- 15 Aralık 2009
- 8.455
- 19.231
-
- Konu Sahibi sevdam2222
Tamam Haklısın sızlanabilir ama sence bu Yüzden evlilik bitirilmeli mi ?ıyı de kadın bankacıymıs ve akşamları da evde bıseyler yapıp çalışıyormus esı de ondan çok az maaş alıp gecınmeye de yetmıyormus kadın daha ne yapsın eğer bu kadın bu kadar calısıyosa ve adam daha cok kazanıp borcu bıtırmeye ugrasmıyorsa kadın sızlanmakta haklı
Hem erkek hem kadın hem anne olmaktan yoruldum. Hee birde herzaman için güzel, düzenli ve bakımlı olmak zorundayım
Beni anliyormusunuz?
Gerçekten ağlamak istiyorum yorgunluktan
bılemeyız kı neden borc yapıldıgını belkı kefıl oldulr borc ustlerıne kaldı belkı esı ıs kurdu battılar borc kaldı bılemeyız kı bunları kadın zaten borc var dıye sızlanmıyo elınden gelenı yapıosa adam elınden gelenı yapmıyorsa ınsan sogur evlı kalmak ıstemezTamam Haklısın sızlanabilir ama sence bu Yüzden evlilik bitirilmeli mi ?
Sorun böyle mi çözülür? Sorunlardan kaçarak mı hem neden bu kadar borç altına girilir ki hayat kısa değer mi nedir bu herseye sahip olma hırsı...işte böyle böyle hayatı kendimize zehir ediyoruz.
ah canım sen de benim gibisin.ağlayabiliyorsan ağla.inan iyi gelir.öyleki ben ağlayamıyorum bile.Hem erkek hem kadın hem anne olmaktan yoruldum. Hee birde herzaman için güzel, düzenli ve bakımlı olmak zorundayım
Beni anliyormusunuz?
Gerçekten ağlamak istiyorum yorgunluktan
ah canım sen de benim gibisin.ağlayabiliyorsan ağla.inan iyi gelir.öyleki ben ağlayamıyorum bile.
biz de 7 yıllık evliyiz.eşim yaklaşık 4 aydır çalışmıyor.onun bunun eline bakıyoruz resmen.ikiz kızlarımız var.3 yaşlarına girecekler.evlendiğimizde azimliydi çalışıyordu.borç içindeydik.ödedik dedik.sonra ben hep düzenli çalıştım.kenara köşeye atmaya çalıştım.yeni doğum yaptığımda eşim işyeri açtı ve iflas etti.şuan neredeyse bir ev parası borcumuz var.kiradayız.bir yandan avukatlar arayıp duruyor diğer yandan faturalar birikiyor.bunlara rağmen eşim iş beğenmiyor.neymiş şu kadar alırsa geçinemezmişiz.bu kadar alırsa emeğinin karşılığı sayılmazmış.ne yapacağımı şaşırdım.işe girmeyi çok düşündüm.iki çocuğu kreşe verirsem bana ne kalacak zaten.ki şuan 6 ay kadar tedavi göreceğim.ha bire hastaneye gidip geliyorum.hangi iş yeri kabul edecek bunu.bazen diyorum o erkek olarak takmıyor ben kadın olarak iki evladımı ellere bırakıp işe gideceğim!!! olmuyor işte olmuyor.seni öyle iyi anlıyorum ki.ben de bazen seviyor muyum diye düşünmeden edemiyorum.evlatlarına haşa tapan eşim onları aç açıkta bırakmak pahasına yok arkadaşlarıyla geziyor yok bizi çok düşündüğünden iş bulamıyor.kardeşim evde oturma.mesela sabaha kadar oturup gündüz uyuma.sabah kalk bismillah de git iş ara.söyleyin akşam 6 de iş aramaya çıkılır mı?bende mi var sorun bilmiyorum.tartışıyorum olmuyor, güzellikle konuşuyorum olmuyor.inan canım evde yağ bile yoktu geçen kayınvalideden istedim.olmayınca olmuyor işte.işletme mezunuyum.ev temizliğine dahi gittim.çocuklara baktıracak kimsem olsa yine gideceğim ama yok.annem-kayınvalidem haftada iki kere hastaneye gittiğimde zor bakıyolar ötesi yok.telefonuma annem tl yükletiyor, halıları 3 yıldır yıkatamıyordum annem verdi parasını, daha neler neler.gün geldi çocuklara bez alamadım, mama alamadım.yardım edenlerden Allah bin kere razı olsun.başını ağrıtmayayım bunlar adam olmaz gibi geliyor.en azından biraz azmettiklerini görsek içimiz rahatlar ama nerdeee....
Iyi de borc evin borcu adamin kendi borcu degil ki?? Nolacak bosaninca cocugunla yeni asklara mi yelken acacaksin? Hmm bunu artik sevemiyom yenisine bakiim mi ne yani? Adamlar da seni bekliyo cocugunla kos
bana göre de çocuk anne babasıyla büyümeli.ki diyelim ayrılındı yeni koca adayının kimbilir ne huyları olacak.beterin de beteri var demişler.ben konu sahibine şu yönden hak veriyorum. keşke eşi biraz daha sorumluluklarının bilincinde olsa.benim anladığım kadarıyla sorun az getirmesi de değil, borçlar da değil, sorun sorumsuzluk ,düşüncesizlik, ilgisizlik.biz kadınlar iki tatlı söze, bir papatyaya, bir bardak çaya mutlu olurken bizi nasıl depresyona sokabiliyorlar anlamıyorum.Gecim zor evet lakin arkadaslarin dedigi se dogru iyi gunde kotu gunde imza attiniz birlikte maddi sikintizor elbet lakin evladin hasta olsa esin yada sen zor hasta olsaydiniztek maddi olaydi allahim diye dua ederdiniz eminimki dunya sinav dunyasi arkadasim kimi huzu kimi saglik kimi hayirsiz evlat kimi maddiyat baktiginda hangis daha kolay swnce esini sevmedigini sanmam ben bence bunalmissin bir psikolog destegi alsan once sonra bosanmayi dusunsen nasil olurdu sence,
Annemde ayniydi unutmam hocalara giderdi o zaman esime asik degilim artik diye 26 yildir evliler hala bunalim yanlis hisler verebikiyor insana bazan bence destek almalisin yazik etme evliligine evladin var oncelik anneligin ayrica babasiz evlat ne ugruna maddi eksiklik mi sence ne kadar dogru bir dusun derim
Gecim zor evet lakin arkadaslarin dedigi se dogru iyi gunde kotu gunde imza attiniz birlikte maddi sikintizor elbet lakin evladin hasta olsa esin yada sen zor hasta olsaydiniztek maddi olaydi allahim diye dua ederdiniz eminimki dunya sinav dunyasi arkadasim kimi huzu kimi saglik kimi hayirsiz evlat kimi maddiyat baktiginda hangis daha kolay swnce esini sevmedigini sanmam ben bence bunalmissin bir psikolog destegi alsan once sonra bosanmayi dusunsen nasil olurdu sence,
Annemde ayniydi unutmam hocalara giderdi o zaman esime asik degilim artik diye 26 yildir evliler hala bunalim yanlis hisler verebikiyor insana bazan bence destek almalisin yazik etme evliligine evladin var oncelik anneligin ayrica babasiz evlat ne ugruna maddi eksiklik mi sence ne kadar dogru bir dusun derim
bana göre de çocuk anne babasıyla büyümeli.ki diyelim ayrılındı yeni koca adayının kimbilir ne huyları olacak.beterin de beteri var demişler.ben konu sahibine şu yönden hak veriyorum. keşke eşi biraz daha sorumluluklarının bilincinde olsa.benim anladığım kadarıyla sorun az getirmesi de değil, borçlar da değil, sorun sorumsuzluk ,düşüncesizlik, ilgisizlik.biz kadınlar iki tatlı söze, bir papatyaya, bir bardak çaya mutlu olurken bizi nasıl depresyona sokabiliyorlar anlamıyorum.