Ben de bunu diyecektim. Sizin kendi eviniz var mı? EĞer kendi eviniz yoksa böyle bir şeye girişmeyin. Eviniz varsa ve bu ikinci ev olacaksa eğer al sat amaçlı alınıyorsa olabilir. Kiraya verilir, kira geliri bölüşülür ileride de karla satılabilir. Ama ne maksatla alınıyor o konuda açıkça anlaşmaya varılmalıdır. Yoksa ileride görümcenler o eve geçip oturmaya kalkarlarsa bu sefer satamazsınız da.Eğer al-sat yapılcaksa vede 2 tarafında 1 ev almaya maddi imkanı yoksa boşyere fazla kredi çekip borç yapacağıma, faiz yiyeceğime ortak eve girerdim. ( Ama dediğim gibi al-sat için konuşuyorum)
Aaa bu ne şimdi peki kız anam hafiye gibisiniz vallahaEski konularınıza bakınca ; görümcenizden ziyade kendi hayatınıza yoğunlaşın bence. Konularınıza bakarak 1 yıl 4 aydır evlisiniz sanırım. Nisan 2021 den bu yana boşanmayı düşündüğünüzü anlatan konularınız mevcut. Forumda çok kısa bir süre önce de , evi terk ettiğinizi söylemiş ve eşyalarınızı nasıl alacağınızı sormuşsunuz.
Eşinizle barıştınız mı ?
lazim bence bu konusuna tasimak cunku insanlar yine ona vakit ayirip yorum yapacak, sonra hakaret isitecekler. boyle uyeler insanin akliyla alay ediyorlar. ciddiye alip yaziyorsun, surekli surekli ayni konuyu onune getiriyorlar. begenmeyince de hakaret.Eski konusunda ettigi hakaretler icin cezasini almistir sanirim, bu durumu yeni konusuna ekran fotolariyla tasimanin anlami nedir?
Yorum yapmak istemeyen yapmaz zaten.
Yorumuma gelince, haklisiniz aile ici hicbir alisveris yapmayin.
Sizin derdiniz ortak ev alınması mı görümcenin evliliği mi? Adama hem iç güveysi hem de 2. planda dediniz. Size ne bundan? Dengesizlik varmış, adam hiç gitmiyormuş ailesine, görümceniz baskın karaktermiş falan filan. Belki böyle mutlular, adam pek aileci değil, siz niye lafını ediyorsunuz? Yandaş toplansa ne toplanmasa ne, okuyup geçiyoruz işte. Konu açıp soran olursa ve bizim de fikrimiz varsa yazıyoruz, aynı görüşteysek diğerinin yorumunu beğeniyoruz bitiyor gidiyor. Ben kimsenin eski konularını açıp bakmıyorum ne yazmış diye ama önüme gelince de normal olarak yorumum değişebiliyor.Bize deyip yandaş toplaman :) sen yorum yapmayabilirsin
Öyle içimi dökmek istedim, duruşumu koymalıyım değil mi?
Görümcem için eşi 2. Planda. Eşim daha önde... bu bu kadar barizken, adamın hala beraber plan yapması saçma geliyor
Aile yapılarını bilmiyorum ama ortaklık işi yaş işMerhaba hanımlar.
Uzun zaman oldu yokum buralarda.
Herkesin sıkıntısına deva dilerim.
Benim de çok sıkıntılarım oldu çok şükür öyle ya da böyle şu an çok daha iyiyim, iyiyiz.
Belirli yapıtaşları oluştu, hala mücadele hali tabii.
Görümcem evli ama eşine göre çok daha baskın bir kadın. Eşinin ailesi başka şehirde, adamı içgüveysi gibi almış durumdalar yani.
Görümcemlerin evi var arabası var borçları yeni bitti, bize yakın oturuyorlar. Eşim de onlarla aynı zamanda ev almış, kredisi biz evlendiğimizde bitti. 10 yıldır evli görümcem.
Benim rahatsız olduğum konu, enişte ve görümce sürekli eşime ev ilanı atıp hadi girelim birlikte krediye diyorlar. Eşim de olumlu karşılıyor ama benden tepki görmeyince devam ettiremiyor.
Biz 2 miz çalışan insanız , kuracaksak hayali ikimiz kurmalıyız 2 miz çabalamalıyız. Neden ben 4 ortaklı bir eve gireyim??? Üstelik bir ev var, hemen borca girip yeni bir eve ne gerek var bu konuda da aile kültür farkımız çok açık. Hep mal sahibi olma odaklılar. Kv de etkiliyor diye düşünüyorum. 2 kardeş ev alsın diye... sanki kızının kocası oğlunun karısı yokmuş gibi...
Ben çok karşıyım. Sizce haklı mıyım?
10 m2 lik olsun ikimizin olsun, ben görümce ile ortak malı ne yapayım... enişteye de şaşıyorum, o kadar sindirilmişki kayınbiraderiyle ev almayı planlıyor, adamın 2 erkek kardeşi var aslında. Ama görümce öyle sindirmiş ki adamın planı bile eşim üzerine.
Öyle içimi dökmek istedim, duruşumu koymalıyım değil mi? Çok teşekkürler fikirleriniz için...
Senin de evliliğin hemen hemen böyle ki , sen kadın kocan erkek olunca daha mı normal oluyor, daha mı katlanılır olmalı?Burda konu maalesef şu.
Görümcem eşinin memleketine dahi gitmek istemez, eşinin ailesinin kaç yıldır görümceme geldiğini görmedim. Yani yolunda gitmeyen bir denge var. Görümcem için eşi 2. Planda. Eşim daha önde... bu bu kadar barizken, adamın hala beraber plan yapması saçma geliyor
Sonra da kültür farkı var diyor ya nasıl gülüyorum nasıl gülüyorum. Ataerkil bir aileden gelmeden böyle ataerkil bir düşüncede olamaz genç bir kadın. Sadece ailesi evlatlarına karşı biraz daha vericidir o kadar. Hepi topu fark budur eş ailesi ile.Kocan için de sen 2. 3. plandasın. İlk önce annesi, kardeşi geliyor.
Bu bu kadar barizken, senin bunu kabul edip evliliğe devam etmen normal de adamın beraber plan yapması mı anormal?
Boşanmak? Ne boşanması ne diyorsun sen tabiki de olmayacak öyle bir şey. Ne yaşanırsa yaşansın evli kalınacak , "ortalık malı" olmamak için.Ortak eve gelince de görümce filan kısmını bilemem de ilerde boşanırken sorun olur
Bence de girdirme eşini böyle şeylere
Bu işe girişecek kadar parası yok adamın belli ki, Mavera'ya bakıyor o da destek çıkmaz, şimdilik oturuyor yerine. Anasına aynı apartmandan ev alacakken böyle demiyordu ama , sana ne çekiyordu. O evin parası anasından çıkacaktı herhal, ondandı o horozluğu.Ha şahsi fikrim bence eşin fikrini sormuyor bile
Kafasına göre takılıyor her zamanki gibi
Sonuçta kardeş varken eş kim ki?
Sonra da kültür farkı var diyor ya nasıl gülüyorum nasıl gülüyorum. Ataerkil bir aileden gelmeden böyle ataerkil bir düşüncede olamaz genç bir kadın. Sadece ailesi evlatlarına karşı biraz daha vericidir o kadar. Hepi topu fark budur eş ailesi ile.