- 20 Ağustos 2013
- 64
- 11
- Konu Sahibi sarenaz110
Neyse anladım ki bende problem var
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
gördüğün üzere hamileyim bileEvli misiniz ?
Garantilik birsey var mı yok mu önceki yorumumu okursanız sevinirim
canım o senin değersiz olduğunu göstermez.O onların paragöz olduğunu ve malı mülkü çocuklarından çok sevdiğini gösterir. emin ol bir çok kişi yaşıyor bunu. onlar çocuklarından ne kopardı kar biliyorlar. kendini metal ile ölçme onları da ALLAH A HAVALE ET evine girince eşin ve kendine bak şükret ki ayrı şehirdesiniz. birde dip dibe olsaydın da her gün görseydin yüzünü o zaman ne olacaktı...Arkadaşlar 1 senedir beynimi yiyip bitiren hatirima geldikçe içinden çıkamadigim durum,eşimin ailesine bir türlü isinamiyorum.
1 senelik evliyiz. Eşim ve ben farklı sehirlerdeniz.yalnız memleketlerde yasamiyoruz . ikimizin de aile olarak orta düzeyde yaşamı vardır , hatta onun ailesinin durumu biraz daha iyi.ikimizin de güzel mesleği var fakat dugunu krediyle yaptık, mesleğe yeni başladığımizdan.
asıl konu şu:nişanda onlar 5 tane bilezik yapacaklarını söyledi. annem ne yaparsanız o olur diye mala düşkün gibi gozukmemek,ve oyle olmadığı için böyle söyledi.fakat gel gör ki düğünde ne bilezik gördüm ne de set. eşimle kredi çektik öyle aldık düğüne yakın.
Düğüne 3 4 gün kala bana bir tel.geldi. kv bindalli almam için 1.5 bin lira gönderecegini söyledi. Ben , annem bizimkiler zaten kirilmistik. soguklugum o an başladı. Ben de bindalli alacagima gittim 2 tabe bilezik yaptım bari borcumuzu oderiz diye.onları da daha öğrenci olan iki kayinco düğünde bana takti.
ben o zamandan beri kendimi onların açısından değersiz görüyorum. Yani ilk düğünleri ve geline hiç altın yok.insan ne kadar da durumu kötü olsa en azından iki tane yapmazlar mi. Düşündükçe kötü oluyorum ben demekki onlar için hiç degersizim
Yani bizde de aldık onlar takti,ben vermeyecegim dedim esıme o kırılmasına diye verdim tabi cazgirlik çıkaran biri olmadım hicbiryerde hicbirzamanBen de çoğu şeyi kendim aldım. ve ailem aldı. Eşimin ailesi bilezik takmak için bile oğullarına aldırdı. Hiç umursamadım. Zaten evlendim 1 sene sonra tüm altınlarımı sattım.
Altın yüzünden değil başka sebbeplerden eşimin ailesiyle sorunlarım oldu. Maddi değil manevi anlamda yani
altın mehir olarak takılır ve müslümanlarda vardır.şimdi bu konu hakkında hep yazılıyor hak veren var vermeyen var ( ben hak veren taraftayım )
ya böyle mi olmalı ? bir anne baba kızını oğlunu evlendirirken '' yapmak zorunda değilim '' deyip hiç birşey yapmamalı mı ?
ben açıkcası kızım var evlendirirken elimden gelenin en üst seviyesinde yapmaya çalışırım , oğlum olsa ona da yapmaya çalışırım , oğlum olsa geline takacağım bilezik gene benim oğlumun ben geline yapmış olmam gene ikisinin olacak gene benim çocuklarımın olacak ben oyle düşünüyorum
şimdi konu sahibi yazmış iki tanecik de bilezik almadılar ben kırıldım dıye , ben buna hak veriyorum ya biz Türküz burası Türkiye bizim kalıplaşmış belli adetlerimiz var ya bunlar bi gerçek belkide bu adet başka hiçbir millette hiçbir devlette yok ama bizde var oğluna ev yapan anne babalar var yanı adamlar gelin alıyoruz mantığıyla olmasa da hiç değilse bir tane bilezik hediye takar gene takar kaldi ki en uzaktan akrabamızın bile düğünü oluyor ona bile çeyrek altın götürdüğümüz olmuyor mu ? insan kızını , oğlunu evlendirirken bir bilezik takmaz mı ?
konu sahibi bence bu anlamda yazmıs ama millet nasıl oluyorda yükleniyor anlamıyorum ben ya
anlamıyorum aklım almıyor insan hiç mi gönlü kırılmaz ?
gelin gidiyorsun bi tanecik iki tanecik kolunda bilezik buda benım kayınvaldemden kayınpederimden dıye ınsan merak eder yanı bu bizim adetlerımız
e bunlar da olmayınca ınsan kırılır ve deger gormedıgını dusunur bence
HAY ALLAH RAZI OLSUN . Tek ben mi böyleyim,ben de mi sorun var diye dusunuyordum yaaaaşimdi bu konu hakkında hep yazılıyor hak veren var vermeyen var ( ben hak veren taraftayım )
ya böyle mi olmalı ? bir anne baba kızını oğlunu evlendirirken '' yapmak zorunda değilim '' deyip hiç birşey yapmamalı mı ?
ben açıkcası kızım var evlendirirken elimden gelenin en üst seviyesinde yapmaya çalışırım , oğlum olsa ona da yapmaya çalışırım , oğlum olsa geline takacağım bilezik gene benim oğlumun ben geline yapmış olmam gene ikisinin olacak gene benim çocuklarımın olacak ben oyle düşünüyorum
şimdi konu sahibi yazmış iki tanecik de bilezik almadılar ben kırıldım dıye , ben buna hak veriyorum ya biz Türküz burası Türkiye bizim kalıplaşmış belli adetlerimiz var ya bunlar bi gerçek belkide bu adet başka hiçbir millette hiçbir devlette yok ama bizde var oğluna ev yapan anne babalar var yanı adamlar gelin alıyoruz mantığıyla olmasa da hiç değilse bir tane bilezik hediye takar gene takar kaldi ki en uzaktan akrabamızın bile düğünü oluyor ona bile çeyrek altın götürdüğümüz olmuyor mu ? insan kızını , oğlunu evlendirirken bir bilezik takmaz mı ?
konu sahibi bence bu anlamda yazmıs ama millet nasıl oluyorda yükleniyor anlamıyorum ben ya
anlamıyorum aklım almıyor insan hiç mi gönlü kırılmaz ?
gelin gidiyorsun bi tanecik iki tanecik kolunda bilezik buda benım kayınvaldemden kayınpederimden dıye ınsan merak eder yanı bu bizim adetlerımız
e bunlar da olmayınca ınsan kırılır ve deger gormedıgını dusunur bence
merhaba park hanımgördüğün üzere hamileyim bile
işte diyorum gözünü açık tutup vermeyecektinDurumları iyi isteseler yaparlar.
Ben vermedim ki onlar aldi
HAY ALLAH razı olsun . Mehir meselesi de var bu mutlaka yapılmalı dinen. üstelik ben esimden mehir de istemedim. Imam nikahı yaptirirken imam ne kadar olsun dedi ben en az ne kadarsa dedim en az 5 bin diyelim dedi ben daha az olmaz mı dedim . Ben kesinlikle verse de almam eşim. Onu hala odemesi ben istemem zatenaltın mehir olarak takılır ve müslümanlarda vardır.
altına gelince sözüm ona bana 7 bilezik taktılar. sözüm ona diyorum benim kv övündü durdu düğünde 12 bilezik takıldı diye düğün bitti o 7 bilezik 7 saat kalmadı vesselam. ama düğünde herkese göstere göstere taktılar ve şimdi her gezdiği yerde 12 bilezik taktım der o bilezikler düğün takılarını düğün günü aldılar üzerine biraz kendileri koydu 1/4 kadar üzerine dünya kredi çektik ev alınde ve eşim evi kv üzerine yaptı. hani altın hani bilezik :) bize anca borç düştü
elaleme göstermelik takıp sonra alacaklarına hiç takmasınlar daha iyi bana göre
ya oda işte farklı bir boyutaltın mehir olarak takılır ve müslümanlarda vardır.
altına gelince sözüm ona bana 7 bilezik taktılar. sözüm ona diyorum benim kv övündü durdu düğünde 12 bilezik takıldı diye düğün bitti o 7 bilezik 7 saat kalmadı vesselam. ama düğünde herkese göstere göstere taktılar ve şimdi her gezdiği yerde 12 bilezik taktım der o bilezikler düğün takılarını düğün günü aldılar üzerine biraz kendileri koydu 1/4 kadar üzerine dünya kredi çektik ev alınde ve eşim evi kv üzerine yaptı. hani altın hani bilezik :) bize anca borç düştü
elaleme göstermelik takıp sonra alacaklarına hiç takmasınlar daha iyi bana göre
sarenazcığım sana muhalefet bir cevap verdiğim için kabullenemiyorsun ama anlatmayım dedim anlatayım..şimdi ben anlatınca sen kendini çok değerli hissedip gidip kayın ailene sarıl olur mu canım..iyi o halde demekki dusu
Yani bizde de aldık onlar takti,ben vermeyecegim dedim esıme o kırılmasına diye verdim tabi cazgirlik çıkaran biri olmadım hicbiryerde hicbirzaman
bende ALLAHIMA havale ettim. ben şimdi daha çok sinir oluyorum . keşke takmasaydı . bir taktı 2 taktım diye 7 develi kervan ağası gibi kasım kasım kasılıyorlar :) evet yapsalar güzel ama yok herkes bir değil ki . benim ailem yok zamanda borç zamanında takıp yapıyor onlar değişik ne diyeyim.ya oda işte farklı bir boyut
bunların bide elaleme gostermelık olarak takanları da var dedıgınız gıbı
dogru
neyse takandan da takmayandan da allah razı olsun
allah goruyordur heralde hepsını
Park.hanim düğünde destek olmadılar diye mi eşinin ailesinden sogumus?merhaba park hanım
dün yazmıstık sızınle baska bır konuda ( yıne bu konuya benzer ) benım net gıttı cevap veremedım sıze
sız ne guzel yazmıssınız sizinkiler baska sehırdeymıs
ve sıze de dusun zamanı destek olunmamıs bırsey alınmamıs
ve sızde arama mesafe koydum ve cocuguma bıle bakmalarını ıstemıyorum zaten soyledım yazmıssınız
benım de soylemek ıstedıgım buydu
bakın bunlar demek kı sızın de zorunuza gıtmıs kı bunun netıcesınde araya mesafe koymussunuz
yanı kalbınızden ıcten gelerek dıyebılıyor musunuz , canım kaynanam benım yapmak zorunda degılkı hıc bırsey olsun dıyebılıyor musunuz?
tamam yaptıklarıyla aldıklarıyla sızın degerınız olculmeyecek ama ınsan beklıyor yanı
buradakı tek fark bence sızınkıler hep yanınızda degıl ve sureklı gormedıgınız ıcın hatırlamıyorsunuz ve unutuyorsunuz
ama benım mesela hep ıc ıceyız haftada ıkı gun en falz uc gun kaynanaya maruz kalıyorum ve ıllakı etrafa ovunen laflarını duyuyorum ve ifrit oluyorum hıncım daha da buyuyor
bırde su ıkı eltıye esıt sekılde yapılmayan seyler var ve mesela kaynanam ıkı gelıne esıt yapmamıs ama ıkı gelınden de esıt sekılde hızmet bekler bende buna uyuz oluyorum kıme yaptıysan ondan bekle dıyorum ( içimden tabi )
işte biz böle böle içimiz şişiyor insan sinirle üzüntüyle buraya yazıyor ve sonra birde burda yanlıs anlasılıyor
söylemek istediğim bunlardı
belkı bende gormesem haklı olabılırsınız senelerce bunu surdurecek halım yok ya unutur gıderdım
allah tan çocuğun doğmamış daha doğum parasını süt parasını falan isterlerdi :)sarenazcığım sana muhalefet bir cevap verdiğim için kabullenemiyorsun ama anlatmayım dedim anlatayım..şimdi ben anlatınca sen kendini çok değerli hissedip gidip kayın ailene sarıl olur mu canım..
sözümün nişanımın olacağı hafta gittiler kendilerine ev aldılar (para yooook)
eşimin aldığı evin tapusunu o arada karambole getirip üstlerine yaptılar o aşamada o evide satıp düğün haftası daha bütçeli bir ev aldılar...
düğün oldu altınlar istendi hadi o da verildi..
üstüne para istendi hobaaa onuda verdik....
kaloriferine ısı pay ölçer takılcakmış onu istedi ...
o zaman bende de değer yok hatta ne değeri it muamelesi görüyorum....
şimdi sarenaz sen mi değersizsin biz mi ..iki bileziğin kinini gütmene lüzum yok dahası da yoksa
ha bu arada düğünde bizim memlekete gelen herkesin yol parası ve benzin parası da eşimden çıktı kendisi memur,kredi kartlarımız dibe vurmuştu..
O zaman hepten kötü gelin olacaktım işte.işte diyorum gözünü açık tutup vermeyecektin
olan olmuş biten bitmiş.. inşallah kayınçolarının eşlerine yapmazlar işte o zaman üzülürsün..