eşimin ailesi sorunum

Empati yaparak durumu içine sindirebilirsin canım.
Sen akrabalarını tanımadan yetiştirilmiş olmak ister miydin?
İleride olacak torunlarını hiç görememek, öpüp koklayamamak,
büyüdüklerini izleyememek ister miydin?

Empati yaparak durumu içine sindirebilirsin canım.
Sen akrabalarını tanımadan yetiştirilmiş olmak ister miydin?
İleride olacak torunlarını hiç görememek, öpüp koklayamamak,
büyüdüklerini izleyememek ister miydin?
benimde babaannem sürekli babamı doldurur ve evde tartışma çıkmasına neden olurdu.aynı şekilde kızımı büyütmek istemem açıkçası.ama dediğim gibi bilsemki bize sorun olmayacaklar tabiki isterim amca dede vs. bilsin.

Bence göstermeniz gerekiyor. Sizinle yaşananlar aranızda ama onlarda torunları sonuçta..

Çocuklarımın aile bireylerini görmeden büyümelerini asla istemem
Anlattıklarınız her ailede olan şeyler oyüzden

Anne baba gittigi yerde mutlu degilse ve hep gerginlik yasaniyosa, o ortama bi cocugu sokmak bana göre yanlis. Eger deger veriyorlarsa ortaligi germeden birtek cocukla ilgilenirler. Anne baba hakki var ama babaanne dede hakki diye hic birsey duymadim henüz. Bende kayinvalidem ve kayinpederimle gorusmuyorum cunku ben ve esimi ayirmak istediler ve bu olaylar ben hamileyken oldu bu yuzden ne benim cocugumu dusunuyorlardi karnimdayken neden dogdugunda dusunsunler ozaman. Anne baba sevgisi cocuk icin a ve o gerisi önemsiz.

Anne baba gittigi yerde mutlu degilse ve hep gerginlik yasaniyosa, o ortama bi cocugu sokmak bana göre yanlis. Eger deger veriyorlarsa ortaligi germeden birtek cocukla ilgilenirler. Anne baba hakki var ama babaanne dede hakki diye hic birsey duymadim henüz. Bende kayinvalidem ve kayinpederimle gorusmuyorum cunku ben ve esimi ayirmak istediler ve bu olaylar ben hamileyken oldu bu yuzden ne benim cocugumu dusunuyorlardi karnimdayken neden dogdugunda dusunsunler ozaman. Anne baba sevgisi cocuk icin a ve o gerisi önemsiz.
aynen hamileykende canımızı sıkmaktan geri kalmadılar.

Ayyy canim benim vala msj okurken sanki kendi yasadiklarimi okuyomusum gibi oldum bende istanbuldayim bendede kaynana sorunu ikiz bebeklerim var ben calisiyorum fakat kaynanam cani istiyor bakiyo cani istemiyor bakmiyo yani belki çocuğuna bakmak mecburiyetinde olmayabilir fakat başka turlude iki çocukla İstanbul da insan tek maaşla nasip gecinirki mümkün değil sonuçta bende isterim ben evinde oturayim kocam getirsin ben yiyeyim ama öyle bi dünya yok varsa da bize yok neyse ben daha sonra memeleketime tasinmaya karar verdim annem bakacakti çocuklara izmire yani orada Esim yapamadi sürekli sorun cikariyodu bizde tekrar istanbula tasindik bende senin gibi gostermicem çocukları uzak kalsin diyorum ama bos geldik gene istanbula ama ben simdi hiç muhatap olmuyorum konuşuyorum ama resmi cocuklaarida esim aliyo Esim birakiyo canim vaktin olmuyor evine gelince kocanjn ailesidir saygini yap ama mesafe koy yanarim 8 seneme neden mesafe koymadim diye

Uzak tutmayın bence , hı ama büyüme aşamasında görüşmeye ve tanımaya devam ederken karşı tarafın dolduruşuna gelip gelmediğini kontrol edin derim..

Nolur nolmaz..

Annen böyle yaptı, baban şöyle etti vs gibi kotu kötü düşünceleri sokmasınlar çocuğun aklına..

Torunlarını görmeye hakkı var tarzındaki düşünceye asla katilmiyorum torununun annesine/babasına yapmadığını bırakmayıp sonrada torunumuzu görmek hakkımız diyecekler oldu başka... Empati kuruyorum annemle kavga eden, sürekli huzur bozan kim olursa olsun görüşmek yada görüştürülmek istemem... Diğer türlü empati kurayım oğlumun yuvasını bozmaya çalışıp, huzursuzluk çıkarsam gelinim de çocuğunu göstermek istemese pişkinlik yapıp hakkım diye ortalarda dolanmam...

Hiç bir mecburiyetiniz yok görüşmeye ve görüştürmeye. o sizin evladınız.
huzurunuzu kaçıran insanları bilmeyiversin çocuk.
he değişirler ona göre davranırlar size o zaman amenna fakat şu şartlarda hiç de gerek yok.
vicdan meselesi haline getirip siz görüşmeden eşinizle gönderseniz (şu an ne kadarlık bebek bilmiyorum ama) aklı ermeye başladığında sizin olmadığınız ortamda o çocuğun nasıl beynini yıkayacaklar kimbilir.
kaldı ki oğullarını dolduruyor ve sizin eşinizle problem yaşamanıza sebep oluyorlarsa, bebeği götürdüğünde yine aynı tarz şeyler yaşanmayacağı ne malum?
hakkınızda hayırlısı olsun ve inşallah en kısa zamanda mümkün olduğunca uzaklaşabilirsiniz.

Bakın benim babanemle anneminde ciddi problemleri vardı ama biz yinede onlara giderdik.
Siz görüşmeyin tabiki size kalmış ,onlarda zaten eminim bayılmıyorlardır sevmedikleri insanın çocuklarına.Torunları bile olsa gelinini sevmeyen insan o çocuğu bağrına basamaz bence,ancakinsan yanında severmiş gibi olur yada sizi delirtmek için yapar.
babanemde bizi yapmacık bi sevgiyle sever gibi göründü yıllarca,ne zaman aklım ermeye başladı anladım durumu.Hiç korkmayın çocuğunuzu kimse dolduramaz o da anlar herkesin nasıl olduğunu.

bende ayni durumdayim suan surekli ogluni folduran bir kv var ben gorusmuyorm oglumuda gondermiyrm esimde gotrmek istemiyor zaten cocugun yaninda arkandan konusulursa kafasi karisir oglunu dolduran torununada sizi kotuler zaten gideckmissnz uzak gorusemedik olur hic cocugu strese sokmaya degmez kafasini karstrma bence

Arkadasim esinde seninle ayni fikirdeyse,gorusmeleri konusunda kararsizsa,yada gorusmek icinden gelmiyorsa kendi ailesyle,görusmede,görusturme de..belli agzin yanmis onlardan yana,o yuzden bu kadar gelgitler yasiyorsun..

Çocuk sayesinde ailenize karışacaklar, eşinin sinirlerini zıplatıp sürekli gerginlik yaratacaklarsa uzak tutun çocuğunuzu. Büyükler yüzünden sürekli huzursuz bir ailede büyüyen çocuklara sorarsanız, iyi ki varlar, ne güzel ailemizi mutsuz ediyorlar, nefreti kızgınlığı onlar sayesinde öğrendim diyeceklerini sanmıyorum. Bir de kız çocuğu. Sen erkeksin, haddini bildir diyorlarsa eşine, kızına da 'kız çocuğu' olmanın gereklerini öğretmeye çalışabilirler. Söz dinle, sen kızsın o erkek, o yapar sen yapamazsın gibi şeylerden bahsediyorum. Davranışlarını sen biliyorsun, karar seni tabi ki.

Önemli olan anne babadır.siz sevginizi yeterince verdikten sonra hiçte ihtiyaçları olmaz dedeye nineye ama senede ikikere bayramlarda büyüklerini küçüklerini bilsinler diye görmeleri yeterli daha fazlasına gerek yok, sizi huzursuz ederlerse sizde mutlu olmayacak çocuklarınızada verimli bir anne baba olamayacaksınız dediğim gibi senede iki üçkere görüştürseniz yeterli

cevaplarınız için sağolun.görüştürmemek yada yılda 1 2 en fazla en iyisi.ben üzülüyorum aslında kızım akrabadan uzak büyüyecek diye ama onlardada bi samimiyet yok.amcaları bile insan birgün gelip görmek istemezmi.ne hayatımızda oldukları bellı ne olmadıkları.kv zaten çok sevecen görünüp en ufak bişeyde çıkarıyor pençelerini.

X