eşimin ailesine ısınamıyorum

cok güzel yazmıssınız
ınsan buraya belkıde '' bırtek ben mıyım '' dıye merak ettıgı ıcın yazıyor

işte bunları farkedıyorsnuz aptal degılsınız ama söyleseniz '' bir bileziğin lafını etti '' olur ve haysiyetiniz düşer
yapanlar yapınca oluyor ama
bana da böle yapıldı işte ben söyleyemiyorum söyelesem seviyemi düşürürüm diye
ama söylemeyince de acaba düşübüyorum benı aptal sanıyolar mı dıye

sizce onlar sizi aptal görüyolar mı ? siz böyle düşünüyor musunuz ?

Aynen öyle derler, hatta bi de 2 bilezik vereyim de sussun derler al sana cinayet sebebi:)
Valla arada aklıma gelmiyo değil ama bende öyle düşünmelerini engellemek için bana başka kişileri falan anlattıklarında onlar üzerinden yorumlar yapıyorum. "Para her şey değil, insan olsunlar yeter", "Benim evimin huzuru olsun bazı şeyleri de görmem duymam olur biter", "bende, benim ailem de bilmiyo mu 10 bilezik istemeyi ama biz yokluktan gelen insanız halden anlarız, herkes durumuna göre takısını yapar, sonuçta yabancıya gitmiyo evlada gidiyo der geçeriz" falan diyorum hem mesaj yerine gidiyo hemde beni saf sanmıyorlar:)

bu ne ya altın da altın
benim kv de kendi anne babam da bana altını bırakın teneke bile almadı
zaten ben de istemem.
hakikaten kafam almıyor altın almak zorundalar mı?

Tabi kendiniz bilirsiniz. Ama gitmek istemiyorsanız, net olun. Gitmek istemiyorum, yapamam deyin.. 5 yıl yaparım, 10 yıl yaparım demeyin. Bakın ben İstanbul da doğdum, büyüdüm. Eşimin ailesi ve benim ailem de İstanbul da yaşıyorlar.. Bizde İstanbul a yakın, Anadolu şehrinde yaşıyoruz. Eşim burada memur. Eşimin ailesi gelin, gelin dedi. Ben net oldum. Ben yaşadığımız şehri seviyoruz, huzurumuz yerin de, İstanbul a gelemeyiz dedim. Aileme de aynı şekil de söylüyorum. Çünkü şunu biliyorum. İstanbul a gidersek, benim huzurum olmayacak. Eşimin ailesi bizim her işimize karışacak. Aramızda 400 km var. Ona rağmen, telefondan dahi karışırlar. Ben müsahade etmemeye çalışırım Ama eşimin annesi çok çirkef bir kadın olduğu için yapacağını yapar. O yüzden aynı şehir de yapamam. Her hafta eşimin ailesini görmek istemem. Ayda yılda bir görüyorum. En azından birbirimizin yanın da kıymetimiz var. Diğer türlü daha kötü olur.
Ben de öyle tamamen kiymetsiz olurum diye düşünüyorum. bizim büyük bir sorunumuz var eşim memleketini çok özlüyo onunkine baya uzak bir sehırdeyiz.tamam desem hemen gidecek yerlesecek ben de diyorum ki ikimizin memleketinin ortasında bir yerde yaşayalım. Morali bozuluyor ama en doğrusu bu galiba değil mi?

Sizinki de kotuymus. Bakalım ilerde başıma gelecek mi. inşallah gelmez ,soğuma istemiyorum. istemiyorum ama insanın aklına gelince bir yerde morali bozuluyor neden öyle oldu diyorum kendi kendime üzülüyorum. Ben isterdim ki çok çok iyi olalim sürekli aramak içimden gelsin. Olmuyo. Mesafe var ve ben buna engel olamiyorum

Düşündükçe soğursun. Cadde kenarında oturuyorum, her geçen gelin konvoyunda kendi düğünüm aklıma geliyo sinirlerim bozuluyo, hemen başka bişey düşünmeye çalışıyorum. Birilerinin kaş göz yapmalarını, fısırdaşmalarını görcem, takı anını tekrar yaşıcam da soğucam diye 3 yıldır evliyim daha düğün kasetimi izlemedim:) Şu da var bizimkiler bana karşı şuan çok iyiler, belki soğumamak için çabam bu yüzden. Sizinkiler de takı olayı dışında iyilerse hiç mi hiç takma, gelmiş geçmiş. Belki onlar da ezikliğini yaşıyorlardır.

Düşündükçe soğursun. Cadde kenarında oturuyorum, her geçen gelin konvoyunda kendi düğünüm aklıma geliyo sinirlerim bozuluyo, hemen başka bişey düşünmeye çalışıyorum. Birilerinin kaş göz yapmalarını, fısırdaşmalarını görcem, takı anını tekrar yaşıcam da soğucam diye 3 yıldır evliyim daha düğün kasetimi izlemedim:) Şu da var bizimkiler bana karşı şuan çok iyiler, belki soğumamak için çabam bu yüzden. Sizinkiler de takı olayı dışında iyilerse hiç mi hiç takma, gelmiş geçmiş. Belki onlar da ezikliğini yaşıyorlardır.
Bana karşı iyiler tabiki doğruya doğru. Dedigin gibi ezikligini yasiyor olabilirler.Istiyolar ki sürekli arayip sorayım. arayamiyorum içimden gelmiyor Iste bunu yenemiyorum yemeye uğraşıyorum

ufak tefek seyleri kafana takip, kendini sogutma. aklina getirmemeye calis.

bana okadar altin taktilarki zamaninda, öyle bir dügün yaptilarki insanlar daha yillar sonra konu acildiginda bahsediyolardi.
mobilyadan tut herseyin en iyisini aldilar...
AMA insan degillerdi
yemisim altinini

önemli olan huzur! hediyelerini taksalarmis iyimisde artik gecmis gitmis yapacak bisey yok

ufak tefek seyleri kafana takip, kendini sogutma. aklina getirmemeye calis.

bana okadar altin taktilarki zamaninda, öyle bir dügün yaptilarki insanlar daha yillar sonra konu acildiginda bahsediyolardi.
mobilyadan tut herseyin en iyisini aldilar...
AMA insan degillerdi
yemisim altinini

önemli olan huzur! hediyelerini taksalarmis iyimisde artik gecmis gitmis yapacak bisey yok
Değil mi karşındaki insan olacak o çok önemli . size nasıl sıkıntı yasattilar

Arkadaşlar 1 senedir beynimi yiyip bitiren hatirima geldikçe içinden çıkamadigim durum,eşimin ailesine bir türlü isinamiyorum.
1 senelik evliyiz. Eşim ve ben farklı sehirlerdeniz.yalnız memleketlerde yasamiyoruz . ikimizin de aile olarak orta düzeyde yaşamı vardır , hatta onun ailesinin durumu biraz daha iyi.ikimizin de güzel mesleği var fakat dugunu krediyle yaptık, mesleğe yeni başladığımizdan.
asıl konu şu:nişanda onlar 5 tane bilezik yapacaklarını söyledi. annem ne yaparsanız o olur diye mala düşkün gibi gozukmemek,ve oyle olmadığı için böyle söyledi.fakat gel gör ki düğünde ne bilezik gördüm ne de set. eşimle kredi çektik öyle aldık düğüne yakın.
Düğüne 3 4 gün kala bana bir tel.geldi. kv bindalli almam için 1.5 bin lira gönderecegini söyledi. Ben , annem bizimkiler zaten kirilmistik. soguklugum o an başladı. Ben de bindalli alacagima gittim 2 tabe bilezik yaptım bari borcumuzu oderiz diye.onları da daha öğrenci olan iki kayinco düğünde bana takti.
ben o zamandan beri kendimi onların açısından değersiz görüyorum. Yani ilk düğünleri ve geline hiç altın yok.insan ne kadar da durumu kötü olsa en azından iki tane yapmazlar mi. Düşündükçe kötü oluyorum ben demekki onlar için hiç degersizim
işte böyle istemezsen sonra cok aglarsın cnm su kızlar cokkkkk hata yapıyolar cokkk
al ya iste arkadasım kız oglan kız evleniyosun neden istemiyim 10 biliezik sen calısıyosn diye dügünü siz niye yapıyosunuz ki aileler neden var ben böyle evlenen hic görmedim com garip geliyor bizde evi alınır 0 dösenir takısı en az 8 bileizk olur cocugu olusa bebek odası dededendir veeee asla geline karısmaz bizim trakya insnaı

aklınız varsa trakyalıyla evlenin valla rahat edersiniz

Off o bana 5 bilezik alacaktı almadılar ama annemler paraya değer verdikleri belli olmasınlar diye sustular bişey demediler. Off çok var bunlardan. İkinizde çalışıyosunuz. Anası babası mecbur değil sizi evlendirmeye. Sen çalışıyosun eşin çalışıyor para pulla değer biçmeyin artık. Sana 10 bilezik taksalardı çok mu sevecektin onları
ooo böyle düsünürsen bi cöp almazlar sokaktan cöp mü alıyolar annende bi alem mis yan, kızını sömürtüyor ilginc

işte diyorum gözünü açık tutup vermeyecektin
olan olmuş biten bitmiş.. inşallah kayınçolarının eşlerine yapmazlar işte o zaman üzülürsün..
emin ol yaparlar cn
işte diyorum gözünü açık tutup vermeyecektin
olan olmuş biten bitmiş.. inşallah kayınçolarının eşlerine yapmazlar işte o zaman üzülürsün..
emin ol yapalar cnm cünkü kacta kac kız istemez kız istemese ailesi ister kızımı dim dızlak evlendiremem ben sahsen dost var düsman var herkezin bi sanı şerefi var

Herşeyin bir usulü adabı vardır bende abartılı takıya eşyaya sayı ile bileziğe karşıyım ama insan ne diye düğün yapar. Düğüne gelen insanlar yeni evli çifte yardım amaçlı takı takar. Evliliğin ilk zamanları sürekli borç ödemekle eksikleri tamamlamakla geçiyor. Düğün de toplanan paralarla insanlar bir eksiğini giderir.

Değil mi karşındaki insan olacak o çok önemli . size nasıl sıkıntı yasattilar

anlatsam baya bir kitap olur herhalde :)
eski kv hep benim dedigim olsun, kontrol bende olsun, herkes bana sorsun, herseyi ben bilirim, herkes beni sevsin ama birbirlerine düsman olsunlar tarzinda düsünen, piskolojisini cözemedigim bir kadindi.
eski esimde annesinin kiymetli cocuguydu, bende en kiymetlisinin en cok sevdigi insan...
kisaca terrör estirdi yani
ben eger gencliginde verdigi fevrilikle, canima tak edip terketmeseydim kadin karsimda kötü hastaliga yakalanirdi :KK37:

bir gün konu acimda, millet kaynana görsün :KK48:

Aman boş verin bu bilerzik konusunu , huzur mutluluk olmayandan sonra altın ne işe yarar. Onemli olan sağlık huzur ve mutluluk. Hele bi evladınız olsun dünyanın var devletiyle kıyaslanmaz. VAllah benim nişanımda bize sordular kaç bilerzik alalım diye annemde "1 tanede alsanız 15 tanede alsanız sizin eve gedecek. Kızımı mutlu olması hrrseyden önemli. Onlarda 7 tane aldılar düyünden sonra gözümü kırpmadan eşime verdimki gerek yok bu bilerziklere siz birilerine borcunuz varken ben süslenemem, satdırdım krediyi kapattık çokta mutluyum Allahıma çok şükür. Bence böyle basit şeyleri boş verin

emin ol yaparlar cn

emin ol yapalar cnm cünkü kacta kac kız istemez kız istemese ailesi ister kızımı dim dızlak evlendiremem ben sahsen dost var düsman var herkezin bi sanı şerefi var
Öyle. Ki benim annecim hayatında kimseden hicbirsey istememistir burda da bir gram birsey ıstemedi

anlatsam baya bir kitap olur herhalde :)
eski kv hep benim dedigim olsun, kontrol bende olsun, herkes bana sorsun, herseyi ben bilirim, herkes beni sevsin ama birbirlerine düsman olsunlar tarzinda düsünen, piskolojisini cözemedigim bir kadindi.
eski esimde annesinin kiymetli cocuguydu, bende en kiymetlisinin en cok sevdigi insan...
kisaca terrör estirdi yani
ben eger gencliginde verdigi fevrilikle, canima tak edip terketmeseydim kadin karsimda kötü hastaliga yakalanirdi :KK37:

bir gün konu acimda, millet kaynana görsün :KK48:
Çok merak ettim sizin konunuzu.
Benimde kv herşeye karışıyor,benim eşimde evin tek oğlu. Ama Allah var bazen iyi oluyo.karışması olmasa

ooo böyle düsünürsen bi cöp almazlar sokaktan cöp mü alıyolar annende bi alem mis yan, kızını sömürtüyor ilginc

Annemle ne ilgisi var ben konu sahibinin sözlerini söylüyorum. Annemler paraya değer veriyoruz sanmasınlar diye bişey demediler demiş. Benim ailemle ilgisi yok. hem altın takınca sömürmemişler mi oluyor?

X