Aileyi bile bile gelin olmussunuz. Sonrasinda ona buna yapilandan rahatsiz olacaktiniz neden bastan her seyi kabul ettiniz? Ayrica neden her istediklerine tamam dediniz de bunu da erkek tarafi yapar bizde de böyle diyemediniz? Kendim ettim kendim buldum derler. Sizinki de böyle olmus. Esinizin sucu ne de acisini ondan cikariyorsunuz? Ayrica bunlari kuzenin kendi ailesi yapiyordur esinizin ailesi de onlarla kosturuyordur sadece maddi olarak esinizin anne babasi mi destek oluyor kuzene? Hic sanmiyorum. Diyelim ki öyle.. Buna bu saatten sonra takilmanin anlami yok. Hadi takildiniz icinizde yasayin adamdan acisini cikarmayin. Bu kadinlarin her seye tamam deyip evlendikten sonra adamin yüzüne vurma olayina akıl sır erdiremiyorum. Ne yapsin adam simdi? Karima yapmadiniz kuzene de yapmayacaksiniz mi desin? Baskalariyla kendinizi yaristirmaktan vazgecin. Esiniz sizi seviyor mu deger veriyor mu ona bakin. O onu yapti bu bunu yapmadi ama öbürüne yapti islerini gecin.Kızlar merhaba ,
Gecenin bu saatinde uyku tutmadı sinirimden size de sormak istedim. Eşimle evleneli 2 yıl bitti, huzurlu bir evliliğimiz var çok şükür. Evlenirken çok fedakarlık yaptım eşim doğulu ve hala doğu adetlerini birebir yaşayan bir aile. ( eşim tamamen farklı ama )Evlenirken dolu adet sürüldü öne ve hepsine tamam dedim. Düğünüm istediğim yerde olmadı , gelinliğim açık olmama rağmen kapalı gibiydi, imam nikahımda mehir dahi kesmediler. Hiç birinin üzerinde durmadım eşimle mutlu olayım yeter dedim. Evlenirken çeyizimi deneksiksiz aldım hepsi bayıldılar hala anlatırlar. Eşimin ailesi çok zor bir aile ama bir şekilde ayak uydurdum. Şimdi sıkıntı şu; eşimin kuzeni sözlendi ve yakın zamanda nişanı var. Kız kendi kültürlerinden uzaktan akraba. Eşimin ailesi de büyük olduğu için çoğu şeyle ilgileniyorlar adetleri yerine getiriyorlar. Ama bana yapılmayan çoğu şey bu kıza yapılıyor alınıyor. Örneğin; bana yatak örtüsü pike filan hiç almadılar ben kendim aldım ama bu kıza bildiğin çeyiz seti almışlar soruyorum bizde erkek tarafı alır diyorlar , beni nişan zamanı kıyafet alışverişine götürmediler durumları yok diye ben de üzerinde durmadım ama bu kıza bilmem kaç takım elbise yok ayakkabı yok bilmem kaç tane çanta filan alınıyor neymiş adetmiş almadan olmazmış. Bana nişan zamanı bohçada bizim adetimizde akrabalara gelin bohça yapar içine de pike seti yaptırır dediler o sıkışık halimde 800 tl verip 8 ayrı bohça yaptım. Şimdi kızın bohçasının pikelerini erkek tarafı yapıyor. Böyle şeylerin lafını yapan biri asla olmadım ama artık dokunmaya başladı o kız kendi kültürlerinden biri diye dolu şey yapılırken ben yetim gibi evlendirilmişim. Eşime söyleme gafletinde bulundum benim ne eksiğim vardı neden yapılmadı diye bunları konuşarak canımızı sıkma diye beni tersledi. tartıştık ve konuşmuyoruz şuan
Kızlar inanın çok dokunuyor ya. Kendimi enayi yerine konmuş gibi hissediyorum. Bana düğünde set bile alınmadı bizde yok dediler kıza şimdiden beş taşına kadar alınıyor. Paraları da yok hani ama ayıptır adettir alınacak diyorlar , ben neydim peki sırf kendi yörelerinden değilim diye beni resmen bedavaya getirmişler yanlış mı düşünüyorum.
İnanın hep sizin dediğiniz anlayışla yaklaştım ama alıp alıp bana gelip sen zevklisindir nasıl beğendin mi diye sordukça onlar ister istemez delirme noktasına geliyorum sanki dalga geliyorlar.Yanı takılmamak lazım mutlusunuz madem ağzınizın tadını bozmamakta yarar var. ( bu onların ayıbı der yada oğullarına verdikleri değer der geçer giderim)
İyi niyetli olup halden anlamak doğru değilmiş. Ömrüm boyunca cazgır biri olamadım ne yazık ki şimdi de çekiyorum sıkıntılarını. Eşime söylemezdim ama bugün artık çok dokundu söylemiş bulundumŞekerim neden bu kadar beklenti icerisindesin ? Ben nisanliyken binbir tane internet sitesi gezip.kendimi bir güzel doldurdum. Bide cevreden de gazlandim bir guzel. Cok şükür herseyim var
Yanlış anlama 8 bin tl lik tek taş ım var. Kina gecesini bile erkek tarafına yaptırdım. Hata kesinlikle sende. O kadar net konusuyorum. Cok hatalisin. Üzülme artik olan olmuş esine daha fazla bisey söyleme. Lütfen. Zamaninda cazgır olacaktın .
Arkadas dogru söylüyor doguda herseyi erkek yapar dugun nisan kina ev esyalariCanım benim ya haklısın tabikide sana haksızlık olmuş yani benim de bildigim doğu tarafında erkek tarafı yapıyor her şeyi ama sana farklı davranmislar dediğin gibi o kız akrabaları diye belkide akrabalarına mahcup olmamak için ona her şeyi yapıyorlardır kendi akrabaları olan gelin hep daha çok tutulur maalesef bu da bir gerçek ne desem bilemedim ama üzme kendini bebişin de olacakmış Masallah boşver sen bebisine odaklan canım :)
Ne yazık ki dediğiniz gibiymiş kendi akrabaları daha çok tutuluyor. Evet hamileyim ve daha şimdiden beşiği kız tarafı alır diye kesip attılar benim ailem zaten lafını etmez durumları iyi fakat bana gelince adet şu bu ama kendilerinde tık yok. Söylemek istiyorum dile getirmek istiyorum ama eşimin ailesiyle de aram bozulur diye korkuyorumCanım benim ya haklısın tabikide sana haksızlık olmuş yani benim de bildigim doğu tarafında erkek tarafı yapıyor her şeyi ama sana farklı davranmislar dediğin gibi o kız akrabaları diye belkide akrabalarına mahcup olmamak için ona her şeyi yapıyorlardır kendi akrabaları olan gelin hep daha çok tutulur maalesef bu da bir gerçek ne desem bilemedim ama üzme kendini bebişin de olacakmış Masallah boşver sen bebisine odaklan canım :)
Çok doğru canım baştan diş göstermek lazım yoksa köle olunurArkadas dogru söylüyor doguda herseyi erkek yapar dugun nisan kina ev esyalari
Kiz sadece bir halı alır birde mutfak esyalarini alir gerisine karismaz. Sonra da evin esiri olur tabi yemek bulaşık.
Ah güzelim ahh iyilikten maraz dogar.. olsun insanin boşluğuna gelir bazen öyle. Bosverİnanın hep sizin dediğiniz anlayışla yaklaştım ama alıp alıp bana gelip sen zevklisindir nasıl beğendin mi diye sordukça onlar ister istemez delirme noktasına geliyorum sanki dalga geliyorlar.
İyi niyetli olup halden anlamak doğru değilmiş. Ömrüm boyunca cazgır biri olamadım ne yazık ki şimdi de çekiyorum sıkıntılarını. Eşime söylemezdim ama bugün artık çok dokundu söylemiş bulundum
Çok şükür işim gücüm yerinde kendi ayakları üzerinde duran biriyim ve onlardan çok farklı olduğum için en baştan beri hep ön yargılı yaklaşıldım. Dert edilecek bir şey değil belki yazdıklarım ama adaletse adalet haksızlığa gelemiyorumArkadas dogru söylüyor doguda herseyi erkek yapar dugun nisan kina ev esyalari
Kiz sadece bir halı alır birde mutfak esyalarini alir gerisine karismaz. Sonra da evin esiri olur tabi yemek bulaşık.
Ne demek beşiği kız tarafı alır ya siz 2 yıllık evlisiniz kızı erkeği yok artık aile oldunuz bunun muhabbetin geçmesi bile yanlış incitici yani siz almayın bosverinNe yazık ki dediğiniz gibiymiş kendi akrabaları daha çok tutuluyor. Evet hamileyim ve daha şimdiden beşiği kız tarafı alır diye kesip attılar benim ailem zaten lafını etmez durumları iyi fakat bana gelince adet şu bu ama kendilerinde tık yok. Söylemek istiyorum dile getirmek istiyorum ama eşimin ailesiyle de aram bozulur diye korkuyorum
İnan doğru diyorsun benim ailem çekiyor her yükü, hamile olduğumu ailem öğrendi götürdüler beni yüzük aldılar hediye olarak parmağıma eşimin tarafından ses çıkmadı. Yapsınlar değil hani ama insan görünce der kız tarafıyken alıyorlar biz de yalandan bebeğe birşey alalım diye ama yok. Dediğinizi yapıcam ama gerçektenIntikamini al..m bebegin beşiğini sakin annecigin babacığın almasın.. sakın bak guzelim. Essek varya essek....essekler gibi alsın erkek tarafı bir tek corap almasin annen.. hatta eşinden para al kuafore gidicem de..o parayı annene ver annene deki anne bu parayla cocuguma künye yaptır isimli altın kunye.. esin de öyle saf saf aaa kaynanam cocuuguma bileklik taktı desin
Bunu yap lutfen. Icimiz sogusun bir guzel...
Helal olsun annene babana ne kadar düşünceli ve evlatlarini seven bir Aile masallah.utanmaz böyleleri canım. Cekinmezler nasilsa alan var nasilsa yapan var dimi alemin enayisi sensin ya sanki..İnan doğru diyorsun benim ailem çekiyor her yükü, hamile olduğumu ailem öğrendi götürdüler beni yüzük aldılar hediye olarak parmağıma eşimin tarafından ses çıkmadı. Yapsınlar değil hani ama insan görünce der kız tarafıyken alıyorlar biz de yalandan bebeğe birşey alalım diye ama yok. Dediğinizi yapıcam ama gerçekten
Siz dedikten sonra inanın daha da aklıma yattı zaten dokunuyordur ailemin her yükü çekmesi dediklerinizi yapıcam benim ailemin günahı ne sanki.Helal olsun annene babana ne kadar düşünceli ve evlatlarini seven bir Aile masallah.utanmaz böyleleri canım. Cekinmezler nasilsa alan var nasilsa yapan var dimi alemin enayisi sensin ya sanki..
Bu dedigimi yap icin öyle rahat edecek ki. Oooohh cekeceksin
Bakma sen... öyle deme. Konu sahibi cok hakli ve cokta iyi niyetli bir insan karsi taraf terbiyesizZamanında razı gelmişsiniz olmuş bitmiş şimdi eski defterleri açmak kimseye fayda vermez. Ne yapacaklar tekrar size çeyiz mi alacaklar? Ve kuzenden bahsediyorsunuz başka bir aile. Eşinizin kardeşi olsa yine bir derece anlayacağım.