- 10 Nisan 2016
- 2.738
- 3.346
Böyle erkeklerin Allah belasını versin. Okudukça cinler tepeme geliyorBu hatayı malesef bende yaptım doğuluyum ve birinci derece akrabam bir derece uzak eltim var ona herşeyi yaptılar ama bana gelince hiç bizde bahsettigin gibi nisanda elvise canta ayakkabı ic çamaşırı pike ler örtüler ceyizlikler alınır ama bir beni.kimde alinmadi bana gelince yok guya akrabalariyim resmen bedavaya gittim okadar çok uzuluyorum ki bilemezsiniz evim ayrı en azından bide bunun üstüne evin ustune mi gidecem Rabbim korudu ama benim kazma gel şöyle yap böyle yap annneme yaw o bana ne yapti ki düşük yaptım doktor bana dediki düşmezse pazartesi gel kuryaj ol bayram arefesi ya eşimin lafını iletiyorum ne eksik ne fazla. KÜRTAJ OL PAZARTESİ SALIDA ANNEMLERE GIDER BAYRAM TEMİZLİĞİ YAPARSIN. Ya bkiyorum aslinda eşim iyi düşünceli bak yengesine annesine kardeşine gelince acır ama bana gelince delirmek üzereyim cevabını verdim ama insan unutmuyor bu düsuncesizliği desem digerlerine de böyle ama değil. Offffff offfff
Verse ne olacak yine uzulen ben olurumBöyle erkeklerin Allah belasını versin. Okudukça cinler tepeme geliyor
Canim eskiyi düşünerek sadece kendini yipratirsin. Ben ayni yoreden biriyle evliyim bizde doğuluyuz. Benim kv gorumceme herseyin en iyisini karsi tarafa yuklene yuklene yaptirdi. Bana da durumumuz yok dediler sadece bi nikahla evlendim ailem cok sukur kinamdi nisandi hic bisey gozumde bırakmadı. Bana sadece bes bilezik taktilar ve evlendikten sonra tum takilarla bilezigi de aldılar. Sorsan herseyin en iyisini yaptik diye boburleniyolar. Esyalarimi ben sectim begendim aldım biraz pahalıya geldi ama borclarini kurusu kurusuna esim ödedi. Tek kurus faydalari olmadi ama cok zararlari oldu. Simdi hic biri umrumda degil kizginlik kirginlik var ama en azindan minnetsizim bu yuzden gecmis icin kendini üzme sıkıntıya sokma. Ama gelecegindende ödün verme ben simdi hamileyim ve bunlarin acisini bu hamilelikte çıkarıyorum. Hee yanlis anlamayin kv ve kp bisey almicaklar yapmicaklar ama torunum torunum diye de dibinde dibinde gezemicekler. Herkes bi sekilde ettigini bulcakKızlar merhaba ,
Gecenin bu saatinde uyku tutmadı sinirimden size de sormak istedim. Eşimle evleneli 2 yıl bitti, huzurlu bir evliliğimiz var çok şükür. Evlenirken çok fedakarlık yaptım eşim doğulu ve hala doğu adetlerini birebir yaşayan bir aile. ( eşim tamamen farklı ama )Evlenirken dolu adet sürüldü öne ve hepsine tamam dedim. Düğünüm istediğim yerde olmadı , gelinliğim açık olmama rağmen kapalı gibiydi, imam nikahımda mehir dahi kesmediler. Hiç birinin üzerinde durmadım eşimle mutlu olayım yeter dedim. Evlenirken çeyizimi deneksiksiz aldım hepsi bayıldılar hala anlatırlar. Eşimin ailesi çok zor bir aile ama bir şekilde ayak uydurdum. Şimdi sıkıntı şu; eşimin kuzeni sözlendi ve yakın zamanda nişanı var. Kız kendi kültürlerinden uzaktan akraba. Eşimin ailesi de büyük olduğu için çoğu şeyle ilgileniyorlar adetleri yerine getiriyorlar. Ama bana yapılmayan çoğu şey bu kıza yapılıyor alınıyor. Örneğin; bana yatak örtüsü pike filan hiç almadılar ben kendim aldım ama bu kıza bildiğin çeyiz seti almışlar soruyorum bizde erkek tarafı alır diyorlar , beni nişan zamanı kıyafet alışverişine götürmediler durumları yok diye ben de üzerinde durmadım ama bu kıza bilmem kaç takım elbise yok ayakkabı yok bilmem kaç tane çanta filan alınıyor neymiş adetmiş almadan olmazmış. Bana nişan zamanı bohçada bizim adetimizde akrabalara gelin bohça yapar içine de pike seti yaptırır dediler o sıkışık halimde 800 tl verip 8 ayrı bohça yaptım. Şimdi kızın bohçasının pikelerini erkek tarafı yapıyor. Böyle şeylerin lafını yapan biri asla olmadım ama artık dokunmaya başladı o kız kendi kültürlerinden biri diye dolu şey yapılırken ben yetim gibi evlendirilmişim. Eşime söyleme gafletinde bulundum benim ne eksiğim vardı neden yapılmadı diye bunları konuşarak canımızı sıkma diye beni tersledi. tartıştık ve konuşmuyoruz şuan
Kızlar inanın çok dokunuyor ya. Kendimi enayi yerine konmuş gibi hissediyorum. Bana düğünde set bile alınmadı bizde yok dediler kıza şimdiden beş taşına kadar alınıyor. Paraları da yok hani ama ayıptır adettir alınacak diyorlar , ben neydim peki sırf kendi yörelerinden değilim diye beni resmen bedavaya getirmişler yanlış mı düşünüyorum.
bence gundemde tutup huzurunuzu hiç bozmayın. yoksa bu sizi mutsuz edecektir. Unutun gecmisi kıyas yapmayın..ama bundan sonra bebeğiniz icin adet vs düşünmeyin, her seyi kendi kafanıza gore yapinKızlar merhaba ,
Gecenin bu saatinde uyku tutmadı sinirimden size de sormak istedim. Eşimle evleneli 2 yıl bitti, huzurlu bir evliliğimiz var çok şükür. Evlenirken çok fedakarlık yaptım eşim doğulu ve hala doğu adetlerini birebir yaşayan bir aile. ( eşim tamamen farklı ama )Evlenirken dolu adet sürüldü öne ve hepsine tamam dedim. Düğünüm istediğim yerde olmadı , gelinliğim açık olmama rağmen kapalı gibiydi, imam nikahımda mehir dahi kesmediler. Hiç birinin üzerinde durmadım eşimle mutlu olayım yeter dedim. Evlenirken çeyizimi deneksiksiz aldım hepsi bayıldılar hala anlatırlar. Eşimin ailesi çok zor bir aile ama bir şekilde ayak uydurdum. Şimdi sıkıntı şu; eşimin kuzeni sözlendi ve yakın zamanda nişanı var. Kız kendi kültürlerinden uzaktan akraba. Eşimin ailesi de büyük olduğu için çoğu şeyle ilgileniyorlar adetleri yerine getiriyorlar. Ama bana yapılmayan çoğu şey bu kıza yapılıyor alınıyor. Örneğin; bana yatak örtüsü pike filan hiç almadılar ben kendim aldım ama bu kıza bildiğin çeyiz seti almışlar soruyorum bizde erkek tarafı alır diyorlar , beni nişan zamanı kıyafet alışverişine götürmediler durumları yok diye ben de üzerinde durmadım ama bu kıza bilmem kaç takım elbise yok ayakkabı yok bilmem kaç tane çanta filan alınıyor neymiş adetmiş almadan olmazmış. Bana nişan zamanı bohçada bizim adetimizde akrabalara gelin bohça yapar içine de pike seti yaptırır dediler o sıkışık halimde 800 tl verip 8 ayrı bohça yaptım. Şimdi kızın bohçasının pikelerini erkek tarafı yapıyor. Böyle şeylerin lafını yapan biri asla olmadım ama artık dokunmaya başladı o kız kendi kültürlerinden biri diye dolu şey yapılırken ben yetim gibi evlendirilmişim. Eşime söyleme gafletinde bulundum benim ne eksiğim vardı neden yapılmadı diye bunları konuşarak canımızı sıkma diye beni tersledi. tartıştık ve konuşmuyoruz şuan
Kızlar inanın çok dokunuyor ya. Kendimi enayi yerine konmuş gibi hissediyorum. Bana düğünde set bile alınmadı bizde yok dediler kıza şimdiden beş taşına kadar alınıyor. Paraları da yok hani ama ayıptır adettir alınacak diyorlar , ben neydim peki sırf kendi yörelerinden değilim diye beni resmen bedavaya getirmişler yanlış mı düşünüyorum.
Kızlar merhaba ,
Zamanında razı gelmişsiniz olmuş bitmiş şimdi eski defterleri açmak kimseye fayda vermez. Ne yapacaklar tekrar size çeyiz mi alacaklar? Ve kuzenden bahsediyorsunuz başka bir aile. Eşinizin kardeşi olsa yine bir derece anlayacağım.
Ya cok iyisiniz yada peygamber sabrina sahipsiniz. Sahsen herkes böyle bi ese iyi anlayisli gözüyle bakamaz. Anlayisli es esine anlayisli olur cevresine anlayisli esine degilse o es anlayisli es degil aileci es olur bana göre. Hele ki bebegini aldirmak kaybetmek zorunda kalan bi anneye ertesi gün git annemin evini temizle diyosa bu esde ne anlayis ne insanlık vardir. Yahu adam hadi annedeki psikolojiyi üzüntüyü moral bozuklugunu gectim kurtaj olan insan ameliyat oluyo bi nevi az cok dikisi oluyo onada mi acimaz insan.Bu hatayı malesef bende yaptım doğuluyum ve birinci derece akrabam bir derece uzak eltim var ona herşeyi yaptılar ama bana gelince hiç bizde bahsettigin gibi nisanda elvise canta ayakkabı ic çamaşırı pike ler örtüler ceyizlikler alınır ama bir beni.kimde alinmadi bana gelince yok guya akrabalariyim resmen bedavaya gittim okadar çok uzuluyorum ki bilemezsiniz evim ayrı en azından bide bunun üstüne evin ustune mi gidecem Rabbim korudu ama benim kazma gel şöyle yap böyle yap annneme yaw o bana ne yapti ki düşük yaptım doktor bana dediki düşmezse pazartesi gel kuryaj ol bayram arefesi ya eşimin lafını iletiyorum ne eksik ne fazla. KÜRTAJ OL PAZARTESİ SALIDA ANNEMLERE GIDER BAYRAM TEMİZLİĞİ YAPARSIN. Ya bkiyorum aslinda eşim iyi düşünceli bak yengesine annesine kardeşine gelince acır ama bana gelince delirmek üzereyim cevabını verdim ama insan unutmuyor bu düsuncesizliği desem digerlerine de böyle ama değil. Offffff offfff
Arkadaşım tamam kendini haksızlığa uğramış hissediyorsun hamilesin de duygusal olarak tersine gelmiş kendi kendine üzüntü yaratmışsın geçmiş bir olaydan. Eşine söylemişsin adam haklı olarak olmuş bitmiş telafisi olmayan meseleyi konuşmayalım demiş durduk yere huzurunuz bozulmuş. Ne güzel kendi parasını kazanan evliliğinde mutlu insansın kayın ailenin vereceği bir şeye ihtiyacın yok eşinden değer görüyorsun. Niye bu meseleyi daha fazla deşip boş yere aile krizi aranacaksın ki. Ayrıca eşini borca sokmak beyin tavsiyesi neyin kafasıdır bu adam sizin eşiniz