- Konu Sahibi karalahana06
-
Merhaba Hanımlar eltim Ağustos ayında Allah kısmet ederse doğum yapacak. Eşim abisi ile limonidir...Ama benim eltimle somut bir problemim yok çok Şükür . Hatta Abla derim kendisine. Bebekleri için onlara güzel bir bebek nevresim takımı ile hastane çıkışı aldım. Bir de eltimle kaynım için özel olarak üzerinde Anne Baba yazan fincanlardan yaptırdım. Yanına bir de çeyreğimizi takar kutlamasını yaparız diye düşündüm... Eşim ile tartıştık eşim bana "bu konuda neden bu kadar değer veriyorsun onlara '' deyip duruyor...Ben de diyorum ki '' Bak bazı konularda hataları var bizim de hatamız var tamam ama boşver. İyiliğe iyilik her kişinin kötülüğe iyilik er kişinin işidir. ''. Neyse... En son dün akşam tartıştık eşim üşenmemiş tek tek onların evine neler aldığımızı saydı. Eşimgilin köyünde kına gecelerinde çeyiz toplanır orada çift kişilik bir battaniye hediye ettik bu birincisi imiş. İkincisi evlerine ilk gidişimizde pasta takımı almışmışız. Üçüncüsü evlerine diğer gidişimizde kahve fincanı takımı. Dördüncüsü su bardağı ve sürahi takımı. Ve en son gidişimizde de Amerikan Servisi takımı almışmışız. Onlar ise bize hiçbir şey almamışmış... Eşime diyorum ki '' Bi sabret daha bizim eve hiç gelmediler ki alsınlar ''. Eşim bana diyor ki '' Sen onların evine gitmeden önce bile bir sürü şey alıyordun onlar neden almıyor. İlla gelmeleri şart değil yaa. Kargo ile de gönderebilirler veya memlekete gittiğimizde de alabilirler '' diyor. Ben de '' O onların bileceği iş. Ablam belki abinden çekiniyordur sizin aranız limoni olduğu için '' diyorum. Yok ikna olmuyo. Benim bu konuda kendisini desteklemediğimi falan söylüyor. Ben de yangına körükle gitmek istemiyorum. Çünkü bu sefer aralarının bozulma sebebini biz gelinlerden dolayı bilebilirler.
Bir dipnot gireceğim Şimdi tepki gösterenleriniz olabilir biliyorum ama ben annemden böyle gördüm. Eli boş gidilmez. Eltimle farklı illerdeyiz bu arada... Daha sonra bizim düğünümüz olacağı zaman annem damat bohçası hazırlamıştı eltimle kaynıma da oradan parça düştü. Lif patik yazma vs... (eltimin damat bohçasında bana bir şey konulmamıştı o zaman biz evli değildik ben bunu dert etmiyorum ama eşim sürekli söylüyor)
Şimdi burada sürekli kendimi övmüşüm gibi oldu ama inanın öyle değil kızlar. Ben hiçbir şey gelsin diye yapmıyorum. Annemden öyle gördüm. Eşim çok garipsiyor mesela. Hatta kaynanam bile şaşırdı... Ama ne var ki bunda aynı evin iki kızı olduk biz. Birbirimize destek olmamız gerekmez mi... Eşimin abisi ile olan sorunu benle eltimi bağlamaz. Bağlamamalı bence...
Eşimin Abisi ile olan bu meselelerini nasıl çözebilirim kızlar veyahut hiç müdahale etmeyip akışına mı bırakmalı???
Bu arada ben eşime dedim ki Bak yeğen geliyor ilk torun olacak bir tane büyük altın takalım dedim. Kıyametleri kopardı... Çeyrek nelerine yetmiyor diye... Ben çeyreği az gördüğüm için yanına ekstra şeyler aldım... Kart ekstreme bakıp '' büyük altın alsak daha karlı çıkardık Hatun Hatun '' deyip durdu
Benden çok o elti zatenBu husumeti çocukluk yıllarında eltimin erkek kardeşiyle yaşadıkları şeylerden dolayı sanırım. Aynı köyden eltim ile eşim. Ben farklı bir yerdenim. Eşimin anlattığına göre eltimle çocuklukta çok zenginlermiş sonrasında borca batmışlar. Eşimgilin de durumu o zaman kötüymüş bayağı. Bazen Eltimin erkek kardeşiyle oynamak için abisiyle onların evlerine giderlermiş. Bir gün gittiklerinde eşimin giydiği çorabın teki delikmiş. Eltim ile Ablaları da alay etmişler eşimle. O günden beri gıcık oluyormuş eşim o aileye
Bence herkes ederi kadar yaaa bir arkadaşım doğum yaptı hastaneye ayrı gittim çikolata alıp evine ayrı gittim tatlı alıp birde bebek bakım seti aldım onu götüreceğim ama görümcemde hamile ona açıp hayırlı olsun demeyi bile düşünmüyorum... Değen insan için herşeyin en güzeli yapılır değmeyene çöp bile olsa gerek yokMerhaba Hanımlar eltim Ağustos ayında Allah kısmet ederse doğum yapacak. Eşim abisi ile limonidir...Ama benim eltimle somut bir problemim yok çok Şükür . Hatta Abla derim kendisine. Bebekleri için onlara güzel bir bebek nevresim takımı ile hastane çıkışı aldım. Bir de eltimle kaynım için özel olarak üzerinde Anne Baba yazan fincanlardan yaptırdım. Yanına bir de çeyreğimizi takar kutlamasını yaparız diye düşündüm... Eşim ile tartıştık eşim bana "bu konuda neden bu kadar değer veriyorsun onlara '' deyip duruyor...Ben de diyorum ki '' Bak bazı konularda hataları var bizim de hatamız var tamam ama boşver. İyiliğe iyilik her kişinin kötülüğe iyilik er kişinin işidir. ''. Neyse... En son dün akşam tartıştık eşim üşenmemiş tek tek onların evine neler aldığımızı saydı. Eşimgilin köyünde kına gecelerinde çeyiz toplanır orada çift kişilik bir battaniye hediye ettik bu birincisi imiş. İkincisi evlerine ilk gidişimizde pasta takımı almışmışız. Üçüncüsü evlerine diğer gidişimizde kahve fincanı takımı. Dördüncüsü su bardağı ve sürahi takımı. Ve en son gidişimizde de Amerikan Servisi takımı almışmışız. Onlar ise bize hiçbir şey almamışmış... Eşime diyorum ki '' Bi sabret daha bizim eve hiç gelmediler ki alsınlar ''. Eşim bana diyor ki '' Sen onların evine gitmeden önce bile bir sürü şey alıyordun onlar neden almıyor. İlla gelmeleri şart değil yaa. Kargo ile de gönderebilirler veya memlekete gittiğimizde de alabilirler '' diyor. Ben de '' O onların bileceği iş. Ablam belki abinden çekiniyordur sizin aranız limoni olduğu için '' diyorum. Yok ikna olmuyo. Benim bu konuda kendisini desteklemediğimi falan söylüyor. Ben de yangına körükle gitmek istemiyorum. Çünkü bu sefer aralarının bozulma sebebini biz gelinlerden dolayı bilebilirler.
Bir dipnot gireceğim Şimdi tepki gösterenleriniz olabilir biliyorum ama ben annemden böyle gördüm. Eli boş gidilmez. Eltimle farklı illerdeyiz bu arada... Daha sonra bizim düğünümüz olacağı zaman annem damat bohçası hazırlamıştı eltimle kaynıma da oradan parça düştü. Lif patik yazma vs... (eltimin damat bohçasında bana bir şey konulmamıştı o zaman biz evli değildik ben bunu dert etmiyorum ama eşim sürekli söylüyor)
Şimdi burada sürekli kendimi övmüşüm gibi oldu ama inanın öyle değil kızlar. Ben hiçbir şey gelsin diye yapmıyorum. Annemden öyle gördüm. Eşim çok garipsiyor mesela. Hatta kaynanam bile şaşırdı... Ama ne var ki bunda aynı evin iki kızı olduk biz. Birbirimize destek olmamız gerekmez mi... Eşimin abisi ile olan sorunu benle eltimi bağlamaz. Bağlamamalı bence...
Eşimin Abisi ile olan bu meselelerini nasıl çözebilirim kızlar veyahut hiç müdahale etmeyip akışına mı bırakmalı???
Bu arada ben eşime dedim ki Bak yeğen geliyor ilk torun olacak bir tane büyük altın takalım dedim. Kıyametleri kopardı... Çeyrek nelerine yetmiyor diye... Ben çeyreği az gördüğüm için yanına ekstra şeyler aldım... Kart ekstreme bakıp '' büyük altın alsak daha karlı çıkardık Hatun Hatun '' deyip durdu
dun actigi konuda, kayinpeder eltinin bebegine gram altin takmis ona uzuldugunu belirtiyodu.Ben eski konularınızı hatırlıyorum
Sizin iyi niyetli olduğunuzu düşünmüyorum
Böyle güleryüzle canımla laf sokan tipler gibi bir tip canlanıyor gözümde
Bu konuyu açmanızda bile aslında eltinizindurumundan zevk aldığınız anlaşılıyor
O konuya cevap yazdigimi sanarak bu yorumu yazmıştım aslındadun actigi konuda, kayinpeder eltinin bebegine gram altin takmis ona uzuldugunu belirtiyodu.
o kadar iyi biri ki, eltisi adina uzulup konu acmisti. sanirim gormemissiniz ☺
sizinle hemfikirim. sizin yorumunuzun cok benzerini yapmistim oyuzden dikkatimi cektiniz.O konuya cevap yazdigimi sanarak bu yorumu yazmıştım aslında
Aynı kişi mı diyerek bakarken bu konuya yazmışım neyse her iki yer için de geçerli aynı yorumum
Iyilik timsali gibi gözüken insanlardan her zaman korkarım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?