eşimin ailesine ısınamıyorum

sarenaz110

Üye
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2013
64
11
Arkadaşlar 1 senedir beynimi yiyip bitiren hatirima geldikçe içinden çıkamadigim durum,eşimin ailesine bir türlü isinamiyorum.
1 senelik evliyiz. Eşim ve ben farklı sehirlerdeniz.yalnız memleketlerde yasamiyoruz . ikimizin de aile olarak orta düzeyde yaşamı vardır , hatta onun ailesinin durumu biraz daha iyi.ikimizin de güzel mesleği var fakat dugunu krediyle yaptık, mesleğe yeni başladığımizdan.
asıl konu şu:nişanda onlar 5 tane bilezik yapacaklarını söyledi. annem ne yaparsanız o olur diye mala düşkün gibi gozukmemek,ve oyle olmadığı için böyle söyledi.fakat gel gör ki düğünde ne bilezik gördüm ne de set. eşimle kredi çektik öyle aldık düğüne yakın.
Düğüne 3 4 gün kala bana bir tel.geldi. kv bindalli almam için 1.5 bin lira gönderecegini söyledi. Ben , annem bizimkiler zaten kirilmistik. soguklugum o an başladı. Ben de bindalli alacagima gittim 2 tabe bilezik yaptım bari borcumuzu oderiz diye.onları da daha öğrenci olan iki kayinco düğünde bana takti.
ben o zamandan beri kendimi onların açısından değersiz görüyorum. Yani ilk düğünleri ve geline hiç altın yok.insan ne kadar da durumu kötü olsa en azından iki tane yapmazlar mi. Düşündükçe kötü oluyorum ben demekki onlar için hiç degersizim

şu para muhabbetiyle değer ölçmekten bir vazgeçin Allah rızası için.

ne kadar cok bılezık alırlarsa okadar degerlı olursun dıye bırsey yok
ben kendım ıstemedım hıc altın
dugunum altınsız olsun ıstedım
kendınız yapmıssınız herseyı ne guzel
aıleyı sevmek zorunda degılsınız bunun ıcın kendınızı hıc zorlamayın
ama esınızın hatırı ıcın saygıdakusur etmezsenız hıc bı problem olmaz
allah mutlulugunuzu bozmasın
ufak seylere takılmayın bosverın

artık moda olmuş yapmak zorunda değiller lafı.. zorundalar efendim.. aileler el birliğinden evlatları evlendirmeli.. yazık borçla harçla geçiyor en güzel günler..
benim de bir oğlum var ileride her şeyini yapmak için şimdi eşekler gibi çalışıyorum yapmak zorundayım çünkü..

ama olan olmuş biten bitmiş..
bunları düşünüp düşünüp doldurma kendini..
önüne bak yoksa eşinle problemler yaşayıp durursun..

Önemli olan sana nasıl davrandıkları. Mesafeli ve soğuklarsa ısınamazsın zaten. Ama güzel davranıyolar da sen hala bilezik muhabbeti yapıyorsan bu da yanlış. Olan sana olur daha 1 yıllık evlisin. Üzüldüğünle kalırsın. O gördüğün mükemmel evliliklerde bile bu tarz sorunlar var.ama üzerinde durmamaya çalış benden tavsiye arkadaşım.

Yok zaten saygıda en ufak bir yanlisim olamaz, yalnız değer görüldüğünü hissetmenin bir yoludur. Ömrümde bir defa düğünüm olacak

arkadaşım, sizin üzerinde fiyat etiketi mi var? ne değeri, ne ederi? boş işler bunlar. düğünde geline takmak adettir, anneniz öyle söyleyerek doğrusunu yapmış.
yanlış olan sizin zaten borcunuz varken elaleme gösteriş olsun diye kredi takıp altın takı vs almanız. işiniz mi yok? varsınlar geline takı takılmadı desinler? ne olacak? inanmayacaksınız ama takı takılsa gelinliğinize, gelinliğiniz güzel olsa, pastaya, pasta güzel olsa mekana kusur buluyorlar.
insanlar konuşur, ağız torba değil, kese değil, büzülmüyor işte meret anlayın şunu bir.
takmadılar mı,
takmasınlar.
istemiyorlardır, paraları yoktur, seni sevmiyorlardır, gereksiz buluyorlardır yapmazlar.
kimse sizi sevmek, kabul etmek zorunda değil.
insanlara olan tavrınızı size harcadıkları paraya göre belirlemeyin, hata yaparsınız.
eğer size karşı bunun dışında da kaba, sorumsuz, umursamaz davranıyorlarsa mesafe koyun olsun bitsin.
saygılı ve mesafeli bir ilişkiniz olsun.
onlar sizin anne babanız değil, anne baba gibi sevmenize gerek yok. saygı duyun, terbiyesizlik yapmayın, size de saygısızlık, terbiyesizlik yapılmasına izin vermeyin kafi.

Off o bana 5 bilezik alacaktı almadılar ama annemler paraya değer verdikleri belli olmasınlar diye sustular bişey demediler. Off çok var bunlardan. İkinizde çalışıyosunuz. Anası babası mecbur değil sizi evlendirmeye. Sen çalışıyosun eşin çalışıyor para pulla değer biçmeyin artık. Sana 10 bilezik taksalardı çok mu sevecektin onları

şu para muhabbetiyle değer ölçmekten bir vazgeçin Allah rızası için.
hep böyle alışılmış çünkü park
bana da hep garip gelir.. bu para mevzuları sadece ayırım yapandan hoşlanmam
bir gelinine çok yapıp diğerine daha az yapana kızarım mesela

bu arada konu sahibi.. evet insan hiç durumu olmayınca 2 bileziği bile yapamayabilir
artı neden kayınçolarına verdin ki bilezikleri eşine taktırsaydın

Yo ben maddi olarak hicbirsey beklemedim.tek istediğim iki bilezik de mi tok ben gelin gidiyorum. Nitekim esyalarimin hepsini kendi paramla aldım normalde beyaz eşya erkek tarafı alır bizde. öyle bir beklentim kesinlikle olmadı. GELINLIGIMI bile kendim aldim

Yok zaten saygıda en ufak bir yanlisim olamaz, yalnız değer görüldüğünü hissetmenin bir yoludur. Ömrümde bir defa düğünüm olacak

degerın altın bılezık kadarmı
sen oyle seylere hıc tenezul etmeyen bırı ol bosver onlardan gelecegıne allahtan gelsın
kaynanan almıs olacagına allah esıne bol kazanc versın esın sana hedıye alsın bence en guzelı budur
onlar sızın agzınıza busuru laf vermıs bosverın
cokta altdan da almayın
yapmaları gereken bırsey varsa dişinizi gosterın

Ya demekki tek bende problem var

Taki mevzusunda ben de zaten dusugnden sonra gidecek yeri belli oldugu icin cok onem vermem, (bilezikler icin) ama bende soyle bi olay oldu ,
Nikah sonrasi kv evindeyiz, artik kendi evimize gececegiz, konvoy mu yapalim sadece gelin,damat mi gitsin diye konusuluyodu,
Kv 'nin komsusu " yeni evlileri takip ediyomus hirsizlar evlerini ogrenmeye, gene siz de gidin nolur nolmaz, GERÇI GELININ DE PEK BISEYI YOK YA" dedi
Cok uzulmustum
4 yillik evliyim, insan unutmuyo

Valla benim eşim bi evin bi oğlu, ona rağmen insanların içinde gelin sevgisi, merakı yoktu.
Napayım öleyim mi, zorla mı sevdireyim kendimi?Beni sevmeyeni ben de sevmem.
Biz onlar bilezik alıp millete gösteriş yapsın diye borçla aldık bilezikleri, düğünde takılan 7 bin tl ile borç ödedik. Elde avuçta sadece bileziklerim kaldı, onları da gördükçe nefret ediyordum sonuncuyu geçen hafta bozdurdum. İçimin yağları eridi.
Altınla parayla mutluluk, değer olmaz. Eşin sana değer versin yeter, ailesini boşver. Onlar dış kapının mandalı olur ancak.

Durumları iyi isteseler yaparlar.
Ben vermedim ki onlar aldi

Degerinizi parayla mi olcuyorsunuz?yasiniz kac mesleginiz var mi?calisiyor musunuz?parayla deger olup olmayacagini bilmeniz lazim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…