• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimi dize getirmem de bana yardımcı olun ne olur...

cemrenaz06

fıstık gibiyim
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2007
323
2
96
Hollanda
ya bende bu günlerde sanki boğuluyorum yaa bir türlü çözemediğim sorunum var ben çok yeteneksiz bir kadınım sanırım bazı kadınlar tanıyorum eşlerini istedikleri gibi yönlendiriyo ben çokmu yeteneksizim eksikliğim nerde acaba nerde yanlış yapıyorum..1,5 yıl oldu evleneli bir tane de bebeğim var ama eşim hala bir aile sorumluluğunu alamadı maddi yönden mavi yönden bi sıkıntımız yok ama maddiyat da çok önemli olduğu için ben herşeyden vazgeçmek üzereyim yaa ne yapsam olmadı ne yapıyo nasıl bukadar vurdumduymaz oluyo anlayamıyorum ya her ay maaş zamanı bi türlü maaşı alıp eve al ben maaş aldım diye getirdiğini görmedim elde avuçda ne varsa gitti borçlar dağ gibi yığıldı ve bana geçen ay söz vermişti artık maaşı alınca sana vercem ne yaparsan yap diye ama yine aynı küçük değil ki 36 yaşında sanmıyorum düzelsin umutlarım kırılmak üzere ya ne yapmalıyım arkadaşlar annesiyle konuştum oda dedi kızım bende hiöç oğlumdan maaş görmedim dedi. ama olmazki yaa ben herşeyi birlikde gögüslemeyeceksem neden evlendim niye birlikdeyiz 1 haftadır yine tavır aldım aldım bukez kolay kolay bırakmıycam bu işin peşini ya düzelecek sorumluluklarını bilecek yada bu evlilik biter yaa inanamıyorum yaa çok zoruma gidiyo kızlar bir haftadır tavırlıyım suçunu biliyo sormuyo pes etmekde istemiyorum hemen yola getirmek dize getirmek istiyorum ama ne yapmam lazım yaa ne olur fikir verin yıkmak bence kolaya kaçıştır ben zor olanı seçip onu dize getirmeye çalışacağımm
bu yolda bana yol gösterin önerilerinize ihtiyacım var eşimi çok seviyorum severek evlendimm birtane bebeğim var ona hiç kıyamam yani eşimi dize getirmem lazım yardım edin ha bu arada eşimin bir kadın kumar ve içki ile alakası yok sadce düşüncesizce para harcar kıyafetine düşkündür kısacası kötü bi alışkanlığı yok ondan eminim evden işe işden eve gelir benimle ve bebeğiyle çok ilgilidir ama tek sorunumuz bumaddiyatsenağlama

ılk olarak sunu söylıyım evlenmeden önce aılesı ıyı yetıstırmesı lazımdı daha sonra evlenınce olana hep bızllere oluyor bendede var bıtane ama neyaptıysam olamdı maasını elındeden alsam olmdı busefer bagırıyor suraya para vercem arbabm bozuldu harclıgım yok falan busefer moralı bozulan gene sen olursun bı care bulursan banada haber ver canım

canım bu durum senin yetersizliğinden kaynaklanmıyor bir kere bunu kafandan at
ayrıca eşinin de srumluluk sahibi olmasını dize getirmek olarak algılama bence
tek sorun maddiyatsa bu çözülemeyecek birşey değil
her ay gelirinizi giderinizi yazın
bir harcama planı oluşturun, artan parayı ayırmak konusunda anlaşın
hatta eşiniz gönüllü galiba, maaşı değilde direk kartını versin size, parayı siz idare edin
bebeği varken daha tutumlu olmak zorunda, bunu anlamsına yardımcı olun

Peki evi kim geçindiriyor?..................

canım işte hazırı yedik elde avuçda gide gide gitti dedim ya borçlar doldu hep olanı yedik yanii aldığımızı vermedik bu bidahaki ay derken 1,5 sene oldu işte ve zamanla anlıyosun bişeyleride bazende çok sevdiğin için görmezden geliyosun kapatıyosun kapanmayacak küçük sandığın ayrıntıları ama sonra işte böle büyüyor sorunlarsenağlama

Daha yeni evli saylırsınız.Erkeğin sorumluluk almaması kadar kötü birşey yok.Nasıl başlarsa
bir evlilik öyle gider................................................

bizim evde hakimiyet bendedir...para kocamın elinde..ama bişey aldığı zaman ile gözümün içine bakar..
pahalı bu alma dersem almaz..çünkü bende çalışıyorum ama kısıyorum bazı şeylerden..ev borcumuz var..oda kısmalıki zorlanmayalım ve bi köşeye para atabilelim..
bence eşinle konuşmayarak verdiğin bu tepki işe yaramamış o yüzden tersi bi tepkiyle karşısına çık..al karşına ve uzun uzun konuşş duygu sömürüsünü de kullanabilrsin bebek üzerinden...evlendiyse eğer..o evi çekip çevirmek ve o evde huzurıda sağlamak zorunda..

Evin idaresini siz elinize alacaksınız cebren ve hileyle gerekirse... O zaman da bir sınırlama şart , kıyafet alınmamalı sizden habersiz , gereksiz harcamalar kısılmalı...
Eşinizle ciddi kararlar alın bir an önce , daha kötü durumlara düşmeyin sakın...

Cemrecim çok seviyorsun kocanı belli.....

sen önce konuş ama bazı kocalar başlarına kakıp diretmedikçe adam olmaz....
senin cocugun var onun içinnn o parayı bastıra bastıra alıp evini çekip çevirmelisin...
gerekirse duygularını yokla... çünkü bir annesinn ve cocugun için kocan tutumlu olmak zorunda...Allah sabır versin

canım ben maaş gününü bilirim ama sormam aldınmı diye bi defa lafını etme paranın inada biner o zaman
sunu alıcam bunu alıcam de parayı al biriktir harca napıyosan artık bide böyle dene ben alırım biriktiririm eşimle eşinin alakası yok tabi bizde idare bende ama yinede bunu bi dene

Bu adam konuşmayacak belli.............................
Böyle devam edeceksin büyük bir ihtimalle................................

hıı aynı benim eşim zaten başlıklarda nerde olumsuz davranışlar varsa eşimde aynen eşimde vermez göstermez kredi borcumuz var şimdiye kadar bitmeliydi
ama nerde hala ödüyomuş ben son zamanlarda inanılmas kısıtlama yaptım
hala bitmemiş içkisi yok kumarı yok alışveriş desen aldıklarını görüyorum
hayatında biri var desem işten eve evden işe pazarı bile evin etrafında olur
paralar nereye gidiyo anlamuyorum
arkadaşım bende senın gıbı her yolu denedım olmuoyo neolr sankı beraber bişeler yapsak bana bıraksa herşeyı cok güzel olcak ya
böyle devam ederse kötü şeyler olucak

hıı aynı benim eşim zaten başlıklarda nerde olumsuz davranışlar varsa eşimde aynen eşimde vermez göstermez kredi borcumuz var şimdiye kadar bitmeliydi
arkadaşım bende senın gıbı her yolu denedım olmuoyo neolr sankı beraber bişeler yapsak bana bıraksa herşeyı cok güzel olcak ya
sizi kendime yakın buldum size anne diyebilirmiyim:roflol:

Cemrecim çok seviyorsun kocanı belli.....

sen önce konuş ama bazı kocalar başlarına kakıp diretmedikçe adam olmaz....
senin cocugun var onun içinnn o parayı bastıra bastıra alıp evini çekip çevirmelisin...
gerekirse duygularını yokla... çünkü bir annesinn ve cocugun için kocan tutumlu olmak zorunda...Allah sabır versin

başıma ne geldiyse zaten bu sevda yüzünden geldi yaa:delphin:

Bu devirde paranın kıymeti yok diyorlar ya doğru aslında.. Bazen bende diyorum sen bütün kazandığını ver bana bak ben nasıl para biriktiriyorum diye. ama birtaraftanda bakıyorum yapılan harcamalara yazık adamcağız kendine sigara ve benzin parası dışında bir kuruş bile harcamamış ama nasıl olmuşsa en az üç memur maaşı kadar bir ayda harcama yapılmışş .....:1no2:
sonunda kredi kartı kullanmamaya ikna ettim. Kendiside farkına vardı sanırım. Çünkü olmayan parayı harcamak kolaydır herzaman :delphin:
Ben ise şöyle yapıyorum arkadaşlar. Kendi maaşımı ona vermem mutlaka önemli bir harcama yoksa biriktiririm.Onun bana sende dursun ben senden daha sonra alırım diye verdiği paralar mutlaka eksik verilir.Bir kısmı ayırılır. Alışveriş yapcam,markete gitcem.vs bahanelerle para alınıp bir kısmı biriktirilir. Altın günlerine ,paralı günlere girilip para biriktirilir.yerimseniben
Herzaman için tasarrufu evdeki akıllı kadın yapar arkadaşlar. haksızmıyım. a.s devir kriz devri harvurup harman savurma devri değil değilmi.. :lepi:

ben daha inat ımdır ama asıl yapacağım şey bu akşam çok üzecem onu çokk:teytey:

canım peki istediğin kadar inat yap, kır, üz... peki sonrası ne olacak :uhm:
kimin kimden daha inatçı olduğu kimin daha baskın olduğu önemli olmamalı evlilikte..
şu an bi sorun var.. siz "siz" misiniz yoksa sen ben misiniz:uhm: eğer sizseniz bu ikinizin de problemi. sorun ondan kaynaklanıyo olabilir ama ikinizin çözmesi gereken bi durum..
bi defter tut. aylık ödenmesi gereken şeyleri yaz ve onunla paylaş. maaşı aldığı gün oturun bu plana uyarak ayırın paraları.. aklıma ilk bu geldi :utangac:
Allah yardımcın olsun :Saruboceq:

Back