Eşime sürekli ortak ev alalım borca girelim diyen görümce...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

mavera110

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2021
842
254
Merhaba hanımlar.
Uzun zaman oldu yokum buralarda.
Herkesin sıkıntısına deva dilerim.
Benim de çok sıkıntılarım oldu çok şükür öyle ya da böyle şu an çok daha iyiyim, iyiyiz.
Belirli yapıtaşları oluştu, hala mücadele hali tabii.
Görümcem evli ama eşine göre çok daha baskın bir kadın. Eşinin ailesi başka şehirde, adamı içgüveysi gibi almış durumdalar yani.
Görümcemlerin evi var arabası var borçları yeni bitti, bize yakın oturuyorlar. Eşim de onlarla aynı zamanda ev almış, kredisi biz evlendiğimizde bitti. 10 yıldır evli görümcem.
Benim rahatsız olduğum konu, enişte ve görümce sürekli eşime ev ilanı atıp hadi girelim birlikte krediye diyorlar. Eşim de olumlu karşılıyor ama benden tepki görmeyince devam ettiremiyor.
Biz 2 miz çalışan insanız , kuracaksak hayali ikimiz kurmalıyız 2 miz çabalamalıyız. Neden ben 4 ortaklı bir eve gireyim??? Üstelik bir ev var, hemen borca girip yeni bir eve ne gerek var bu konuda da aile kültür farkımız çok açık. Hep mal sahibi olma odaklılar. Kv de etkiliyor diye düşünüyorum. 2 kardeş ev alsın diye... sanki kızının kocası oğlunun karısı yokmuş gibi...
Ben çok karşıyım. Sizce haklı mıyım?

10 m2 lik olsun ikimizin olsun, ben görümce ile ortak malı ne yapayım... enişteye de şaşıyorum, o kadar sindirilmişki kayınbiraderiyle ev almayı planlıyor, adamın 2 erkek kardeşi var aslında. Ama görümce öyle sindirmiş ki adamın planı bile eşim üzerine.

Öyle içimi dökmek istedim, duruşumu koymalıyım değil mi? Çok teşekkürler fikirleriniz için...

Merhaba hanımlar.
Benim de çok sıkıntılarım oldu çok şükür öyle ya da böyle şu an çok daha iyiyim, iyiyiz.
Görümcem evli ama eşine göre çok daha baskın bir kadın. Eşinin ailesi başka şehirde, adamı içgüveysi gibi almış durumdalar yani.
Görümcemlerin evi var arabası var borçları yeni bitti, bize yakın oturuyorlar. Eşim de onlarla aynı zamanda ev almış, kredisi biz evlendiğimizde bitti. 10 yıldır evli görümcem.
Benim rahatsız olduğum konu, enişte ve görümce sürekli eşime ev ilanı atıp hadi girelim birlikte krediye diyorlar. Eşim de olumlu karşılıyor ama benden tepki görmeyince devam ettiremiyor.
Biz 2 miz çalışan insanız , kuracaksak hayali ikimiz kurmalıyız 2 miz çabalamalıyız. Neden ben 4 ortaklı bir eve gireyim??? Üstelik bir ev var, hemen borca girip yeni bir eve ne gerek var bu konuda da aile kültür farkımız çok açık. Hep mal sahibi olma odaklılar. Kv de etkiliyor diye düşünüyorum. 2 kardeş ev alsın diye... sanki kızının kocası oğlunun karısı yokmuş gibi...

10 m2 lik olsun ikimizin olsun, ben görümce ile ortak malı ne yapayım... enişteye de şaşıyorum, o kadar sindirilmişki kayınbiraderiyle ev almayı planlıyor, adamın 2 erkek kardeşi var aslında. Ama görümce öyle sindirmiş ki adamın planı bile eşim üzerine.

Öyle içimi dökmek istedim, duruşumu koymalıyım değil mi? Çok teşekkürler fikirleriniz için...
Aman aman aklınız varsa almayın akrabayla kardeşte olsa ortak ev, araba işine girilmez hep bir sıkıntı çıkar bu işlerin sonunda sakın o hataya düşmeyin eşinize yüz vermeyin derim bu konuda.

Merhaba hanımlar.

Eğer al-sat yapılcaksa vede 2 tarafında 1 ev almaya maddi imkanı yoksa boşyere fazla kredi çekip borç yapacağıma, faiz yiyeceğime ortak eve girerdim. ( Ama dediğim gibi al-sat için konuşuyorum)

Merhaba hanımlar.

Haklısınız. İstemediğinizi kesin ve net bir şekilde söylemeniz ve kararınızın arkasında durmanız yeterli olacaktır.

Ev sahibi de olmuşsunuz , ne mutlu ; evinizde sağlık, huzur, mutlulukla oturun.

Bizde abimle ortak ev almıştık temelden, yatırım amaçlı.
Eşim sindirilmiş mi oluyor şimdi? 🤦‍♀️
Erkek karısının ailesiyle birşey yapınca neden eksik oluyor?
Görümce yerine eşinin erkek kardeşi olsa sorun olmayacak sanki.
Aşsan şu düşünceleri keşke Mavera.

Ortak eye, işe girip girmemek tercih meselesi ama bunu görümce eşine kadar saçma bir şekilde bağlaman anlamsız.

Son düzenleme:
Valla kusura bakmayın, ben bu yorumu yapacağım. Son konunuzda bize etmediğiniz beddua, etmediğiniz hakaret kalmamıştı. Bir daha konu monu açmam diyip bize neler söyleyip gitmiştiniz. Ne oldu???? İşte büyük konuşmamak lazım.

Valla konuyu hatırlayanların size faydalı yorum yapası gelmeyecek muhtemelen, umrumda değil diyeceksiniz ama durum bu.

-bu görsel bize söylediklerinizin içinde en masum olanlardan bir de. Ortalık malı bile demiştiniz.

Eklentiler

• ED8F5771-0E33-460D-BE64-D9B8DA3656BB.jpeg
    ED8F5771-0E33-460D-BE64-D9B8DA3656BB.jpeg
    244,3 KB · Görüntüleme: 624
Bizde abimle ortak ev almıştık temelden, al sat amaçlı.
Eşim sindirilmiş mi oluyor şimdi? 🤦‍♀️
Erkek karısının ailesiyle birşey yapınca neden eksik oluyor?
Görümce yerine eşinin erkek kardeşi olsa sorun olmayacak sanki.
Aşsan şu düşünceleri keşke Mavera.

Ortak eyv, işe girmek istememek tercih meselesi ama bunu görümce eşine kadar saçma bir şekilde bağlaman anlamsız.
Burda konu maalesef şu.
Görümcem eşinin memleketine dahi gitmek istemez, eşinin ailesinin kaç yıldır görümceme geldiğini görmedim. Yani yolunda gitmeyen bir denge var. Görümcem için eşi 2. Planda. Eşim daha önde... bu bu kadar barizken, adamın hala beraber plan yapması saçma geliyor

Valla kusura bakmayın, ben bu yorumu yapacağım. Son konunuzda bize etmediğiniz beddua, etmediğiniz hakaret kalmamıştı. Bir daha konu monu açmam diyip bize neler söyleyip gitmiştiniz. Ne oldu???? İşte büyük konuşmamak lazım.

Valla konuyu hatırlayanların size faydalı yorum yapası gelmeyecek muhtemelen, umrumda değil diyeceksiniz ama durum bu.

-bu görsel bize söylediklerinizin içinde en masum olanlardan bir de. Ortalık malı bile demiştiniz.
Bize deyip yandaş toplaman :) sen yorum yapmayabilirsin

Ben böyle bir şeyi onaylamazdim. Zamaninda ortak iş kurmayı teklif etmişti gorumcem eşime, işte kurmadik ortakta olmadik. Öyle olacağına hiç olmasin, lazim değil bana açıkcası. Eşim de benim gibi düşünüyor.

Burda konu maalesef şu.
Görümcem eşinin memleketine dahi gitmek istemez, eşinin ailesinin kaç yıldır görümceme geldiğini görmedim. Yani yolunda gitmeyen bir denge var. Görümcem için eşi 2. Planda. Eşim daha önde... bu bu kadar barizken, adamın hala beraber plan yapması saçma geliyor

Eski konularınıza bakınca ; görümcenizden ziyade kendi hayatınıza yoğunlaşın bence. Konularınıza bakarak 1 yıl 4 aydır evlisiniz sanırım. Nisan 2021 den bu yana boşanmayı düşündüğünüzü anlatan konularınız mevcut. Forumda çok kısa bir süre önce de , evi terk ettiğinizi söylemiş ve eşyalarınızı nasıl alacağınızı sormuşsunuz.

Eşinizle barıştınız mı ?

Eviniz arabanız varsa sukredin huzurla sağlıkla oturun insallah.ama ben şu kısa omrumuzde birazda yaşamak gerektiğini düşünenler denim borclar bitmisse ne mutlu size yeter hayatınıza bakın .ortak ise heleki kardeş dahi olsa akrabayla asla girmezdim

Tanıdığım iki kardeş birlikte ev borcuna girdiler ödeyip, sonra diğer kardeş için ev aldılar ve borcunu bitirdiler. Aynı şeyi araba İçin de yaptılar.
Günümüz şartlarında bu ülkede herkes kendini bir şekilde garantiye almak istiyor.
Kardeşi de vadeyi uzun süre tutmadan Kısa vade ile daha az faiz ödeyip kardeşiyle ortak ev borcuna girmek istiyor. Aynı karnı paylaşmış iki insanın aynı eve ortak olmasını garip bulmuyorum. Ama tabi normal bir kardeşlik ilişkisini baz alarak yaptım yorumumu.
Ben açıkçası sizi fazla önyargılı ve dolu buldum eş ailesine karşı. Bu ortaklıkta sorun çıkaracak taraf nedense onlar değil sizmişsiniz gibi.
Bu arada eşimin ablası böyle bir teklifte bulunsa kabul ederdim. Emlak fiyatları artıyor, biraz da birikmiş varsa alınıp kiraya verilerek kiranın üstünü iki aile tamamlayıp kredi ödeyebilirsiniz.

Burda konu maalesef şu.
Görümce ve eşinin aile ilişkileri kendilerini ilgilendirir. Aralarında ne yaşanmış da gitme gelme olmuyor bilemezsin.
Sen de eşinden destek bulsan ailesiyle görüşmezdin sonuçta değil mi? Onun bulmuş olması rahatsız ediyor sanırım.

Sen kendi kararına, evliliğine bak bence. Yeterince efor isteyen cinsten malum

Valla ben direkt tamam derdim. Ailemden kaynaklı muhtemelen çünkü ne yapmışlarsa kardeşler birleşip çatır çatır yapmışlar şu an onun rahatlığını yaşıyorlar. :)
Evet eviniz var ama geleceğe yatırım olarak böyle bir şeye ben direkt tamam derdim 10 yılda değil 5 yıl sonra bir malımız daha olurdu olarak bakıyorum olaya.
Ki keşke benimde görümcem evli olsaydı ve böyle bi teklifle gelseydi :) kimine göre saçma gelebilir ama göçmen kafası yaşıyorum 😂

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X