En doğru yorum bu valla. Kendi kocasının gözünde pul kadar değeri yok. Kaç kere boşanıyorum diye adama göz dağı verdi ama adam asla geri adım atmadı.Ay tek derdin görümcenin kocasının senin hayalindeki koca adayı olması bence
O yüzden adamı bu kadar gömdün
Oysa ne isterdin eş ailesine gidilmesin, eş senin ağzının içine baksın, olur olmaza sorun çıkarmasın
Ortak eve gelince de görümce filan kısmını bilemem de ilerde boşanırken sorun olur
Bence de girdirme eşini böyle şeylere
Ha şahsi fikrim bence eşin fikrini sormuyor bile
Kafasına göre takılıyor her zamanki gibi
Sonuçta kardeş varken eş kim ki?
Sonra da kültür farkı var diyor ya nasıl gülüyorum nasıl gülüyorum. Ataerkil bir aileden gelmeden böyle ataerkil bir düşüncede olamaz genç bir kadın. Sadece ailesi evlatlarına karşı biraz daha vericidir o kadar. Hepi topu fark budur eş ailesi ile.
Valla kusura bakmayın, ben bu yorumu yapacağım. Son konunuzda bize etmediğiniz beddua, etmediğiniz hakaret kalmamıştı. Bir daha konu monu açmam diyip bize neler söyleyip gitmiştiniz. Ne oldu???? İşte büyük konuşmamak lazım.
Valla konuyu hatırlayanların size faydalı yorum yapası gelmeyecek muhtemelen, umrumda değil diyeceksiniz ama durum bu.
-bu görsel bize söylediklerinizin içinde en masum olanlardan bir de. Ortalık malı bile demiştiniz.
Zaten boşanacağından değil de boşanma fikrine dert olurBoşanmak? Ne boşanması ne diyorsun sen tabiki de olmayacak öyle bir şey. Ne yaşanırsa yaşansın evli kalınacak , "ortalık malı" olmamak için.
Adam kurgu değilse adım gibi eminim ki hem maveranın parasını kullanır hem de ailesime evi aldırır valla bu adamişe girişecek kadar parası yok adamın belli ki, Mavera'ya bakıyor o da destek çıkmaz, şimdilik oturuyor yerine. Anasına aynı apartmandan ev alacakken böyle demiyordu ama , sana ne çekiyordu. O evin parası anasından çıkacaktı herhal, ondandı o horozluğu.
Ya aynı duruş aslındaEn doğru yorum bu valla. Kendi kocasının gözünde pul kadar değeri yok. Kaç kere boşanıyorum diye adama göz dağı verdi ama adam asla geri adım atmadı.
E adam da takmıyor onu. Boşanamayacağını biliyor. İnşallah bu sevgisiz evliliği bir çocuk ile taçlandırmazlarYa aynı duruş aslında
Nasıl bize saydırıp saydırıp yaşanmamış gibii geri dönüyorsa adama da aynısınu yapıyor işte
Biz bile 1 2 3 seferden sonra takmaz olduk
Görümcenin eşinin senin tabirinle iç güveyisi olması ile iki tarafında kendi evleri olduğuna göre yatırım amaçlı ortaklaşa ev alıp, sizin mülk sahibi olmanızın ne bağlantısı var acaba?Burda konu maalesef şu.
Görümcem eşinin memleketine dahi gitmek istemez, eşinin ailesinin kaç yıldır görümceme geldiğini görmedim. Yani yolunda gitmeyen bir denge var. Görümcem için eşi 2. Planda. Eşim daha önde... bu bu kadar barizken, adamın hala beraber plan yapması saçma geliyor
Ortak ev ne yahu? Ortak ev, ortak araba vs uzak durun böyle şeylerden. Yeri gelir satmak istersiniz, onlar istemez sıkıntı çıkar.Merhaba hanımlar.
Uzun zaman oldu yokum buralarda.
Herkesin sıkıntısına deva dilerim.
Benim de çok sıkıntılarım oldu çok şükür öyle ya da böyle şu an çok daha iyiyim, iyiyiz.
Belirli yapıtaşları oluştu, hala mücadele hali tabii.
Görümcem evli ama eşine göre çok daha baskın bir kadın. Eşinin ailesi başka şehirde, adamı içgüveysi gibi almış durumdalar yani.
Görümcemlerin evi var arabası var borçları yeni bitti, bize yakın oturuyorlar. Eşim de onlarla aynı zamanda ev almış, kredisi biz evlendiğimizde bitti. 10 yıldır evli görümcem.
Benim rahatsız olduğum konu, enişte ve görümce sürekli eşime ev ilanı atıp hadi girelim birlikte krediye diyorlar. Eşim de olumlu karşılıyor ama benden tepki görmeyince devam ettiremiyor.
Biz 2 miz çalışan insanız , kuracaksak hayali ikimiz kurmalıyız 2 miz çabalamalıyız. Neden ben 4 ortaklı bir eve gireyim??? Üstelik bir ev var, hemen borca girip yeni bir eve ne gerek var bu konuda da aile kültür farkımız çok açık. Hep mal sahibi olma odaklılar. Kv de etkiliyor diye düşünüyorum. 2 kardeş ev alsın diye... sanki kızının kocası oğlunun karısı yokmuş gibi...
Ben çok karşıyım. Sizce haklı mıyım?
10 m2 lik olsun ikimizin olsun, ben görümce ile ortak malı ne yapayım... enişteye de şaşıyorum, o kadar sindirilmişki kayınbiraderiyle ev almayı planlıyor, adamın 2 erkek kardeşi var aslında. Ama görümce öyle sindirmiş ki adamın planı bile eşim üzerine.
Öyle içimi dökmek istedim, duruşumu koymalıyım değil mi? Çok teşekkürler fikirleriniz için...
Size ne bundan. Siz bence görümceyi kıskanıyorsunuz. Onların aile yasantılarıyla dertlendiğinize göre. Arada dengesizlik varmışmış. Size mi düştü tasasıBurda konu maalesef şu.
Görümcem eşinin memleketine dahi gitmek istemez, eşinin ailesinin kaç yıldır görümceme geldiğini görmedim. Yani yolunda gitmeyen bir denge var. Görümcem için eşi 2. Planda. Eşim daha önde... bu bu kadar barizken, adamın hala beraber plan yapması saçma geliyor
Ooo Mavera devamlı eşya toplama derdine düşer. Nasıl bilmezsiniz canım üye?Eski konularınıza bakınca ; görümcenizden ziyade kendi hayatınıza yoğunlaşın bence. Konularınıza bakarak 1 yıl 4 aydır evlisiniz sanırım. Nisan 2021 den bu yana boşanmayı düşündüğünüzü anlatan konularınız mevcut. Forumda çok kısa bir süre önce de , evi terk ettiğinizi söylemiş ve eşyalarınızı nasıl alacağınızı sormuşsunuz.
Eşinizle barıştınız mı ?
Mavera nasılsın ? Seni merak ediyordum iyi olmana sevindim. Bilirim o aile yapılarını kesinlikle net olacaksın. Bu konu ortamda açılmıyor mu ? Mesela senin olduğun yerde ? Yapıştır cevabı “ danaya mı giriyoruz canım ortak eve girelim herkesin evi kendine hahahaha diye de gül” . İstemiyorsun korkma kaygılanma. Olabilir ne var dicekler ben istemiyorum sonuçta ödenen para benim evimden kısılacak söz hakkına sahibim diceksin. He ortamda açılmıyorsa da telefonda gördüysen “ ben bu fikre karşıyım ve istemiyorum eşin olarakta birlikte yatırım yapmalıyız bekar değilsiniz” diceksin. Bir de maveracım eşini kendine alıştır. Enerjisi o tarafta bunu azalt lütfen.Merhaba hanımlar.
Benim de çok sıkıntılarım oldu çok şükür öyle ya da böyle şu an çok daha iyiyim, iyiyiz.
Görümcem evli ama eşine göre çok daha baskın bir kadın. Eşinin ailesi başka şehirde, adamı içgüveysi gibi almış durumdalar yani.
Görümcemlerin evi var arabası var borçları yeni bitti, bize yakın oturuyorlar. Eşim de onlarla aynı zamanda ev almış, kredisi biz evlendiğimizde bitti. 10 yıldır evli görümcem.
Benim rahatsız olduğum konu, enişte ve görümce sürekli eşime ev ilanı atıp hadi girelim birlikte krediye diyorlar. Eşim de olumlu karşılıyor ama benden tepki görmeyince devam ettiremiyor.
Biz 2 miz çalışan insanız , kuracaksak hayali ikimiz kurmalıyız 2 miz çabalamalıyız. Neden ben 4 ortaklı bir eve gireyim??? Üstelik bir ev var, hemen borca girip yeni bir eve ne gerek var bu konuda da aile kültür farkımız çok açık. Hep mal sahibi olma odaklılar. Kv de etkiliyor diye düşünüyorum. 2 kardeş ev alsın diye... sanki kızının kocası oğlunun karısı yokmuş gibi...
10 m2 lik olsun ikimizin olsun, ben görümce ile ortak malı ne yapayım... enişteye de şaşıyorum, o kadar sindirilmişki kayınbiraderiyle ev almayı planlıyor, adamın 2 erkek kardeşi var aslında. Ama görümce öyle sindirmiş ki adamın planı bile eşim üzerine.
Öyle içimi dökmek istedim, duruşumu koymalıyım değil mi? Çok teşekkürler fikirleriniz için...
Bu davranışın temelleri çocuklukta atıldı bence. Ailesi ile de böyle bir ilişkisi olduğunu düşünüyorum. Sadece ailesindeki yerini kaniksamış, kabullenmiş, hayallerini koca evine sakladığı için bu kadar hayal kırıklığına uğramış.Ya aynı duruş aslında
Nasıl bize saydırıp saydırıp yaşanmamış gibii geri dönüyorsa adama da aynısınu yapıyor işte
Biz bile 1 2 3 seferden sonra takmaz olduk
akraba ile ye iç , alışveriş etme demişler. binlerce liralık ev alırsınız, 100-200 tl için düşman kesilirsiniz. bu hep böyledir.Merhaba hanımlar.
siz ya iyi niyetlisiniz ya eşinizin ailesi iyi. bahsettiğiniz olay her aile için mümkün değil malesef. hatta benim için korkunçTanıdığım iki kardeş birlikte ev borcuna girdiler ödeyip, sonra diğer kardeş için ev aldılar ve borcunu bitirdiler. Aynı şeyi araba İçin de yaptılar.
Günümüz şartlarında bu ülkede herkes kendini bir şekilde garantiye almak istiyor.
Kardeşi de vadeyi uzun süre tutmadan Kısa vade ile daha az faiz ödeyip kardeşiyle ortak ev borcuna girmek istiyor. Aynı karnı paylaşmış iki insanın aynı eve ortak olmasını garip bulmuyorum. Ama tabi normal bir kardeşlik ilişkisini baz alarak yaptım yorumumu.
Ben açıkçası sizi fazla önyargılı ve dolu buldum eş ailesine karşı. Bu ortaklıkta sorun çıkaracak taraf nedense onlar değil sizmişsiniz gibi.
Bu arada eşimin ablası böyle bir teklifte bulunsa kabul ederdim. Emlak fiyatları artıyor, biraz da birikmiş varsa alınıp kiraya verilerek kiranın üstünü iki aile tamamlayıp kredi ödeyebilirsiniz.
içide buraya ic dökücegine görümceke dicen ev aldırcaksan kendi kocana sar benim kocamdan uzak dur de zaten kavag cıkar kocanında tavrına bakarsın böyleleriyle iyi niyetli ilerleyemezsin tatlımMerhaba hanımlar.