Eşime sürekli ortak ev alalım borca girelim diyen görümce...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhaba hanımlar.
Uzun zaman oldu yokum buralarda.
Herkesin sıkıntısına deva dilerim.
Benim de çok sıkıntılarım oldu çok şükür öyle ya da böyle şu an çok daha iyiyim, iyiyiz.
Belirli yapıtaşları oluştu, hala mücadele hali tabii.
Görümcem evli ama eşine göre çok daha baskın bir kadın. Eşinin ailesi başka şehirde, adamı içgüveysi gibi almış durumdalar yani.
Görümcemlerin evi var arabası var borçları yeni bitti, bize yakın oturuyorlar. Eşim de onlarla aynı zamanda ev almış, kredisi biz evlendiğimizde bitti. 10 yıldır evli görümcem.
Benim rahatsız olduğum konu, enişte ve görümce sürekli eşime ev ilanı atıp hadi girelim birlikte krediye diyorlar. Eşim de olumlu karşılıyor ama benden tepki görmeyince devam ettiremiyor.
Biz 2 miz çalışan insanız , kuracaksak hayali ikimiz kurmalıyız 2 miz çabalamalıyız. Neden ben 4 ortaklı bir eve gireyim??? Üstelik bir ev var, hemen borca girip yeni bir eve ne gerek var bu konuda da aile kültür farkımız çok açık. Hep mal sahibi olma odaklılar. Kv de etkiliyor diye düşünüyorum. 2 kardeş ev alsın diye... sanki kızının kocası oğlunun karısı yokmuş gibi...
Ben çok karşıyım. Sizce haklı mıyım?

10 m2 lik olsun ikimizin olsun, ben görümce ile ortak malı ne yapayım... enişteye de şaşıyorum, o kadar sindirilmişki kayınbiraderiyle ev almayı planlıyor, adamın 2 erkek kardeşi var aslında. Ama görümce öyle sindirmiş ki adamın planı bile eşim üzerine.

Öyle içimi dökmek istedim, duruşumu koymalıyım değil mi? Çok teşekkürler fikirleriniz için...
Bunu da ilk kez duydum.
Niye görümcemle ortak eve gireyim.
Valla ben bayramda danaya bile girmem.Yok sana fazla geldi,yok bana az geldi.
Akrabayla is yapılmaz.
İnsanlar anasından babasından kalan mirası paylasırken sorun yasıyor.Kocanız dertsiz basına dert mi arıyormus?
Yarın Allah korusun biri vefat etti.Onun anası danası herkes hak idda ederse ne olacak?

Burda konu maalesef şu.
Görümcem eşinin memleketine dahi gitmek istemez, eşinin ailesinin kaç yıldır görümceme geldiğini görmedim. Yani yolunda gitmeyen bir denge var. Görümcem için eşi 2. Planda. Eşim daha önde... bu bu kadar barizken, adamın hala beraber plan yapması saçma geliyor
Ama maveracim biz bunları kaç defa konuştuk eski konularına bak eşin içinde annesi ve gorumcen ön planda sen ikinci hatta ucuncu plandasin daha önce de ev olayı oldu seni de takmiyorlar. Sen enişteye uzulecegine kendi derdine mi yansan

Almayin haklisinız ama icguveysi muhabbetiniz yanliş. Bir de demissiniz onun 2 erkek kardeşi var niye onlarla almiuor diye ima etmisiniz. Ee onlarin ayri hayatlari yok mu var.

Onun disinda haklisiniz kesinlikle bulasmayin ortak işe

Mavera nasılsın ? Seni merak ediyordum iyi olmana sevindim. Bilirim o aile yapılarını kesinlikle net olacaksın. Bu konu ortamda açılmıyor mu ? Mesela senin olduğun yerde ? Yapıştır cevabı “ danaya mı giriyoruz canım ortak eve girelim herkesin evi kendine hahahaha diye de gül” . İstemiyorsun korkma kaygılanma. Olabilir ne var dicekler ben istemiyorum sonuçta ödenen para benim evimden kısılacak söz hakkına sahibim diceksin. He ortamda açılmıyorsa da telefonda gördüysen “ ben bu fikre karşıyım ve istemiyorum eşin olarakta birlikte yatırım yapmalıyız bekar değilsiniz” diceksin. Bir de maveracım eşini kendine alıştır. Enerjisi o tarafta bunu azalt lütfen.
Güzel insan... çok teşekkür ederim iyiyim. Ama gerçekten bu platformun enerjisi gittikçe kötüye gidiyor. Şeytan taşlar gibi muhafız olup insan yargılıyorlar. Ellerinden ceplerinden ne aldım bilmiyorum :) ben de öyle düşünüyorum. Asla bu ortaklığı istemiyorum. Benim düşüncemde herkesin bütçesi ve ailesi ayrı. Eşimin ailesi sülale düşüncesiyle bir şey varsa hepimizin gibi düşünerek hareket etmek istediği için bunu baskıladığı için karşıyım. Enişte mevzusu ise, o adamın da baskı ile yıllarını geçirdiğini hissettiğim ve gördüğüm için konu ile örnekledim.

Bu davranışın temelleri çocuklukta atıldı bence. Ailesi ile de böyle bir ilişkisi olduğunu düşünüyorum. Sadece ailesindeki yerini kaniksamış, kabullenmiş, hayallerini koca evine sakladığı için bu kadar hayal kırıklığına uğramış.
Yaaa iyi ki varsınız , psikoloğa para harcamıyorum hepiniz psikiyatr♥️♥️♥️

Kim ne yaparsa yapsın, ben istemem ortak mal. Miras bile kalsa bölüşülsün herkes kendi hakkına sahip çıksın derim. Herkes mükemmel kardeşlere sahip değil mükemmel hakkaniyetli kazançlı işler görmüyoruz hep dolandırılma hep haksızlık. Azıcık aşım ağrısız başım

Güzel insan... çok teşekkür ederim iyiyim. Ama gerçekten bu platformun enerjisi gittikçe kötüye gidiyor. Şeytan taşlar gibi muhafız olup insan yargılıyorlar. Ellerinden ceplerinden ne aldım bilmiyorum :) ben de öyle düşünüyorum. Asla bu ortaklığı istemiyorum. Benim düşüncemde herkesin bütçesi ve ailesi ayrı. Eşimin ailesi sülale düşüncesiyle bir şey varsa hepimizin gibi düşünerek hareket etmek istediği için bunu baskıladığı için karşıyım. Enişte mevzusu ise, o adamın da baskı ile yıllarını geçirdiğini hissettiğim ve gördüğüm için konu ile örnekledim.
Herkes sana neden kızıyor biliyor musun eski konularını bir oku sana o kadar çok dil döktük destek olduk. Yanlışları tek tek anlattık . Sen enişte kötuluyorsun da seni bu adam hep ailesinden geri planda tuttu Mavera. Hiçbir zan onlar kadar kıymet vermedi. Annesi alt kattan ev alacaktı şimdi gorumceyle ev alacaklar . Adam kendi ailesiyle ortak mal ediniyor tek derdi de bu sende hala kendini kullandiriyorsun

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X