Eşime sürekli ortak ev alalım borca girelim diyen görümce...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Güzel insan... çok teşekkür ederim iyiyim. Ama gerçekten bu platformun enerjisi gittikçe kötüye gidiyor. Şeytan taşlar gibi muhafız olup insan yargılıyorlar. Ellerinden ceplerinden ne aldım bilmiyorum :) ben de öyle düşünüyorum. Asla bu ortaklığı istemiyorum. Benim düşüncemde herkesin bütçesi ve ailesi ayrı. Eşimin ailesi sülale düşüncesiyle bir şey varsa hepimizin gibi düşünerek hareket etmek istediği için bunu baskıladığı için karşıyım. Enişte mevzusu ise, o adamın da baskı ile yıllarını geçirdiğini hissettiğim ve gördüğüm için konu ile örnekledim.
Ben sizi anlıyorum ama bunu eşinize anlatmak için güçlü olmalısın. Benim eşimin ailesi gibi sülale düşüncesi olamaz emin olun. Bakın evime misafir gelicekken eşim derdi ki “ kardeşimde bizden zaten o da gelir” . Ailedeki kafaya bak heryere sürüyle gidip her işi sürüyle yapıyorlar. Asla damat gelin tarafı yok. Peki ben ne yaptım. “ her misafirde tabikide kardeşin gelmek zorunda değil” . Dedim. Tepkidir bu. Eşim karşı çıktı sen gelinsin alışman lazım dedi ataerkil kafayla deliye dönsemde kabul etmedim Mavera. Gelinsem gelinim kimseye ayak uyduramam ben böyleyim sen evinden sorumlusun dedim.

Bunu ilk kavgayla yaptığım için zor oldu ama sonra eşime yakınlaşarak yaptım. Eşinle mutlu ol dik dur ona yuva kurduğunuzu hissettir sadece ikiniz varmışsınız gibi. Sosyalleş eşine sorumluluk ver birlikte planlar yapın ve fikrini söylemekten korkma. Görümcenden de çekinme

Herkes sana neden kızıyor biliyor musun eski konularını bir oku sana o kadar çok dil döktük destek olduk. Yanlışları tek tek anlattık . Sen enişte kötuluyorsun da seni bu adam hep ailesinden geri planda tuttu Mavera. Hiçbir zan onlar kadar kıymet vermedi. Annesi alt kattan ev alacaktı şimdi gorumceyle ev alacaklar . Adam kendi ailesiyle ortak mal ediniyor tek derdi de bu sende hala kendini kullandiriyorsun
Bu dediklerinin hiçbiri değil. Evet eşim beni hayal kırıklığına uğrattı ama onun çocukluğuna indiğimde bunları yaşatan bir adam olması, evliliğimize alışma sürecinin olması o kadar normal ki. Normal olması onu haklı kılmaz tabii.
Ama ben kalmayı seçtim.
Önümüzü bilemeyiz 5 yıl 10 yıl sonrasını..
Yaşıyor ve görüyorum.
Ama sizler kahin veya falcı değilsiniz.
Sizler dıştan görüneni söyleyip saygı duymak zorundasınız. Ben size duydum, fakat yargılamalar devam ettikçe had bildirmek zorundayım. Çünkü gerçekten bu platformda yorumcu olmak da farklı psikoloji grektiriyor. Normal görmüyorum yani 😕

Güzel insan... çok teşekkür ederim iyiyim. Ama gerçekten bu platformun enerjisi gittikçe kötüye gidiyor. Şeytan taşlar gibi muhafız olup insan yargılıyorlar. Ellerinden ceplerinden ne aldım bilmiyorum :) ben de öyle düşünüyorum. Asla bu ortaklığı istemiyorum. Benim düşüncemde herkesin bütçesi ve ailesi ayrı. Eşimin ailesi sülale düşüncesiyle bir şey varsa hepimizin gibi düşünerek hareket etmek istediği için bunu baskıladığı için karşıyım. Enişte mevzusu ise, o adamın da baskı ile yıllarını geçirdiğini hissettiğim ve gördüğüm için konu ile örnekledim.
Sana göre karısı ve ailesiyle iyi, uyumlu olan erkek eşittir baskı altında değil mi?

Oysa senin kocan gibi olmalı erkek dediğin daha nişanliyken mesafeli davranmamalı eş ailesine. Misafir gibi gidip gelmeli, kavga edince gelin kızınızı alın demeli.
Kocan tam sana göre ya Mavera, tencere kapaksınız. İyice sahip çık erkek gibi erkek kendisi masallah. 👏

Bu dediklerinin hiçbiri değil. Evet eşim beni hayal kırıklığına uğrattı ama onun çocukluğuna indiğimde bunları yaşatan bir adam olması, evliliğimize alışma sürecinin olması o kadar normal ki. Normal olması onu haklı kılmaz tabii.
Ama ben kalmayı seçtim.
Önümüzü bilemeyiz 5 yıl 10 yıl sonrasını..
Yaşıyor ve görüyorum.
Ama sizler kahin veya falcı değilsiniz.
Sizler dıştan görüneni söyleyip saygı duymak zorundasınız. Ben size duydum, fakat yargılamalar devam ettikçe had bildirmek zorundayım. Çünkü gerçekten bu platformda yorumcu olmak da farklı psikoloji grektiriyor. Normal görmüyorum yani 😕
Ama sana bu platformda insanlar genellikle yardım etti sende psikolog değilsin değil mi Mavera hala çocukluğundan diyorsun kalmak ya da gitmek senin seçimin kimse seni çıkaramaz. Kahin ya da büyücu olmaya gerek var mı senin eşini yorumlamak için eşinin ve ailesinin isteği ne hep bir arada olacağız el oğlu ve el kızı dışarda kalacak onlar bize karışmayacak sen maddi manevi sömürülen birisin ve bunu sana biri söyleyince çok sinirleniyorsun . Ne demek ortak ev ya ?

Herkes sana neden kızıyor biliyor musun eski konularını bir oku sana o kadar çok dil döktük destek olduk. Yanlışları tek tek anlattık . Sen enişte kötuluyorsun da seni bu adam hep ailesinden geri planda tuttu Mavera. Hiçbir zan onlar kadar kıymet vermedi. Annesi alt kattan ev alacaktı şimdi gorumceyle ev alacaklar . Adam kendi ailesiyle ortak mal ediniyor tek derdi de bu sende hala kendini kullandiriyorsun

Krediyi kız kardeşinin ya da annesinin üstüne çekerler, ev de o kişinin üstüne olur. Sonra mavera 5-10 sene boyunca boşanırken 5 kuruş alamayacağı evin kredisi için çalışıp durur artık.

Oo gümbür gümbür geliyor mavera 😂😂
Bi daha gelmem
Hepiniz kötüsünüz
En güçlü benim
Evliliğim harika
Kapanış😂
kapanistan once bi de DURUSUMU KOYDUM var ahsjshsjsgxjdhsjshsjhs

durusumu koydum esyalari topladim kizlar ama camasir makinesini sirtima baglayamadim ne yapmaliyim🥰🥰🥰🥰

Krediyi kız kardeşinin ya da annesinin üstüne çekerler, ev de o kişinin üstüne olur. Sonra mavera 5-10 sene boyunca boşanırken 5 kuruş alamayacağı evin kredisi için çalışıp durur artık.
Aynen öyle olacak bu aile birbirine o kadar bağımlı ki dışardaki erkek ya da kadın onlar için yabancı . Eş tamamen ikinci planda . Mavera hala eşinin döneceğine inanıyor ama eşi hep aynı kafada olacak. Umarım buna uyanır en azından eşiyle mal edinir ki boşanma durumunda ortada kalmaz.

Sana göre karısı ve ailesiyle iyi, uyumlu olan erkek eşittir baskı altında değil mi?

Oysa senin kocan gibi olmalı erkek dediğin daha nişanliyken mesafeli davranmamalı eş ailesine. Misafir gibi gidip gelmeli, kavga edince gelin kızınızı alın demeli.
Kocan tam sana göre ya Mavera, tencere kapaksınız. İyice sahip çık erkek gibi erkek kendisi masallah. 👏
Burada eniştenin tutumu müthiş. Ama görümcem yani eşimin kültüründe olan kadının ona yaptığı haksızlık bana dokunuyor. Anlatabiliyor muyum? Yani kadın erkek kardeşiyle iş yapmazsa , eşinin ailesiyle Yapmaz. Bastırtmış eşini ailesine karşı. Onlarde aile reisi görümcem bizde eşim olsun isteniyor. Konu bı

Çıkarırsam taşımaya seni çağıracağım çok içinde kaldı söz 🥰🥰🥰
benim neden icimde kalsin mavera biz senin bosanmana cok mu merakliyiz? birak su histerik tavirlari ya aynen hep beraber birlestik seni bosatmaya calisiyoruz.

abi biz diyoruz ki yapamayacagin isin basina gecme yani, buradan gaz alip esip gurluyorsun yagamiyorsun. o zaman esme de gurleme de. otur yani kocana sukret kilibik degil diye. baska sansin mi var?

hani oyle bir yaziyorsun ki isi gucu biraktik ayin yapiyoruz sanki sen bosan diye ajsjshsjshs umrumuzda bile degil sayfayi kapatinca kapaniyorsun sen de

kapanistan once bi de DURUSUMU KOYDUM var ahsjshsjsgxjdhsjshsjhs

durusumu koydum esyalari topladim kizlar ama camasir makinesini sirtima baglayamadim ne yapmaliyim🥰🥰🥰🥰
Cok sacma. Aylarca ugrasıp hallettim basarırsın diyenler var skfkfkfkf gercekten aylarca kafa patlatıp pesinde duracagınız adamla niye evlendiniz hadi evlendiniz niçin devam ediyorsunuz. 1 sene boyunca kocama ailesinden uzak durması gerektiğini empoze etsem o da beni ezdirse delirirdim heralde djfjfkfkfk bide evli kalcam.

Bu arada bak sana bir örnek vereyim benim eşimin de ailesi çok ataerkil kafadadir. Araba aldık ve ben bileziklerimi verdim o araba da şu an ruhsatı benim üzerimde eşimin ailesi de bunu bilir ve benim arabam olduğunu söyledi eşim de . Şimdi biz boşanma durumuna gelsek ortak mal zaten ikiye bölünecek bunu biliyorum ki bilezik kalsa kanunen benim hakkımdi. Ama alınan şeyin ruhsatını kendi üzerime aldım neden ? Çünkü öbür türlü olsa "oğlumuz araba aldı " olacaktı . Sen bu evi alırsan ne olacak oğlum ve kızım ev aldı . Boşanma aşamasında nasıl bir hak arayacaksın . Birikmiş para da yok tapu kimin üzerine oalcak büyük ihtimal kayinvalidenin bosanirsan sana kuruş koklatirlar mi

Burada eniştenin tutumu müthiş. Ama görümcem yani eşimin kültüründe olan kadının ona yaptığı haksızlık bana dokunuyor. Anlatabiliyor muyum? Yani kadın erkek kardeşiyle iş yapmazsa , eşinin ailesiyle Yapmaz. Bastırtmış eşini ailesine karşı. Onlarde aile reisi görümcem bizde eşim olsun isteniyor. Konu bı
Alakası yok. Adam bosanmaktan mı korkacak? Demekki seviyor karısını dediklerini de mantıklı buluyor, ailesini kendini ezdirmiyor. Sen aman dul kalmayayım diye kendini ezdiriyorsun olan bu. Sonra evden ayrılıp ayrılıp esyalarımmmm diye konu acıyorsun klasik.

Cok sacma. Aylarca ugrasıp hallettim basarırsın diyenler var skfkfkfkf gercekten aylarca kafa patlatıp pesinde duracagınız adamla niye evlendiniz hadi evlendiniz niçin devam ediyorsunuz. 1 sene boyunca kocama ailesinden uzak durması gerektiğini empoze etsem o da beni ezdirse delirirdim heralde djfjfkfkfk bide evli kalcam.
adamla evlenmek icin ayri ugras adam etmek icin ayri ugras anasinin eteginin altindan almak icin ayri ugras. kendim dogururum daha iyi bu ne milletin bebesini buyutuceksem djskdhdkdhddjdh ama yok onlarin kocalari errrrkek gibi erkek masaya yumrugunu vurur oyle eniste gibi kadinin lafiyla is yapmaz🥰🥰 tabi annesi izin verirse kucucuk vurur masaya da 🥰🥰🥰🥰

Hayır enişteye yapılan değil görümcenim evliliginde söz hakkı olup senin olmaman dokunuyor sana. Eniştenin senin gibi boşanmaktan korktuğunu da sanmıyorum. Çünkü bahsettiğin kültürde boşanmış erkek olmak hayatında bir olumsuzluğa sebep olmaz.
Adam hayatından memnun büyük ihtimalle.

Sen kendi değer görmeyisine bakacağına onlara takıyorsun kafayı. Enişteye yapılan zoruna gidiyormuş, vah vah. Sanki kendin el üstünde tutulduğun muhteşem bir evlilik yaşıyorsun.

adamla evlenmek icin ayri ugras adam etmek icin ayri ugras anasinin eteginin altindan almak icin ayri ugras. kendim dogururum daha iyi bu ne milletin bebesini buyutuceksem djskdhdkdhddjdh ama yok onlarin kocalari errrrkek gibi erkek masaya yumrugunu vurur oyle eniste gibi kadinin lafiyla is yapmaz🥰🥰 tabi annesi izin verirse kucucuk vurur masaya da 🥰🥰🥰🥰
Ama bu malesef kültürden kaynaklı işte adamın "içkisi veya kumarı " var mı ? Yoksa ne demek boşanmak . Bulmuşsun bunuyorsun seni de dovmemiş ayrılamazsin psikolojik ya da maddi şiddetin bir önemi yok toplumda . İşin kötü tarafı Mavera eğitimli çalışan bir kadın

Bu adamlar eş değil de iş görsün diye alıyorlar da anlatamıyoruz işte. Ben hala Bodrum yolunda yolun ortasında maverayı indirip anasını arayıp kızınızı alın dedigi yerdeyim valla. O olaydan sonra devam eden….

yani alınan emlakta herkesin yasal olarak payı, oranı olacaksa çok da saçma bir fikir değil. 4 kişi %25 hisseli biçimde olabilir ama haklarınızın yasa önünde geçerliliği olması lazım. ya da kim kaç para katacaksa payı ona göre değişebilir. ama diğer türlü 4 kişi girelim ama ev bir kişinin üstüne olsun fikri tabii ki çok saçma. ayrıca bunun kredi ödemeleri nasıl olur, herkes payına düşen ödemeyi düzgünce yapar mı o da önemli. tabii bu işlere girmek istememek de çok normal. görümce kocasının konuyla alakasını çözemedim ben de. karakteri, kişiliği sizi ilgilendirmiyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X