Eşimin ailesinin haksızlığı

evt niye 2.gelin muhb çeksin ki diğerine yapılmış herşey yapılacksa eşit olunmalı kırgınlık kalacağına karşı taraf kırılsın ben olsam artık soğuk olurdum
Ikıncı gelın dıye bır sey yok..eşinin Kuzeni..
Varsayalım ıkıncı gelın alınıyor.. hata denilecek se şayet.. başta kabul etmemeliydi..

"Ağzımızın tadı bozulmasın Ali Rıza Bey " diyip susacaksın :)
Senin mevzu zaman aşımına uğramış .birde bu aile seni istemiyor gibi ..isteseler herşeyi sana yuklemezlerdi. .ayrıca ben sevmem herşeyi erkek tarafından beklemeyi ..boşver almayiversinler pikeyi yada seti . Bunlar için huzur bozmaya değmez .

Sana çok büyük haksızlık yapılsa da sen en iyisini yapmışsın. Bende herşeyimi kendim yaptım. Hiçbir şey de istemedim kimseden. Ailem sakın isteme ilerde kavgada kötü günde söylenir sen üzülürsün diye o yüzden tek bir iğne dahi istemedim. Belki benden sonrakini donatacaklar ama umrumda bile değil. Herkes kendine yakışanı yapar

Canım kimseden beklenti içinde olmayınca insan daha mutlu oluyor inan .
Sana haksızlık yapılmış belli ki ama sende farkına o an varamamışsın .
Ailesinden yine de bşy bekleme kendi Eşinden iste ne gerekirse

Genelde doğu tarafında çevreden kiz alinildiginda dediginiz gibi nişan da bir dedigi iki edilmez, düğünde her isteği yerine getirilir. Ama düğünden 3 ay sonra erkek ailesi ile gelin anlasamamaya başlar. O insana daha çok emek verdikleri icin daha da yüz-göz olacaklar ve karşıdan beklentileri de bir o kadar fazla olacak. En güzeli sizinki gibi kimseye minnet etmemek.

Hiç aram bozulur diye korkma! Evt doğuda bebek için herşeyi kız tarafı yapar ama siz oralı değilsiniz sizde de tam tersi bir durum olduğunu söyleyin. Bir daha konusu açılırsa aaaa olur mu öyle şey bizde çok ayıptır bizde evlenen kızın çovuğuna kimse birşey yapmaz erkek tarafı yapr de kestir at!!!! Gerçi kimse çocuğunuz için biriey yapmayın herşeyi kendiniz yapın minnet etmeyin.

Kuzeniniz e kim yapıyor bunları sizin kv Kp filan mı yoksa onların kendi annesi babası mi ?

Size kim yapacaksınız dedi o kadar bohçayı ona sokun lafınızı bence .

Gerçi olmuş bitmiş sizde ona göre davranırsiniz artık .

İyi niyet güzel sizden anlayış beklemişler ama size gelince de istemedikleri kalmamış keşke bende yapamam biraz siz de anlayışlı olun diyebilseydiniz.

Pek istememisler gibi duruyor sizi.
Bizde adet şu demesini bilmisler 8 adet bohca yaptirmislar size ama adet olan nişan alisverisine cikarmamislar mesela.
Adet adet dedikleri de kimin isine nasil gelirse oyle.
Mesafe koymak istiyorsaniz koyun.
Ama iki sene önceki mevzuyu gelip bu saatten sonra tartismak size bisey kazandirmaz

Çok doğru düşünüyorsunuz.. Ama artık yapicak bi şey yok .. Ama ben olsam uygun bir zamanda sorardim benim neyim eksikti diye

Kızlar eşimle konuştuk tekrardan , sana yapılmadı haklısın kimsenin de bir şey yapmasına ihtiyacımız yok kimseyle kıyaslama kendini diyor. Çoğu arkadaşın da dediği gibi zamanında sesimi çıkarmam gerekirdi çok pişmanım bu konuda. Ama bundan sonrası için en azından ona göre davranmam gerektiğinin bilincine varmış oldum.
Bazı arkadaşlar beni eşya peşinde olan biri gibi görmüş ama öyle biri olsam en başta diretirdim alın diye. Ben anlayışlı olmaya çalıştım fakat iyi niyetim kullanıldı.
Yorumlarda kırıcı olmayalım lütfen

fuume eşime evlenirken bir kez "canın istediğinde gelenekçi ,işine farklı geldiğinde modern olamazsın" dedim.Benim muhattabim esimdir.Beni saydiracak olan da odur.Yarin bir gün sana çocuğunuzun ismi konusunda " bizim geleneklerimize göre ismini erkek tarafı olarak biz koyarız" diyeceklerine eminim.Bizim geleneklerimize göre öyle olmaz ..bu güne kadar sizin geleneklere göre mi yaptık herşeyi dersiniz

Paraları da yok hani ama ayıptır adettir alınacak diyorlar , ben neydim peki sırf kendi yörelerinden değilim diye beni resmen bedavaya getirmişler yanlış mı düşünüyorum.[/QUOTE]

Beni bedavaya getirmişler mi ?? Yanlış düşünüyor sunuz bence

Siz eşinizle severek evlenmediniz mi? Sizi zorla mı ailenizden aldılar da bedavaya getirilmek gibi ucuz bir tabiri kullanıyorsunuz kendiniz için? Size yapmak istememişler ama o kadına yapıyorlar. Bu kadar net mevzu. Bu duruma bozuluyorsanız ona göre samimiyet kurmazsınız. Mesafeli olursunuz. Ancak üç kuruşluk çul çaput için kendinize "bedava" yakıştırmasını yapmayın.

Boşa atıp tutmuyorum ben evlenirken hiçbir talepte bulunmadım. İçlerinden geleni, ellerinden geldiği kadar yaptılar. Ne sorguladım ne de dert ettim bunu. Şimdi yeni gelin gelse ve bana yapılanın on misli yapılsa zerre umurumda olmaz. Bana ne yahu geçmiş gitmiş zaman. Ben evliliğimde mutlu muyum ona bakarım. Eşya ile, çeyiz ile huzur bulunmuyor ne yazık ki.

Ayy sarisin noldu sana infazın gerceklesmis

Bu hatayı malesef bende yaptım doğuluyum ve birinci derece akrabam bir derece uzak eltim var ona herşeyi yaptılar ama bana gelince hiç bizde bahsettigin gibi nisanda elvise canta ayakkabı ic çamaşırı pike ler örtüler ceyizlikler alınır ama bir beni.kimde alinmadi bana gelince yok guya akrabalariyim resmen bedavaya gittim okadar çok uzuluyorum ki bilemezsiniz evim ayrı en azından bide bunun üstüne evin ustune mi gidecem Rabbim korudu ama benim kazma gel şöyle yap böyle yap annneme yaw o bana ne yapti ki düşük yaptım doktor bana dediki düşmezse pazartesi gel kuryaj ol bayram arefesi ya eşimin lafını iletiyorum ne eksik ne fazla. KÜRTAJ OL PAZARTESİ SALIDA ANNEMLERE GIDER BAYRAM TEMİZLİĞİ YAPARSIN. Ya bkiyorum aslinda eşim iyi düşünceli bak yengesine annesine kardeşine gelince acır ama bana gelince delirmek üzereyim cevabını verdim ama insan unutmuyor bu düsuncesizliği desem digerlerine de böyle ama değil. Offffff offfff

Yazıklar olsun bu kocaya

Bende üzülürdüm ki üzüldüm de.. Kendi kızları evlenirken ne adetleri varmış görmüş oldum.. Baya etkisinden çıkamadım.. Allah bilsin.. Sizde takılmayın.. Belki kuzenin ailesi yapıyordur, onlar görgülüdür..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…