Esimin ailesi bebegimi asiri seviyor

Çocuğu aşağıya bırak, sen evinde kafa dinle, işini yap, kitap oku....kafaya takmayin herşeyi bırakın nasıl severse sevsin. Çocuğun ihtiyaçlarını karşılamak mi istiyor hepsini söyleyin karşılasın. Hiç bozulduğunuzu hissettirmeyin. Eşinde şikayet etme bak nasil düzeliyor araniz.

Sende aynı taktiği uygula
Bide aşağı getir dediklerinde uyuyo de yıkıyıcam yemek yiyicem gibi bahaneler uydur bazen açma sana böyle böyle yapıyosun dediklerinde aşkolsun ben böyle bi insanmıyım nasıl böyle düşünürsünüze getir acındırda acındır

Bence sana ilk olarak lazim olan sey kocani kendine inandirman ve evine baglaman.. Yani mesela hayatim ben annenleri seviyorum ama bizimde hayatimiz var evet oglum torunlari ama benimde ilk evladim ve vakit gecirmek istiyorum oglumla ben ilgilenmek.istiyorum de .. Süslen püslen kocana yrmekler hazirla ben seninle vakot gecirmek istiyrm de.. Yani ne bileyim her erkegin bi noktasi vardir kanacak bilmiyorm anlatabildim mi .. Oda babaanne tamam sevecek ama ipleri eline verme.. Eger cocuk bakmya elverişli biriyse kayinvaliden cocugunu doyur altini filan degiş sonra birak baksin biraz vakit gecirsin sende evinde işlerini yemeklerini yap sonra anne acikmistir ben onu bi doyurayim de al cik evine .. Yani sen istedigin zaman sevsinler cocugunu.. Ben kayinvalidemlere gittigimde bana hisgeldin demeden kizimi kucagimdan aliyorlardi bende ilk defa boyle birsey gormustum ve bozulmustum konusmuyordm kimseyle arayip ne oldugunu sormustu kayinvalidem bende "anne ben size cocuk dogurmak icin mi evlendim benim elimden cekip aliuorsunuz kizimi "demistim. Bende nasil soyledigimi bilmiyrm ama soylemistim. Yani biraz tavrini koy. Birde işine geldiginde sevdir. Ver baksin evini temizle ne bileyim.eşine hazirliklar filan yap :)

Tabi ki yaşlılar torunlarını sevecek şımartacak , özel davranacak , her gün görmek isteyecek ama onun annesi olmaya çalışmayacak , kendi heveslerini düşünüp gerçek anne babayı arka plana atmayacak, Bu ciddi bir sorun.

Şimdi herşeyi geçiyorum ilerde bu çocuk büyüyünce ne hissedecek biliyo musunuz. Annem beni hep babaneme bırakırdı ben ona anne derdim annem benle ilgilenmezdi beni sevmezdi. Bu normal mi sizce. Dayım ilk evlendiğinde yengem çok küçükmüş, beraber oturduklarından çocuğa hep ananem bakmış , yengem gezmeye gitmiş ev işini falan yapmış çocukla pek ilgilenmemiş , ananem de çok sever hala o torununu. Ama 3 yaşına geldiklerinde dayımın tayini başka şehire çıktı, çocuk her gece babane diye ağlamaya başlamış, 2 ay da zorla durumu kabullenmiş ama içinde neler yaşadı onu bilemem.

Ayrıca sağlık durumunda bile bildiğini okumuş bir babane söz konusuyken annenin bunu normal karşılamasını beklemeniz anormal. Böyle çok insan var diye bu durum normal olmaz. Annem babam da yeğenlerimi çok sever, Burda kalsın bizim oğlumuz olsun esprisi yapılır ama kimse gerçekten ona anne baba olmayı düşünmez, sadece çocuk sevmek için ilgilenmek için esprisini yaparız. Çok seviyoruz ve çok özlüyoruz. Ama annesinin babasının koyduğu kurallardan asla taviz vermeyiz. Bişey istediğinde önce babadan anneden izin isteriz, ondan da izin istemesini bekleriz. Evde yasak olan herşey bizde de yasaktır. Ayrıca onlarla oyun oynayan teyzeleri vs olduğundan biz de kalmayı çok severler , her haftasonu sırasını beklerler bizde kalmak için.

Bu arada canim benim iki eltim kv demin ust katinda oturuyor. Biri devamli asagiya iner cocuklarini gonderir. Digeri asagiya inmez bizimle oturmaz cagirsan gelmez. Ama o cok kiymetlidir, ona kimse birsey soyleyemez, o istese hemen olur, onun cocuklari cok kiymetlidir. Ama cok inen eltim cok degersizdir , kvdem ona ne isterse soyler, arasa kv demi ne oldu neden aradin diyebiliyor ama digerine konusurken cok dikkat ediyor. Yani iyi ol ama sinirini kesinlikle koy.. O asagiya inmeyen eltim islerini hep yaptirir cocugunu baktirir gezmelerine gider esiyle vakit gecirir kayinvalidemin bir kere simayet ettiginj bilmem ama o kayinvalidemde hic is yapmaz bir kere gormedim.onu is yaparken. Diegeri kendini parcaliyor ama hic degeri yok sorsan onu seviyorlar ama ilgi onemli olan..

Aile bağı demek torununu ben senin annenim diye sevmek mi oluyormuş? Kayınvalidenizin ruhsal problemleri var. Her çağırdığında gitmeyin, yemek yapıyorum, misafirim gelecek, dışarı çıkacağım vs deyin. Çocuğunuzun herşeyini de siz alın. Kendisi çocuğunu büyütmüş sırasını savmış, şimdi çocuk sizin, heves sizin, sıra sizin. En önemlisi de uzak bir mahalleye taşınmadan asla ikinci çocuğu yapmayın. Bunu şart koşun.

Anne kafayı yedin heralde sen de bence bi doktora gidelim seninle çünkü böyle yapman normal değil de bence.Ezdirme kendini senin kocan senin oğlun o.

Sevmek var sevmek var...
Tamam torunudur sevmesi normal, ama 'annesi' filan diye sevmesi anormal. Ben olsam ben de kızardım.
Aşağı her gün inme, o gelsin yukarı torununu sevmeye.

benim kayınvalidem de bayramda eşime demiş ki
artık bi çocuk yapın
zeytinagaci çalışıyor
çocuğa bakamaz
bana verin (başka şehirde kendisi)
ben bakar büyütürüm
istediğiniz zaman alırsınız

Benim Kv benim olduğum ortamda cesaret edemez ama ben başkalarından çok duydum, bana bıraksalar haftasonu gelip götürler falan diye , gerçi benimki büyüdü artık,
Daha yeni laf çarptı bana, ben gece uykusu konusunda çektiğimiz sıkıntıları anlatırken; işte geceleri bana verseydiniz rahat ederdiniz diye, bir de başka kişileri örnek göstererek.
Ben de ben başkasını bilmem, ben doğru bulmuyorum deyip konuyu kapattım.

doymamışlar çocuk bakmaya ben anlamadım neyin hevesi bu :)

bana demedi de eşime bayağı bi söylemiş ciddi ciddi
oldu o zaman hemen yapıyoruz mu diyeceğiz sandı nedir

Valla kayinvalide de bir sorun goremedim ben tipik kaynana iste kiskanc huzur bozanlar... asil sorun kocanda bence annesinin asil yuzunu gorememesi, onun iki tatli sozune kanmasi... is kocanda bitiyor canim Allah kolaylik versin.

Al benden de o kadar. Sonra gelin kötü kiskanuyo esim de inanmuyo annesi melek sadece seviyo benimki emzirmeye bile vermiyo mutfağa Bi girdim mama H azirliyo kocası da peşinde çocuk emzirmeden emzirmeye bende. Gözümün içine bakıp agliyo sikildin mi yavrucum oğlum benim yavrum benim.neden anliyosun annen bi yerini mi acitti ki bunlar eşimin yanında olmasına rağmen sadece seviyo oluyo

biz bugün ayrılıyoruz.kararlar verildi.annesi kına yakmış bana mesaj atıyor oğlumun eşyalarını topla gelip alacağız diye.toplayıverdim gelsin alsın.hep birlikte mutlu yaşasınlar artık.ana kuzusu erkek hayattan bıktırıyor.anasından başka aile nedir bilmiyor.

Beni esime sikayet edip aramizi bozmalarindan korkuyorum. cünkü hep masumlari oynuyorlar. neymis efendim aile baglarini ben bozuyormusum, ayak uydurmuyormusum. aile kavramini bilmiyormusum. nankörmüsüm vs....
Bi yerden tanıdık geliyor bu sözler Allah yardımcın olsun canım çok iyi anlıyorum seni ben altli üstlu den kurtuldum ama mesafeler yine yakın bizimkiler de çok düşkün torunlarına onlar ne kadar severse sevsin sen annesisin ve her cocuk annesini sever benim oğlum da bana çok düşkün daha cok küçük seneye Daha iyi anlarsın ikinci cocuk için daha erken değil mi?

Ben olsam ikinci cocukmu istiyorsun? O zaman önce ayri ev acacaksin kozunu kullanirdim. Ayni esime uyguladigim degisik bir sekli gibi. Mesela benim esim eskiden oglumuzla bekledigim kadar ilgilenmiyordu. Ona ragmen 2. cocuk muhabbetine basladi. Bende ona; kusura bakma hayatim. Ikinci cocugu istiyorsan ilk önce benim beklentilerim dogrultusunda oglumuzla ilgilenmelisin dedim. Odur budur daha cok ilgili oglumuza karsi. Ama ben yinede acele etmiyorum 1 senelik testten gecsin bi önce.

Gel oğlum anneye ne demek ya bu çocuğun babası öz evladı ozaman onun kocası olmuş oluyor ne cahil insanlar vat ya kıskançlıklarından bi tataflarını yırtacaklar oğullarını paylaşamıyorlar sa evlendirmesinlrr bunedr ya bıktım

Yok artık :) benimde adetim gecikti çok sıkıntı yapıyor gecikince azönce kv deydim valla dedim hep tatlı istiyorum hastalancam gecikti ohh hadi inşallah diyo şüphem yokki deyince bozuldu çok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…