Eşimin Ailesine Tahammül Edemiyorum :(

Öyle olmuyorki.
Neler yasatılıyor, neler yapılıyor bilemezsinizki.
İnsanların hayatını cehenneme ceviren kayınvalideler var. Ne diyecek? 'Aaa ama benim eşimi o bugune getirmiş nasıl sevmem kayınvalidemi' mi diyecek.
Umarım bu düşüncenizi değiştirecek seyler hiç yaşamazsınız. Kayınvalidesini sevmeyenleri hep sımarıklıktan sevmiyorlar gibi gormeye devam edersiniz. Öyle yasamak daha guzeldir mutlaka.

İkisini de biliyorlardı. İlkinde hic unutmam eşim annesine söylemiş cesursincap hamile diye. Ben söyleme demiştim daha erken olduğu için neyse. Eltim de 3 aylık falan hamileydi bize yemeğe davet ettim. Merdiven vardı hafif birşey. Eltim elini attı kaldırmak için. Kayinvalidem atıldı hemen sen hamilesin kızım diye. Ben aldım elinden. Bana birşey söylemedi ama biliyordu ki hamileyim.
Neyse ikinci kez düşük yaptım. Kürtaj oldum. Öncesinde bir ay annemin evinde yattım. Yine gelen giden olmadı. Eski insanlar ama gerektiğinde düşük için de geçmiş olsun diyorlar. Eltim de ilk bebeğini düşürmüştü ona bakmaya gitti ki eltimin annesi hemsire olmasına rağmen.

Ben de bazı nedenlerle çok soğudum eşimin ailesinden.
Yine de saygılı davranırım.
Çok fazla arayıp sormam o ayrı.

Sık mı görüşüyorsunuz ve yakın mı yaşıyorsunuz?
Biz çok uzağız ve senede 1 görüyoruz.

Yazın bir düğüne gittik beraber arabada bana diyor ki seni arayacaktim kuaföre git diye ama unutmusum. Tatlı günü bile aradı beni. Kuaföre git demek için. İnanabiliyor musunuz?

Çok ekstrem durumlar vardır elbet ama benim burda okuduklarım genelde ufak tefek, çözülebilir problemler oluyor.
Ben de eşimin ailesiyle bire bir aynı özelliklere, aynı düşünce yapısına sahip değilim. Arada kızgınlıklarım, kırgınlıklarım oluyor. Ama tolerans gösterebiliyorum ya da içimde büyütmek, eşime söylenmek yerine konunun muhattabıyla konuşuyorum. Ya benim hayatım boyunca karşıma çok agresif insanlar çıkmadı (ki pek mümkün değil böyle bir durum) ya da bu davranış biçimi işe yarıyor. Bilemiyorum.

Yazın bir düğüne gittik beraber arabada bana diyor ki seni arayacaktim kuaföre git diye ama unutmusum. Tatlı günü bile aradı beni. Kuaföre git demek için. İnanabiliyor musunuz?

Görmemezlikten gelmeye calıs. Onlar hadlerini aşmadıkca bukdr ufak tefek seyleri umursama. Burda eminimki herkesin kayınvalidesi yapıyordur böyle seyler. Anlatmaya kalksak neler dökülür ortaya.
Senin onlara ihtiyacınmı var? Bırak aramasınlar gecmiş olsun demesinler nolcak yani. Canını sıkmaya değmez

Bu sadece anneydi. Bir de abi var ki evlerden uzak. Yaklaşık 8-9 aydir issiz. İs bulamadığından değil begenmediginden. Bir de boyle rahatim demez mi. Önümüzdeki ay işsizlik maaşı kesiliyor eşim düştü telasina nasıl gecinecek diye. Boşandı iki çocuğu var. Esim benden habersiz gecen yıl kredi çekip vermişti. Sonra ben öğrendiğimde çok tartıştık ama yapacak birşey yoktu artik. Tam o konuyu atlsttik ve kredi ödemesi bitti yegenlerime burs verecem diye tutturdu. Ona da eyvallah dedim ama bu hazirana kadar sonra olmaz diyorum ama bakalım ne yapacağız. Çünkü eşime kalsa yeğenlerini evlat edinecek.

Bilmemki. Belkide siz dediğiniz gibi daha toleranslı birisinizdir.
Evet ufak tefek seyleri buyutenler cok oluyor. Ben onu haftada 3 gun arıyorum o beni 1gün arıyor diye konu acılıyor mesela. Benimde kastettiğim kesinlikle onlar değil.
Benimki büyücülerden falcılardan cıkmaz mesela Dünyanın altı ustune gelse o kadını sevemem.
Onlar benim eşimin ailesi sevdiğim adamı bu gune onlar getirmiş nasıl sevmem demek herkese nasip olamıyor ne yazıkki
Bende cok isterdim böyle diyenlerden olmak o ayrı

Ablası evlere şenlik. Tatile giderken onu goturmedik diye demedigini bırakmamıştı. Ben kürtaj olmusum içim yanıyor. Genetik raporunda bebek cinsiyeti kız çıkınca iyi olmuş allah kimseye kız çocuk vermesin demez mi. Şok olmuştum.

Dediğim gibi extrem durumlar vardır muhakkak. Ortalıkta manyak çok size de onlardan biri denk gelmiş demek ki.

Konu sahibinin yerinde olsam mesela, düşük yaptıktan sonra arayıp sormasalar ben sitem ederim. Böyle böyle oldu aramadınız, kırıldım size derim. Konu sahibi gibi kurup kurup içimde büyütmem mesela. Bana dert olacağına karşıdakine olsun o düşünsün hatasını derim.

E peki siz konusmadınızmı kayınvalidenizle? Kırıldığınızı söyleseydiniz keske. Hep böyle içinize atarsanız yada devamlı eşinize dert yanarsanız olmazki.

Ya ben sevmıyorum diyemiyorum. Yani çok farklı duygu içimdekii. Kayınvalıdeme gıdınce içimi bir huzursuzluk kaplıyor. istesemde mutlu olamıyorumm. Canım çok fazla sıkılıyor. Bizim kültür farklılıklarımız çok var. Ne konuşmalarını anlayabiliyorum. Ne tabirlerini. Benim doğru bildiğim bir şeyi farklı bir tabirle söyluyor. Anlayamıyorum. Salak gibi oluyorum o ortamda. Sonra gülüyorlar. gülerek açıklama yapıyor. :/ Konuşmaları,olaylara yaklaşımları,sıcaklıkları,yemekleri her şeyleri çok farklı. Bu yüzden bir türlü alışamadım. Depresytona girdim resmen. NASIL başedicem bilmiyorum. Eşimi deli gibi seviyorum. Ama kayınvalıdeme,evine gitmediğim onlarla görüşmediğim sürece . Of off hiç memnun değilim bu halimden ama napayım. Hep ruh halim böyle oluyor. Ne zaman oraya gitsem. Süreklı bi odaya çekilip ağlıyorum :'( hep onun ailesi,akrabaları var. Benim kimsem yok dıye üzülüyorum daha çok. Yalnızmısım gibi geliyor. İnsanlar benımle dalga gecıyorlar dıyorum. Gurbet gelini olmak çok zorrrrrrrrrrrrrrr

Haklisiniz ama cekiniyorum. Eşime sitem ediyorum ama onun için annesi melek olduğundan sorun olduğunu düşünmüyor.

Evet bunu bende anlamıyorum.
Mesela eltisi hamile diye ona merdiven tasıtmamıs kayınvalidesi, ama konu sahibi hamile oldugu halde ona tasıtmıs. e ben hamile değilmiyim diyememişmi sasırıyorum böyle seylere.
Kayınvalideye cevap verilmez kültürü var ne yazıkki.
Ona cevap veremeyince eşine gidip anlatıyor eşi annesine laf söyletmiyor. Sonra gelsin kavgalar.

Yalan değil ben de sevmiyorum.
Çok da sağlam sebeplerim var.
Ama eşim için (her ne kadar onlar bana saygısızlığın babasını yapsalar da) ben saygılı davranıyorum. çok seyrek görüşüyorum, farklı şehirlerdeyiz zaten...

Haklisiniz ama cekiniyorum. Eşime sitem ediyorum ama onun için annesi melek olduğundan sorun olduğunu düşünmüyor.

Evlilikte yapılacak en büyük hatalardan biridir eşe annesini şikayet etmek. Aman diyeyim bu huyundan vazgeç, huzurunuz kalmaz.

Kayınvalideye cevap vermek bile değil ki bu. Orada "anne ben de hamileyim, x'i çağıralım da o kaldırsın" demek yeterliydi.
İletişim önemli, içimizde tuttukça büyür sorunlar.

Direkt bana sormamissiniz ama o olay şöyle oldu. Ben eşime kesinleşene kadar kimseye birşey söyleme dediğim için esimde annesine cesursincap sana soyledigimi bilmiyor demiş. Bana da anneme söyledim dayanamayıp ama sen de o bilmiyormuş gibi davran dediğinden ben de hamileyim diyemedim.

Esinizle bi omre soz verdiniz.bi omur ailesiylede olacaksiniz.
Sevmeyerek hayati zorlastirmayin kendinize.siz sevin.varsin bencil olsunlar varsin iyilikleri dokunmasin size.
Siz onlarlayken guler yuzlu olun gecin.
Hayatinizi kolaylastirin.
Nefret sevgisizlik uzerimize aldigimiz bi yuk..bi omur o yuku tasirsak yoruluruz.oyle dusunun

canm yaa seviyeni hep koruyacaksın eşinide cok sevsende ne annesi ne babası öz ailen gibi olamaz çabalasalar bile..
Sende onlara göre davranacaksın..
Bende dün aksamdan bu yana düşünüyorum..görümcemin düğünü var konusurken elimdeki abiyeleri değerlendireceğimi ama tam olarak nikahta ve semazenli ilahili düğününde hangisini giyineceğimi karar veremedim dedm kafamdakini söyledm fakat bi elbiseme yok abartılı yok söyle dedi..k.validemde kumaslar varmıs elinde bak bunlarla bişeyler diktir dedi görümcem atladı aa aynı renk mi olcaklar eltisiyleee dedi tabi jetonun atmadı hala..dedm yok ben o elbiseyi giyerim dedm..oturuyorum annesi dedi giy onu bencede dedi görümce atladı yaa anne cok abartılı olacak dedii..ama yatakta düşündüm ya kendiside aynı tarzı kardesinin düğününde giymişti oda semazenli ilahiliydi..sırff eltim karar vermiş die kararımı değiştirmeye çalısıyor..Bana da İNAT geldii :) aksam söylesem mii aaa sende oyle bi abiye giymiştin die kızlar

Bende sevmiyorum ama nefrette etmiyorum, öyle insanları sildim hayatımdan. Tabi bu duruma gelene kadar hep sevdiğim adamın ailesi dedim sustum ama bir baktım ki bir tek ben saygı gösteriyorum ve susuyorum... Eşinizle iyi olduktan sonra boşverin sizi aramasınlar, konuşurlarsa konuşsunlar... Bazı şeyler için zaman lazım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…