Eşimin ailesine nasıl davranmalıyım

Koskoca adam her gün size geliyorsa zaten belli ki göz koymus size. İnsan hisseder.
Resmen sizi süzmeye geliyor her gün.
Kim kime her gün gider yuh artık karıştırın ortalığı gelemesin şerefsiz

Herkese merhaba hanımlar. Sitedeki konuların çoğunu okudum ancak kendimle ilgili sorunu göremedim, eğer varsa kusuruma bakmayın..

Konuya geleyim, eşimle 1 yıldır evliyiz. Birbirimizi seviyoruz ve çok iyi anlaşıyoruz. Ancak ailesiyle maalesef hiçbir konuda anlaşamıyorum. Çok sık misafirliğe geliyorlar 2 günde bir veya bazen hergün. Eşim çalışıyor akşam 8’de eve geliyor bazen abisi akşam 22’de arayıp ben geliyorum diyor geliyor. Evlerimiz çok yakın.

Bir zaman eşimin ailesi maddi sıkıntı çekti eşim çok destek oldu annesi diyor mecbur yardım edecek. Tabiki insan zor zamanda ailesine destek olur ama benden çok fazla kıstı ve şuan biz biraz maddi sıkıntı çekiyoruz hiçbiri yardım etmiyor, durumları düzeldiği halde. Ve mecburiyet kılmak doğru gelmiyor bana. Ve hala eşimden 50-100 istiyor ailesi ya da alışverişe giderken bize de şunları al diyorlar. Eşim de alıyor.

Bir başka sorun ise eşimin abisi çok fazla vücudumu süzüyor. Tesettürlü değilim ama çok açık giyinen birisi de değilim. Hafif balık etliyim. Bol giymeme rağmen konuşurken gözleri göğüs bölgeme kayıyor, kendi eşi tesettürlü. Rahatsız olduğumu nasıl belli etmeliyim?

Dediğim gibi eşimi seviyorum.. Misafirlik işini eşimle konuştum diyorum onlar gelmeden sen git, ya da akşamları eşimle bir yerlere çıkıyoruz. Ama ertesi gün muhakkak geliyorlar. Ne yapacağımı bilmiyorum…
Eşinizle konuşup artık ailesinin siz olduğunu, evlendiğini kabul etmesi gerektiğini anlatın.
Çizgileri bilsin. Öncelik sizin eviniz yuvanız.
Abi konusunda da bir kez terslemeniz yetecektir.

Tabiki insan zor zamanda ailesine destek olur ama benden çok fazla kıstı ve şuan biz biraz maddi sıkıntı çekiyoruz hiçbiri yardım etmiyor, durumları düzeldiği halde. Ve mecburiyet kılmak doğru gelmiyor bana. Ve hala eşimden 50-100 istiyor ailesi ya da alışverişe giderken bize de şunları al diyorlar. Eşim de alıyor
Bu erkeklerin genel bir enayiliği ya. Yaranma çabası mı anlayamadım. Sen hicbirseyinden kısma kocanı düşünüyorsun ama o seni düşünmüyor parayı sen harca.
Gururlu olmak bu gibi sömürgen ailelerde hiç işe yaramıyor hatta seni insan yerine koymuyorlar. Onlara yedirceğine sen ye.
Çok sık misafirliğe geliyorlar 2 günde bir veya bazen hergün. Eşim çalışıyor akşam 8’de eve geliyor bazen abisi akşam 22’de arayıp ben geliyorum diyor geliyor. Evlerimiz çok yakın.
Onlar misafirliğe gelince işin varmış gibi yap çık dışarı veya uyumaya git eşin hizmet etsin. Açıkça söyledigin zaman anlamiyormu eşin, söyle her gece gelmesinler bir özelimiz kalmadı ben seninle vakit geçirmek istiyorum de.

Herkese merhaba hanımlar. Sitedeki konuların çoğunu okudum ancak kendimle ilgili sorunu göremedim, eğer varsa kusuruma bakmayın..

Konuya geleyim, eşimle 1 yıldır evliyiz. Birbirimizi seviyoruz ve çok iyi anlaşıyoruz. Ancak ailesiyle maalesef hiçbir konuda anlaşamıyorum. Çok sık misafirliğe geliyorlar 2 günde bir veya bazen hergün. Eşim çalışıyor akşam 8’de eve geliyor bazen abisi akşam 22’de arayıp ben geliyorum diyor geliyor. Evlerimiz çok yakın.

Bir zaman eşimin ailesi maddi sıkıntı çekti eşim çok destek oldu annesi diyor mecbur yardım edecek. Tabiki insan zor zamanda ailesine destek olur ama benden çok fazla kıstı ve şuan biz biraz maddi sıkıntı çekiyoruz hiçbiri yardım etmiyor, durumları düzeldiği halde. Ve mecburiyet kılmak doğru gelmiyor bana. Ve hala eşimden 50-100 istiyor ailesi ya da alışverişe giderken bize de şunları al diyorlar. Eşim de alıyor.

Bir başka sorun ise eşimin abisi çok fazla vücudumu süzüyor. Tesettürlü değilim ama çok açık giyinen birisi de değilim. Hafif balık etliyim. Bol giymeme rağmen konuşurken gözleri göğüs bölgeme kayıyor, kendi eşi tesettürlü. Rahatsız olduğumu nasıl belli etmeliyim?

Dediğim gibi eşimi seviyorum.. Misafirlik işini eşimle konuştum diyorum onlar gelmeden sen git, ya da akşamları eşimle bir yerlere çıkıyoruz. Ama ertesi gün muhakkak geliyorlar. Ne yapacağımı bilmiyorum…
Bu konunun asıl muhatapı eşiniz, iyi anlaştığınızı düşünebilirsiniz fakat bence ilişkiniz sandığınız kadar sağlam değil, çünkü eğer öyle olsaydı bu derece sıkışıp çaresiz kalmazdınız, en azından eşinize rahatsız olduğunuzu söylerdiniz, eşinizle bu durumu konuşamamanızın temelinde, onun ailesini size tercih edeceğini bilmeniz yatıyor maalesef. Eğer eşiniz sizi ailesi olarak görüyor olsaydı, diğer aile bireylerinin istedikleri saatte, çat kapı eve gelmesine engel olurdu, tavrını koyardı. Kendi bütçesinden kısıp, devamlı ailesine para vermesi ayrı bir konu zaten. Eşiniz kendi ailesine bağımlı, annesinin hükmü altında yaşamaya alışmış ve düzelmesi çok zor. Benim size önerim, çocuk konusunda olacak. Asla çocuk yapmayın, çünkü evliliğinizin akıbeti hiç iyi görünmüyor.

İyi ki eşiniz sizi çok seviyormuş az sevse herhalde zindanlara kilitlerdi. Adam sizden kısıp ailesine vermiş hergun ailesiyle iç içe abisi taciz eder gibi bakıyor adam süs biberi

X