Eşimi artık sevmiyorum ve boşanmayi düşünüyorum

Empati yapacak olursam, benim eşim beni param az diye bıraksaydı çok üzülürdüm. Affetmezdim onu.
İyi günde kötü günde diye imza atılıyor.
Boşanınca ne olacak? Sıkıntılar bitecek mi?
Bence fevri karar veriyorsunuz..

ıyı de kadın bankacıymıs ve akşamları da evde bıseyler yapıp çalışıyormus esı de ondan çok az maaş alıp gecınmeye de yetmıyormus kadın daha ne yapsın eğer bu kadın bu kadar calısıyosa ve adam daha cok kazanıp borcu bıtırmeye ugrasmıyorsa kadın sızlanmakta haklı
Tamam Haklısın sızlanabilir ama sence bu Yüzden evlilik bitirilmeli mi ?
Sorun böyle mi çözülür? Sorunlardan kaçarak mı hem neden bu kadar borç altına girilir ki hayat kısa değer mi nedir bu herseye sahip olma hırsı...işte böyle böyle hayatı kendimize zehir ediyoruz.

Sanırım kendimi ifade edemedim.
Evlendigimizde iyidi hersey. Birkaç ay içinde deyisdi. Ben su zamana kadar hiç birşey demedim. Hep arkadindaydim. Şimdi de öyle.
Başka bir kadın olsa yapmaz. Çevrem; kızım sen delisin diyorlar.
Söz veriyor ama yapmiyor. İş konusunda ve diyer konularda.
Sorumsuz. ..

Hem erkek hem kadın hem anne olmaktan yoruldum. Hee birde herzaman için güzel, düzenli ve bakımlı olmak zorundayım
Beni anliyormusunuz?
Gerçekten ağlamak istiyorum yorgunluktan

Maddi sıkıntıları bir kenara koyduğunda evliliğinden memnun musun? Yani hayat arkadaşın iyi bir eş, iyi bir baba olabiliyor mu size? Sizi mutlu etmeye çabalıyor mu? Belki maddi yönden yeterli gelememesine rağmen manevi olarak sizi tatmin ediyordur? Bence boşanma kararınızı belirleyecek olaylar bunlar. Maddi yükün tamamı sizde olur ama akşam olup başını omzuna yasladığınızda huzur bulduğunuz bir eşiniz vardır, o zaman tüm bu sıkıntılara değer dersiniz. Eğer duygusal açıdan da mutlu değilseniz evet maddi sıkıntıya da katlanmak zorunda değilsiniz. Zaten kimse hem maddi hem manevi olarak dertli olduğu bir evliliği devam ettirmek istemez haklı olarak.

Tamam Haklısın sızlanabilir ama sence bu Yüzden evlilik bitirilmeli mi ?
Sorun böyle mi çözülür? Sorunlardan kaçarak mı hem neden bu kadar borç altına girilir ki hayat kısa değer mi nedir bu herseye sahip olma hırsı...işte böyle böyle hayatı kendimize zehir ediyoruz.
bılemeyız kı neden borc yapıldıgını belkı kefıl oldulr borc ustlerıne kaldı belkı esı ıs kurdu battılar borc kaldı bılemeyız kı bunları kadın zaten borc var dıye sızlanmıyo elınden gelenı yapıosa adam elınden gelenı yapmıyorsa ınsan sogur evlı kalmak ıstemez

Yani şaşırıyorum şurdaki mesajlara kadın heö kadın hem erkek olmuş bu evlilikte. Sonra da ataerkil toplum yapısından dert yanarsınız. Bir de yapılacak en son diyorsunuz. Konu sahibi 8 yıllık evli 2-3 yıllık değil
Heralde denemiştir çoğu şeyi ki iş son çare boşanmaya gelmiştir. Bu konuda bile kadın 8 senedir düzelmeyen şeyi düzeltmeye çalışmalı bir sekiz sene daha. Sonra sinir hastası falan olmalı kendini unutmalı sonra belki boşanmayı düşünebilir çünkü o bir kadın bütün fedakarlıkları yaptığından emin olmalı. Ya da o bir anne sonuna kadar savaşmalı pes etmek yakışmaz çünkü

Hep iyi gün kötü güne takılmışsınız ama konu sahibi demek istediği hayat paylaşılarak
yaşanır eşiniz bencil sanırım bir salata yapabilir veya yıkanmış çamaşırları asabilir veya sonraki günün ne yenecekse alışverişinl yapıp yemek hazırlaya bilir tabi eşi gelip tv izliyorsa ve herşeyide ayağına istiyorsa bunda paylaşım yok egoistlik var ve yavaş yavaş aşk biter nefret başlar ki konu sahibi haklı onunda ucundan tutması gerek

Iyi de borc evin borcu adamin kendi borcu degil ki?? Nolacak bosaninca cocugunla yeni asklara mi yelken acacaksin? Hmm bunu artik sevemiyom yenisine bakiim mi ne yani? Adamlar da seni bekliyo cocugunla kos

Ben 22 yaşında evlendim. Ve 30 yaşındayım.
Çocuk olduktan sonra iliskimiz eskisi gibi deyildi. Artık en fazla ayda 1 kere beraber oluyorduk. Ama her zaman bakımlı ol.ami ister. Ama gece yatağa geldiğimde uyur.

Benim tek düşüncem oglum.

Bilmiyorum artık sevgim varmi. İnanın bilmiyorum.

Birde aksamlari başımı yaslicak zamanım bile olmuyor cünki ya çamaşır yapıyorum yada mutfaktayim...

Esim çok iyi bir insan, ama sorumluluk kaldiramiyor.

Bizi dışardan herkez örnek aylenin diye gösterir..Ama gelin birde bana sorun

Asude hanım sanırım sizin kendinizle bir sorununuz var.
Ben başka aşk koca bilmem ne demiyorum. Bizim hakkımızda kadınlar ne yazikki eziliyor ve kimse ağzını açıp birsey demiyor. Sizin gibi düşünen oldukça biz daha çooook eziliriz
Artık sizi bilemem de, ben yeni kocaya meraklı deyilim.

Hem ne borcu olduğunu yazmadım
Benim borcum olduğunu nerden biliyorsunuz?

Burda yardimci ve dertlesmek istemiyorsaniz yorumlarınızı lütfen kendinize saklayiniz. Oldumu
Hadiiii

aynı sorun benim anne ve babamda da vardı. babam ben daha 1. sınıfa başlayınca emekli oldu ve tekrar çalışmadı. annem de tekstil işiyle uğraştığından sürekli bir eline beni alır (bırakacak yeri yoktu, babam da ilgisiz biri) şehirlerarası satış yağmaya çalışırdı. aralarında bir sevgi de yoktu zaten, o sanırım sizde varmış. 17 yıl sonunda boşandılar, keşke daha erken boşansalarmış. maddi durum aşılır ama sevgisizliğin aşılabileceğini düşünmüyorum.

Arkadaşım neyin borcu bu..
Yani açık yazmayın elbette ama bu borç "Ev" için, ortak yaşam için altına girilmiş, karşılıklı, gönüllü bir borç ise, bitişini bekleyin sabrederek.. Yok eğer bu borç eşinizin herhangi bir talebi, isteği ile yapılmış ise, kendisi ödemek için herhangi bir şekilde çaba göstermiyorsa bana göre durum biraz farklı..
Kadınların bu şekilde hırpalanmasını ben hoş karşılamıyorum. Destek olunur mutlaka, evlilik bu.. Ama kadın yalnızca destek olur.. Yükü üzerine almaz.. Kadının fıtratında erkeğin bakımını maddi anlamda üstlenmek yok.. Saygıyı ve sevgiyi bitirebilir bu tür durumlar bana göre..

Hem erkek hem kadın hem anne olmaktan yoruldum. Hee birde herzaman için güzel, düzenli ve bakımlı olmak zorundayım
Beni anliyormusunuz?
Gerçekten ağlamak istiyorum yorgunluktan
ah canım sen de benim gibisin.ağlayabiliyorsan ağla.inan iyi gelir.öyleki ben ağlayamıyorum bile.
biz de 7 yıllık evliyiz.eşim yaklaşık 4 aydır çalışmıyor.onun bunun eline bakıyoruz resmen.ikiz kızlarımız var.3 yaşlarına girecekler.evlendiğimizde azimliydi çalışıyordu.borç içindeydik.ödedik dedik.sonra ben hep düzenli çalıştım.kenara köşeye atmaya çalıştım.yeni doğum yaptığımda eşim işyeri açtı ve iflas etti.şuan neredeyse bir ev parası borcumuz var.kiradayız.bir yandan avukatlar arayıp duruyor diğer yandan faturalar birikiyor.bunlara rağmen eşim iş beğenmiyor.neymiş şu kadar alırsa geçinemezmişiz.bu kadar alırsa emeğinin karşılığı sayılmazmış.ne yapacağımı şaşırdım.işe girmeyi çok düşündüm.iki çocuğu kreşe verirsem bana ne kalacak zaten.ki şuan 6 ay kadar tedavi göreceğim.ha bire hastaneye gidip geliyorum.hangi iş yeri kabul edecek bunu.bazen diyorum o erkek olarak takmıyor ben kadın olarak iki evladımı ellere bırakıp işe gideceğim!!! olmuyor işte olmuyor.seni öyle iyi anlıyorum ki.ben de bazen seviyor muyum diye düşünmeden edemiyorum.evlatlarına haşa tapan eşim onları aç açıkta bırakmak pahasına yok arkadaşlarıyla geziyor yok bizi çok düşündüğünden iş bulamıyor.kardeşim evde oturma.mesela sabaha kadar oturup gündüz uyuma.sabah kalk bismillah de git iş ara.söyleyin akşam 6 de iş aramaya çıkılır mı?bende mi var sorun bilmiyorum.tartışıyorum olmuyor, güzellikle konuşuyorum olmuyor.inan canım evde yağ bile yoktu geçen kayınvalideden istedim.olmayınca olmuyor işte.işletme mezunuyum.ev temizliğine dahi gittim.çocuklara baktıracak kimsem olsa yine gideceğim ama yok.annem-kayınvalidem haftada iki kere hastaneye gittiğimde zor bakıyolar ötesi yok.telefonuma annem tl yükletiyor, halıları 3 yıldır yıkatamıyordum annem verdi parasını, daha neler neler.gün geldi çocuklara bez alamadım, mama alamadım.yardım edenlerden Allah bin kere razı olsun.başını ağrıtmayayım bunlar adam olmaz gibi geliyor.en azından biraz azmettiklerini görsek içimiz rahatlar ama nerdeee....

Gecim zor evet lakin arkadaslarin dedigi se dogru iyi gunde kotu gunde imza attiniz birlikte maddi sikintizor elbet lakin evladin hasta olsa esin yada sen zor hasta olsaydiniztek maddi olaydi allahim diye dua ederdiniz eminimki dunya sinav dunyasi arkadasim kimi huzu kimi saglik kimi hayirsiz evlat kimi maddiyat baktiginda hangis daha kolay swnce esini sevmedigini sanmam ben bence bunalmissin bir psikolog destegi alsan once sonra bosanmayi dusunsen nasil olurdu sence,

Annemde ayniydi unutmam hocalara giderdi o zaman esime asik degilim artik diye 26 yildir evliler hala bunalim yanlis hisler verebikiyor insana bazan bence destek almalisin yazik etme evliligine evladin var oncelik anneligin ayrica babasiz evlat ne ugruna maddi eksiklik mi sence ne kadar dogru bir dusun derim

ah canım sen de benim gibisin.ağlayabiliyorsan ağla.inan iyi gelir.öyleki ben ağlayamıyorum bile.
biz de 7 yıllık evliyiz.eşim yaklaşık 4 aydır çalışmıyor.onun bunun eline bakıyoruz resmen.ikiz kızlarımız var.3 yaşlarına girecekler.evlendiğimizde azimliydi çalışıyordu.borç içindeydik.ödedik dedik.sonra ben hep düzenli çalıştım.kenara köşeye atmaya çalıştım.yeni doğum yaptığımda eşim işyeri açtı ve iflas etti.şuan neredeyse bir ev parası borcumuz var.kiradayız.bir yandan avukatlar arayıp duruyor diğer yandan faturalar birikiyor.bunlara rağmen eşim iş beğenmiyor.neymiş şu kadar alırsa geçinemezmişiz.bu kadar alırsa emeğinin karşılığı sayılmazmış.ne yapacağımı şaşırdım.işe girmeyi çok düşündüm.iki çocuğu kreşe verirsem bana ne kalacak zaten.ki şuan 6 ay kadar tedavi göreceğim.ha bire hastaneye gidip geliyorum.hangi iş yeri kabul edecek bunu.bazen diyorum o erkek olarak takmıyor ben kadın olarak iki evladımı ellere bırakıp işe gideceğim!!! olmuyor işte olmuyor.seni öyle iyi anlıyorum ki.ben de bazen seviyor muyum diye düşünmeden edemiyorum.evlatlarına haşa tapan eşim onları aç açıkta bırakmak pahasına yok arkadaşlarıyla geziyor yok bizi çok düşündüğünden iş bulamıyor.kardeşim evde oturma.mesela sabaha kadar oturup gündüz uyuma.sabah kalk bismillah de git iş ara.söyleyin akşam 6 de iş aramaya çıkılır mı?bende mi var sorun bilmiyorum.tartışıyorum olmuyor, güzellikle konuşuyorum olmuyor.inan canım evde yağ bile yoktu geçen kayınvalideden istedim.olmayınca olmuyor işte.işletme mezunuyum.ev temizliğine dahi gittim.çocuklara baktıracak kimsem olsa yine gideceğim ama yok.annem-kayınvalidem haftada iki kere hastaneye gittiğimde zor bakıyolar ötesi yok.telefonuma annem tl yükletiyor, halıları 3 yıldır yıkatamıyordum annem verdi parasını, daha neler neler.gün geldi çocuklara bez alamadım, mama alamadım.yardım edenlerden Allah bin kere razı olsun.başını ağrıtmayayım bunlar adam olmaz gibi geliyor.en azından biraz azmettiklerini görsek içimiz rahatlar ama nerdeee....

Ah be gulum ya icim cizladi allahm evlatlarini aydin ve hayirli nasib etsin sana senin kaderini de yazmasin zor elbette, rabbim yar ve yardimcin olsun su mubarek gunlerin hurmetine insallah opuyorum ve candan selamliyorum seni

Iyi de borc evin borcu adamin kendi borcu degil ki?? Nolacak bosaninca cocugunla yeni asklara mi yelken acacaksin? Hmm bunu artik sevemiyom yenisine bakiim mi ne yani? Adamlar da seni bekliyo cocugunla kos

Yuh bu nasil yorum ya bi kizilcik sopasi alip dalmadigin kalmis kadina destur deyin kendinize bir hemcinsimiz o bizim destur , medet ya huu

Gecim zor evet lakin arkadaslarin dedigi se dogru iyi gunde kotu gunde imza attiniz birlikte maddi sikintizor elbet lakin evladin hasta olsa esin yada sen zor hasta olsaydiniztek maddi olaydi allahim diye dua ederdiniz eminimki dunya sinav dunyasi arkadasim kimi huzu kimi saglik kimi hayirsiz evlat kimi maddiyat baktiginda hangis daha kolay swnce esini sevmedigini sanmam ben bence bunalmissin bir psikolog destegi alsan once sonra bosanmayi dusunsen nasil olurdu sence,

Annemde ayniydi unutmam hocalara giderdi o zaman esime asik degilim artik diye 26 yildir evliler hala bunalim yanlis hisler verebikiyor insana bazan bence destek almalisin yazik etme evliligine evladin var oncelik anneligin ayrica babasiz evlat ne ugruna maddi eksiklik mi sence ne kadar dogru bir dusun derim
bana göre de çocuk anne babasıyla büyümeli.ki diyelim ayrılındı yeni koca adayının kimbilir ne huyları olacak.beterin de beteri var demişler.ben konu sahibine şu yönden hak veriyorum. keşke eşi biraz daha sorumluluklarının bilincinde olsa.benim anladığım kadarıyla sorun az getirmesi de değil, borçlar da değil, sorun sorumsuzluk ,düşüncesizlik, ilgisizlik.biz kadınlar iki tatlı söze, bir papatyaya, bir bardak çaya mutlu olurken bizi nasıl depresyona sokabiliyorlar anlamıyorum.

Ustune gelmiyorum bu arada sakin yanlis anlama herkes cektigini bilir elbette klavye delikanliligi yapmayi da sevmem bi coklari gibi dikkatini baska yerlere olumluya cekmek istedim

bana göre de çocuk anne babasıyla büyümeli.ki diyelim ayrılındı yeni koca adayının kimbilir ne huyları olacak.beterin de beteri var demişler.ben konu sahibine şu yönden hak veriyorum. keşke eşi biraz daha sorumluluklarının bilincinde olsa.benim anladığım kadarıyla sorun az getirmesi de değil, borçlar da değil, sorun sorumsuzluk ,düşüncesizlik, ilgisizlik.biz kadınlar iki tatlı söze, bir papatyaya, bir bardak çaya mutlu olurken bizi nasıl depresyona sokabiliyorlar anlamıyorum.

Ah be canim odunluk fitratlarinda var hemde bolca evladim erkek 3.5 yasinda onun bile mayasinda var tek evlat tum gun gozlemliyorum, kirmaya calisiyorum simdiden ki ben oldugumde yada evlendiginde nasil olmasi gerektigini bilsin kadina karsi vicdanli cok yonlu dusunceli olsun diye haklisin

X