- 14 Aralık 2011
- 1.712
- 1.703
-
- Konu Sahibi Melek1234567
Çocuğu aşağıya bırak, sen evinde kafa dinle, işini yap, kitap oku....kafaya takmayin herşeyi bırakın nasıl severse sevsin. Çocuğun ihtiyaçlarını karşılamak mi istiyor hepsini söyleyin karşılasın. Hiç bozulduğunuzu hissettirmeyin. Eşinde şikayet etme bak nasil düzeliyor araniz.Arkadaslar artik ne yapacagimi sasirdigim bir konuyu paylasmak istiyorum. Artik psikolojim bozulmaya basladi ve hayattan zevk alamaz oldum. Ben 4 yillik evliyim ve kayinvalidemlerle altli üstlü oturuyoruz. Oglum var 10 aylik. Esimin ailesi oglumu kendi evlatlari gibi seviyorlar. Kayinvalidem oglumu sevdigim an suratini asiyor. 1 haftalikti oglum; emzirdikten sonra kucagimdan aliyorlardi. tekrar agladiginda emzirmek istiyordum, ki bunu yapmam gerekiyordu sütümün cogalmasi icin, lakin duymamazliktan geliyorlardi oglumu vermiyorlardi- yada biz sakinlestiririz onun karni ac degil diyorlardi. sütüm hic cogalmadi zaten hem bu yüzden hem üzüntüden. onlara indigimde oglumu aninda kucagimdan aliyorlar ve iyi niyetli bir müdahelede dahi bulunsam(mesela- ogluma tatli seyler vermeyelim dedigimde), beni bozuyorlar surat asiyorlar. kayinvalidem ogluma "annesinin yavrusu, oglum gel anneye" diye hitap ediyordu, artik patladim. öyle deme seni babaannesi olarak bildin dedim. gitti esime sikayet etti, ne varmis ki bunda falan demis. tartistik bana diyorki sen evladimi benden ayirmaya calisiyorsun. bahsettigi kisi evladi degil torunundan bahsediyor. artik kafayi yemek üzereyim. zaten evledigimizden beri devamli emri vaki yapiyorlar hergün asagi cagiriyorlar, gitmeyince surat asiyorlar. ne söylesemnasil konussamdevamli beni takipte, konusma tarzima karisiyor, devamli beni süzüyor. hatami ariyor ve ogluna sikayet ediyor. esim arada kaliyor. kocasinida parmagina dolamis zaten. devamli iyilik melegi görünümünde beni cildirtiyor. icli disli olmak istiyor ama bende evimde yemegimi yapayim normal insanlar gibi yasayayim istiyorum. bu yüzden gayet mesafeliyim. gidip gelmeyeyim demiyorum zaten gemen hemene hergün görüsüyoruz ama saatlerce görüsmek istemiyorum. zaten sohbet muhabbet yok. yaptigi sirf oglumu alip diger odada oynamak. oglumun sagliksal bir sorunundan dolayi dikkat etmemiz gereken seyler vardi, onlari bile dikkate almiyordu. esim konustugunda "tamam oglum dikkat ederim" diyordu ama o yokken yine tersini yapiyordu, ogluma cocuk arabasi aldim diye küstü. neymis efendim onunda hevesi varmis o almak istemismis. artik tartismaya basladik yüzgöz olunca böyle oluyor.bana sen hep surat asiyorsun bizim huzurumuzu bozdun dedi. esim gitti konustu ben tartismanizi istemiyorum dedi. tamam oglum demis. onun yaninda dünya iyisi, o yokken sirf oglumla ilgileniyor benimle dogru dürüst konusmuyor bile. ve evde oldugum hergün kayinpederim arayip cocugu asagi getir sevecem diyor. ben ne yapacagim? ayri eve tasinmamiz imkansiz, esim ikinci cocugu istiyor ve cok kafam karisik:-(
Bence sana ilk olarak lazim olan sey kocani kendine inandirman ve evine baglaman.. Yani mesela hayatim ben annenleri seviyorum ama bizimde hayatimiz var evet oglum torunlari ama benimde ilk evladim ve vakit gecirmek istiyorum oglumla ben ilgilenmek.istiyorum de .. Süslen püslen kocana yrmekler hazirla ben seninle vakot gecirmek istiyrm de.. Yani ne bileyim her erkegin bi noktasi vardir kanacak bilmiyorm anlatabildim mi .. Oda babaanne tamam sevecek ama ipleri eline verme.. Eger cocuk bakmya elverişli biriyse kayinvaliden cocugunu doyur altini filan degiş sonra birak baksin biraz vakit gecirsin sende evinde işlerini yemeklerini yap sonra anne acikmistir ben onu bi doyurayim de al cik evine .. Yani sen istedigin zaman sevsinler cocugunu.. Ben kayinvalidemlere gittigimde bana hisgeldin demeden kizimi kucagimdan aliyorlardi bende ilk defa boyle birsey gormustum ve bozulmustum konusmuyordm kimseyle arayip ne oldugunu sormustu kayinvalidem bende "anne ben size cocuk dogurmak icin mi evlendim benim elimden cekip aliuorsunuz kizimi "demistim. Bende nasil soyledigimi bilmiyrm ama soylemistim. Yani biraz tavrini koy. Birde işine geldiginde sevdir. Ver baksin evini temizle ne bileyim.eşine hazirliklar filan yap :)Arkadaslar artik ne yapacagimi sasirdigim bir konuyu paylasmak istiyorum. Artik psikolojim bozulmaya basladi ve hayattan zevk alamaz oldum. Ben 4 yillik evliyim ve kayinvalidemlerle altli üstlü oturuyoruz. Oglum var 10 aylik. Esimin ailesi oglumu kendi evlatlari gibi seviyorlar. Kayinvalidem oglumu sevdigim an suratini asiyor. 1 haftalikti oglum; emzirdikten sonra kucagimdan aliyorlardi. tekrar agladiginda emzirmek istiyordum, ki bunu yapmam gerekiyordu sütümün cogalmasi icin, lakin duymamazliktan geliyorlardi oglumu vermiyorlardi- yada biz sakinlestiririz onun karni ac degil diyorlardi. sütüm hic cogalmadi zaten hem bu yüzden hem üzüntüden. onlara indigimde oglumu aninda kucagimdan aliyorlar ve iyi niyetli bir müdahelede dahi bulunsam(mesela- ogluma tatli seyler vermeyelim dedigimde), beni bozuyorlar surat asiyorlar. kayinvalidem ogluma "annesinin yavrusu, oglum gel anneye" diye hitap ediyordu, artik patladim. öyle deme seni babaannesi olarak bildin dedim. gitti esime sikayet etti, ne varmis ki bunda falan demis. tartistik bana diyorki sen evladimi benden ayirmaya calisiyorsun. bahsettigi kisi evladi degil torunundan bahsediyor. artik kafayi yemek üzereyim. zaten evledigimizden beri devamli emri vaki yapiyorlar hergün asagi cagiriyorlar, gitmeyince surat asiyorlar. ne söylesemnasil konussamdevamli beni takipte, konusma tarzima karisiyor, devamli beni süzüyor. hatami ariyor ve ogluna sikayet ediyor. esim arada kaliyor. kocasinida parmagina dolamis zaten. devamli iyilik melegi görünümünde beni cildirtiyor. icli disli olmak istiyor ama bende evimde yemegimi yapayim normal insanlar gibi yasayayim istiyorum. bu yüzden gayet mesafeliyim. gidip gelmeyeyim demiyorum zaten gemen hemene hergün görüsüyoruz ama saatlerce görüsmek istemiyorum. zaten sohbet muhabbet yok. yaptigi sirf oglumu alip diger odada oynamak. oglumun sagliksal bir sorunundan dolayi dikkat etmemiz gereken seyler vardi, onlari bile dikkate almiyordu. esim konustugunda "tamam oglum dikkat ederim" diyordu ama o yokken yine tersini yapiyordu, ogluma cocuk arabasi aldim diye küstü. neymis efendim onunda hevesi varmis o almak istemismis. artik tartismaya basladik yüzgöz olunca böyle oluyor.bana sen hep surat asiyorsun bizim huzurumuzu bozdun dedi. esim gitti konustu ben tartismanizi istemiyorum dedi. tamam oglum demis. onun yaninda dünya iyisi, o yokken sirf oglumla ilgileniyor benimle dogru dürüst konusmuyor bile. ve evde oldugum hergün kayinpederim arayip cocugu asagi getir sevecem diyor. ben ne yapacagim? ayri eve tasinmamiz imkansiz, esim ikinci cocugu istiyor ve cok kafam karisik:-(
Bu arada canim benim iki eltim kv demin ust katinda oturuyor. Biri devamli asagiya iner cocuklarini gonderir. Digeri asagiya inmez bizimle oturmaz cagirsan gelmez. Ama o cok kiymetlidir, ona kimse birsey soyleyemez, o istese hemen olur, onun cocuklari cok kiymetlidir. Ama cok inen eltim cok degersizdir , kvdem ona ne isterse soyler, arasa kv demi ne oldu neden aradin diyebiliyor ama digerine konusurken cok dikkat ediyor. Yani iyi ol ama sinirini kesinlikle koy.. O asagiya inmeyen eltim islerini hep yaptirir cocugunu baktirir gezmelerine gider esiyle vakit gecirir kayinvalidemin bir kere simayet ettiginj bilmem ama o kayinvalidemde hic is yapmaz bir kere gormedim.onu is yaparken. Diegeri kendini parcaliyor ama hic degeri yok sorsan onu seviyorlar ama ilgi onemli olan..Arkadaslar artik ne yapacagimi sasirdigim bir konuyu paylasmak istiyorum. Artik psikolojim bozulmaya basladi ve hayattan zevk alamaz oldum. Ben 4 yillik evliyim ve kayinvalidemlerle altli üstlü oturuyoruz. Oglum var 10 aylik. Esimin ailesi oglumu kendi evlatlari gibi seviyorlar. Kayinvalidem oglumu sevdigim an suratini asiyor. 1 haftalikti oglum; emzirdikten sonra kucagimdan aliyorlardi. tekrar agladiginda emzirmek istiyordum, ki bunu yapmam gerekiyordu sütümün cogalmasi icin, lakin duymamazliktan geliyorlardi oglumu vermiyorlardi- yada biz sakinlestiririz onun karni ac degil diyorlardi. sütüm hic cogalmadi zaten hem bu yüzden hem üzüntüden. onlara indigimde oglumu aninda kucagimdan aliyorlar ve iyi niyetli bir müdahelede dahi bulunsam(mesela- ogluma tatli seyler vermeyelim dedigimde), beni bozuyorlar surat asiyorlar. kayinvalidem ogluma "annesinin yavrusu, oglum gel anneye" diye hitap ediyordu, artik patladim. öyle deme seni babaannesi olarak bildin dedim. gitti esime sikayet etti, ne varmis ki bunda falan demis. tartistik bana diyorki sen evladimi benden ayirmaya calisiyorsun. bahsettigi kisi evladi degil torunundan bahsediyor. artik kafayi yemek üzereyim. zaten evledigimizden beri devamli emri vaki yapiyorlar hergün asagi cagiriyorlar, gitmeyince surat asiyorlar. ne söylesemnasil konussamdevamli beni takipte, konusma tarzima karisiyor, devamli beni süzüyor. hatami ariyor ve ogluna sikayet ediyor. esim arada kaliyor. kocasinida parmagina dolamis zaten. devamli iyilik melegi görünümünde beni cildirtiyor. icli disli olmak istiyor ama bende evimde yemegimi yapayim normal insanlar gibi yasayayim istiyorum. bu yüzden gayet mesafeliyim. gidip gelmeyeyim demiyorum zaten gemen hemene hergün görüsüyoruz ama saatlerce görüsmek istemiyorum. zaten sohbet muhabbet yok. yaptigi sirf oglumu alip diger odada oynamak. oglumun sagliksal bir sorunundan dolayi dikkat etmemiz gereken seyler vardi, onlari bile dikkate almiyordu. esim konustugunda "tamam oglum dikkat ederim" diyordu ama o yokken yine tersini yapiyordu, ogluma cocuk arabasi aldim diye küstü. neymis efendim onunda hevesi varmis o almak istemismis. artik tartismaya basladik yüzgöz olunca böyle oluyor.bana sen hep surat asiyorsun bizim huzurumuzu bozdun dedi. esim gitti konustu ben tartismanizi istemiyorum dedi. tamam oglum demis. onun yaninda dünya iyisi, o yokken sirf oglumla ilgileniyor benimle dogru dürüst konusmuyor bile. ve evde oldugum hergün kayinpederim arayip cocugu asagi getir sevecem diyor. ben ne yapacagim? ayri eve tasinmamiz imkansiz, esim ikinci cocugu istiyor ve cok kafam karisik:-(
benim kayınvalidem de bayramda eşime demiş ki
artık bi çocuk yapın
zeytinagaci çalışıyor
çocuğa bakamaz
bana verin (başka şehirde kendisi)
ben bakar büyütürüm
istediğiniz zaman alırsınız
Benim Kv benim olduğum ortamda cesaret edemez ama ben başkalarından çok duydum, bana bıraksalar haftasonu gelip götürler falan diye , gerçi benimki büyüdü artık,
Daha yeni laf çarptı bana, ben gece uykusu konusunda çektiğimiz sıkıntıları anlatırken; işte geceleri bana verseydiniz rahat ederdiniz diye, bir de başka kişileri örnek göstererek.
Ben de ben başkasını bilmem, ben doğru bulmuyorum deyip konuyu kapattım.
Al benden de o kadar. Sonra gelin kötü kiskanuyo esim de inanmuyo annesi melek sadece seviyo benimki emzirmeye bile vermiyo mutfağa Bi girdim mama H azirliyo kocası da peşinde çocuk emzirmeden emzirmeye bende. Gözümün içine bakıp agliyo sikildin mi yavrucum oğlum benim yavrum benim.neden anliyosun annen bi yerini mi acitti ki bunlar eşimin yanında olmasına rağmen sadece seviyo oluyobenzer sorunlardan bende muzdaribim.kv hep şeker gibi insanı oynayıp duruyor.senin eşin sana inanıyormuş benimkini inandıramıyorum da .annem öyle şey söylemez öyle şey yapmaz çok iyi kadındır sorun sendedir mutlaka deyip duruyor.daha hastanede başlamıştı emen çocuğa bunun sütü yok git mama getir demeye.aklınca çocuk emmeyip mama yerse ona veririm kendisi bakar sandı.sonra ikinci bebeğim doğunca ısrarla sende bir tane daha var bunu bana ver ben götüreyim diye baskı yaptı.sanki çocuk elbise bir tane daha alınca ikincisi verilebiliyor gibi.baktı istediği gibi olmuyor bana düşman kesildi.burnumdan getirdi hayatı en son bütün ipler koptu küsüs.seni iyi anlıyorum.kv den oldukça sinsi bir kadın.kötü olursan ol çocuğunu senden koparmalarına sana yabancı etmelerine izin verme.
biz bugün ayrılıyoruz.kararlar verildi.annesi kına yakmış bana mesaj atıyor oğlumun eşyalarını topla gelip alacağız diye.toplayıverdim gelsin alsın.hep birlikte mutlu yaşasınlar artık.ana kuzusu erkek hayattan bıktırıyor.anasından başka aile nedir bilmiyor.Al benden de o kadar. Sonra gelin kötü kiskanuyo esim de inanmuyo annesi melek sadece seviyo benimki emzirmeye bile vermiyo mutfağa Bi girdim mama H azirliyo kocası da peşinde çocuk emzirmeden emzirmeye bende. Gözümün içine bakıp agliyo sikildin mi yavrucum oğlum benim yavrum benim.neden anliyosun annen bi yerini mi acitti ki bunlar eşimin yanında olmasına rağmen sadece seviyo oluyo
Bi yerden tanıdık geliyor bu sözler Allah yardımcın olsun canım çok iyi anlıyorum seni ben altli üstlu den kurtuldum ama mesafeler yine yakın bizimkiler de çok düşkün torunlarına onlar ne kadar severse sevsin sen annesisin ve her cocuk annesini sever benim oğlum da bana çok düşkün daha cok küçük seneye Daha iyi anlarsın ikinci cocuk için daha erken değil mi?Beni esime sikayet edip aramizi bozmalarindan korkuyorum. cünkü hep masumlari oynuyorlar. neymis efendim aile baglarini ben bozuyormusum, ayak uydurmuyormusum. aile kavramini bilmiyormusum. nankörmüsüm vs....
artık bi çocuk yapın
zeytinagaci çalışıyor
çocuğa bakamaz
bana verin (başka şehirde kendisi)
ben bakar büyütürüm
istediğiniz zaman alırsınız
[/QUOTE
Bu da iyiymiş...
artık bi çocuk yapın
zeytinagaci çalışıyor