.. ödesin bakalim
Bu nedir Allahaşkına gözlerime inanamadım müthiş dahiyane fikirlerinizi bence kendinize saklayın...Cocuk dogdumu da herseyi yap bezler bitmeden cope at sütü kendin ic süt bitti süt al de.. hep boyle para harcat bak bakalim neler oluyor ondan sonra..
Intikam degil mi al sana intikam güzelim.
Haklısınız tabii kimseye minneti olmamak mesafeli olmak kendini ezdirmek demek değil. Ama kendi alanını savunmayı bilmem kime herşeyi yaptınız diye kıyaslayarak yapmamak lazım. Geçmiş geçmişte kalmış; erkek tarafı bir şeye elini sürmek istemiyorsa sürmesin ama adet diye kadının ailesine de kitlemesin ona dur desin konu sahibi ama taaaa yıllar önceki defterleri açarak değilSıkıntı şu ailenin aynı kafası devam ediyor. Olmuş bitmis olay değil. Olmaya devam ediyor. Kızın annesine beşik kitleyecekler. Nasıl bir adet ki 2018 de bile tr de kadınların yarısı calismazken kendi parasını kazanamazken anneye beşik siparişi vermek nedir? Burada o konuyu daha önce açıklığa kavusturdular. Kızın annesi bebek için şapka, battaniye ve gibi ise yarayacak şeyler örer dikermiş. Adet bu arkadaşım beşik vs almak değil.
Ne yazık ki dediğiniz gibiymiş kendi akrabaları daha çok tutuluyor. Evet hamileyim ve daha şimdiden beşiği kız tarafı alır diye kesip attılar benim ailem zaten lafını etmez durumları iyi fakat bana gelince adet şu bu ama kendilerinde tık yok. Söylemek istiyorum dile getirmek istiyorum ama eşimin ailesiyle de aram bozulur diye korkuyorum
Evet. Aşiret
Bir büyük yönetiyor
Yok öyle yağma. Guzel fikir vermedimmi sence yazyagmuru ben konusahibine?kocasindan alsin para gitsin künye yaptirsin annnesine
O kadar güzel yazmışsınız ki Allah razı olsun içim ferahladı resmen. Olayın üzerinden geçince ve buradaki arkadaşlar da yorumlar yapınca ben de daha sakin düşünmeye başladım. Eşim saolsun takıldığın onlarsa ben sana daha güzelini alırım dert etme dedi. Eşimle aram iyi çok şükür benim kırgınlığım iki bez parçasına değildi bana yapılan haksızlıktı. Onları da Allaha havale ediyorum artık1000 kez haklısın. Ama haklı olmak mutlu olmaya yetmiyor bazen. Şimdi kocanla bir güzel kavga edebilirsin ve haklısın da zaten. Bu geçmişi değiştirmez, kaynanana madem gelenek görenek biliyordunuz da oğlunuza niye yapmadınız da diyebilirsin, kadın doğru söylüyor biz haksızlık ettik demezler. Kıskançlıktan çatladı derler. Şöyle düşünmeni tavsiye ederim, sen Allah'tan mutlu bir yuva ve sağlıklı bir Bebek, kimseye muhtaç olmadan yaşamak için bir kazanç kapısı istedin ve rabbim de vermiş. Allah'tan pike takımları bohçalar istemedin anladığım kadarıyla bunlara değil değer görmediğine üzülmüşsün. Hiç üzülme kardeşim, sen sana, eşinle birbirinize değer veriyorsan kaynana görümce dış kapının mandalıdır. Ha getirip sen zevklisin beğen diye soruyorlarsa, bunu bir eğlence gibi düşün çirkin olanını seç. Bebeğin ihtiyaçları için de, kız tarafı yapar laflarına taviz verme, sen bebeği babanın evinden getirmedin. Aslan gibi babası var, sağolsun ben eşime söyleyemem bile ne münasebet ben iskele babası mıyım der. Diye kapat insanların ağzını. Tam yorumlardan yakalayamadım, galiba çalışıyorsun. İşine, eşine yavruna odaklan. Sakın ağzının tadını bozma.
Güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim. İnan evlenirken hiç gözüm görmedi bunları olmasa ne olur dedim, evimizin tüm eşyalarını eşimle ortak aldık ve bir yıl borç ödedik. Benim babam kendi arabasını bize değerinin altında vermeyi teklif etti sizin de bir şeyiniz olsun dedi. Kredi çektik aldık ona bile burun kıvırdılar ama her araba ihtiyaçlarında bize geliyorlar. İnanın bazen çok yoruluyorum ama hep sevdiğim adamın annesi babası diyip görmemeye duymamaya çalışıyorum.Şu konuya cevap yazmak icin sabırsızlandım cezalı olduğum icinseni öyle iyi anlıyorum ki aynı durumlAr benim de basıma geldi bu işin Doğusu batısı yok. Kim kime ne itelerse diye düşünüyor insanlar. EVliligim boyunca Doğuda yasayan ve son derece elit insanları da tanıdım en basitlerini de tıpkı Batı’da olduğu gibi. Yazdıklarına söyleyeceğim şey su sende cahil bir aileye gitmişsin. Bana yapıLAn ve yapılmayan seyler oldu kendi memleketinden aldığı gelinine en iyisini yaptılar ama sanma ki bu onu çok sevdikleri icin. Orada tanıdık akraba vs olacak rezil olmayalım diye yapıldı bu. Sen nasılsa uzaktan geldin ve akrabaları onların anlattıklarına göre bildiler herşeyi görmediler sonuçta. Sana tavsiyem kocanla kötü olma ben aylarca kavga ettim hep ailesini savundu. Onların haklı olduğunu söyledi. Çıldırdım. Yeterince birbirimizi yedik ama en sonunda etrafta göre göre kabul etti. Ailem çok hata yaptı KESK’e karıştırmasaydım dedi. Sen bir mal değilsin kendine paha biçme. Lafı gelince dersin iğneden ipliğe kocamla ben yaptım diye. İnan bana kocan da biliyor herşeyi ama sana evet dese kendi kafasında ailesini sileceğini düşünüyor. Bunu kabullen önce. Ona güzellikle yaklaş aylar yıllar da geçse görüyor herşeyi. Sana gelenek Görenek dedikleri zaman KOCAn yokken yapıştır LAfını çok biLİYPRDunuz dügünde nEDEN yapmadınıx DİYe. Kötü olurum diye sustukça acısınI kocandan çıkarıyorsun ki ben zamanında çok yaptım. Sonucunda sen huzursuz oluyorsun. BaZı arkadaşlar demiş ONU dök bUNU dök bu sadecE sana zarar vERİR sıkıntıyı çeken sen olursun. Akıllı ol onların tuzagına düşme. Asla kocanın ailesine yaranamazsın bunu unutma o yüzden aman kötü gelin olmayayım diyerek susma ver cevabını. Cehaletle savaşmak çok zor İnan bana. Ayrıca Doğuda herkes evde oturmuyor herkes çocuk doğurmuyor. Ne modern kadınlar var ağzın açık kalır. Herkesi koca ailesine göre değerlendirme. Bende batılıyım bu arada gözlemlediğim bunlar.
Sakin kal
Güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim. İnan evlenirken hiç gözüm görmedi bunları olmasa ne olur dedim, evimizin tüm eşyalarını eşimle ortak aldık ve bir yıl borç ödedik. Benim babam kendi arabasını bize değerinin altında vermeyi teklif etti sizin de bir şeyiniz olsun dedi. Kredi çektik aldık ona bile burun kıvırdılar ama her araba ihtiyaçlarında bize geliyorlar. İnanın bazen çok yoruluyorum ama hep sevdiğim adamın annesi babası diyip görmemeye duymamaya çalışıyorum.
Şimdi de bana kaynanam gelmiş geline bohça ne yapacaksın diyor. Ben de usül neyse yaparım üzerime düşeni dedim. Bana kalkmış 2 takım elbise 2 çift ayakkabı iç çamaşırı filan diyor. Orda geldiler bana dedim bana böyle bir bohça gelmedi ki ben neden yapıyorum. Bohça yapmam altınımı takarım biter dedim. Bozuldu yüzü düştü ama sesi çıkmadı. Bakalım eşime ne diyecekler