Esimin ailesi ile sorular

gokyuzumasali

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2022
1
1
35
Herkeze merhabalar,

Eşim ile 2.5 senelik evliyiz. 1.5 yasında kızımız var. Kayınvalidem ve görümcemle sorun yaşıyoruz. Görümcem ile sürekli sorun yaşıyoruz. En son eşim rahatsızlandı hastaneye yattı 2 haftalık bir hastane süreci yaşadık. Eşim hastanedeyken eşimin abisi arayıp kayınvalidemin evine çagırdı hep birlikte olalım dıye bu surecte esımde hastanede tedavı goruyor. Kızımla birlikte gittim. Eltim ile çocuklarıda ordaydı. Kayınvalidemin tepkisi biz seni çağırmayacaktık oğlum çağırmıs dedi. Hiç tepki vermedım. Görumcem zaten hep bir laf soyleme modunda dilinden hep zehir akan birisi direk dediği babasını goruntulu arayalımda kızını gorsun gormuyordur. Bizim zaten gorumcemle kavga etmekten sıkıldıgım ıcın artık onu dınlemıyorum ve cvp vermıyorum. Onlar kendı kendılerıne konusuyorlar. Hastane olayı olmadan once haftada bır arardım torunlarını gosterırdım. Esım hastanedeyken ıkı hafta cocugumla yanlız kaldım bır kere bıle arayıp bır sey lazım mı bırseye ıhtıyacınız varmı nasılsın dıye soran olmadı. Ozellıkle bende aramadım. Esım ıyılestı cıkıcak hastaneden kendı annemın hatrına kayınvalidemi arayıp gozumuz aydın cıkıyor dıye aradım. Tabi ki kayınvalidemden direk cevap aramıyorsun ben burda kotuyum o orda hastanede kendını bızden uzaklastırıyorsun artık cocuguda gostermıyorsun tepkılerını aldım bende acık bır sekılde ben burdayım sız benı hıc aramadınız sızden bekledım dıye tepkı verdıgımde o nasıl laf buyuge saygı yok mu bız mı arıcaz seni buyugunuzu bılın dıye soyledı. Esım bunları bılıyor her defasında benden sessız kalmamı ne derlerse desınler bırsey soylememı hıc ıstemıyor. Ve 1-2 gun ıcınde malesef oraya gıdıcez esımın ısrarıyla gıttıgımızde gene baslıcaklar ve artık kayınvalidemede gorumcemede hıc bır sekılde tahammul edemıyorum.Sizce ne yapmayalım.

Bir evde mutlu evlilik olmuyor. Ayrı eve çıkmaya eşinizi ikna etmeye bakın. Ben ayrı eve çıktım ve görümcem ile kvden kurtuldum. Ne kadar da olsa aynı evin içinde başkaları da olduğunda eşinizle bir evlilik hayatınız olmuyor. Anneden kardeşten kopamayan zavallı bir adamın karısı olmak bir zaman sonra tahammül sınırınızı fersah fersah aşıyor. Ben hamile kaldığımda ayrı eve çıkmak için eşime baskı yaptım ve ayrı eve çıktık. O cenderenin içinde kalsaydık oğlum her gün kavga ve gürültü içinde olacaktı. Psikolojik olarak sağlıksız bir ortamda büyümesini istemediğim için eşimi ortamın bir çocuk için uygun olmayacağına ikna ettim. Baskılarım sonucu eşimin ailesinden farklı bir şehirde yaşıyoruz. İlçe değil il değiştirmek gerekecek duruma gelmiştim artık çünkü. Yüz yüze bakamayacak duruma gelen insanların aynı evin içinde yaşaması imkansız. Yapabiliyorsanız tavsiye ederim.

Bir evde mutlu evlilik olmuyor. Ayrı eve çıkmaya eşinizi ikna etmeye bakın. Ben ayrı eve çıktım ve görümcem ile kvden kurtuldum. Ne kadar da olsa aynı evin içinde başkaları da olduğunda eşinizle bir evlilik hayatınız olmuyor. Anneden kardeşten kopamayan zavallı bir adamın karısı olmak bir zaman sonra tahammül sınırınızı fersah fersah aşıyor. Ben hamile kaldığımda ayrı eve çıkmak için eşime baskı yaptım ve ayrı eve çıktık. O cenderenin içinde kalsaydık oğlum her gün kavga ve gürültü içinde olacaktı. Psikolojik olarak sağlıksız bir ortamda büyümesini istemediğim için eşimi ortamın bir çocuk için uygun olmayacağına ikna ettim. Baskılarım sonucu eşimin ailesinden farklı bir şehirde yaşıyoruz. İlçe değil il değiştirmek gerekecek duruma gelmiştim artık çünkü. Yüz yüze bakamayacak duruma gelen insanların aynı evin içinde yaşaması imkansız. Yapabiliyorsanız tavsiye ederim.

Ayni evde yaşamiyorlar ki. 🤷

Ayni evde yaşamiyorlar ki. 🤷
Aynı evdelermiş gibi bir izlenim edindim okuduklarımdan o yüzden o şekilde cevap verdim. Eğer aynı evde değiller ise onlarla aynı ortamda olmak zorunda değil. Kendisi de bir birey ve nerede olmak istediğini yada istemediğini kendisi seçer. Mesafe koyması gerekiyor sadece.

Yanlış anlamayın burda çok konu okuyorum eşler genelde annelerine toz kondurmuyor ve eşlerini konuşma cevap verme diye eziyor. Bu adamın bu huylarını evlenmeden farkedemediniz mi? Neden kendinize yazık ediyorsunuz? Böyle ömür mü geçer? Gerçekten üzülüyorum sizin gibi eşi arkasında olmayıp kendi ailesine karısını ezdiren adamlarla evlilik yaşayan kadınlar için.

Birak esin yalniz gitsin sen gitme. Beni onlara ezdiriyorsun gelmicem sen gidebilirsin de cekil aradan. Surekli gorusmek zorunda da degilsiniz.

Aranız kötü olduğu halde aman torununu görsün falan diye aramaya devam edersen, kendine görev edindiğim her şeyi insanlar sana görev haline getirir böyle işte. Benim kayinvalidemle Bi sorunum yok, ama pek kafam uyuşmuyor, sohbet edemiyorum diye pek aramam. Haftada 10 günde bir kendisi arardı. Hamileliğin hemen hemen her gün aramaya başladı. Çocuk doğduktan sonra bu meselenin daha da çığırından çıkacağını anladım ve her gün arasa da her gün açmadım, 3 günde bir falan açtım. Eşime de dedim, böyle alisirsa yarın çocuk doğduğunda her gün görüntülü arayacak. Ben açmam, bunu benden beklentiye girmelerini istemyorum dedim. Ve şu an kızım 6 aylık, 1 kez bile görüntülü aramadım, bir iki kez aradı açmadım, Ben müsait olmuyorum oğlun akşam gösterir dedim. Hep de öyle yaptık. Ben izin versem her gün saatlerce kamera karşısında oyuncağı olacaktık kızımla. Ki öbür torunlarıyla öyle, ondan biliyorum. Sizin hattınızı saymayan insanların hatrini bu kadar sayıp onların torun sevgisinin derdine siz düşerseniz, sizin eşiniz hasta olduğunda sizden aramayı beklerler. Ki zaten zor zamaninizdasiniz, neden evlerine gidip moralinizi bozuyorsunuz Ki? Size yazık değil mi? Hep onların mi gönlü olacak

Sizde de hata var fazla taviz vermişsiniz tepenize çıkmışlar.
Sırf bizden önce dünyaya geldiler diye saygısız terbiyesiz insanlara katlanmak zorunda değiliz herkes haddini bilmeli.
Eşinizde ayrı bı olay kendisi hastayken eşine çocuğuna ailesi sahip çıkmamış ihtiyacını sormamıs hala onların gönlünü hoş etme derdinde.
Siz gitmeyin gitmek zorunda değilsiniz hak etmiyorlar bunu.

Sizin eşinizin ailesi ile sorunlarınız yok maalesef. Eşiniz sizi ezdiriyor onlar da tepenize çıkıyor olan bu.
Zaten eşimin ailesi diye başlayan nerdeyse tüm konularda fark edilmiyor ama koca denilen kişi ya annesine bağlı kendi karisini çocuğunu 2. Aile Olarak görüyor yada sen sus ne derlerse desinler cevap verme modunda oluyorlar.
Çaresi ne dersnz eşinizin değişmesi

Okumadan mi yorum yapıyorsunuz anlamiyorun ki kadının yazdıklarından ayrı yaşadıkları belli..

Hastaneden çıkıp koşa koşa ailesine gitmek için sebebi neydi ki?
Sesini çıkarmayacağın şey iki taraf için geçerlidir.

Onlar konuşsun konuşsun konuşsun sen sus. Sabır taşı olsa çatlar insan. Ya onlara da diyecek birbirinize sataşmayın diye ya da boş boş konuşmayacak ara bulmuyorsa🙄

Eşiniz suçlu ailesi ne derse desin ses etme demiş sana bide dinlenmek yerine hemen ailesinin yanına gidecek ohh ne güzel

Anlattığın gibi "Biz seni çağırmayacaktık" gibi laflar söyleyen bir anne zaten sizin gelmenizi istemiyordur ki.
Eşin bunları bildiği halde neden sessiz kalmanı ve ısrarla gitmeni istiyor? Ne manyak adamlar var.

X