Eşimin ailesinin haksızlığı

Böyle erkeklerin Allah belasını versin. Okudukça cinler tepeme geliyor

Bende doğulu biriyle evlendim.Bohçanin b sini görmedim. Ne aileme konuldu ne bana. Buna görümcelerimde dahil, bunlardan bir tanesi hiç mi düşünmez 1 çift çorap koyalım diye. Nişanlı iken 1 tanesi arayip bir ihtiyacın var mı diye nasılsın diye sormadı bile.Bide benden sıcaklık bekliyorlar. Alırsınız siz. Anneme dedimki bohça yapmıyorsun karşı tarafa
Bitti. Bu arada durumlarida iyi neyse ne ekerse onu bicerler

ben olsam kayinvalideye falan derim. icimde kalmasin. neden olmadi diye.

benim hic gozum yoktur ceyizde dugunde vs. ki zaten cogu sey eksik oldu durumlari yok diye. sonra kayınvalidenin sandigini birlikte duzeltirken bir baktim.bir suru patik ivir zivir. ee dedim bunlari neden koymadin bohcaya. tek cocugu da benim esim hani baska evlendirecegi yok. kendi de kullanmaz. benim de normalde umrumda olmaz da lafi olmustu bohcalara bakarken bizim akrabalardan laf soyleyenler olmustu.

sonucta umrumda değil patiktir havludur vs. ama sirf cimriliginden orda beni zor durumda birakmisti. bende söyledim icimde kalmasin diye.

Orda aile arasından birini aldılarsa al gülüm ver gülüm yapıyorlar genelde o takıdır şudur budur olayını. Yani kıza yapılanlara çok takılmayın. Aşırı iç içe aile ilişkileri var. Sen gene bir şekilde dışında durmuşsun. Karışmıyorlarsa sana nur nimet bil derim.

Canim eskiyi düşünerek sadece kendini yipratirsin. Ben ayni yoreden biriyle evliyim bizde doğuluyuz. Benim kv gorumceme herseyin en iyisini karsi tarafa yuklene yuklene yaptirdi. Bana da durumumuz yok dediler sadece bi nikahla evlendim ailem cok sukur kinamdi nisandi hic bisey gozumde bırakmadı. Bana sadece bes bilezik taktilar ve evlendikten sonra tum takilarla bilezigi de aldılar. Sorsan herseyin en iyisini yaptik diye boburleniyolar. Esyalarimi ben sectim begendim aldım biraz pahalıya geldi ama borclarini kurusu kurusuna esim ödedi. Tek kurus faydalari olmadi ama cok zararlari oldu. Simdi hic biri umrumda degil kizginlik kirginlik var ama en azindan minnetsizim bu yuzden gecmis icin kendini üzme sıkıntıya sokma. Ama gelecegindende ödün verme ben simdi hamileyim ve bunlarin acisini bu hamilelikte çıkarıyorum. Hee yanlis anlamayin kv ve kp bisey almicaklar yapmicaklar ama torunum torunum diye de dibinde dibinde gezemicekler. Herkes bi sekilde ettigini bulcak

Sımdı gecmısı geri getiremeyeceğine gore hıc ne kendi canını nede kocanın canını sıkma bosver dunya malı bunlar yapsalar ıyı olurmus ama yapmamışlar hıc takılma, hamılelıgın tadını cıkar. Esınlede bu yuzden aranı sakın bozma

1000 kez haklısın. Ama haklı olmak mutlu olmaya yetmiyor bazen. Şimdi kocanla bir güzel kavga edebilirsin ve haklısın da zaten. Bu geçmişi değiştirmez, kaynanana madem gelenek görenek biliyordunuz da oğlunuza niye yapmadınız da diyebilirsin, kadın doğru söylüyor biz haksızlık ettik demezler. Kıskançlıktan çatladı derler. Şöyle düşünmeni tavsiye ederim, sen Allah'tan mutlu bir yuva ve sağlıklı bir Bebek, kimseye muhtaç olmadan yaşamak için bir kazanç kapısı istedin ve rabbim de vermiş. Allah'tan pike takımları bohçalar istemedin anladığım kadarıyla bunlara değil değer görmediğine üzülmüşsün. Hiç üzülme kardeşim, sen sana, eşinle birbirinize değer veriyorsan kaynana görümce dış kapının mandalıdır. Ha getirip sen zevklisin beğen diye soruyorlarsa, bunu bir eğlence gibi düşün çirkin olanını seç. Bebeğin ihtiyaçları için de, kız tarafı yapar laflarına taviz verme, sen bebeği babanın evinden getirmedin. Aslan gibi babası var, sağolsun ben eşime söyleyemem bile ne münasebet ben iskele babası mıyım der. Diye kapat insanların ağzını. Tam yorumlardan yakalayamadım, galiba çalışıyorsun. İşine, eşine yavruna odaklan. Sakın ağzının tadını bozma.

Haklisin ama olan olmus artik bunlari dusundukce kendini uzuceksin kimsenin umrunda bile olmaz kendi kendinide uzmeye degmez bu saaten sonra sende adamina gore davranirsin.

bence gundemde tutup huzurunuzu hiç bozmayın. yoksa bu sizi mutsuz edecektir. Unutun gecmisi kıyas yapmayın..ama bundan sonra bebeğiniz icin adet vs düşünmeyin, her seyi kendi kafanıza gore yapin

Gelmiş geçmiş bitmiş bir şeyi sorun edip huzurunuzu kaçırmayın bizimde eşimle adetlerımız çok farklıydı biz birçok şeyde onlara uyduk eşyalarımı bile kendim seçip alamadım ama önemli olan huzur mutluluk mutluysanız takmayın her istediği dört dörtlük olup huzursuz olanlarda var

Bedavaya getirmişler lafı gerçekten kendinize hakaret. Çok çirkin. Bu mantaliteyi bırakın. 0 Ancak bu konuyu gündeme getirmelisiniz mutlaka. Yine adet gelenek vs ile üstünüze geldikleri zamanlarda bu durumu öne sürerek isteklerini bertaraf etmek için kullanın. Bunun için gündeme getirin mutlaka

Zamanında razı gelmemiş. Zamanında kandırılmış. Yani burada kız tarafı beşik alır olayını çok duyuyorum mesela ama kız tarafına hu yük yüklenirken erkek tarafı bebek için ne yapar belli değil. Çok garip geliyor bu

Ya cok iyisiniz yada peygamber sabrina sahipsiniz. Sahsen herkes böyle bi ese iyi anlayisli gözüyle bakamaz. Anlayisli es esine anlayisli olur cevresine anlayisli esine degilse o es anlayisli es degil aileci es olur bana göre. Hele ki bebegini aldirmak kaybetmek zorunda kalan bi anneye ertesi gün git annemin evini temizle diyosa bu esde ne anlayis ne insanlık vardir. Yahu adam hadi annedeki psikolojiyi üzüntüyü moral bozuklugunu gectim kurtaj olan insan ameliyat oluyo bi nevi az cok dikisi oluyo onada mi acimaz insan.

Sıkıntı şu ailenin aynı kafası devam ediyor. Olmuş bitmis olay değil. Olmaya devam ediyor. Kızın annesine beşik kitleyecekler. Nasıl bir adet ki 2018 de bile tr de kadınların yarısı calismazken kendi parasını kazanamazken anneye beşik siparişi vermek nedir? Burada o konuyu daha önce açıklığa kavusturdular. Kızın annesi bebek için şapka, battaniye ve gibi ise yarayacak şeyler örer dikermiş. Adet bu arkadaşım beşik vs almak değil.

nasilsa adetlerden haberiniz yok diye sizi birazcik bedavaya getirmisler bence simdi dugunlere dahil oldukca foyalari ortaya cikcak. siz niye bohca yaptiniz. bizde boyle bir adet yok deyin gecin.

Bizim de eşimle adetler çok farklı. Eşimin tarafında daha eşitlikçi ama kv hiçbirini yapmayıp,arada annemlere kitlemeye çalışmıştı
Aldıkları,yaptıkları şey ölçüsünde evliliğinize müdahil olma hakkı duyuyorlar kendilerinde emin olun. Kv eltimin evinin herşeyine laf söyler,çünkü ortaklaşa ödemişler herşeyi(ev dahil)..bana da bir tane dokuma halı vermişti,he geldiğinde yok şuraya ser,yok buraya ser diye birsürü lakırtısını yapardı. Hep demişimdir,daha fazla birşey alsa çekeceğim varmış çeneden. Ayrıca benim de bebeğime kayda değer birşey alınmadı,beklemedim de kesinlikle.
Ne gereği var??? Allah güç kuvvet versin,çalışır alırım.
Üstelik oğullarına bişey yapmamaları kendi bilecekleri iş,üzerinize alınmayın.

Bence üzüldüğünüzü yada gerildiğinizi hiç belli etmeyin.böyle insanlar sizin mutsuzlugunuzla beslenir

Ya sizin ağzınız diliniz yok mu
Hadi nişan alışverişi düğün falan geçti gitti
Şu an size bebeğin besigini anannesi alır dediklerinde bizim adetimizde böyle bir şey yok
Asıl babaannesi alir
Siz ne yapacaksınız torununuza bir künye altınini falan hazirlamissinizdir insallah deyin
Ne yapacaklar sizi mi öldürecekler bunu dediğiniz için
Orada sessiz kalıp kalip sonra iyice kuruluyorsunuz

Bu arada yapmak zorunda değiller evlenen sizsiniz demeyelim arkadaşlar
Maşallah kayinbaba doymadan gelini sofraya oturtmayan bir aile karşıdaki
Yani hizmetçi niyetine kadın ayakta beklliyor
Yani işine gelince çok güzel gelenekçi olmuşlar
Bu çift Avrupada 25 yaşında ailesini sadece noel tatilinde gören dünyayı gezen bir çift değil

Nefret ettim bu Türkiyede ki sadece erkege ve ailesine yarayan yarı modern yari gelenekçi aile yapısından
Maşallah evlenmeye gelince siz yapin kocaman oldunuz evlendikten sonra kayinbabaya hizmet bayramda kayinvalideye temizlik doğuracak çocuğun ismine bile ailenin karışması

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…