eşimin ailesine ısınamıyorum

Benimkiler taktı da ne oldu? Hepsini düğünden sonra geri verdim.
Benim evime benim paramla kendi zevkine göre eşya aldı kv.
Ama ne yapayım eşimin ailesi sonuçta bayramlarda seyranlarda gidiyorum haftanın belirli günlerinde arayıp soruyorum.
Eşinle mutluysan gerisi teferruat.

Yapmak zorunds degil diyen hanimlar kendi cocuklariniz olduğunda onlara yapmadiginizi bi hayal edin o zaman anlayacaksiniz
Bence kotu hissetmekte haklisin... Hayirlisi olsun. Bu saatten sonra yapcak bir sey yok

Bunlar kisisel tercihtir canin ister yaparsin cocuguna imkanin dogrultusunda
Ben cocuklarima baska seyler verebilme taraftariyim kismet olursa oglum olacak ona meslek sahibi olmayi ayaklari ustunde durmayi esinin cocuklarinin maddi manevi isteklerine tek basina yetebilmeyi ogrenmesini isterim
Gelinime takacagim altin bir teferruattir onemli olan ogluma bu yukarida yazdigim seyleri ogretebilmemdir tabii oglum ne kadarini feyz alir da uygular bilemem
Zaten oglum ve kizim evlenmeyi biliyorsa cebinde yetecek kadar parasi olmali ve mumkunse bunu kendi kazanmis olmali ki kiymetini bilsin bana guvenip de evlenecekse omur boyu bekar kalsin dusuncesindeyim
Ama dedigim gibi bunlar kisisel tercih evlatlarimiza sen evlen sunun benden bunun benden evin araban takin esyan benden dersem o evlattan karisina da cocuguna da bir hayir gelmez

canım benim fıtratımda susmak yok ama ben söylüyorum..benim zoruma gitmekten ziyade daha fazla sömürmesinler bana uzak olsunlar bin yaşasınlar kafam var..illaki insan irrite olur ama hayatını bunla meşgul etmek doğru değil bunu demek istiyorum ben ..ben sizide anlıyorum belki bende yakınlarına gideceğim bir gün,hele benimki laftanda anlamıyor en sonunda kzııyorum benh..eşim bozuluyor ama kendi anneme nasılsa seninkine de öyle hem benimkisi saygısızlık değil sende görüyorsun güzelce uyarıyorum önce diyorum..ne bileyim fıtrat meselesi sanırım

Aynen ben de sonradan başıma kakmalarindan iyidir diyorum
şu an uzak şehirde yaşıyoruz fakat onların memleketine gitmemizi istiyorlar. Ben ordayaşamak istemediğimi söyledim hepsine. Birde ısrar ediyolar

memlekette olmayınca öyle altındı paraydı pek takılmaz..benim memlekette olaydım bebeğin yastığının anası ağlardı ondan sonra gözler nasıl fal taşı gibi açılır part 2 yi çekerdik
allah tan çocuğun doğmamış daha doğum parasını süt parasını falan isterlerdi :)

Takı ile tokayla değer olmaz. Değer davranıştadır. Duruştadır. Sahiplenmededir. Evet her genç kız bekler. Kimse kendine itiraf edemez ama bekler bunu da '' ama bu değer vermedir bahanesi altına saklar''. Aslında gerekçe şudur insanlar X'e bu kadar takı takıldı bu kadar set takıldı desin egomuz parlasın. Gerek yok böyle şeylere ... Abime altın kemerinden şahmeranına kadar herşeyini yaptık. Unutuldu. Bana da nişanımda 2 bilezik takıldı. Unuttum.. Unuttuk..... Çıkardık koyduk dolapta duruyor. Ne gerek var kırmaya kırılmaya boşveeeeerrrrrrr

Peki buna bir dur dedin mi? Benim eşim evlenmeden 50.000 tl kredi çekmiş ailesine hala onu ödüyoruz. Evlendik para isteme bitmedi taktıkları ne varsa verdim ayriyeten gönderdiğimiz paranın haddi hesabı yok. Ama artık yeter dedim eşime benden bu kadar. En son eşim bir patlama yaşadı şimdi tek kuruş göndermiyoruz artık isteyemiyorlar da.

Bilezik vermeseler ve herseyi kendin yapsan bile hayatina karisan aileler var
Ayrica kendi evladinin huzurun iyiligini isteyen bir aile geline bilezik takar veya dügün konusunda yardimci olurlar eger maddi durumlari yeterli ise.
Kim evladinin borclar icinde yüzmesini ister bu yüzden huzursuz olmalarina göz yumar ki?
Ben düsünüyorum da ..cocuklarim icin herzaman bir miktar kenara koyarim ilerisi icin. Ve evlenecekleri vakit yardimci olurum. Gelinime de bilezikler takar hediyeler verir gönlünü hos tutarim. Gelin mutlu ise oglum mutlu olur demek bu. Onlar borcsuz ve mutlularsa bende mutlu demek.

Ama herkes anne baba olamiyor maalesef. Hayvanlar bile yavrularinin canini kendi canlarindan daha cok önemsiyor

Hayvan kadar olamayan insanlar icin kafa yormaya gerek yok ..

Aynen ben de sonradan başıma kakmalarindan iyidir diyorum
şu an uzak şehirde yaşıyoruz fakat onların memleketine gitmemizi istiyorlar. Ben ordayaşamak istemediğimi söyledim hepsine. Birde ısrar ediyolar
İyi demişsin. Mesafe her zaman iyidir. En azından ayda yılda bir gidersin, birbirinizin yanın da kıymetiniz olur. Bir daha da size bizim olduğumuz şehire gelin derlerse; 'anne, baba biz eşimle bu şehir de çok mutluyuz. Huzurumuz yerin de.. İş yerimizde de rahatımız var.. O şehire gittiğimiz de bakalım; huzurumuz, mutluluğumuz olacak mı? İş yerimiz de rahat olacak mıyız? bunun garantisi var mı? hiç düzenimi bozamam' dersin.

Sizin yaşadığınız da kötü evet ama benim açımdan da bu kötü. Siz daha ağır yasamissiniz ona göre davranirsiniz ben de size göre daha hafif kalmış ona göre davranacagim elbette. Fakat bunlar yine de benim haksiz oldugum manasına mi gelir??

Kimse sana haksızsın demedi ki zamanını buna üzülmekle geçirme diyoruz. Huzurunu bozma. Sıcak davranmak zorunda değilsin saygısızlık yapmazsın olur biter.

benim dur dememe gerek kalmadı ki ,eşim tutumlu biri ben gibi değil o ev benim dedi bir gün biz burda ev bakıyoz bütçemiz tutmuyor kira bakıyoruz bütçemiz tutmuyor ev seninse sat hadi peşinat olsun dedim adama kal geldi..o ev senin değil hiç kusura bakma her şeyiyle annenlerin dedim..şimdi ne para yolluyor ne pul yollayacaksa da benden rıza alıyor ki ben kardeşime yollarım o ailesine yollamaz yılda bir görüştüğümüzde ablasına 50 lira harçlık verir..bende bir alışveriş yaparım o kadar..bu kadar düşülmeseydi bende para hesabı yok zaten..tutumluda değilimdir babamdan öyle görmüşüm yediririm içiririm ama içten pazarlığı gördüm mü orda bir dur derim.

Yani kızları gibi görseler geri isterler miydi hiç. Illa araya mesafe girmiyo mu Allah askina?

sana haksızsın diyen olmadı ben dahil görmedim de ..sadece bu konuyla değer biçme kendini huzursuz etme dedi herkes..
yani bunla kafanı doldurup neden huzurunu bozasın ki..sen diyeceksin ki ben kocama yansıtmıyorum,öyle sanarız ama mimiklerimizle duruşumuzla bir bakışımızla illaki yansıtırız

iftira, saygisizlik, mudahale, baski, psikolojik eziyetler var? hatta fiziksel? anlattiklarina dayanarak yok gibi.. unut gitsin o zaman bilezikmis altinmis.. sevmek zorunda degilsin, arada nefret olmasin saygi olsun, yeter su durumda..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…