O zaman ona sorun, sizin olduğunuz durumda olsaymış, yani 4 erkek onu ortalarına alıp durduk yere bağırsalarmış, o da sesini çıkaramasaymış, sonra artık ailenizle görüşmek istemediğini söylediğindeyse siz onun size çok iyi davranan ailesiyle görüşmeyeceğinizi söyleseymiş, o ne yaparmış? İnançlı biri galiba, öyle bir durumda ne yapacağına dair yemin etse inanırsınız sanırım. Bence o, ona bağıranlar özür dilemeden barışmazdı. Siz de öyle yapabilirsiniz. Psikolojik tacize uğradığınız için dava açmadığımıza şükretsinler.
Veya illa onlar özür dilemeden görüşmeniz gerekirse, siz de içinizdekileri hakaret etmeden hukuki sınırlar içinde sakin bir sesle söyleyin. "Durduk yere bana bağırmanız hiç hoş bir davranış değildi. Bu şekilde davranmamalısınız" diyin. Her dediklerine de sakin (cool), kendini ezdirmeyen, çok güçlü ve asil cevaplar verin.
"Çalışan helal lokma yer" dediklerinde "Bir şey mi demek istediniz? Ben çalışmıyorum mesela ve helal lokma yiyiyorum" diyin. "Sana demedik" derlerse "İyi, sevindim" dersiniz. "Sana dedik" derlerse, "Ben öyle düşünmüyorum. Hem böyle şeyler söylemek çok kötü" dersiniz.
Laf soktuklarında "Ben laf sokulmasından hiç hoşlanmam. Her şey kibar bir biçimde açık açık söylenmeli" diyebilirsiniz. "Sana demedik" derlerse, "ben bana söylediniz sandım. Bakın ne güzel yaptım, içimdekini güzelce söyledim. Her şeyi açık açık kibarca söylemek lazım" diyin. Böylece hiçbir şey içinizde kalmaz.
Eşinizde isterse aynısını yapsın. Ona da bağırılınca sakin ama güçlü bir biçimde hakkını savunsun. Bir şekilde hem içinizin rahat edeceği, hem de eşinizle aranızın bozulmayacağı bir çözüm bulun. En yakın zamanda tüm sorunları çözüp çok mutlu olmanızı dilerim.