- 29 Mart 2015
- 20.192
- 101.422
Olan olmuş, evliliğe takılı kalmayın şimdi siz bastırın bizde bebeğin herşeyimi erkek tarafı alır beşiğinden zıbınına diye. İşte şöyle böyle takısı takılır. Bilmem ne ballandıra ballandıra anlatın.Bastırma sırası sizde.Ne yazık ki dediğiniz gibiymiş kendi akrabaları daha çok tutuluyor. Evet hamileyim ve daha şimdiden beşiği kız tarafı alır diye kesip attılar benim ailem zaten lafını etmez durumları iyi fakat bana gelince adet şu bu ama kendilerinde tık yok. Söylemek istiyorum dile getirmek istiyorum ama eşimin ailesiyle de aram bozulur diye korkuyorum
kocan hariç kjmseye gitme uzak dur tavrını koyKızlar merhaba ,
Gecenin bu saatinde uyku tutmadı sinirimden size de sormak istedim. Eşimle evleneli 2 yıl bitti, huzurlu bir evliliğimiz var çok şükür. Evlenirken çok fedakarlık yaptım eşim doğulu ve hala doğu adetlerini birebir yaşayan bir aile. ( eşim tamamen farklı ama )Evlenirken dolu adet sürüldü öne ve hepsine tamam dedim. Düğünüm istediğim yerde olmadı , gelinliğim açık olmama rağmen kapalı gibiydi, imam nikahımda mehir dahi kesmediler. Hiç birinin üzerinde durmadım eşimle mutlu olayım yeter dedim. Evlenirken çeyizimi deneksiksiz aldım hepsi bayıldılar hala anlatırlar. Eşimin ailesi çok zor bir aile ama bir şekilde ayak uydurdum. Şimdi sıkıntı şu; eşimin kuzeni sözlendi ve yakın zamanda nişanı var. Kız kendi kültürlerinden uzaktan akraba. Eşimin ailesi de büyük olduğu için çoğu şeyle ilgileniyorlar adetleri yerine getiriyorlar. Ama bana yapılmayan çoğu şey bu kıza yapılıyor alınıyor. Örneğin; bana yatak örtüsü pike filan hiç almadılar ben kendim aldım ama bu kıza bildiğin çeyiz seti almışlar soruyorum bizde erkek tarafı alır diyorlar , beni nişan zamanı kıyafet alışverişine götürmediler durumları yok diye ben de üzerinde durmadım ama bu kıza bilmem kaç takım elbise yok ayakkabı yok bilmem kaç tane çanta filan alınıyor neymiş adetmiş almadan olmazmış. Bana nişan zamanı bohçada bizim adetimizde akrabalara gelin bohça yapar içine de pike seti yaptırır dediler o sıkışık halimde 800 tl verip 8 ayrı bohça yaptım. Şimdi kızın bohçasının pikelerini erkek tarafı yapıyor. Böyle şeylerin lafını yapan biri asla olmadım ama artık dokunmaya başladı o kız kendi kültürlerinden biri diye dolu şey yapılırken ben yetim gibi evlendirilmişim. Eşime söyleme gafletinde bulundum benim ne eksiğim vardı neden yapılmadı diye bunları konuşarak canımızı sıkma diye beni tersledi. tartıştık ve konuşmuyoruz şuan
Kızlar inanın çok dokunuyor ya. Kendimi enayi yerine konmuş gibi hissediyorum. Bana düğünde set bile alınmadı bizde yok dediler kıza şimdiden beş taşına kadar alınıyor. Paraları da yok hani ama ayıptır adettir alınacak diyorlar , ben neydim peki sırf kendi yörelerinden değilim diye beni resmen bedavaya getirmişler yanlış mı düşünüyorum.
Ben tam olarak sizin yerinizde olsam bu konuyu çok dillendirmezdim çünkü mevzu “ Yapmasaydın isteseydin senin saflığındı” gibi bi konuya dönecek gibi duruyor çünkü madem hamilesin bizde torunun odasını babaannesi alır gelen giden sorar aa bi oda takımı almadılar mı der şimdiden herkesi işlemeye başlardım en güzel gülümsememi de takardım yüzüme,belki çocuğun masraflarını onlara kitlerseniz içiniz rahat eder,özel hastanede doğum yapıp parayı onlardan alabilirsiniz vs vs. Bizde çocuk masraflarını karşılayan erkek aileleri var ama bizde düğün masraflarının hepsini eşimin ailesi karşılayınca ben nikah anı itibariyle bi daha kimseden para almadım bi daha çünkü çalışıyordum zaten gelirim vardı,paranın minnet doğurma kısmı var onu sevmiyorum çünküKızlar merhaba ,
Gecenin bu saatinde uyku tutmadı sinirimden size de sormak istedim. Eşimle evleneli 2 yıl bitti, huzurlu bir evliliğimiz var çok şükür. Evlenirken çok fedakarlık yaptım eşim doğulu ve hala doğu adetlerini birebir yaşayan bir aile. ( eşim tamamen farklı ama )Evlenirken dolu adet sürüldü öne ve hepsine tamam dedim. Düğünüm istediğim yerde olmadı , gelinliğim açık olmama rağmen kapalı gibiydi, imam nikahımda mehir dahi kesmediler. Hiç birinin üzerinde durmadım eşimle mutlu olayım yeter dedim. Evlenirken çeyizimi deneksiksiz aldım hepsi bayıldılar hala anlatırlar. Eşimin ailesi çok zor bir aile ama bir şekilde ayak uydurdum. Şimdi sıkıntı şu; eşimin kuzeni sözlendi ve yakın zamanda nişanı var. Kız kendi kültürlerinden uzaktan akraba. Eşimin ailesi de büyük olduğu için çoğu şeyle ilgileniyorlar adetleri yerine getiriyorlar. Ama bana yapılmayan çoğu şey bu kıza yapılıyor alınıyor. Örneğin; bana yatak örtüsü pike filan hiç almadılar ben kendim aldım ama bu kıza bildiğin çeyiz seti almışlar soruyorum bizde erkek tarafı alır diyorlar , beni nişan zamanı kıyafet alışverişine götürmediler durumları yok diye ben de üzerinde durmadım ama bu kıza bilmem kaç takım elbise yok ayakkabı yok bilmem kaç tane çanta filan alınıyor neymiş adetmiş almadan olmazmış. Bana nişan zamanı bohçada bizim adetimizde akrabalara gelin bohça yapar içine de pike seti yaptırır dediler o sıkışık halimde 800 tl verip 8 ayrı bohça yaptım. Şimdi kızın bohçasının pikelerini erkek tarafı yapıyor. Böyle şeylerin lafını yapan biri asla olmadım ama artık dokunmaya başladı o kız kendi kültürlerinden biri diye dolu şey yapılırken ben yetim gibi evlendirilmişim. Eşime söyleme gafletinde bulundum benim ne eksiğim vardı neden yapılmadı diye bunları konuşarak canımızı sıkma diye beni tersledi. tartıştık ve konuşmuyoruz şuan
Kızlar inanın çok dokunuyor ya. Kendimi enayi yerine konmuş gibi hissediyorum. Bana düğünde set bile alınmadı bizde yok dediler kıza şimdiden beş taşına kadar alınıyor. Paraları da yok hani ama ayıptır adettir alınacak diyorlar , ben neydim peki sırf kendi yörelerinden değilim diye beni resmen bedavaya getirmişler yanlış mı düşünüyorum.
Kusura bakma ama zamanında herşeye he diyen sensin.Şimdi karşı taraf e demiyor ve yapılıyorsa sorgulamayacaksın.Y a da gidip kendilerine sor.Kızlar merhaba ,
Şu saatten sonra ailenden tek kuruş çıkmasına izin verme kesinlikle. İki taraftan da bişey istemiyorum de herşeyi eşine aldır. Adet madet diye zırvalarlarsa düğün zamanı yapılanları söyle taşı gediğine koy gitsin. Hatta düğün zamanı erkek tarafının yapması gerekenleri de bana yaptırdınız erkek tarafı ben oluyorum kız tarafı olarak elinizi cebinize atın bakalım sizin yaptığınız bohçayı da görelim şanınız yürüsün de. Valla de kız böyle ezdirme kendini. Deveye diken insana s...ken yarar derlerNe yazık ki dediğiniz gibiymiş kendi akrabaları daha çok tutuluyor. Evet hamileyim ve daha şimdiden beşiği kız tarafı alır diye kesip attılar benim ailem zaten lafını etmez durumları iyi fakat bana gelince adet şu bu ama kendilerinde tık yok. Söylemek istiyorum dile getirmek istiyorum ama eşimin ailesiyle de aram bozulur diye korkuyorum
Sız cıddı mısınız..kocan hariç kjmseye gitme uzak dur tavrını koy
evt niye 2.gelin muhb çeksin ki diğerine yapılmış herşey yapılacksa eşit olunmalı kırgınlık kalacağına karşı taraf kırılsın ben olsam artık soğuk olurdumSız cıddı mısınız..