- 6 Temmuz 2010
- 9.152
- 13.872
- Konu Sahibi sarenaz110
İyi de ben de onları öz anne baba gibi görmüyorum ki.Yani kızları gibi görseler geri isterler miydi hiç. Illa araya mesafe girmiyo mu Allah askina?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
İyi de ben de onları öz anne baba gibi görmüyorum ki.Yani kızları gibi görseler geri isterler miydi hiç. Illa araya mesafe girmiyo mu Allah askina?
Canim yaaa seninki oglan miydi kiz mi?Ben korkuyorum mesela çocuğumun altınlarını isterler diye
Ben de çocuğum olsa mutlaka en azından bir bilezik hatıra kalsın diye yaparım yani bu içinden gelmeli insanın heralde.Bilezik vermeseler ve herseyi kendin yapsan bile hayatina karisan aileler var
Ayrica kendi evladinin huzurun iyiligini isteyen bir aile geline bilezik takar veya dügün konusunda yardimci olurlar eger maddi durumlari yeterli ise.
Kim evladinin borclar icinde yüzmesini ister bu yüzden huzursuz olmalarina göz yumar ki?
Ben düsünüyorum da ..cocuklarim icin herzaman bir miktar kenara koyarim ilerisi icin. Ve evlenecekleri vakit yardimci olurum. Gelinime de bilezikler takar hediyeler verir gönlünü hos tutarim. Gelin mutlu ise oglum mutlu olur demek bu. Onlar borcsuz ve mutlularsa bende mutlu demek.
Ama herkes anne baba olamiyor maalesef. Hayvanlar bile yavrularinin canini kendi canlarindan daha cok önemsiyor
Hayvan kadar olamayan insanlar icin kafa yormaya gerek yok ..
Ya eşim çok istiyor gitmeyi ama ben istemiyorum orda ömür boyu yapamam diyorum gidersem ancak 5 yıl kalırım diyorum , onu kırmamak için onun memleketinde o kadar yaşamaya bile göz yumdumİyi demişsin. Mesafe her zaman iyidir. En azından ayda yılda bir gidersin, birbirinizin yanın da kıymetiniz olur. Bir daha da size bizim olduğumuz şehire gelin derlerse; 'anne, baba biz eşimle bu şehir de çok mutluyuz. Huzurumuz yerin de.. İş yerimizde de rahatımız var.. O şehire gittiğimiz de bakalım; huzurumuz, mutluluğumuz olacak mı? İş yerimiz de rahat olacak mıyız? bunun garantisi var mı? hiç düzenimi bozamam' dersin.
:) allah tan benim kızın altınlarını almadı kv.memlekette olmayınca öyle altındı paraydı pek takılmaz..benim memlekette olaydım bebeğin yastığının anası ağlardı ondan sonra gözler nasıl fal taşı gibi açılır part 2 yi çekerdik
Öz değil tabiki .kızına yapılmasını istemedikleri şeyi sana yapmasalardi anlatmak istediğim buİyi de ben de onları öz anne baba gibi görmüyorum ki.
ne güzel söylediniz gelin mutlu olsun oğlum da mutlu olur diye ..Bilezik vermeseler ve herseyi kendin yapsan bile hayatina karisan aileler var
Ayrica kendi evladinin huzurun iyiligini isteyen bir aile geline bilezik takar veya dügün konusunda yardimci olurlar eger maddi durumlari yeterli ise.
Kim evladinin borclar icinde yüzmesini ister bu yüzden huzursuz olmalarina göz yumar ki?
Ben düsünüyorum da ..cocuklarim icin herzaman bir miktar kenara koyarim ilerisi icin. Ve evlenecekleri vakit yardimci olurum. Gelinime de bilezikler takar hediyeler verir gönlünü hos tutarim. Gelin mutlu ise oglum mutlu olur demek bu. Onlar borcsuz ve mutlularsa bende mutlu demek.
Ama herkes anne baba olamiyor maalesef. Hayvanlar bile yavrularinin canini kendi canlarindan daha cok önemsiyor
Hayvan kadar olamayan insanlar icin kafa yormaya gerek yok ..
bakın, anlaşamadığımız konu şu:Yani ben de ilerde beni anlayacaklarini düşünüyorum
Tabi kendiniz bilirsiniz. Ama gitmek istemiyorsanız, net olun. Gitmek istemiyorum, yapamam deyin.. 5 yıl yaparım, 10 yıl yaparım demeyin. Bakın ben İstanbul da doğdum, büyüdüm. Eşimin ailesi ve benim ailem de İstanbul da yaşıyorlar.. Bizde İstanbul a yakın, Anadolu şehrinde yaşıyoruz. Eşim burada memur. Eşimin ailesi gelin, gelin dedi. Ben net oldum. Ben yaşadığımız şehri seviyoruz, huzurumuz yerin de, İstanbul a gelemeyiz dedim. Aileme de aynı şekil de söylüyorum. Çünkü şunu biliyorum. İstanbul a gidersek, benim huzurum olmayacak. Eşimin ailesi bizim her işimize karışacak. Aramızda 400 km var. Ona rağmen, telefondan dahi karışırlar. Ben müsahade etmemeye çalışırım Ama eşimin annesi çok çirkef bir kadın olduğu için yapacağını yapar. O yüzden aynı şehir de yapamam. Her hafta eşimin ailesini görmek istemem. Ayda yılda bir görüyorum. En azından birbirimizin yanın da kıymetimiz var. Diğer türlü daha kötü olur.Ya eşim çok istiyor gitmeyi ama ben istemiyorum orda ömür boyu yapamam diyorum gidersem ancak 5 yıl kalırım diyorum , onu kırmamak için onun memleketinde o kadar yaşamaya bile göz yumdum
Daha once de yazmıştım canım yine yazayım, kesinlikle maddi olarak yardım beklentisi içinde olmadım ben ve ailem.ben sana kesinlikle hak veriyorum. he ailesinin durumu yoktur takı dahi takacak durumda değildir o zaman kendiniz alır takarsınız sizin durumunuz varsa. ama sırf "biz mecbur değiliz" gibi bir hava takınıp hiçbir şekilde maddi yükün altına girmeyen ailelere ifrit oluyorum. yeni evlenen çiftlerin, gencecik insanların sırtına bu kadar da yük yüklenmemeli. durumlar elverdiği ölçüde yardım etmek zorundadır aileler. benim eşimin ailesinin de durumları çok iyi değil ama ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorlar. hele altınları takıp da geri istemeleri falan söz konusu bile değil. neden, çünkü zaten onlar düğünü yapıyorlar, geri kalan her şeyi biz kendimiz alıyoruz evdir eşyadır vs..Borcun altına gireceğiz ve o altınlar da oraya gidecek. ben de isterdim evi de alsınlar içini de döşesinler, biz de kız tarafı olarak sadece yatak odasını mutfağı halledelim vs ama bu lükse herkes sahip değil işte.
ama durumları çok iyi olsaydı ve ona rağmen bizim borç harç uğraşmamıza seyirci kalsalardı o zaman benim bakış açım da değişirdi. bunu değer vermemek olarak görür, mesafemi ona göre koyardım. sen de ona göre davranırsın, hak ettiklerinden bir gram bile fazla değer verme.
cok güzel yazmıssınızSeni çok iyi anlıyorum ama kendi mutluluğun için bazen gülüp geçmen gerekiyor. Bende benzerini yaşadım. Şöyle ki Kayınvalidem diğer 2 gelinine hem 3 bilezik takmış, hem erkek tarafının üzerine ne düşüyorsa onu yapmış. Biz herşeyimizi kendimiz karşıladık. Kayınvalidem yine 3 bilezik takacaktı ama büyük kaynımın o sıra durumu kötüymüş (ki değildi ne tatilden geri kalırlar ne de başka zevklerinden) kayınvalidem de ayıp olmasın diye bana takacağı 3 bilezikten 1'ini bana taksınlar diye eltime vermiş. Takı sırasında benim kulağıma da birini abinlere verdim sonra onlar ödeyecekler dedi ama ne bu durumu bana düğün sonrası izah edip kusura bakma dediler ne de getirip eksik bileziği taktılar. Surat yapabildim mi hayır, konuyu hiç açtım mı hayır ama fotoğraf çekimine eltilerimi götürmedim diye onlar bana surat yaptılar mı, evet:) Ha bi de benim eşim en küçükleri olduğu için iki abisinin evlilik masraflarına da destek çıkmış. Mobilya taksitlerini ödemeiş, ufak tefek şeyleri üstlenmiş, bi de takısını takmış:) Şimdi eltimin oğlunun sünneti olacak paşa paşa gidip takımı da takcam. Önemli olan benim huzurum, varsın 1 bilezik eksik 2 bilezik fazla olsun. Bi araya geldiğimizde birbirimizin yüzüne bakamayacak hale gelmeyelim bana yeter. Kısacası bu tarz şeyler tek senin başına gelmiyo, bi çok kişiden böyle olaylar duyabilirsin. Takma kafana, evinin huzuru olsun gerisi boş. Eşin için unut gitsin olanları.
Iste değer görüldüğü kadar değer veriyor insan. Uzak oldugumuzdan karışan fazla yok. Ama yakın olsak mutlaka karisirlar, birbirlerine çok karısirlar, akrabaları falan herkes. kimseyi tanimiyordum o onu demiş bu bunu demiş yok kavgalar bilmem neler .. birbirlerinin işlerine karıştıkca çıkan kavgaları çok bunalmistim oraya gittiğimde, bir an önce evime dönmek istemistimbeynini yiyip bitirmesin bence..artık 1 sene geçmiş üstünden..
yada şöyle düşün sısınmadığın insanlar sana bilezik alsaydı ozaman onları sevecek miydin...
eğer şuan evliliğine yaptıkları birşey yoksa geçmişle yaşayıp kendini mutsuz etme..
Bence hic takma bana dunyayi yaptilar elalem gorsun diye hicbiri bende deil onlarda duruyo boyle yaptim diye millete gosterip sonra elinden alinmasi dahami iyi herseyi kendinizin yapmis olmasi o ladar guzel birseyki degerini bilin bence ya herseyinizi onlar yapsaydi basiniza kaksalardi o zaman nolucakti beterin beteri var ☺Arkadaşlar 1 senedir beynimi yiyip bitiren hatirima geldikçe içinden çıkamadigim durum,eşimin ailesine bir türlü isinamiyorum.
1 senelik evliyiz. Eşim ve ben farklı sehirlerdeniz.yalnız memleketlerde yasamiyoruz . ikimizin de aile olarak orta düzeyde yaşamı vardır , hatta onun ailesinin durumu biraz daha iyi.ikimizin de güzel mesleği var fakat dugunu krediyle yaptık, mesleğe yeni başladığımizdan.
asıl konu şu:nişanda onlar 5 tane bilezik yapacaklarını söyledi. annem ne yaparsanız o olur diye mala düşkün gibi gozukmemek,ve oyle olmadığı için böyle söyledi.fakat gel gör ki düğünde ne bilezik gördüm ne de set. eşimle kredi çektik öyle aldık düğüne yakın.
Düğüne 3 4 gün kala bana bir tel.geldi. kv bindalli almam için 1.5 bin lira gönderecegini söyledi. Ben , annem bizimkiler zaten kirilmistik. soguklugum o an başladı. Ben de bindalli alacagima gittim 2 tabe bilezik yaptım bari borcumuzu oderiz diye.onları da daha öğrenci olan iki kayinco düğünde bana takti.
ben o zamandan beri kendimi onların açısından değersiz görüyorum. Yani ilk düğünleri ve geline hiç altın yok.insan ne kadar da durumu kötü olsa en azından iki tane yapmazlar mi. Düşündükçe kötü oluyorum ben demekki onlar için hiç degersizim
Iste ben de bunu diyorum. Düğünü üzerine almasın zaten , yardımcı da olmasın hicbirseye , oyle bir beklenti icine hic girmedim .sadce bir hediye yaabakın, anlaşamadığımız konu şu:
benim çocuklarıma takı takmak "benim seçeneğimdir"
ki ben imkanım dahilinde ama kendimi de gırtlağıma kadar borca sokmadan çocuğuma ve eşine takı takarım, gençler evleniyor, borç ödesinler.
ben evlenen arkadaşlarıma bile altın takıyorum, borçlarına katkım olsun diye
ama bu benim seçimim.
takmayan takmaz, takı değerle alakalı değildir, değeri maddiyatla ölçmeyin.
ben çocuklarıma iyi bir eğitim sağlayıp iş sahibi olmalarına, kariyer sahibi olmalarına katkıda bulunurum ama evlenmek isteyen düğünü kendi yapar, evi kendi yapar, bana güvenerek evlenecekse hayatı boyunca bekar kalır demektir.
çünkü düğününü üzerime almam. sadece yardımcı olurum.
Sizinki de kotuymus. Bakalım ilerde başıma gelecek mi. inşallah gelmez ,soğuma istemiyorum. istemiyorum ama insanın aklına gelince bir yerde morali bozuluyor neden öyle oldu diyorum kendi kendime üzülüyorum. Ben isterdim ki çok çok iyi olalim sürekli aramak içimden gelsin. Olmuyo. Mesafe var ve ben buna engel olamiyorumSeni çok iyi anlıyorum ama kendi mutluluğun için bazen gülüp geçmen gerekiyor. Bende benzerini yaşadım. Şöyle ki Kayınvalidem diğer 2 gelinine hem 3 bilezik takmış, hem erkek tarafının üzerine ne düşüyorsa onu yapmış. Biz herşeyimizi kendimiz karşıladık. Kayınvalidem yine 3 bilezik takacaktı ama büyük kaynımın o sıra durumu kötüymüş (ki değildi ne tatilden geri kalırlar ne de başka zevklerinden) kayınvalidem de ayıp olmasın diye bana takacağı 3 bilezikten 1'ini bana taksınlar diye eltime vermiş. Takı sırasında benim kulağıma da birini abinlere verdim sonra onlar ödeyecekler dedi ama ne bu durumu bana düğün sonrası izah edip kusura bakma dediler ne de getirip eksik bileziği taktılar. Surat yapabildim mi hayır, konuyu hiç açtım mı hayır ama fotoğraf çekimine eltilerimi götürmedim diye onlar bana surat yaptılar mı, evet:) Ha bi de benim eşim en küçükleri olduğu için iki abisinin evlilik masraflarına da destek çıkmış. Mobilya taksitlerini ödemeiş, ufak tefek şeyleri üstlenmiş, bi de takısını takmış:) Şimdi eltimin oğlunun sünneti olacak paşa paşa gidip takımı da takcam. Önemli olan benim huzurum, varsın 1 bilezik eksik 2 bilezik fazla olsun. Bi araya geldiğimizde birbirimizin yüzüne bakamayacak hale gelmeyelim bana yeter. Kısacası bu tarz şeyler tek senin başına gelmiyo, bi çok kişiden böyle olaylar duyabilirsin. Takma kafana, evinin huzuru olsun gerisi boş. Eşin için unut gitsin olanları.