Eşimin Ailesine Tahammül Edemiyorum :(

Bu pek benim anlayabildiğim bir şey değil. Bir insan bir adamı sever ama onu yetiştirmiş, bu güne getirmiş insanları nasıl sevemez malesef anlayamıyorum. Bana sırf adları kayınvalide, kayınpeder, görümce vs. olduğu için sevilmiyorlar gibi geliyor.
Maalesef öyle olmuyor, eşiniz ailesinden çok farklı olabiliyor...Ben yaşıyorum bu durumu ;eşim çok olgun dürüst, iyi niyetlidir ama ailesi hiç öyle değil.özellikle maddi konulardaki tavırları tahammül edilemez boyutta...Düğünde takılan takılarımızı aldılar ve hiç bir şey olmamış gibi davrandılar, sorduğumda saklıyoruz dediler yalan söylediler...buna benzer bir sürü şey ve bu insanlara ömür boyu katlanma zorunluluğu...

Maalesef öyle olmuyor, eşiniz ailesinden çok farklı olabiliyor...Ben yaşıyorum bu durumu ;eşim çok olgun dürüst, iyi niyetlidir ama ailesi hiç öyle değil.özellikle maddi konulardaki tavırları tahammül edilemez boyutta...Düğünde takılan takılarımızı aldılar ve hiç bir şey olmamış gibi davrandılar, sorduğumda saklıyoruz dediler yalan söylediler...buna benzer bir sürü şey ve bu insanlara ömür boyu katlanma zorunluluğu...
Cunku bir insani sadece ailesindeki bireyler yetistirmez. Cocukken cevresinden gorur alir birseyler,lisede alir universiteye gitmisse ufku genisler bir cok farkli dusunceyle gorusle degisik insanla karsilasir,hepsinden birer parca katar kendine... tek aileyle bitse tum insanlar hep ayni olurdu bence. Birey farklidir.
Benim de esim maddiyatci degildir ama ailesinin cebinden 5lirasini alma canini al gibiler..Benim dugunde de takilara atladilar tepemizde beklediler toren boyunca,ben vermeynce olay cikti bagirmali cagirmali. Babasi bagirdi etti altinlark kaciriyormusum da vermiyormusum boyle sey olur muymus da.. isin komigi ne biliyo musunz,harcasalar borca girseler elleri sksık olsa verirdim de.. Ama dugunj esim tek basina yapmisti. Esyasi evi tutmasi gelinligi dugun salonu bi de yemekli istyorm diye yemekli yapti..herseyi esim kendi ustlendi kredi cekerek. Aslnda kendi calisip birikriip aldigi arabasi vardi satip yapcakti borcsuz. Ama annesinin yillardir amelyat ol diyen doktorunu bizim dugun arefesinde dinleyesi geldi... araba parasi oraya gitti..
Ustune ustluk de taki da takmadilar 2ince bilezik ..
Cok doluyum ya pof..

Esimin ailesinin hiçbir ferdini sevmiyorum, sevemiyorum. Benim gibi olan var mi? Bir araya geldiğinizde nasıl tahammül ediyorsunuz?
Yıl olmuş 2020 ,konuyu hortlatmak gibi olucak ama bi çözüm bulabildiniz mi , nedenini anlayamadığım bi şekilde kv de teyzeler teyze kızları elti hep bana karşı dışlıyolar, hala var onun çocukları var , amca yenge onların gelini çocukları hiç böyle değil nedense nişanlımın yakın anne tarafı böyle aynı apartmanda oturuyorlar , kendimi gittiğimde çok rahatsız hissediyorum

Sevmeyebilirsiniz ama saygınız olmak zorunda maalesef. Kv ve kp bi sorunum yok kv konusur ben konusurum kp sessiz zaten rahatsız görümcem biraz dengesiz onla da mesafeliyim ama ben 2aylık evliyim her zaman mesafe iyidir diyenlerdenm ve sanırım sessiz kalmamak gerekiyor benm düşüncm bu tabi hee birde relax olmak gerekiyor davranış bakımındn da rahat olmalı yani kocam bir şey demedikten snra umurumda değil açıkçası ben rahat büyüdüm çünkü. Çok kafaya takmazsanz çok umursamasnz katlanmak daha kolay olur..

Esimin ailesinin hiçbir ferdini sevmiyorum, sevemiyorum. Benim gibi olan var mi? Bir araya geldiğinizde nasıl tahammül ediyorsunuz?
Bende sevmiyorum ama sırf eşim onları ön planda tuttuğu için ve kaynanam oğlum çok mükkemmel çok yakışıklı diye övüp durduğu için benim umursamıyorlar bende sevemiyorum kendileri yaptılar yani

Sevmeyebilirsiniz ama saygınız olmak zorunda maalesef. Kv ve kp bi sorunum yok kv konusur ben konusurum kp sessiz zaten rahatsız görümcem biraz dengesiz onla da mesafeliyim ama ben 2aylık evliyim her zaman mesafe iyidir diyenlerdenm ve sanırım sessiz kalmamak gerekiyor benm düşüncm bu tabi hee birde relax olmak gerekiyor davranış bakımındn da rahat olmalı yani kocam bir şey demedikten snra umurumda değil açıkçası ben rahat büyüdüm çünkü. Çok kafaya takmazsanz çok umursamasnz katlanmak daha kolay olur..
Eski konuyu niye horlatıyosun kardeş

Ne saçma. Sevmek zorunda değilsin ama onlar sana saygı duyduğu sürece saygı duymalısın
Saygı nasıldır sizce ,ben bana yapılanları sayılmadığım umursanmadığım olarak görüp başta üzülüyordum şimdi sinir olmaya başladım onlarında istedikleri bu sanki hepsi bir olmuş bana oynuyolar gibi hissediyorum

eşiniz sizin ailenize tahammül edemese onlardan kopmayacağınıza göre, eşinizin de ailesinden kopmayacağını kabul edip saygılı mesafe içinde olmak gerekiyor.

Evet relax olmak gerekiyor mesafeli olmak gerekiyor ama hep eltimle kıyaslanıyorum o artık ailedenmiş bende şöyle olmalıymışım , o hep gelirmiş gidermiş kalırmış ben kalmam benim yapım değil ,napabilirim ki o yüzden beni dışlıyorlar bizde yaşadığımız yerde yakın akrabalarımız yok onlardan uzakta yaşıyoruz kendimi o kadar yalnız hissediyorum ki sülalede genç kız çok düşünürdüm birlikte güzel vakit geçiririz diye ama onlar hep art niyetle beni kıskandırmak derdindeler

Kocanızı sevdiniz diye ailesini sevmek zorunda değilsiniz onlar da sizi sevmek zorunda değil. Ama saygıyı siz elden bırakmayın. Saygıdan kastım her dediklerine susup alttan almak kesinlikle değil. Bu sefer insanlar size istediği hakareti edebileceklerini ya da istediği aklı verebileceğini düşünür. Kendi aileniz de olsa eşinizin ailesi de olsa size ve sizin fikirlerinize saygı duyacaklar. Sınırı siz belirleyeceksiniz.

Ilk zamanlar seviyordum....
Ama 11 yıllık evliligimde gördüğüm insanın saygısı ve sevgisi kendi elinde...
Ben ne kadar yaklaşsam o kadar uzak ve itici oldu..
Boşanma noktasına geldik noldu kızım diye sormadı bile ogün benim icin bitti...
Allah rızası ve kişiliğimden dolayı sadece saygı duyuyorum o bile çok ama neyse.....

En basitinden hic arayıp sormazlar. İki kere düşük yaptım onda bile geçmiş olsun demeye gelmediler. Ben de eşim de calisiyoruz ve 1.5 yıllık evliyiz. Bugüne kadar sadece iki kez kayinvalidem yemek yapmış verdi. Olsek haberleri yok. Hep ben giderim nasılsınız demeye. Boyle şeyler iste.
Canım böylesi evlat olsa sevilmez zaten çok haklısın sevmemekle . neden sevmeye ugrasasinki ?

Bu pek benim anlayabildiğim bir şey değil. Bir insan bir adamı sever ama onu yetiştirmiş, bu güne getirmiş insanları nasıl sevemez malesef anlayamıyorum. Bana sırf adları kayınvalide, kayınpeder, görümce vs. olduğu için sevilmiyorlar gibi geliyor.
Eş ailesi eşi dünyaya getirdi yetiştirdi diye sevilmek zorunda değil ki ama. Saygı duyulur ki duyulmalı da ancak sevilmeyebilir(durup dururken sevmiyorum ya onları tarzı bir yaklaşımdan bahsetmiyorum bazı durumlar yaşanmıştır sevememistir insan olabilir yani 🙃

Bir ara bende o duruma gelmiştim. Ama şükür kendime geldim. Şeytan vesvese verirdi sürekli. Hep olumsuz yönlerini düşünür kendimi doldururdum. Çok eski olayları bile yeniden aklıma sokardım. Ama inanın bu beni daha çok uzaklaştırmaktan başka bir işe yaramadı. Sonuçta eşimin ailesi onlar.ömür boyu görmek zorunda olduğum insanlar. Evet kayınvalidem kıskanç biri başarabilse oğlunu dolduracak. Eğer eşiniz ailesinin eksiklerinin farkındaysa ve sizi tutuyorsa sizde biraz adım atın. Emin olun onların umurunda olmuyor sizin kendinizi yiyip bitirişiniz.
Eşin farkında olması çok mühim haklısınız. Olsun onlar benim ailem ne yapsalar haklılar dayatmasına maruz kalan çok kadın var. Ama objektif olabilen eşinin yanında yer almasını bilen ailesinin varsa hatasını fark edip uyarabilen tampon görevi de görüyor daha az hasarlarla atlatılıyor olan biten. Ve son cümlenizde de çok haklısınız kendimizi yiyip bitirmemizin de hiç faydası yok kendimize hem

Kafaya takmayip umursamamayi nasil basaricaz

X