Eşimin ailesinin haksızlığı

Bir gun aynı konu da psikolog arkadaşımla konusuyirduk dediki.. Hata ailede değil. Cunku aile ne istenirse yapmak zorunda ve yapar , ama gelinin biri çok ister ona çok yapılır, biri istemez ona yapılmaz. Bu haksızlık değil, sadece gelinlerin kismeti.. Herkes kendi kısmetini kendi yapar bir nevi..
Siz zaten başta istememissiniz, sırf esimle huzurlu olayım diye, şimdi niye dert ediyirsunuz..Madem sıkıntı yapacaktiniz isteseydiniz.

Keşke o dönem tepki verseydiniz. Bende nişanlıyım 2 ay var düğünüme hatta daha az . Kv nişanda kardeşlerime, anne babama, bana bohça hazırlamıştı bunlar bizim adetlerimiz sonuçta. Bende çeyiz serme döneminde bohça yapıcam onlara ama sizinkiler gibi yok pike takımı bilmem ne dese Valla kavga ederim

Malesef bende böyle hataya düştüm anlayışlı olunca enayi diye bakıyorlar hani iyilik hep kazanır diyorlar ya yalan iyi olunca somuruluyosun mesala benim ailem ezik düşmemek için eşimin ailesi ne yaparsa üstünü değil ama denk yapmaya çalışır oğlum doğmadan önce onlar bebek arabasi alsın bizde beşik alalım dediler tamam dedik aileme ama kocamin ailesi bildiğin onlar yapsın Biz yapmayalım ama çocuk bizim kanım iz falan moduna girdiler Doğulu benim kocam tarafıda artık bende annemlere yapmasına izin vermiyorum kocam tarafı yaparsa yapar yapmazsa kocam yapacak gerekeni kültür çatışması çok kötü oluyo pişmanım 2 de bir çocuk bizim diyorlar di bigün dedim pardon da ben taşıyıcı annemiyim alır çocuğu giderim kiminmis görürsünüz

Reactions: Cac
Konu açılmışken benim kv bana bir bohça yapmıştı aşık oldum resmen herşey pudra pembesi rengindeydi ellerine sağlık canım kv

Olan olmuş, evliliğe takılı kalmayın şimdi siz bastırın bizde bebeğin herşeyimi erkek tarafı alır beşiğinden zıbınına diye. İşte şöyle böyle takısı takılır. Bilmem ne ballandıra ballandıra anlatın.Bastırma sırası sizde.

kocan hariç kjmseye gitme uzak dur tavrını koy

"Beni bedavaya getirmişler" cümlesi çok itici. Bi kadına yakıştıramıyorum kendisine paha biçmesini. Çeyizdir pikedir önemsemediğim için yorum yapamayacağım ama kullandığınız cümle çok yanlış

Ben tam olarak sizin yerinizde olsam bu konuyu çok dillendirmezdim çünkü mevzu “ Yapmasaydın isteseydin senin saflığındı” gibi bi konuya dönecek gibi duruyor çünkü madem hamilesin bizde torunun odasını babaannesi alır gelen giden sorar aa bi oda takımı almadılar mı der şimdiden herkesi işlemeye başlardım en güzel gülümsememi de takardım yüzüme,belki çocuğun masraflarını onlara kitlerseniz içiniz rahat eder,özel hastanede doğum yapıp parayı onlardan alabilirsiniz vs vs. Bizde çocuk masraflarını karşılayan erkek aileleri var ama bizde düğün masraflarının hepsini eşimin ailesi karşılayınca ben nikah anı itibariyle bi daha kimseden para almadım bi daha çünkü çalışıyordum zaten gelirim vardı,paranın minnet doğurma kısmı var onu sevmiyorum çünkü

Benim eşim de doğulu ve ben ne onların gelenek göreneklerini ne de kendi yöreme ait gelenek görenekleri yaptırdım. Şimdi kaynım evlense ona her şeyi tastamam yapsalar yine de koymaz yani. Herkesin kendi tercihiyle şekillenir hayatı siz bu kadar sıkıntı yapacaktınız madem evleneceginiz zaman eşinizin yöresini araştırıp her şeyi öğrenecektiniz a'dan z'ye de yaptıracaktınız. Evleneli 2 yıl olmis mutlu bir evliliğiniz var ve siz bunları mi kıskanıp dert ediyorsunuz

Haklısın sende onlara çok değer verme
Sana gereken değeri ver memişler
Yeri geldi zamanda yüzlerine vur resmen ayrımcılık yapmışlar
Bak gör o kızdan me nun kalmayacaktır
Devreye allah'ın adaleti girecek

benim düğün zamanım da eşimin ailesi durumumuz kötü durumumuz kötü dedi hiç bir şey yapmadılar. ailem biraz yaptı. kalanı eşimle ben yaptık. bir yıl sonra kızları evlendi her şeyini a'dan z'ye yaptılar bu süreçte yine durumları kötüydü ! ilk zamanlarda bana geldiklerinde evde bir şey eksikse ayyyy su takımında yokmuş gibi kusur buluyorlardı. bir gün tatlı dille dedim ki evet yok çünkü bunların hepsini ben yaptım kimse bir kırık iğne getirmedi buna param yetti bu kadarını aldım. şimdi ağızlarını açamıyorlar :) ay benim de ne çok derdim varmış. kusura bakma konu sahibi kendi derdimi yazmış gibi oldum takmakta haklısın ama ben iki sene taktım hiç bir yere ulaşamadım artık takmıyorum lafı geldiğinde de ağızlarının payını verip geçiyorum.

Kusura bakma ama zamanında herşeye he diyen sensin.Şimdi karşı taraf e demiyor ve yapılıyorsa sorgulamayacaksın.Y a da gidip kendilerine sor.

Allah aşkına yok bana yapılması onlara yapıldı olaylarına girerseniz daha çok bilenirsiniz onlara karşı. Önemli olan sevdiğin insanlar evlenmek.

Kaldı ki kendi kızı evlenmiyor ki kuzeni evleniyor yani kaynana tarafı hala ya da teyze gibi birşey masrafları onlar yapmıyordur ki kuzeninin ailesi yapıyordur siz nasıl bunu eşinizin ailesi ile bağdaştırdınız anlamadım tutup yiğenlerine neden çeyiz düzsünler anne babası varken?

evet pike takımı falan zaten bizde kız tarafı yapar ama durumu vardır karşı taraf yapar eşinizin ailesi para ödemiyordur büyüktür diye alışverişlerde bulunuyordur siz alışverişe onlarla mı gidiyorsunuz da bu kadar alınanların detayını biliyorsunuz? çul çaput yani buna mı kafa takıyorsunuz şimdi yok yere

eşinize değil de kayınvalidenize
bende adetlernize reklam arası verilmişti galiba o yok bizde bu yok bizde dediniz şimdide bunları yapıyorsunuz
de
içinde kalmasın
ama eşinle bu konuda tartışma eşin ile mutluysan uğraşma eşin ile ama içinde kalmasın kayınvalidene lşaf söyle

Yasadiklarinizi yaşamış biri olarak boşverin diyorum. Ben evlenirken hiç birşey istemedim.Onlarda zaten bizde yok dediler onemsemedim...Benden iki yıl sonra görümcem oğlunu evlendirdi yeminle ağzım açık kaldi Ustelik bizim düğünümüz için olan parasini kayınpederim bu gorumceme vermişti düğün için harcasın diye Gorumceme şakayla karışık lafımı söyledim hayatıma devam ettim. Evimde huzurluyum kimsenin emeği olmadığı için kimsenin bir minnetini de çekmiyoruz... Böylesi çok daha iyi...

Şu saatten sonra ailenden tek kuruş çıkmasına izin verme kesinlikle. İki taraftan da bişey istemiyorum de herşeyi eşine aldır. Adet madet diye zırvalarlarsa düğün zamanı yapılanları söyle taşı gediğine koy gitsin. Hatta düğün zamanı erkek tarafının yapması gerekenleri de bana yaptırdınız erkek tarafı ben oluyorum kız tarafı olarak elinizi cebinize atın bakalım sizin yaptığınız bohçayı da görelim şanınız yürüsün de. Valla de kız böyle ezdirme kendini. Deveye diken insana s...ken yarar derler

Ağlamayana meme yok hesabı olmuş biraz.
Siz o zaman birşey istememişsiniz,şu adetimiz var bu adetimiz var dememişsiniz onlar da yapmamış ama şimdi kızın ailesi istemiş belliki.
Ha size birşey yapmamişlar bari bohça vs istemeselermiş o konuda çok haklısınız. Bir birşey yapmiyoruz sizde yapmayın denebilirdi gayet.
Bu saatten sonra geri gelmeyecek o günler,kendinizi strese sokmayın derim. Üzülen yine siz olursunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…