Eşimi ikna etmem icin fikir verin arkadaşlar lütfen nolur

Angry bird

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2015
441
269
Selam arkadaşlar 5 yaşındaki oğlumun adını Balkan koydum.Çünkü eşim Balkanlardan göçmen.Bu duruma kv ve esim cok mutlu oldu.Hic de pisman olmadım.Karnimdaki bebeğin ise adını Çetin koymak istiyorum çünkü benim soyadim Çetin ve bu defa da babamı onure etmek istiyorum.Isim olarak da cok beğeniyorum.Hicbir zaman ailemi kayiran bir kadın olmadım esimin ailesini de hem cok seviyorum hem iyi anlaşıyorum.Buna bozulacaklarini düşünmüyorum ama esim asla olmaz diyorBabam gercekten melek gibi bir adamdır.Annemle pek anlaşamayız ama babam gerçekten benim icin cok özel.Oglumun da benim de uzerimde maddi manevi cok emegi var.Oglum için bankada hesap açtırdı her ay para yatırıyor bircok masrafını karşılıyor.Bebekken ben çalışırdım o oglumu sabaha kadar dizinde sallardi.Oyle bir dede yani.Ben eşimi nasil ikna edicem ya zinhar olmaz diyocok üzülüyorum.Ne demeli ne yapmalıyım arkadaşlar bir yolu olmalı

Türk Medeni Kanunu md. 339 - Çocuğun adını ana ve babası koyar.

Kanun böyle diyor :) Sen onun istediği ismi koymuşsun, o da seninkini koymalı. Bundan daha etkili bir ikna unsuru düşünemiyorum. Eşin de bunu gayet iyi biliyor, buna rağmen şimdi de senin istediğin ismi koymuyorsa, ikna etmen çok zor bence. İki isim düşünün madem öyle.

Türk Medeni Kanunu md. 339 - Çocuğun adını ana ve babası koyar.

Kanun böyle diyor :) Sen onun istediği ismi koymuşsun, o da seninkini koymalı. Bundan daha etkili bir ikna unsuru düşünemiyorum. Eşin de bunu gayet iyi biliyor, buna rağmen şimdi de senin istediğin ismi koymuyorsa, ikna etmen çok zor bence. İki isim düşünün madem öyle.
Kendi istedigi bir isim olsa 2 isim de koyarim ama aklinda isim var mi diyorum hic yok diyor

İsimle hanımköylü mü olunuyormus? Ne alaka. Hem olsa ne olur, bunun sag sol köylüsümü var. Esimin cocukluktan beri oglum olursa adını "Türkmen" koyacagım diye bir ahdı varmis. Simdi oglumuz oluyor, Öğrendiğimiz gün Türkmen geliyor demeye basladık adı hazırdı bile, babam o gece, ben ona "Yiğidim" dicem dedi, cok sevindi (Biz 2 kız kardesiz- babamın oglu yok) Esimde hemen döndü dedi "Baba torununun adı Yiğit Türkmen'dir" diye. Bu kadar kücük sey bile insanı mutlu eder. Bence 2 isim deneyebilirsiniz.

Bence hiç sıkıntı yapma.nüfus cüzdanına çetin yazdıramasan bile sen bebeklikten itibaren çetin demeye baslarsan o çocuk ve cevren onu benimser.sadece okulda ve resmi yerlerde adını kullanır.bu tecrübeyle sabit bir öneri iki tane canlı örneğe sahidim

Cift isim hakkinizi kullanabilirsiniz :) once senin sonrada esinin istedigi ismi yazdirin.

Eşimin istedigi bir isim yokki.Ben de aynen sizler gibi dusunuyorum ama sonuc olarak olmaz diyor iste onu nasıl olura cevircem.Kuseyim mi aglayayimmi kizayimmi ne yapayim da ikna edeyim? Valla gidip kendim nüfusa yazdirsam boşanmaya kadar gider buna cok kızar

X