- 20 Ağustos 2013
- 64
- 11
-
- Konu Sahibi sarenaz110
şu para muhabbetiyle değer ölçmekten bir vazgeçin Allah rızası için.Arkadaşlar 1 senedir beynimi yiyip bitiren hatirima geldikçe içinden çıkamadigim durum,eşimin ailesine bir türlü isinamiyorum.
1 senelik evliyiz. Eşim ve ben farklı sehirlerdeniz.yalnız memleketlerde yasamiyoruz . ikimizin de aile olarak orta düzeyde yaşamı vardır , hatta onun ailesinin durumu biraz daha iyi.ikimizin de güzel mesleği var fakat dugunu krediyle yaptık, mesleğe yeni başladığımizdan.
asıl konu şu:nişanda onlar 5 tane bilezik yapacaklarını söyledi. annem ne yaparsanız o olur diye mala düşkün gibi gozukmemek,ve oyle olmadığı için böyle söyledi.fakat gel gör ki düğünde ne bilezik gördüm ne de set. eşimle kredi çektik öyle aldık düğüne yakın.
Düğüne 3 4 gün kala bana bir tel.geldi. kv bindalli almam için 1.5 bin lira gönderecegini söyledi. Ben , annem bizimkiler zaten kirilmistik. soguklugum o an başladı. Ben de bindalli alacagima gittim 2 tabe bilezik yaptım bari borcumuzu oderiz diye.onları da daha öğrenci olan iki kayinco düğünde bana takti.
ben o zamandan beri kendimi onların açısından değersiz görüyorum. Yani ilk düğünler ve geline hiç altın yok.insan ne kadar da durumu kötü olsa en azından iki tane yapmazlar mi. Düşündükçe kötü oluyorum ben demekki onlar için hiç degersizim
artık moda olmuş yapmak zorunda değiller lafı.. zorundalar efendim.. aileler el birliğinden evlatları evlendirmeli.. yazık borçla harçla geçiyor en güzel günler..
benim de bir oğlum var ileride her şeyini yapmak için şimdi eşekler gibi çalışıyorum yapmak zorundayım çünkü..
ama olan olmuş biten bitmiş..
bunları düşünüp düşünüp doldurma kendini..
önüne bak yoksa eşinle problemler yaşayıp durursun..
Evli misiniz ?şu para muhabbetiyle değer ölçmekten bir vazgeçin Allah rızası için.
Yok zaten saygıda en ufak bir yanlisim olamaz, yalnız değer görüldüğünü hissetmenin bir yoludur. Ömrümde bir defa düğünüm olacakne kadar cok bılezık alırlarsa okadar degerlı olursun dıye bırsey yok
ben kendım ıstemedım hıc altın
dugunum altınsız olsun ıstedım
kendınız yapmıssınız herseyı ne guzel
aıleyı sevmek zorunda degılsınız bunun ıcın kendınızı hıc zorlamayın
ama esınızın hatırı ıcın saygıdakusur etmezsenız hıc bı problem olmaz
allah mutlulugunuzu bozmasın
ufak seylere takılmayın bosverın
arkadaşım, sizin üzerinde fiyat etiketi mi var? ne değeri, ne ederi? boş işler bunlar. düğünde geline takmak adettir, anneniz öyle söyleyerek doğrusunu yapmış.Arkadaşlar 1 senedir beynimi yiyip bitiren hatirima geldikçe içinden çıkamadigim durum,eşimin ailesine bir türlü isinamiyorum.
1 senelik evliyiz. Eşim ve ben farklı sehirlerdeniz.yalnız memleketlerde yasamiyoruz . ikimizin de aile olarak orta düzeyde yaşamı vardır , hatta onun ailesinin durumu biraz daha iyi.ikimizin de güzel mesleği var fakat dugunu krediyle yaptık, mesleğe yeni başladığımizdan.
asıl konu şu:nişanda onlar 5 tane bilezik yapacaklarını söyledi. annem ne yaparsanız o olur diye mala düşkün gibi gozukmemek,ve oyle olmadığı için böyle söyledi.fakat gel gör ki düğünde ne bilezik gördüm ne de set. eşimle kredi çektik öyle aldık düğüne yakın.
Düğüne 3 4 gün kala bana bir tel.geldi. kv bindalli almam için 1.5 bin lira gönderecegini söyledi. Ben , annem bizimkiler zaten kirilmistik. soguklugum o an başladı. Ben de bindalli alacagima gittim 2 tabe bilezik yaptım bari borcumuzu oderiz diye.onları da daha öğrenci olan iki kayinco düğünde bana takti.
ben o zamandan beri kendimi onların açısından değersiz görüyorum. Yani ilk düğünleri ve geline hiç altın yok.insan ne kadar da durumu kötü olsa en azından iki tane yapmazlar mi. Düşündükçe kötü oluyorum ben demekki onlar için hiç degersizim
hep böyle alışılmış çünkü parkşu para muhabbetiyle değer ölçmekten bir vazgeçin Allah rızası için.
Yo ben maddi olarak hicbirsey beklemedim.tek istediğim iki bilezik de mi tok ben gelin gidiyorum. Nitekim esyalarimin hepsini kendi paramla aldım normalde beyaz eşya erkek tarafı alır bizde. öyle bir beklentim kesinlikle olmadı. GELINLIGIMI bile kendim aldimartık moda olmuş yapmak zorunda değiller lafı.. zorundalar efendim.. aileler el birliğinden evlatları evlendirmeli.. yazık borçla harçla geçiyor en güzel günler..
benim de bir oğlum var ileride her şeyini yapmak için şimdi eşekler gibi çalışıyorum yapmak zorundayım çünkü..
ama olan olmuş biten bitmiş..
bunları düşünüp düşünüp doldurma kendini..
önüne bak yoksa eşinle problemler yaşayıp durursun..
Yok zaten saygıda en ufak bir yanlisim olamaz, yalnız değer görüldüğünü hissetmenin bir yoludur. Ömrümde bir defa düğünüm olacak
Garantilik birsey var mı yok mu önceki yorumumu okursanız sevinirimİnsanlar hayatlarını garantiye almak için evleniyor artık.. Sevdikleri için değil.
Ya demekki tek bende problem varOff o bana 5 bilezik alacaktı almadılar ama annemler paraya değer verdikleri belli olmasınlar diye sustular bişey demediler. Off çok var bunlardan. İkinizde çalışıyosunuz. Anası babası mecbur değil sizi evlendirmeye. Sen çalışıyosun eşin çalışıyor para pulla değer biçmeyin artık. Sana 10 bilezik taksalardı çok mu sevecektin onları
Durumları iyi isteseler yaparlar.hep böyle alışılmış çünkü park
bana da hep garip gelir.. bu para mevzuları sadece ayırım yapandan hoşlanmam
bir gelinine çok yapıp diğerine daha az yapana kızarım mesela
bu arada konu sahibi.. evet insan hiç durumu olmayınca 2 bileziği bile yapamayabilir
artı neden kayınçolarına verdin ki bilezikleri eşine taktırsaydın
Degerinizi parayla mi olcuyorsunuz?yasiniz kac mesleginiz var mi?calisiyor musunuz?parayla deger olup olmayacagini bilmeniz lazimArkadaşlar 1 senedir beynimi yiyip bitiren hatirima geldikçe içinden çıkamadigim durum,eşimin ailesine bir türlü isinamiyorum.
ben o zamandan beri kendimi onların açısından değersiz görüyorum. Yani ilk düğünleri ve geline hiç altın yok.insan ne kadar da durumu kötü olsa en azından iki tane yapmazlar mi. Düşündükçe kötü oluyorum ben demekki onlar için hiç degersizim