eşimin ailesine ısınamıyorum

şimdi şu kara kaplı yazıdan anladığım benim kaynana kız oğlan kızdı zannımca tüm para ve altınları bünyesinde topladığına göre:KK53::KK53::KK53::KK70::KK70::KK70:

İşte onun zar demek daha dayanıklıysa etkisi yıllarca sürmüş. Torunları evlendirene kadar gideri var :) Hatta "ben kız oğlan kız evlendiğim için torunlarım da benim ak pak geçmişimden ötürü o şekil evlendiler" deyip onların altınlarına da konma hakkı var.

canım kv kanser hastası bir göğsü alındı . bir de daha önceden rahim ve yumurtalıklar alındı. sanırım bunun psikolojik etkisi. otuzlu yaşlarında menapoza girmiş ..
eşim annem ne derse desin cevap verme hı de geç bildiğini yap der.
olumsuz bişey olsa hemen ayılıp bayılır :)
haliyle eşimde acır ..
bende çok kızıyordum ilk zamanlar ama şimdi bakıyorum hatta yazdıklarımı okuyorum gülüyorum bile :))
geçmişler olsun tatlım eksiklikten saldırıyor yani gerçi bence bu dediklerin olsaydı bile sapasağlam kaynanalarda duydum ben gelin baygın doğumdan çıkmış önce ben emzircem diye hastane odasından bebeği kapmaya çalışanlar..sanırım fabrikasyon hatası anatomik bir bozukluk oluyor kendilerinde :KK70:

İşte onun zar demek daha dayanıklıysa etkisi yıllarca sürmüş. Torunları evlendirene kadar gideri var :) Hatta "ben kız oğlan kız evlendiğim için torunlarım da benim ak pak geçmişimden ötürü o şekil evlendiler" deyip onların altınlarına da konma hakkı var.
geride kalanlara Allah selamet versin o vakit:KK48::KK48:

ooo bebeği kıskanırdı :) neler neler bakma şuan gülüyorum da o zamanlar çok kızıyordum :KK62::KK62:
ben doğurdum ben doğurdum deyip duruyordu
bebek bakmaya gelecekler diye kendine bebek nevresimi aldı bebek yastığı aldı
ben kızımı size göndermem gelin sevip emzirin gidin diyordu
kendi evi yakın kızımın evi burası değil onun evi. m.. (kendi sitesi ) diyordu.
ben kızımı kendi nüfusuma kayıt ettireceğim diyordu..
daha hatırlayamadığım bir sürü şey söylüyordu geçmiş gün. aklıma geldikçe yazayım bari :))

Valla yaz, baya enteresanmış seninki:) arada gülmek de lazım:KK70:

geçmişler olsun tatlım eksiklikten saldırıyor yani gerçi bence bu dediklerin olsaydı bile sapasağlam kaynanalarda duydum ben gelin baygın doğumdan çıkmış önce ben emzircem diye hastane odasından bebeği kapmaya çalışanlar..sanırım fabrikasyon hatası anatomik bir bozukluk oluyor kendilerinde :KK70:
evet arkadaşım var. kv çocuğun altını bile aldırmıyormuş benim elleme diye .kendi memesini vermeye çalışıyormuş hani süt olsa anneye bile emzittirmeyecek :) oğlunun yanına yatmasını bile kıskanan duyduk işte :)

evet arkadaşım var. kv çocuğun altını bile aldırmıyormuş benim elleme diye .kendi memesini vermeye çalışıyormuş hani süt olsa anneye bile emzittirmeyecek :) oğlunun yanına yatmasını bile kıskanan duyduk işte :)
iyyy yatacak yerleri yok Allah cezamı vermesin:KK45::KK53::confused:

evlilik konusu evet haklısınız ama ;
her yerde olan bir gelenek vardır ki oğlan da düğünü yaparlar evini alırlar düğünde de altınını takarlar o kv evlenirken kendi istedi ve yaptırdı kendi kv ve kp ine .
şimdi kendi çocuğunda ben yapmam ben takmam deyip geri durması da vicdanı bi durum :)

Şöyle bir ayrım var efenim. Eskiden uygulanan bu gelenekler sonucunda gelinler minnet duygusu ile birlikte evliliklerinde çok fazla söz hakkına sahip değillerdi. Ataerkil aile yapısını kabullenip, kaynana otoritesine karşı gelmezlerdi. Böylelikle ne maddi yatırım yapan taraf bu durumdan gocunurdu ne de gelinler bilezik için talepte bulunurlardı.

Şimdilerde ise gelenekçilik ve yeni çağ arasında sıkışıp kalmış gelin kafaları hem her türlü yardımı yapsınlar hem de hiçbir şekilde evliliğimize karışmasınlar diyorlar. Yok yeaa :) o ne güzel bir kafa öyle. Geleneklerin sadece maddi kısmını kabul edip iş müdahale ve söz hakkı kısmına geldiğinde "aaa üstüme iyilik sağlık koskoca kadınım ne karışır eşimin ailesi bana" deniliyorsa o çelişkileri ketçap sıkıp yerler efem. Çiğ çiğ yerler hatta. Madem tam bağımsız gelin harekatı uygulanıyor, madem evliliğe hiç kimsenin müdahale etmemesi gerektiği savunuluyor, madem iki yetişkin birey bir araya geldiğinde gelenekçi kaynana kafasının sözlü müdahaleleri şiddetle reddediliyor o vakit geleneklerin maddi boyutu da reddedilecek ki kişilerin birey olduğuna kanaat edilsin. Teşekkürler :)

Şöyle bir ayrım var efenim. Eskiden uygulanan bu gelenekler sonucunda gelinler minnet duygusu ile birlikte evliliklerinde çok fazla söz hakkına sahip değillerdi. Ataerkil aile yapısını kabullenip, kaynana otoritesine karşı gelmezlerdi. Böylelikle ne maddi yatırım yapan taraf bu durumdan gocunurdu ne de gelinler bilezik için talepte bulunurlardı.

Şimdilerde ise gelenekçilik ve yeni çağ arasında sıkışıp kalmış gelin kafaları hem her türlü yardımı yapsınlar hem de hiçbir şekilde evliliğimize karışmasınlar diyorlar. Yok yeaa :) o ne güzel bir kafa öyle. Geleneklerin sadece maddi kısmını kabul edip iş müdahale ve söz hakkı kısmına geldiğinde "aaa üstüme iyilik sağlık koskoca kadınım ne karışır eşimin ailesi bana" deniliyorsa o çelişkileri ketçap sıkıp yerler efem. Çiğ çiğ yerler hatta. Madem tam bağımsız gelin harekatı uygulanıyor, madem evliliğe hiç kimsenin müdahale etmemesi gerektiği savunuluyor, madem iki yetişkin birey bir araya geldiğinde gelenekçi kaynana kafasının sözlü müdahaleleri şiddetle reddediliyor o vakit geleneklerin maddi boyutu da reddedilecek ki kişilerin birey olduğuna kanaat edilsin. Teşekkürler :)
karıştırmayacaksa kendisine
demeyecek altın bilezik mobilya diyorsun yani :)
doğru tespit.
hem altın bilezik yapmayıp hemde karışan bi tür de var malesef :)

Kim ne derse desin.Yok yapmak zorumda degiller, degeriniz altinla mi olculuyor diye.
Anneniz dogrusunu yapmis.Su kadar altin isteriz vs bana cok basit ve cirkin geliyor.
Kulturumde erkegin ailesi gelin hanima maddi durumlari elverdigi olcude altin alirlar.Bu bir incecik bilezik dahi olsa birseyler takilir.Bunun icin en guzel zamanlarinizi uzulerek gecirmeyin.Bu onlarin ayibi.Saygisizlik yapadiginiz surece sevgi duymamaniz dert degil.

yapmamalarının mahcupluğu vardır onlarda.bir de senin ailen açıkça bir şey istememiş karşı tarafın canına minnet.benim kv de bana bir şey yapmamıştı.baktı bozuluyorum iki bilezik aldı şimdiden.4 tane daha yapacak.yalnız şöyle bir şey var farklı şehirlerdeyiz.kalan bilezikleri aynı alsınlar diye bilezik modeli ve ölçüsünü yazmıştık.kp bendekinin fotoğrafını istedi illa.kv biraz haddinden fazla uyanık.acaba sattığımı filan mı düşündü?ben maaşı aileme veriyorum olduğu gibi o da bunu biliyor.aileme harcadım sandı sanırım
Umarim vardır. Senin kiler biraz iyiymiş gönlünü almışlar en azindan , belki aynısi olmasın diye istemislerdir.
Annem ısteseydi bi sefer bak bak nasıl da istiyo çatır çatır olacaktı .
ne olursa olsun benim gönlüm rahat içim huzurlu sadece biraz kırgın

Umarim vardır. Senin kiler biraz iyiymiş gönlünü almışlar en azindan , belki aynısi olmasın diye istemislerdir.
Annem ısteseydi bi sefer bak bak nasıl da istiyo çatır çatır olacaktı .
ne olursa olsun benim gönlüm rahat içim huzurlu sadece biraz kırgın
aynısını alacağız dediler farklılık olmasın dediler.ama yine de fotoğraf istediler.bende aldıysalar aldıklarınzın fotoğrafını atın diycem

Kim ne derse desin.Yok yapmak zorumda degiller, degeriniz altinla mi olculuyor diye.
Anneniz dogrusunu yapmis.Su kadar altin isteriz vs bana cok basit ve cirkin geliyor.
Kulturumde erkegin ailesi gelin hanima maddi durumlari elverdigi olcude altin alirlar.Bu bir incecik bilezik dahi olsa birseyler takilir.Bunun icin en guzel zamanlarinizi uzulerek gecirmeyin.Bu onlarin ayibi.Saygisizlik yapadiginiz surece sevgi duymamaniz dert degil.
Yani .bu maddiyatla alakali bi durum değil . bu altın da neymiş yeaa diyenler hiç mi hediye almiyolar benim dediğim öyle milyarlarca agirliginca altın değil heralde , gönül hosnutluguna hediye. Ya kızlarına doğum gününde altın küpe bileklik almalarindan sonra gelin olarak illa bir hediye bekliyorsun doğal olarak

Arkadaşlar 1 senedir beynimi yiyip bitiren hatirima geldikçe içinden çıkamadigim durum,eşimin ailesine bir türlü isinamiyorum.
1 senelik evliyiz. Eşim ve ben farklı sehirlerdeniz.yalnız memleketlerde yasamiyoruz . ikimizin de aile olarak orta düzeyde yaşamı vardır , hatta onun ailesinin durumu biraz daha iyi.ikimizin de güzel mesleği var fakat dugunu krediyle yaptık, mesleğe yeni başladığımizdan.
asıl konu şu:nişanda onlar 5 tane bilezik yapacaklarını söyledi. annem ne yaparsanız o olur diye mala düşkün gibi gozukmemek,ve oyle olmadığı için böyle söyledi.fakat gel gör ki düğünde ne bilezik gördüm ne de set. eşimle kredi çektik öyle aldık düğüne yakın.
Düğüne 3 4 gün kala bana bir tel.geldi. kv bindalli almam için 1.5 bin lira gönderecegini söyledi. Ben , annem bizimkiler zaten kirilmistik. soguklugum o an başladı. Ben de bindalli alacagima gittim 2 tabe bilezik yaptım bari borcumuzu oderiz diye.onları da daha öğrenci olan iki kayinco düğünde bana takti.
ben o zamandan beri kendimi onların açısından değersiz görüyorum. Yani ilk düğünleri ve geline hiç altın yok.insan ne kadar da durumu kötü olsa en azından iki tane yapmazlar mi. Düşündükçe kötü oluyorum ben demekki onlar için hiç degersizim
Vay arkadaş bu ne Altınmış ne paraymış da evlenen herkes evliliğini bunun üzerine mutsuzlukla kuruyor. Babam benim sözümün olduğu gece aldı beni dedi ki " kızım bak ben seni elimden geldiğince en iyi şartlarla büyüttüm. Senden istediğim damat tarafından bir iğne bile isteme. Sen evinde herşeyi gördün onlar ne alırsa odur. Kimseyi ve hayatını para üzerine kurma kimsenin değeri parayla olmaz bunu unutma. Paran olmasın sevgin Saygın olsun." Demişti. Hey günler iyiki babamın kızıyım

Seni cok iyi anlıyorum, yasanilanlar benımkı yle çok benziyor. Ama artık kafanı takma onlara da içinden nasıl geliyorsa öyle davran , sonuçta değer gördüğün kadar gosterirsin

Öyle para muhabbetiyle değer biçmeyin sözlerine katılmıyorum. Tabiki paradan önemli şeyler var. Ancak yapabilecekken bu tip şeyleri yapmamaları bence de size ve eşinize verdikleri değeri gösterir. Hele ki siz yeni mesleğe başlamış bir çift olduğunuzu söylüyorsunuz. Sizi kredilerin, borçların, maddi zorlukların altına sokmamak adına son kuruşlarına kadar destek olmalıydılar diye düşünüyorum. Ve ısınamamanızı da haklı buluyorum... Zaten ısınmak zorunda da değilsiniz, boşverin içinizden nasıl geliyorsa öyle davranın.

Öyle para muhabbetiyle değer biçmeyin sözlerine katılmıyorum. Tabiki paradan önemli şeyler var. Ancak yapabilecekken bu tip şeyleri yapmamaları bence de size ve eşinize verdikleri değeri gösterir. Hele ki siz yeni mesleğe başlamış bir çift olduğunuzu söylüyorsunuz. Sizi kredilerin, borçların, maddi zorlukların altına sokmamak adına son kuruşlarına kadar destek olmalıydılar diye düşünüyorum. Ve ısınamamanızı da haklı buluyorum... Zaten ısınmak zorunda da değilsiniz, boşverin içinizden nasıl geliyorsa öyle davranın.
Daha once de yazmıştım ama size de söyleyeyim maddi olarak borcunuzu ödeyelim deseler istemem istemedim ama gelinligimin icinde bir takı onlardan gelmemesi içimde iz birakti

X