Eşimin Ailesine Nasıl Davranacağımı Bilemiyorum

cesursincap

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2013
1.079
644
46
14 aylık evliyiz. Eşim babasıyla konuşmuyor ve bu durum bizim evlilik sürecimizde ailesiyle çok yakın olamamama neden oldu. Zaten aileyle o kadar çok farklılığımız var ki. En başta mezhep farklılığı, daha sonra yetişme, hayata bakış ve bunun gibi şeyler. Annesinin yanına gidersem tek gitmek zorundayım çünkü eşim babasıyla karşılaşmamak için benimle gelmez. Annesiyle ya ablasının evinde görüşür ya da annesini biz alırız bize geldiğinde görüşürler. Evliliğimiz de diğer çocuklarının evliliği gibi olmadı dolayısıyla. Geleneklerden uzak, hiçkimse hiçbirşeye karışmadı. 2 ay nişanlı kaldık ve herşeyi ikimiz hallettik. Eşim babasının parasını istemediğinden diğerlerine yapılan maddi yardımlar da yapılmadı, zaten onlardan da öyle bir teklif gelmedi. Aileden en son evlenen eşim ve kendisinden once evlenen bütün kardeşlerine büyük destekleri var. Ama onlardan da hiç destek görmedik. Ben biraz soğuk bir insanım. Öyle hemen kaynaşamam. Sonu “ciğim’ ile biten cümleler kuramam. Sadece eşimin ailesine değil. Kendi anneme bile bugüne kadar anneciğim demiş değilim. Ama kesinlikle saygısız bir insan değilim. Evime geldiklerinde ya da ben gittiğimde elimden geleni yapmaya çalışırım. Bir de eltim var. Çok tatlı bir kız. Çok seviyorum. Kayınvalidemin anneciğim anneciğim diye peşini bırakmaz. Ama bunu samimi yapıyor. Numaradan değil yani. Her gün mutlaka telefonlaşırlar. Geçen yıl tayinleri çıktı şu anda şehirdışında yaşıyor onlar. 5 yıllık sanırım evliler. Bütün aile benden o olmamı istiyor. Beni sürekli eltimle karşılaştırıyorlar. Onun gibi hareket etmemi bekliyorlar. Bu arada eltimi sevmediğimi, kıskandığımı falan düşünmenizi istemiyorum çünkü gerçekten ben de seviyorum. Ama yapı olarak çok farklıyız. Onun ailesiyle kayınvalidemler birbirleriyle çok benzeşiyorlar. Gelenek, görenekleri, aileleri herşeyleri aynıya yakın. En büyük avantajları bu diye düşünüyorum. Ona gösterilen özenin minicik bir parçası bile bana gösterilmedi. O bu şehirdeyken gelinim çalışıyor diye kayınvalidem tencere tencere yemek pişirip verirdi. Eve geldiğinde yorulmasın diye. Kızım lafı ağzından düşmez. Bana bir kere bile kızım demedi gerçi ben de ona anne demiyorum. Bize 2 kilo bir turşu yapmış geçen hafta ellerim uyuşa uyuşa yaptım dedi. Onlara yapılan verilenlerin haddi hesabı yok. Görümcem yüzüme eltin gibi olamazsın bile dedi. Gerçi ben de onun gibi olmaya çalışmıyorum zaten dedim. Geçen hafta kayınvalidem hastalanmış. Ishal, kusma falan. Sabah eşimle konuşmuştu telefonda hastayım demedi. Öğleden sonra kaynım aradı abi annem hasta onu hastaneye götürün diye. Biz hemen koştuk gittik. Tabi benim canım sıkıldı. Biz aynı şehirdeyiz ve daha sabah konuştuk neden bize söylemedi diye. Aldık hastaneye gittik. Orda serum falan takıldı eve geldik. Yol boyu kaynım aradı eeee siz niye annemi sormuyorsunuz, hastaneye götürmüyorsunuz falan. Sanki bize söyledi de biz oralı olmadık. Ertesi gün yine uğradık eşim hazır su aldı götürdü çeşmeden içmesin diye. Dün annesiyle konuşuyor yine annesi suyum bitti diye su bekliyor bizden ki evimiz şehrin öbür ucunda ve annesinin evinin karşısı bakkal. Sonra da sizi rahatsız etmemek için hasta olduğumu söylemedim diyor bilmiyorum. Kafam karışık. Akşam kaynım aradı. Bu arada benden 10 yaş küçük. Bana akıl veriyor. Yenge sen annemi ara anneciğim neden bize söylemiyorsun hastalanınca bak çok üzülüyorum de, ısrarcı ol, her gün ara sor. Bunun gibi şeyler. Bu kadar düşüncelisiniz madem 2.5 ay once ben düşük yaptığımda neden kimse benim yanıma gelmedi, arayıp sormadı diyemedim. Bir kez kayınvalidem aradı yarım ağız ne yapalım kısmet dedi, 1 hafta sonrasında da görümcem aradı. Arayacaktım da unuttum geçmiş olsun dedi kapattı. Ben bu şehirde 70 yaşında bakıma muhtaç annemle tek yaşıyorum. Bana bakacak kardeşim, ablam, akrabam kimsem yok. Tamamen yapayalnızım. Eşimin ailesiyle bir bağ kuramadım. Onlara karşı da nasıl davranacağım bilemiyorum.

Tavsiyem ezilmeyin başkaları için de değişmeyin. Sizi olduğu gibi kabul etsinler etmezlerse de takılmayın .. eşiniz sizi bağlar gerisi fasa fiso mutlu olmaya bakın. Bebeğiniz için üzüldüm geçmiş olsun tez vakitte sağlıkla karnınız dolar inşallah :)

Anlattığınız şeylerde sorun yok aslında. Siz en baştan mesafeli durmuşsunuz onlar da bu durumu kabullenip mesafeyi korumuşlar. Şimdi ben soğuk olayım ama onlar benim yanımda olsun diyorsunuz. Olmaz ki... İnsanlara nasıl davranırsanız onlar da size öyle davranırlar. Sanırım yapacak bir şey yok.

bosver guzelim ya esin takmiyorki sen neden bosa kafa yoruyorsun..esinden ayri da oyle gidip gelme sirf gelenek gorenek aman saygisizlik olmasin diye..

Anlattığınız şeylerde sorun yok aslında. Siz en baştan mesafeli durmuşsunuz onlar da bu durumu kabullenip mesafeyi korumuşlar. Şimdi ben soğuk olayım ama onlar benim yanımda olsun diyorsunuz. Olmaz ki... İnsanlara nasıl davranırsanız onlar da size öyle davranırlar. Sanırım yapacak bir şey yok.

Aslında tam tersi ben soğuk olayım ama onlar benim yanımda olsun değil. Kendilerinin bana göstermediği yakınlığı benden beklemeleri beni rahatsız eden. Doğru ben soğuk bir insanım ama diğer konulardan hiç bahsetmiyorum bile ama en azından düşük yaptığım zaman insan bir gelip geçmiş olsun demez mi? Hadi gelmedin, gitmedin, sormadın. İhtiyacım olduğu zaman yoktun peki neden sen en basit bir ishalde bile yanında olayım istiyorsun. "Aman ben sizi rahatsız etmeyeyim oğlum" diyorsun ama 3 liralık suyu şehrin öbür ucundaki oğlundan istiyorsun. Bunlar bana sahte geliyor.

bence de sahte cnm. taaa şehir dışında ki oğlunu arayana kadar eşinize söylemeliydi telde. ayrıca görümcenizde az değil. bence mesafenizi koruyun. onların istediği gibi olmak zorunda değilsiniz

Kaynınıza ne oluyor anlamdım vallahi.
Bende yapım gereği biraz soğuk demeyeyim de temkinli insanım.
7 senenin sonunda eşim bana geçtiğimiz günlerde anneme anne değilde neden ismi+ anne (x anne ) diyorsun dedi.Kaynanam sormuş.
Bende alışkanlık canım dedim.Hakeza ablalarına ve abilerine de x abla x abi diyorum.
Elim anne der.
Bence mesafeli oluşunuzdan kaynaklıdır.Koruyun zararını görmezsiniz.Başkasıyla kıyaslanmak ayrı bir durum zaten.Çocuk gibi o öyle sen niye böylesin.Yani herkes farklıdır zaten.Bir elin parmakları eşitmi?

Evet herkes farklı. Hepimizin gördüğü değer de farklı ve ilişkiler zamanla şekilleniyor zaten. Ben de mesafeli devam etmekten yanayım. Herkes istediğini söylesin ama yapım bu ve değişemem. Bana karışmasınlar, akıl vermeye, istedikleri şekle gelmeme uğraşmasınlar başka da birşey istemem. Birgün çok kötü patlayacağım ondan korkuyorum. Hani siz benden bekliyorsunuz ama ne ektiniz ki ne biçeceksiniz diye. Eşimle de aram açılsın istemiyorum ya hayırlısı.

Ben de takmayayım diyorum ama elimde değil. Biraz depresif bir yapım var zaten. Eşim de herşeyi görsün istiyorum. Ama tabi ailelerimiz konusunda objektif olamıyoruz. Bana sen soğuk duruyorsun diyor ama bu soğukluğun karşılıklı olduğunu bir türlü kabul etmiyor.

Senin de dediğin gibi herkesin yapısı farklı.Kimse için değişme.Kimsenin sana akıl vermesine izin verme.Gerekirse eşini muhatap et.Sana açıp laf söylediklerinde bir kez susarsan hep akıl verirler.Bern kimi ne zaman arayacağımı bilirim de.Veya başka birşey yoksa kapatıyorum de telefonu.Anlasın.Sende kimseden bir beklenti içerisine girme kimseye de sana kıyaslama yapmasına müsade etme.Kaynın gitsin kocana desin ne diyecekse onun annesi.Görümcen sana bir kıyaslama yaparsa,kendine gel söylediğin söze dikkat et de.Kimseye kendini beğendirmek zorunda değilsin.Fazla samimiyet,fazla hadsizlik getirir.Hiç kimsede emin ol göründüğü gibi değildir.Bakma senin yanında sebgi kumkuması olmalarına.

Bu karakter meselesidir. Takılmayın bu kadar sizin kendi karakteriniz neye el veriyorsa o şekilde yaklaşırsınız. Sizi kimseyle kıyaslamalarına izin vermeyin. Zaten başta mesafeli duran onlar. Nasıl yaklaşabilirsiniz ki. Hem ben ailelerle canımlı cicimli olmayı doğru bulmuyorum. Aradaki çizgi mutlaka korunmalı sonra insanlar ağzına geleni düşünmeden söyleyecek cesareti buluyorlar kendilerinde.

Kıyaslanmaktan nefret ederim..
Onlar sizi eltinizle kıyasladıkça daha da uzaklaşırsınız onlardan..,
Yapacağınız warsa da yapasınız gelmezzz .........

Siz mesafe koyuyorsunuz ama onların hepsi terbiyesizlik yapıyor. Ne demek sen eltin kadar olamazsın.
Bence sınır koymaya devam et, bu kafadakiler yanında da olmasın zaten boş ver. Bi de yanında olsalar daha çok canını sıkma fırsatları olur. Valla bana kayın biraderim kaynanama şöyle böyle konuşmamı söylese sana mı kaldı nasıl konuşacağımı söylemek derdim. Ya bi patlama hakediyorlar ya da daha fazla resmiyet.

Bence ekip biçtiğin bir şey yok. Mesafeli olman sana bunları hakettirmiyor.

onlar istedikleri kadar beklesinler akil versinler, ne degisir ki? ne buna takilmaya ne de caninizi sıkmaniza degmez, herkes bir olamaz diyin gecin.

dusuk konusunda da tamamen katiliyorum size.
onlar mrsafenizi kabullenip ona gore davranmaya calismislar ama alismadiklarindan dengeyi tutturamamislar. nitekim kv nin hasta oldugunu size soylemeyip kilometrelerce uzaklara haber vermesi de benzer bicimde.
su konusunda da iliski kurulunca hemen nazlanmis samimiyet beklemis. ihtiyaci oldugundan degil oglunun ilgilenmesini istediginden bence. esiniz sikayet etmiyorsa karismayin, annesi sonucta abarttigini farketse de nazlamak ister, elestirince bu sefer siz kotu olursunuz... mesafenizi koruyup guler yuzunuzu de eksik etmeyin yeterli. gorusmek vs bu konularda esinize uymaya calisip ondan fazlasini yapmayin derim.

Aynen böyle devam etmende sakınca göremedim.Sen de söylemişsin,eltin onların gelenek göreneklerine daha uygunmuş ve daha yakın davranıyormuş.Eşinin babasıyla konuşmaması da aranızda ister istemez sınır çizmiştir.Yapacak bir şey yok,herkes kendi düzeninde devam etsin bence.

Cesaretimi toplarsam eşimle konuşup sıkıntımı dile getireceğim. Onun tepkisine göre de bir karar vermeyi düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…