Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
inşallahZamanla alisirsiniz.
o tarftan kimseyle görüşmüyoruz desek yeridir ama eşim gittikçe duyuyor bişeyler söylemiyo ama canı sıkkın geliyo hepkonussunlar- takma kafana.
sana laf tasiyan insanlarla görüsme mesela. kimseye anne baba demek zorunda degilsin. sevsen bile demek zorunda degilsin
Keşke 16 senelik mecburi eğitim gelse... 2 ileri 5 geri gidiyoruz resmen...
aslında ben gitmiyorum çalışıyorum eşim vardiyalı çalıştığı için zaten biz zor görüşüyoruz aslında duygusal değilimdir ama çok birikti herşey sevgililiğimden nişanlılık dönemi düğün derken hepsi tak etti artıkBir kere ver bir şey olmaz derseniz baştan hata yapmış olursunuz .
Genel olarak siz de çok duygusalsınız sanırım ki çok kafaya takmışsınız.
Madem eşiniz de bu kadar ağlıyor ve üzülüyor görüşmeyin ?
Ya da bırakın eşiniz gitsin , siz gitmeyin .
o tarftan kimseyle görüşmüyoruz desek yeridir ama eşim gittikçe duyuyor bişeyler söylemiyo ama canı sıkkın geliyo hep
haklısınız kurmuyorum ama işte mecburi akraban atamıyorsun satamıyorsun çok kötü onlarlayken kendimi o kadar huzursuz hissediyorum ki anlatamam sizeCahil insanla "mecburen" akraba olmak zorunda kalmak cidden çok sinir bozucu. Yine de ılımlı olmaya çalışın sırf eşiniz üzülmesin diye. Ama samimiyet kurmayın elbette.
orası öyle bakmayın bu kadar duygusal konuştuğuma aslında hiç değilimdir ama çok şey yaşadık eşim benden daha çok şey yaşadı daha da üzülsün istemem o yüzden yoksa çok şükür kimseye ezdirmem kendimiesinde alisir- fazla fedekar olma. gereksiz fedekarlik zararli. üzülürse üzülsün.
görümcen kardeşinin evlenmesini istemiyormuş anlaşılan..çünkü boşanmış ve bir kızı var onun yanına yerleşmiş evlendiği takdirde rahatı bozulacak kendine ve kızına bakacak kimse olmayacak ve sen aralarında engel olacaksın .anne babası da öyle düşünüyor..oğulları kendilerine baksın istiyorlar..o yüzden sana yakınlık göstermemişler ..bunlar uğraşır seninle sana diyim..işin zoröncelikle merhaba ,
burada çok fazla konu okudum ve bende içimi dökmek istedim
6 aylık evliyim yeni gelin sayılırım ama evliliğimin düğün günü dahil burnumdan getirdiler sorun eşimin ailesi en çokta görümce. görümcem 3 yıl önce eşinden boşanıp eşimin yanına geldi biz sevgiliyken . gelsin abladır başımızın gözümüzün üstüne ama maddi olarak mahvetti sevgilimi 15 yaşında kızı var işe girmedi girdiği yerlerden beni taciz ediyor patronum gibisinden saçma sapan şeylerden dolayı ayrıldı işyerlerinden neyse evde de çok sıkıntıları oldu onları es geçiyorum ama ben hiç ısınmadım ama hiç saygısızlıkta yapmadım . neyse 2018 temmuzda aileler tanıştı ailesi biz bir şey yapamayız dediler çekildiler. ben ve ailem biliyorduk zaten eşimin maddiyatının olmadığını birşey istemedik zaten nişanı evde yaptık bi miktar takımız oldu annem almadı biz bilezik yaptık onlara . neyse maddiyatta değilim ama 1 sene nişanlı kaldık 1 kere bile aramadı ne ablası ne ailesi bizi bir şeye ihtiyacınız var mı yardım edilecek bir şey var mı sormadılar bile ben toplasan onları 4 kere görmedim nişanlıyken Allah yukarda bende ısınamadığım için gitmek için bir adımım olmadı çeyiz serme olayımız oldu görümce arkamdan whatsaptta gruplarında atmış savurmuş onu gördüm tartıştık neyse özür diledi affettim. düğün günümü zehir ettiler eşimi bile ağlattılar düğünde o kadar arada kaldı ki ablası babası yüzünden . neyse kurban bayramında köylerine gittik ben ilk defa gittim kuzenin bir tanesi benimle selamlaşmadı (evli bizimle yaşıt amcasının kızı ) hayatımda 3. görüşüm çok kötü oldum kimseye ses etmedim herkesin tadı kaçmasın diye sonra söyledim selda benle slmlaşmadı ben ne yaptım diye ama çok ağladım çok zoruma gitti neyse daha sonra aynı şeyi görümcemin kızı da yaptı ben eşimin yanında duruyordum onunla bayramlaştı beni es geçti bu 2 . oldu neyse vedaalaştık giderken söyledim onu da ben bunlara ne yaptım diye eşim kızı çağırdı kızdı ben arabaya soktum eve geldik neyse sonra görümcem tlf etti yaklaşık 1 saat bağırdı tlf nda eşim beni savunuyor hep duyuyorum en son ben geldim yeter ya dedim aldım tlfnu bi sürü şey söyledim o sinirle yemin ettim bu eve girmeyecek girerse ben evden giderim diye daha bunları 10 günlük evliydim yaşadığımda bunalıma girdim kendi aileme söyleyemedim üzülmesinler diye çünkü babam bile eşime oğlum seni sevmeseydik sana güvenmeseydik bu düğün olmazdı demişti .
neyse çok uzatıyorum hakkınızı helal edin ailesi para istemiş çok değil tutarı ama ben 1 kere ver ama devamı olmaz dedim çünkü babası çalışmıyor benim annem bile 50 yaşında hala çalışır ihtiyacımız olmadığı halde o yüzden para vermesi taraftarı değilim annesi kaç kere geldi bu arada çalışıyorum iş çıkışımda geliyor bir kere de nasılsın kızım iyi misin bi derdin var mı demedi ya ben evlendim cicim aylarım ağlamakla geçti düğün fotolarımızı bile seçmeye gitmedim düğümü mahvettiler diye nolur söyleyin size bu kadar çektiren siz üzülürken hiç umursamayan daha para diyen insanları sever misiniz anne baba der misiniz?
çok teşekkür ederim aslında kendime soruyordum yanlış mı yapıyorum diye ama doğru diyorsunuz mutlu olmak için uzak durmaya devam etmem lazım hiç bi zaman zorlamadı gidelim diye zaten çok şükürBence siz iyisini yapmışsınız. Bir kere versin içinde kalmasın.
Siz artık bu kadar şey yaşadıktan sonra eğer eşinizle mutlu olmak istiyorsanız onun ailesi ile iletişimi koparmalısınız. Eşiniz istediği gibi gidip görsün ama sizi bu kadar yıpratan insanları hayatınıza dahil etmek zorunda değilsiniz. Bence bunu eşiniz de anlayışla karşılayacaktır.
Zor herhaldeçok mu zor sanki bize de evlatlarıymış gibi davransalar benim ailemin eşime davranışını görüyorum içim gidiyo keşke onlarda bana böyle yapsalardı ne gerek vardı şu olnlara diye
o kadar güzel anlamışsınız ki beni aynen öyle eşimden maddi olarak yararlanamıyorlar artık asıl dertleri o farkındayım ama işte çok şükür ki ezdirmiyorum kendimi ses etmemem tamamen eşime saygımdan ama ağzımı açarsam kapatmam o raddaye gelmek istemiyorum inş evlenir diye bekliyorumgörümcen kardeşinin evlenmesini istemiyormuş anlaşılan..çünkü boşanmış ve bir kızı var onun yanına yerleşmiş evlendiği takdirde rahatı bozulacak kendine ve kızına bakacak kimse olmayacak ve sen aralarında engel olacaksın .anne babası da öyle düşünüyor..oğulları kendilerine baksın istiyorlar..o yüzden sana yakınlık göstermemişler ..bunlar uğraşır seninle sana diyim..işin zor
zaten o kadar belli ediyorlarki yapmacık olduklarını allah ıslah etsin hepsiniZor herhalde
Benimkiler baştan eşime hep nasıl olsa boşanacaksın dediler
Eşim benimle evlendi diye aylarca tavır aldılar ailece
Trio attılar
Yok saydılar eşimi de beni de
Hamile olduğumu öğrenince suanda çok iyi aileyi oynuyorlar bana çok iyi davranıyorlar ama ben inanmıyorum daha çok sinir oluyorum kendilerine
dimi o kadar rahatlıyorum ki duydukça yanlış mı yapıyorum diyordumIsinma bosver mesafe candir .Onlar haklarini coktan kaybetmis
çok teşekkür ederim aslında kendime soruyordum yanlış mı yapıyorum diye ama doğru diyorsunuz mutlu olmak için uzak durmaya devam etmem lazım hiç bi zaman zorlamadı gidelim diye zaten çok şükür
anlamadınız sanırım bayram zamanından bayramlaşmaktan bahsettim boş duygusal herşeye ağlayan biri değilim ama hayatımda ilk defa öyle bir durumla karşılaştım yoksa çok umrumda değil zaten o an olan bi duygusallıktan bahsediyorumEşin kuzeni selam vermedi diye ağlamak nedir ya siz de ağlamaya yer arıyorsunuz. Baktınız kafa uymuyor görüşmesiniz bu kadar önemli mi?
çok doğru söylüyorsunuz dertleşmek çok iyi geldi içimde kalanları bi nebze bile anlatmak rahatlattı beni inşaalah elimden geldiğince uzak durucam hepsiyleŞanslısınız eşiniz sizi seviyor ve sahip çıkıyor. Siz önceliği kendi çekirdek ailenize verin ve eşinizle mutlu olmaya devam edin. Kendinizi sanki eşinizin ailesine gidip gelmek, iletişim kurmak zorunda hissetmeyin.
Hatta bu konuları eşinizle konuşup canınızı bile sıkmayın. Bir anlaşma yapın;
1- Bundan sonra eşinizin ailesinden kimse ile görüşmeyin, evinize de almayın.
2- Eşiniz istediği gibi görüşsün ama kim ne dedi, ne yaptı size söylememesini isteyin.
3- Görümce, kayın valide engelleyin her yerden size ulaşıp moralinizi bozamasınlar.
Tabi eşinize de onu anladığınızı ve suçlamadığınızı belirterek destek olun.
Bir akrabam vardı böyle. Kayınvalidesi ile yakın otururdu. Evliliğinin ilk 6-7 yılı eziyet oldu resmen. Sizin yaşadığınız durumların beterini yaşadı. En sonunda başka şehre taşındı ve eşinin ailesi ile tüm bağlantısını kopardı ve onları bir kere olsun evine kabul etmedi. Eşi istediği zaman gidip görüşürdü. Şimdi o kadar mutlular ki. bundan sonra da eşinin ailesi ile görüşmeyi düşünmüyor. Çünkü biliyor bir kere başladı mı eski olayları tekrar yaşatacaklar ona.