Eşime sürekli ortak ev alalım borca girelim diyen görümce...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
En doğru yorum bu valla. Kendi kocasının gözünde pul kadar değeri yok. Kaç kere boşanıyorum diye adama göz dağı verdi ama adam asla geri adım atmadı.

Bulaşık yıkamanın kadın işi olduğuna inandığı bir dünyada ev alma konusunda fikrinin sorulacağını sanması ve bunu beklemesi...

Görümcesiyle eşinin ilişkisi kendisinin düşündüğü gibi bile değil büyük ihtimalle. Konuşup ortak bir karara varmışlardır.

Kendisi "boşanacağım, çamaşır makinesini ne yapayım" diye konular açarken kocası zerre sallamadan ev planları yapıyordu zaten.
Enişteyi eleştirirken bunları da düşünse keşke.

desene çabuk düşmüş buralara

Boşanmak? Ne boşanması ne diyorsun sen tabiki de olmayacak öyle bir şey. Ne yaşanırsa yaşansın evli kalınacak , "ortalık malı" olmamak için.
Zaten boşanacağından değil de boşanma fikrine dert olur
Sonuçta beyaz eşyayı dert eden insan ev için aman olmasa da olur diyemez bence
Ben diyemezdim mesela
Beyaz eşyayı gözden daha rahat çıkarırdım
Adam kurgu değilse adım gibi eminim ki hem maveranın parasını kullanır hem de ailesime evi aldırır valla bu adam
Mavera da cınım kocam deyip oturmak zorunda kalır
Çünkü ortalık malı olmamak önemli biliyorsun

Bi de şunu söyleyeceğim
Bence maveranın genel duruşu büyük laf edip sonra tükürdüğünü yalayıp pısıp hiçni şey yokmuş gini devam etmek
Mesrla buraya da dünyanın hakaretini edip tekrqr fikir sormak aynı duruşun tekrarı işte

En doğru yorum bu valla. Kendi kocasının gözünde pul kadar değeri yok. Kaç kere boşanıyorum diye adama göz dağı verdi ama adam asla geri adım atmadı.
Ya aynı duruş aslında
Nasıl bize saydırıp saydırıp yaşanmamış gibii geri dönüyorsa adama da aynısınu yapıyor işte
Biz bile 1 2 3 seferden sonra takmaz olduk

Ya aynı duruş aslında
Nasıl bize saydırıp saydırıp yaşanmamış gibii geri dönüyorsa adama da aynısınu yapıyor işte
E adam da takmıyor onu. Boşanamayacağını biliyor. İnşallah bu sevgisiz evliliği bir çocuk ile taçlandırmazlar

Görümcenin eşinin senin tabirinle iç güveyisi olması ile iki tarafında kendi evleri olduğuna göre yatırım amaçlı ortaklaşa ev alıp, sizin mülk sahibi olmanızın ne bağlantısı var acaba?

Ortak ev ne yahu? Ortak ev, ortak araba vs uzak durun böyle şeylerden. Yeri gelir satmak istersiniz, onlar istemez sıkıntı çıkar.

Kocanın kafa yapısını iyi kötü hepimiz biliyoruz. Boşanma durumunda sana bir şey düşmemesi için eminim kocan evi tamamen kız kardeşinin üstüne yapar. Veya iki kardeş anlaşıp annelerinin üstüne alırlar evi. Senin bu evlilikteki ağırlığın sıfır olduğu için hiçbir şey de söyleyemezsin. Madem boşanmaktan vazgeçtin, tabiri caizse dizini kırıp oturacaksın.

Size ne bundan. Siz bence görümceyi kıskanıyorsunuz. Onların aile yasantılarıyla dertlendiğinize göre. Arada dengesizlik varmışmış. Size mi düştü tasası

Ooo Mavera devamlı eşya toplama derdine düşer. Nasıl bilmezsiniz canım üye?
En son konusunda da boşanacağım, eşyaları nasıl alacağım idi mevzu. Herkes aklın yolu bir olarak boşan dedi tabi. Sonra yine 14554555. kez barıştı. Üyelere hakaret etti, banlandı, gitti. Şimdi o beğenmediği forumdan ve üyelerinden medet umuyor.
Bu işin sonunda kocası o evi alır kardeşiyle. Mavera da yine bir eşya toplama konusu açar, iki gün yazar, stresini atar. Takribi bir hafta sonra barıştım ben der, beddua eder.

Mavera nasılsın ? Seni merak ediyordum iyi olmana sevindim. Bilirim o aile yapılarını kesinlikle net olacaksın. Bu konu ortamda açılmıyor mu ? Mesela senin olduğun yerde ? Yapıştır cevabı “ danaya mı giriyoruz canım ortak eve girelim herkesin evi kendine hahahaha diye de gül” . İstemiyorsun korkma kaygılanma. Olabilir ne var dicekler ben istemiyorum sonuçta ödenen para benim evimden kısılacak söz hakkına sahibim diceksin. He ortamda açılmıyorsa da telefonda gördüysen “ ben bu fikre karşıyım ve istemiyorum eşin olarakta birlikte yatırım yapmalıyız bekar değilsiniz” diceksin. Bir de maveracım eşini kendine alıştır. Enerjisi o tarafta bunu azalt lütfen.

Yani ortak alacaksanız olmaz . Eğer alacaksanız eşinizle ortak olsun . Herkes kendi evini alsın olsun bitsin. Eşinizle konuşabilirsiniz bence.

Ya aynı duruş aslında
Bu davranışın temelleri çocuklukta atıldı bence. Ailesi ile de böyle bir ilişkisi olduğunu düşünüyorum. Sadece ailesindeki yerini kaniksamış, kabullenmiş, hayallerini koca evine sakladığı için bu kadar hayal kırıklığına uğramış.

akraba ile ye iç , alışveriş etme demişler. binlerce liralık ev alırsınız, 100-200 tl için düşman kesilirsiniz. bu hep böyledir.
eşiniz de ticaret yapmak istiyorsa gücünün yettiği kadarıyla yapsın bence

İçini dökmek için yazmışsın sanırım,ben öyle anladım yorumları okuyup geriye dönük yazıları okuyunca.iyi yapmışsın dök içini.
Görümce kimmiş ya? Senin için dert mi bu allasen :) parçala behçet repliği geldi aklıma burada.
Mavera sen, kafana koyduğun her şeyi yapabilirsin,senin mükemmel bir gücün var ve sefgin de var!!!

aman amaaann aklınız varsa uzak durun. akrabayla ne işe girilir ne borca... birde görümce düşünmesi bile beni strese soktu

ee siz iki maaşmışsınız alacaksanız kendiniz alın kimseye ihtiyacınız yok

siz ya iyi niyetlisiniz ya eşinizin ailesi iyi. bahsettiğiniz olay her aile için mümkün değil malesef. hatta benim için korkunç

bir de bu mavera ve turevlerinin “durusunu koymak” lafi bir tek beni mi gulduruyor? durusun olsun canim, dik dur canim, durusunu bozma canim djdkdhskdhdkdhdjd ne la bu neyin durusu yani? millet sizin nasil durdugunuza saga mi sola mi dondugunuze bakmiyor ki djdkdxjxjxhxj evde zaten herkes planini yapmis, kimse fikrini sormuyor bu da durus koyacakmis.

bazi seyler sonradan olmuyor burada birbirinizi ne kadar gazlarsaniz gazlayin. iki gun sonra mecbur yuz yuze bakacaginiz, evlerini temizleyeceginiz, gelince hizmet edeceginiz insanlara forumdan aldiginiz gazla durus koymaya (?) calismayin bence. ataerkil olmak suc degil, biz de boyle bir aileyiz diyip gecin zaten oyle yetismissiniz. bulasik yikamayi eslerinize yakistirmamanizdan belli. forumda iki cumle okuyup ortaya ben bu duzeni bozarimmm diye cikip sonra daha beter susturuluyorsunuz yazik oluyor.

içide buraya ic dökücegine görümceke dicen ev aldırcaksan kendi kocana sar benim kocamdan uzak dur de zaten kavag cıkar kocanında tavrına bakarsın böyleleriyle iyi niyetli ilerleyemezsin tatlım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…