Eşimi boğmak istiyorum :(

Ablacım(benden büyük olduğunu tahmin ediyorum)
Kendi ailemle çok sık görüşemiyorum, bize uzaklar. Kv 30 dk mesafede 2-3 akşamda bir evine gideriz. Ama eşime göre bu yetmiyor, artık son olayı da kv yanımıza alması olacak. Kendimi değerli hissedemiyorum. Kendime kızıyorum, eşime ses çıkarmıyorum ki huzurumuz bozulmasın diye. Ama benim psikolojim bozuldu artık. Bu yaşımda ben bunları yaşamaya gücümün olmadığını hissediyorum.

canımm inan inata bindirirsen kazanacagın bişey olmaz, tatlı dillilikle cözmeye calış, kendini hiçççç yıpratma. sen bu olaya taktıkça eşin didişir seninle emin ol.

Esinizle konusun annesine ev tutsun yakindan sizinde tabi huzurunuz bozulmasin. Ama tek kalamayacak kadar rahatsiz ise bakmalisiniz Allah rizasi icin esiniz icin. Yarin kimin nasil ele dusecegi belli olmaz. Belli mi esiniz annesinin uzulmesini istemiyor. Arada kalmis seninde uzulmeni istemiyor. Bence inatlasmayin tatli dille konusup. Huzursuzlugunuzu belirtin. Annesi de varsib one otursun yasli hasta kadin belliki annesini mutlu olmasini istiyor. Sabredin evet zor biliyorum ama hayat bu iste

Çok hassasım, her şeye alınıyorum evet. Sabertmek konusunda da ben eşimle evlenebilmek için çok mücadele, çok fedakarlık yaptım. Şuanda da bunun karşılığını alamamak canımı çok acıtıyor.

Bizde adettir yasca büyük insanlara hayatta arkamizi donemeyiz. O yuzden benden büyük birisi ben varken gelip arkaya otursa cok utanirim hayatta da izin vermem. Mesela kaynanam anneme de saygisindan buyur öne otur diyor.
Cok tuhafsiniz. Ne guzel adam annesini kirmadan agirlamaya calisiyor. Ne olur ki siz de ona destek olsaniz?
Iki kadinin arasinda kalmasi adami delirtir demedi deme. Bari siz alttan alin..

canımm inan inata bindirirsen kazanacagın bişey olmaz, tatlı dillilikle cözmeye calış, kendini hiçççç yıpratma. sen bu olaya taktıkça eşin didişir seninle emin ol.

Ama kırıldığımı hissetmeli. Hissettirmeliyim.
Bunu nasıl yapıcam bilmiyorum.

Bizde adettir yasca büyük insanlara hayatta arkamizi donemeyiz. O yuzden benden büyük birisi ben varken gelip arkaya otursa cok utanirim hayatta da izin vermem. Mesela kaynanam anneme de saygisindan buyur öne otur diyor.
Cok tuhafsiniz. Ne guzel adam annesini kirmadan agirlamaya calisiyor. Ne olur ki siz de ona destek olsaniz?
Iki kadinin arasinda kalmasi adami delirtir demedi deme. Bari siz alttan alin..

Alttan ala ala zaten benliğimi kaybettim ben.

Eşiniz ne kibar, ne de saygılı bence. Bunlardan azıcık olsa size de gösterır değil mi? Haklısınız kızmakta, ön koltuk konusuna takılmadım bile, sizinle hemfikirim. Sus annem duyacak derken sizi ne duruma düşürüyor ahh bir bilse, birde arkanızdan küçük aklıyla iş çeviriyor " dünkü oturduğun yere otur" diyerek. Kimden neyi sakınıyor? Acaba annesi de üzülür mü eşinizin dediği gibi, oğluna farklı davranıyor olabilir mi?

Herkese iyi günler.
Bir kaç gündür Kv hastane işleri var bizde kalıyor. Ben çalışıyorum, eve geldiğimde yemekleri falan hazırlamaya çalışıyor elinden geldiğince biraz faydası var Allah razı olsun. Neyse, benim sorunum eşimle. Annesinin yanında bana 87346734 km uzak davranıyor. Bir şey dersem "sus annem duyarsa üzülür"diyor. Üzüleceği olayda bizim tee ne zaman önce bir yere gezmeye gitmiştik ondan bahsediyordum. Neymiş annesi üzülürmüş. Biz arkadaş değiliz ki evliyiz tabi ki gezip tozucaz arkadaşlar haksız mıyım?
Dışarı çıkıyoruz mesela o sırada annesi arıyor ya bu dışarı çıkıyor geldiğinde ne oldu diyorum. Dışarda olduğumuzu söylemiyor,üzülür diye. Hay allahım inanılmaz sinir oluyorum.
Bu sabahta hastane randevuları erkendi beni de işe bırakacaklardı.ben kapıyı kapatıyordum eşimle Kv de aşağı iniyorlardı. "anne dün oturduğun yere otur" dedi ona sessiz bir şekilde ve ben duydum. Öne otur yani diyor. Ay merdivenleri inene kadar sinir oldum. Arabaya indik işte Kv arka kapıyı açtı. Bend hiç sesimi çıkarmadan kendi yerime oturdum. Ama dün öne o oturmuş belli koltuk arkaya kadar çekilmiş falan..

Kızlar eşimi ne yapayım Allah aşkına. Beni 2. plana itiyor bu benim canımı çok fazla acıtıyor
Eşin biraz annesinin gönlünü yapmaya çalışıyor,onu misafir olarak görüyor ve ağırlamak istiyor.Nasılsa geçici bir durum.Sorun etme bence.

Ama kırıldığımı hissetmeli. Hissettirmeliyim.
Bunu nasıl yapıcam bilmiyorum.
bir ara etkili iletişim dersi almıştım, ben diliyle konuşmanın önemi vardı. sen söyle yaptın, böyle yaptın, ana kuzusu onları görünce sanabişeyler oluyor yerine ben sundan dolayı boyle hıssettim eminim oyle amacın yoktu gibi yumusak gecişli alttan kırgınlığını hıssettiren kelimeler kullan.

Ben taksiksel ve politik biri olamadım hiç, yerinde olsam bi.akşam ikisi de ortamda iken eşime sorarım annen varken neden bana uzak davranıyorsun nedir sıkıntı diye, böylece o ona onu. dedi bunu ima etti derdi de olmaz herkes ortamda soru da açık, anlatsın bişey varsa, ben böyle yapıyorum kafam atınca

kayınvaliden ona rağmen arkaya geçtiyse helal kadına :)
Bu erkekler garip mantıkta ben anlayamıyorum. Karı koca ayırılmaz yan yana oturun der benim kv. yani ne önemi varki eşinizde abartmış üzülür üzülür sanki 5 yaşında çocuk

Kadın rahatsız kısa süreliğine evinize gelmiş eşinde ilgisini ve sevgisini annesine böyle gösteriyor ha doğru mu yanlış mı orası tartışılır ancak ben gerçekten çok çok abarttigini düşünüyorum.

Bırak bir süre ilgisini annesine versin ne var bunda?sen zaten onun sevgisinden emin olmalısın ve bence bunları dert etmemelisin.

On koltuk olayina gelince acaba eşin neden sessizce sordu diye bir düsun belki de senden ve tepkilerinden çekiniyordur olabilir mi?

Eşiniz ne kibar, ne de saygılı bence. Bunlardan azıcık olsa size de gösterır değil mi? Haklısınız kızmakta, ön koltuk konusuna takılmadım bile, sizinle hemfikirim. Sus annem duyacak derken sizi ne duruma düşürüyor ahh bir bilse, birde arkanızdan küçük aklıyla iş çeviriyor " dünkü oturduğun yere otur" diyerek. Kimden neyi sakınıyor? Acaba annesi de üzülür mü eşinizin dediği gibi, oğluna farklı davranıyor olabilir mi?

Kadın yalnız biz dışarı çıktığımızda duyarsa üzülürmüş. Ama ne yapayım bende mi evde oturayım? Evliliğimin en güzel zamanlarını yaşamayayım mı...
Kadının benim gözlemlediğim kadarıyla öyle duyduğunda üzülme durumu falan yok. Bu olay kesinlikle eşimin abartması ve beni kırmasıdır. :KK43:

kendine kibar

emin ol karsında iyi bir kvalide var sana saygı duymuş, on koltuga bile gecmemiş. çogu bu laf uzerine atlar huzur bozmak için

Kadın yalnız biz dışarı çıktığımızda duyarsa üzülürmüş. Ama ne yapayım bende mi evde oturayım? Evliliğimin en güzel zamanlarını yaşamayayım mı...
Kadının benim gözlemlediğim kadarıyla öyle duyduğunda üzülme durumu falan yok. Bu olay kesinlikle eşimin abartması ve beni kırmasıdır. :KK43:

bence bir gün kocanda yanındayken anne sen biizim dışarıya çıkmamıza birlikte vakit geçirmemize çok üzülürmüşsün , çok kıskanırmışsın oğlun öyle diyor ben yok hiç öyle bir insan değil diyorum anlamıyor dee bakalım.

Kadın rahatsız kısa süreliğine evinize gelmiş eşinde ilgisini ve sevgisini annesine böyle gösteriyor ha doğru mu yanlış mı orası tartışılır ancak ben gerçekten çok çok abarttigini düşünüyorum.

Bırak bir süre ilgisini annesine versin ne var bunda?sen zaten onun sevgisinden emin olmalısın ve bence bunları dert etmemelisin.

On koltuk olayina gelince acaba eşin neden sessizce sordu diye bir düsun belki de senden ve tepkilerinden çekiniyordur olabilir mi?

Kadına ilgisini göstersin. Onu doğuran ananın ayaklarını öpmesi lazım. Ona lafım yok. Eşimin bunu sürekli yapmasıdır benim olayım.
Annesi yanımızda kalınca ne olacak peki? bu bir sürelik ilgi ömür boyu olarak dönüşürse..

Ben niçin koltuğa tepki göstereyim. Diyorum ya eşime kalmadan ben bir çok kez anne öne geç demişimdir.

X