Eşimi artık sevmiyorum ve boşanmayi düşünüyorum

Ah be gulum ya icim cizladi allahm evlatlarini aydin ve hayirli nasib etsin sana senin kaderini de yazmasin zor elbette, rabbim yar ve yardimcin olsun su mubarek gunlerin hurmetine insallah opuyorum ve candan selamliyorum seni
Allah razı olsun.bunlar kime anlatılır ki zaten.arada bir buraya yazıp içimi döküyorum işte.bu da bir sınav diyorum sabrediyorum.Allah senin de yardımcın olsun.evladını sana bağışlasın.

Daha iyi bi iş baksa kendine.yada hafta sonları falan ek iş.aranız iyiyse eğer maddiyat için ayrılmayın derim.en kısa sürede hallolur inşallah. Bekarken bizde çok çektik o sıkıntıyı bilirim çok zor.her şeyi etkiliyor hayatta.

insanlar asgari maaşla ev geçindirirken bu kadar maaşı ne yapıyorsunuz anlayamadım.

ne borcu ki bu yıllardır bitmedi? neden ödeyemeyeceğiniz borcun altına girdiniz?

maaşınız çok iyi ve hepsi borca gidiyor. anlayamadım cidden.

sorununuz daha çok maddi geldi bana bir de 22 yaşında evlendim demişsiniz. erken evlenmişsiniz artık sıkılmışsınız eşinizden. sevgi kalmamış heyecan kalmamış. her şey zor gelmeye başlamış.

ben gerçekten maddi sorununuzu anlayamadım.2 kişi çalışırken nasıl bu kadar zorluk olur. eşinizden ne gibi bir çaba bekliyorsunuz onu da anlamadım. herkes maaşı iyi işte çalışmak ister de isteyince olmuyor bu.

yanlış anlamayın ama bence eşinizi artık sevmiyorsunuz bunlar bahaneleriniz. evlilik iyi gün kötü gün içindir. maddi sorunlar da olur sağlık sorunları da olur. siz de bir kadın olarak ilgi beklemekte haklısınız. ama keşke çocuk yapmasaydınız. ortada bir çocuk varken bu sebeplerden boşanmak mantıklı gelmiyor. demişsiniz ki hem kadın hem erkek olmaktan yoruldum. açıkçası boşansanız da aynı durum olacak. eşinizle konuşup duygularınızı paylaşıp çözmeye çalışın.

aldatma olsa, şiddet olsa, geçimsizlik kavga olsa tamam boşanın ama siz bilirsiniz tabi.

Allah yardımcınız olsun zor durumdaymışsınız ancak konu sahibinin durumu sizinkiyle aynı değil ki. burada ikiniz de çalışmıyorsunuz ve eşiniz iş beğenmiyor.

halbuki konu sahibinin eşi çalışıyor. az maaş alıyor belki ama çalışıyor. ayrıca konu sahibinin de güzel bir işi iyi bir maaşı varmış.

siz haklısınız tabi zorlanmakta. inşallah toparlanırsınız en yakın zamanda.

Ben sizi cok iyi anladim. Sadece baslangicta borc muhabbeti yaptiginiz icin herkes yüklendi para icin bosanilir mi diye. Oysaki sizin sorununuz aslinda para degil, o sembolik sorun. Herif tek kisilik hayatini sizi somurerek yaşıyor e haliyle sizde de enerji kalmadi. Super kadin olmussunuz , iliklerime kadar gel beni somur imaji cizmissiniz, sahis da vicdansiz olunca bunlar basiniza gelmis. Sevgi mi kalir boyle bir durumda? Bence ortada bir evlilik de yok da hadi neyse... ilk tavsiyem bosanin, hemde gururla zira bu sizin hakkiniz. Ha bosanmam derseniz de kocayi degistirmek yerine kendinizi degistirin. Super kadin olmayin, uzun bir sure aciz kadin olun.

8 sene uzun bir süre.. ne zaman bitiyor borçlar ? Eşinle konuştun mu sana yardımcı olmuyor evde diye. Konuştuysan değişen bir şey yoksa umursamazsa boşanmakta haklısın. Maddi manevi mutsuzluk yaşamak çok yıpratıcı.

maddiyat boşanma sebebiniz olmasın bence..eşinle konuş dertleş..çalışmaktan başka bişey yapamazki..belki başka bir iş bakabilirsiniz..maaşı daha iyi olan..eve geldiğinde birşeyler yapıp satıyorsan eşine söyle yardımcı olsun sana..

Iyi de borc evin borcu adamin kendi borcu degil ki?? Nolacak bosaninca cocugunla yeni asklara mi yelken acacaksin? Hmm bunu artik sevemiyom yenisine bakiim mi ne yani? Adamlar da seni bekliyo cocugunla kos
bu nasıl bir yorum? çok gereksiz saçma ve alakasız

yüzde 80 çekmişsin borç yüzünden.. %20 lik dilim için yuvanı bozma.. Sen gelirin yüksek diye eşinin gelirini de küçümseme.. Bir kaç yıl sonra ne olacağı bilinmez..

eşin evin bütün yükünü senin üstüne yıkmış..
bazı erkekler böyledir bunun için evlenir ..çocuğum olsun evde bir kadın olsun çamaşır ütü yemek yapsın..gece vakti yanımda bir kadın olsun cinselliğimi gidereyim..vs vs..
kendi kendine bakıyorsan boşa gitsin..mutsuz kadının çocuğunada hayrı olmaz..

Neden herkes maddiyata bağlamış anlamadım? Kadın son derece mutsuz sebebi de sadece maddiyat değil. Evet maddiyatta bir sebebi ama burada benim hissettiğim ortada sorumsuz bir eş var. Kadın güçlü çalışıyor eve yetiyor her şeyin altından kalkıyor çocuğa bakıyor bide bakımlı ol diyorum oluyor. Ben kendimi niye üzeyim diye düşünen bir koca gördüm ben.

Ha burada konu sahibi sanırım sizde de büyük hatalar var. Eşim sorumsuz işine sahip çıkmıyor evle ilgilenmiyor falan demişsiniz. Üstelik bu yeni bir durumda değil evliliğinizin ilk zamanlarından sonra gerçek yüzünü göstermiş. Bunun üzerine birde çocuk yapmışsınız (hadi neyse ben bunu yargılamam insan çocuğunu sadece ve sadece kendine güvenerek yapar. Zaten her şeyi çekiyorum tek başıma çocuğuma da yeterim deyip anne olmak da bir tercih ve kimsenin kınayacağı bir durum olmamalı). Sizin çalışmadığınız dönemde birde kredi çekilmiş şimdi onu ödüyorsunuz. Bu durumda bu borç zaten sizinde borcunuz. Neyse sittin sene sürmeyecek zaten elbet biraz daha sıkarsınız dişinizi biter borç.

Ama durup düşünmeniz gereken bir şey var. Ben bu adamla devam etmek istiyor muyum istemiyor muyum. Tek derdiniz yeteri kadar sorumluluk almaması ise (maddiyatı falan geçiyorum ) bu durumda iki seçenek var. Öncelikle kendi davranışlarınızı bir gözden geçirin. Çok eleştirel bir insan mısınız? Eşiniz ile diyaloğunuz nasıl? Sürekli bir tenkit etme bir memnuniyetsizlik bir yaptığını beğenmeme gibi bir durumunuz var mı? Yani ilişkinin çok başına dönün eşinizin konfor alanını siz mi genişlettiniz? Eskiden isteği ve çabası olmasına rağmen siz ondan hep daha iyisini mi yaptınız? Daha iyisini yaptıysanız bunu eşinize hissettirip gözüne soktunuz mu? Yani onun kendi kendini geri çekmesini pasifize olmasını sağlamış olma ihtimaliniz var mı? Daha çok kazandığınız için hiç eşinizi ezdiniz mi? Bu sorulardan bir kaçına bile yanıtınız evet ise o zaman eşinizin ve ilişkinizin düzelme şansı var. Erkek erkekliğini kadın kadınlığını bilecek bazen biz kadınlar çok fazla erkeklerin görevlerini üstleniyoruz bazen öyle gerekiyor bazende egomuz tatmin oluyor ama ondan sonra ilişkilerin dengesi bozuluyor işte. İlişkinize dışardan objektif bir gözle bakıp her iki tarafın hatalarını görerek düzeltmeye başlayabilirsiniz. Bir danışmandan yardım almak çok iyi gelecektir.

Eğer soruların hiç birine yanıtınız evet değil ise eşiniz doğuştan sorumsuz demektir. O zaman düzelme şansınız yine var ama düşük bir ihtimal. Bu durumda karşınıza alıp bütün hissettiklerinizi açık açık belirtip rest çekmeniz gerekebilir.

Günaydin hanimlar, hepinizden Allah rari olsun. ben hicbirzaman para icin madiyat icin bosanmak istiyorum demedim dememdim.
Saadec sorumsuzluk, ilgiszlik. Aksamlari ben kendisinden gec geliyorum eve. Diyor ki, söz ise bakicam. Aliyor telefonu eline haber okuyor, face takiliyor bilmem ne.
Ben emziren bir anne, her Sabah cocuguma birakacak kapi ariyorum, ordan oraya atiyorum. Ya annem bakar, ya ablma, yengem, kaynanamam vs.

Ne olduysa, dogumdan sonra oldu, sevisizlik ikimizde de basladi gibi. Hic bir Zaman saygimizi yitirmedik.
Ama gercekten, simdiye Kadar isteseydi cok sey yapardi.

Borclarda ne biliyormusunuz, evlendik, dügün borcu. Ben mobilyasiz takir takir kuru eve gelin geldim. Yanliz benim aldigim ceyiz ve bir kac kuru mobilya. Her sey borcla alindi...cünki elimizde birden para yoktu. Ve esyalar gerekliydi. Misal perde..misal hali..hic birsey yoktu.

O borc varken (cahillik) yeni araba aldik. sonra araba borcu...ve cocuk istegimiz vardi, hamile kaldim calismadim..
arabayi sattik o sorun olmadi.
lakin, gecim derdi... gecinebilmek icin borca girdik.. simdi o borclar var...

yani benim de borcum ve öderim.

Yanliz Burda is imkanni var, isterse ekmegini tasdan cikarir. ne imkanlar var..ama yapmiyor. Is aramiyor. bulmus bir yer, iki kurusa razi... cünki bana güveniyor...
ama bir erkek kadina güvenmemeli...

Ve ben onu konu etmek istedim..

bilmiyorum, belki ben cok azimli oldugum icin, ve kendisi de tam tersi oldugu icin, gittikce soguyorum.
Ben evde bile, yeni dogum yaptim...birseyler yapip satan bir kadinim. Üniversteye baslicam, isimde yükselmek icin ve kendisi haber okuyor!

Saygınızı yitirmişsiniz bile. Sadece bunu yüzeye çıkarmamışsınız içinize atmışsınız. Bence boşanmak istemekte haklısın sadece boşanınca daha mutlu olacak mısın eğer olacağını düşünüyorsan boşan derim.

ikinci işi yapmak zorunda mısınız yapmayın
bakın herşey olacağına varır borçlar bir şekilde biter
bende sizin gibi mükemmelliyetçiğim size zarar kendinize bu kadar yüklenmeyin
eşinize gelince biraz rest çekin bakalım işten çıkıcam falan değin yoruluyorum diyin
tepkisi ne olacak

Ben çok alakasız bir konuya takılacağım yoksa siz haklısınız açtığınız konuda..

Sanırım bankacısınız ve bir eğitiminiz var (profilde yüksek lisans yazıyor doğru mu bilmem)
Ama katletmişsiniz Türkçeyi.. herkezler, ayleleler, deyiller..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…