eşime rezil oldum

anne babasına nazı geçsin istiyo demek ki, 5 dk mesafede kendini yalnız kalmaya zorunlu hissetmiyo, ha belki benim gibi batmanda olsa zorunlu olur ben ikide bir anne gel diyemem çünkü, zaten ailesinden medet ummaktan vazgeçtiği gün gemileri yaktığı gün olacak bence

Senin, benim zorunluluktan, orası ayrı. Bamyayı sevmeden de ömür geçirebilirsin kim ne karışır ona da tamam ama işte haftada bir başına gelebilecek şey için kendinden çaba da şart :/

Kendi çabalamayacaksa eşin 8-5 iş bulması lazım, o zorsa ev değişecek, o da olmuyorsa başka çözüm aramak şart, ben ailedeki naz çekme kredisinin zaten olmadığını boşuna hır gür çıktığını düşünüyorum, yoksa kaçmış kaçmamış o da mühim değil, ben kaçmadım ama iki gün babama gel beni al desem o da gelmez. Annem de babanı ne yoruyorsun ayağın tutmuyor mu? der. Beni sevmediklerinden değil ama sevgiyi öyle mi ölçeyim yani?

Son düzenleme:
BABAMM BENIM BAŞ TAÇIM EN BÜYÜK DAYANAĞIM
29 YAŞINDA 8 AYLIK EVLİYİM ARADA BİR ANNEMLERDE KALMAM GEREKIYOR BABACIGIM GELİP İŞ YERİMİN KAPISINDA ÇIKMAMI BEKLIYOR SABAH BENLE ERKENDEN KALKIP BENİ İŞ YERİME GÖTURUYOR BEN BU YAŞIMA KADAR BABAMIM BİR KERE BENİ VE ABİLERİMİ DÜŞÜNMEDİĞİNİ GÖRMEDİM..GECENLERDE GECE HASTALANDIM EŞİMLE HASTANEYE GIDECEKTIK TAKSİYLE BAKTIM KAPI ÇALDI BABAM GELDİ BEN SİZİ GÖTURURUM DİYE VE EŞİMLE BİRLİKTE BEKLEDİ BENİ O AKŞAM İLK DEFA EVİMDE KALDI BABACIGIM ÇÜNKÜ SABAH KONTROL İÇİN HASTANEYE TEKRAR GİDECEGIM İÇİN...
BABAM BUNLARI MECBUR OLDUGU İÇİN YAPMIYOR CUNKU ZATEN EŞİMDE DÜŞÜNCELİDİR VE DÜŞKUNDUR BANA ...BEN 30 YAŞINDA OLSAMDA BABAMIM ÇOCUGUYUM HALA ...
CANIM BABAMMM BENIM İYİKİ VARSIN

Senin, benim zorunluluktan, orası ayrı. Bamyayı sevmeden de ömür geçirebilirsin kim ne karışır ona da tamam ama işte haftada bir başına gelebilecek şey için kendinden çaba da şart :/

Kendi çabalamayacaksa eşin 8-5 iş bulması lazım, o zorsa ev değişecek, o da olmuyorsa başka çözüm aramak şart, ben ailedeki naz çekme kredisinin zaten olmadığını boşuna hır gür çıktığını düşünüyorum, yoksa kaçmış kaçmamış o da mühim değil, ben kaçmadım ama iki gün babama gel beni al desem o da gelmez. Annem de babanı ne yoruyorsun ayağın tutmuyor mu? der. Beni sevmediklerinden değil ama sevgiyi öyle mi ölçeyim yani?

herkesin. gördüğü farklı, benim babam yağmur çamur olmasa da beni işe bırakırdı mesela, hava kötü ise söylememe gerek dahi olmazdı, dolayısıyla ben zaten evden çıkacak bi babanın kızını almamasını anlayamam, konu sahibi affedilmeyi istiyo bunun da gösterilmesini istiyo heralde, ailenin farkı başkaları illallah ederken onların sabır ve sevgide bir tık önde olmaları değil midir

Yerinde olsam evde yalnız kalmaya alisir ve kesinlikle O eve gitmezdim. Sende diyosun, el oğlu. Sırf böyle bişey yaşamamak için onun karsisinda evde korkudan geberirim daha iyi. Bence herseyden önce sizin biraz iradeye ihtiyacınız var. Israrla oraya gitmeye calismanizin hiç bi mantığı yok çünkü.

eşinin yanında bunlar olmasaydı iyiydi bence. ufak bır kavganızda aılenden vuracak senı çünkü :KK66:

Seni o kadar çok iyi anlıyorum ki.. Ama ne yapacaksın, o senin baban.. Ailenden beklenti içerisin de olma.. Ailene gideceksen de kendi imkanlarınla git.. Keşke eşine söyleseydin, ben taksiyle giderim. Babamı yormayalım diye.. Tamam eşinin yanında olmasaymış daha iyiymiş, ama olmuş.. Ailene de tavırlı olma, onları olduğu gibi kabul et.. Kimseyi bu saatten sonra değiştiremezsin.. Eşinin yahutta başkalarının yanında babanı, aileni kötüleme.. Relax ol.. Ne kadar az beklenti, o kadar da çok huzur..

Ah ah keske benim babam sizin gibi evladi gorsede bizim kiymetimizi bilse.ablam sayesinde okudum 1 lira yol parasi vermisligi yoktur.okula gidecem gec kalmisim yagmur yagiyor yol param.yok beni arabayla birak dedim paramin olmadigini soyleyerek yengeni annesigile goturecegim dedi goturmedi
Universiteye sirilsiklam 5 kurussuz gittigim nice gunler var.simdi asgari ucrete calisiyorum para vermiyorum diye kotu davraniyor.ama evli olan ablam babami ayak islerinde kullandigi zaman kan beynime sicriyor.baba gel pirizi yap baba gel kornis dustu onu tak vs.halen daha babam.bana hizmet etsin havasinda.ama ben babami annem kadar sevemesemde tutarim.laf etmem kimseyede ettirmem.allah hayirsiz evlat etmesin.
Vallahi gozlerim doldu uzuldum cok canim ya ne sartlarda okumussun kiyamam sana

kızlar babamla ailemle olan olayları biraz biliyosunuz
dün istanbulda baya yagmur yadı aksam 8 ve 9 gibi 3 gündür evdeydim esim gececi sabaha kadar esimi bekliyorum diye anneme gidicektim ki 1 gece dinleniyim uyuyum diye

esim bendne habersiz aramız annemi iste annne babama söyle arabayla gelsin alsın cok yagmur var ıslanmasın demis annemde da aa demeden babam ordan atmalmıs cok yagmur yok alsın semsiye gelsin bilmemne sonra annem kardesimi almaya gidicek demis yani arabay garajdan cıkiıcak kardesimi aldıktan sonra benide alabilirsin dimi buda bi baba iste neyse sonra esimin yüzü düstü anladım ben tabi ben aradım bu sefer babam cıktı tele dedim annemi ver anneme dedim bi kızını almaya gidiyosunda neden beni almaya gelmiyosunuz diye bagırdım falan ama esimin yanındada cok caktrmak istemedim kapattım

esim dedi askım dua et bana bisey olmasın öyle zoruma gittiki yüzlemedi ama dedigi bana bisey olsa acıkta kalırsın yani
icimden gecirdim ahh ahha 10 senelik esin seni düsünüyosa 30 senelik baban seni düsünmüyo ne zor sey

sonra 9bucuk oldu evden esimde bende birlikte cıktık ayrılırken arslan karım benim kimseye muhtac degil gider benim askıam falan dedi ama sinirden dislerimi sıktım yolda hem yagmur yagdı hem ben agladım

eve gittim yani annemlere yanlarına bile gitmedim girdim odama dedim size yazık 10 senelik el oglu bile bile beni düsünüyoda öz babam beni düsünmüyor neymis arabanın altı ıslanırmıs yaa kardesimi almayada aynı yoldan gidicen yagmur her yerde aynı aramız arabayla 5 dakika

dedim kardesim maaslı diye güveniyosunuz ama yanlıs ata oynuyosunuz cok pisman olucaksınız

babam ordan gelmeseydin dedim cok meraklıyım size gece kalabilsem kalıcam ayrıca esim demicekmi senin nasıl ailen var ben senin yanlız kalmana bile dayanamıyorum annene git diyorum onlarsa seni istemiyomus kendimi sizin icin rezil edemem dedim kapadım kapıyı offf icim cok sıkılıyo bu gece evdeyım sabaha kadar bekliycem esimi...
Limoncu nerdeyse hergun konu aciyosun ama bi iki cvp veriyosun gerisi yok.
Cvplarimi begenmiyosun yoksa sirf konu actim yorumlar pekte ilgimi cekmiyomu diyosun kaalemi almiyosun anlamadim.
Senin yerinde olsan yapilan yorumlari biraz dusunurum.
Bi kulagindan girip digerinden cikmasin.
Sonra sen uzulursun bize bisey olmaz

anne babasına nazı geçsin istiyo demek ki, 5 dk mesafede kendini yalnız kalmaya zorunlu hissetmiyo, ha belki benim gibi batmanda olsa zorunlu olur ben ikide bir anne gel diyemem çünkü, zaten ailesinden medet ummaktan vazgeçtiği gün gemileri yaktığı gün olacak bence
Tamam da bunu arayıp limoncu rica etmemiş ki babasından.Eşi arayıp annesine bakın babasına bile değil annesine "babama söyle de limoncuyu alsın" nasıl diyebilir.Kim bilir kaç yaşindaki adam damadindan emir mi alacak? Eğer eşi cidden o kadar umursuyorsa hanimini cagirsin bi taksi.Kayinpederine emir vermesin.

Bence limoncunun babasının tek rahatsız olduğu şey kızının aşırı rahat ve sadece hep kendini düşünüyor olmasi.ben kk da ailesinden sürekli beklenti içinde olan ve ayda 2 kez bunun için konu açan başka birini görmedim.bence istekler ve beklentiler adamı yildirmis

Bizde böyle bir şey olsa kan çıkar herhalde...:KK48: Onu aldın da beni almadın da... Benim babam bana böyle bir şey yapsa bir daha evine gitmem... Hoş eşim de babama eşimi alıp götürür müsünüz demez, ayıp olur diye çekinir. Öyle bir durumda eşiniz aramadan babanızın gelip sizi alması lazım. Bu nasıl görgüsüzlüktür? Arabası eskiyecek sanki adama bak. Elin adamı olsa kaça kaça almaya giderler ama işlerine gelince...
yaa esim zaten annemi aradı önce hani öyle emir yada baska bisey gibi deniegil anne babama söylesene yagmur cok yagıyor bizim yollarda su icinde gelsin alsın hanıı burda yazmıslar esin seni cok düsünüyodu neden kendi bırakmadı esim bemimle birlikte servis bekliyo burdakiler bana laf soksn diye ayrıntıları okumuyorlar ben zaten esim ise gitti dite o aksam annemlere gittim aksam 9 30 esim servise bindi bende annemlere dogru yola cıktım

düsünün kısa mesafe ve taksi bulabilicek yer degil ayrıca babam zaten kardesimi almaya gidicekmis hani ben gelmem dese gene o kadar kızmıcam ama sen arabayı cıkarıyosan kardesimi almaya gidiyosn ama dönüste beni alamıyosan kızdıgım yer burası

Nokta virgul koyaydin iyiydi.
Yenide degilsinz buralarda halbukio_O
sinirden ne diceni ne yazcanı bilemiyo insan
az önce bile ailemde bi konu oldu ben her ne olsursa olsun kavgada olsa küslükte olsa onlar bana sana ihiyacımız var demeden gelir arar sorarım guru yapmam
az önce teyzemlerden bi konu acıldı iste arsalarını mühahite verceklermis ama kız bekar yan arsayıda alıcaklarakbisi para vermiyo diye 8 daireden hak vermiceklermis bunu diyenlerde hacca gitmis hak hukuk arayan insanlar ben mutfaktayım cay alıyorum annem dedi ooo benim kız olsa asla bırakmaz beni teyzemin kızı demis ben bekarsam bekarım bana 2 daire annemlerede 2 daire suan kız bekar zatwn birlikte yasıyolar ailesi kıza bakıyo ama isin icine daire gireince ben bekar olabilirm size bakın ben dairelerimi alırım demis

hani ben olsam nasılsa bekarım kız 40 yasında bu arada daireleri alırım ama bakmam demis yani ben olsam nasıla bekarım al 2 daireyi yok 4 ünüde istiyo

annem anlıyo beni ama isini gelmiyo daha gencler ya

Eşiniz sizi düşündüğü için anne babanizi arayip "gelip alin islanmasin" diyemez. Bunu diyecek kisi sizsiniz. Damat beyin emrivakisi kendine kalsin.Bu düşünmek demek değildir. Çok dusunuyorsa tutar taksi götürür yerine.

İkincisi "annen daha a demeden baban arkadan atladi" şeklinde size bunu aktarmasinda iyi niyet göremedim ben.

Hadi aradi anne babani buna normal diyelim ve reddedildi.
Oturup "bak anne baban böyle yapti ben olmasam seni düşünen yok" demesinde ki amac? Çok belli değil mi? Cok cocukca degil mi? .

Esininn emrivakisini yerine getirmediler diye kendisi super koca anne baba pis mi oldu?

Seni bu kadar saf sanmazdim limoncuk. Esin bastan sona hatali ve farklı niyette hareket etmiş.
seker parem esimle aksam 9 30 da servis bekliyoduk yani esim ise gidicek arabası olsa zaten bırakır taksi diceksin o yagmurda ara sokakra taksi bulmak cok zor cevremizdede yakın taksi duragı yok ayrıca

esim annemi aradı babamı degil yani rica minnet annen karıcıgımıda alsın yagmur cok yagıyo hastalandın daha yeni iyişeltim gene hasta olmıyım diye annemim babamın demesi lazım

babam zateb kardesimi almaya arabayla cıkıcak benim kızdıgım yer burası yoksa sadace bana gelmicem gel yagmurda dese gene o kadar kızmıcam sen zaten arabayı cıkarıyosun dönüstete kardesimi alırken beni al se baba degilmisin

ayrıca ahh esimi bi bilsem babam neler yapıyo esime ama esim gene allah korkusu var bide efendi asla cevap vermem babama

sinirden ne diceni ne yazcanı bilemiyo insan
az önce bile ailemde bi konu oldu ben her ne olsursa olsun kavgada olsa küslükte olsa onlar bana sana ihiyacımız var demeden gelir arar sorarım guru yapmam
az önce teyzemlerden bi konu acıldı iste arsalarını mühahite verceklermis ama kız bekar yan arsayıda alıcaklarakbisi para vermiyo diye 8 daireden hak vermiceklermis bunu diyenlerde hacca gitmis hak hukuk arayan insanlar ben mutfaktayım cay alıyorum annem dedi ooo benim kız olsa asla bırakmaz beni teyzemin kızı demis ben bekarsam bekarım bana 2 daire annemlerede 2 daire suan kız bekar zatwn birlikte yasıyolar ailesi kıza bakıyo ama isin icine daire gireince ben bekar olabilirm size bakın ben dairelerimi alırım demis

hani ben olsam nasılsa bekarım kız 40 yasında bu arada daireleri alırım ama bakmam demis yani ben olsam nasıla bekarım al 2 daireyi yok 4 ünüde istiyo

annem anlıyo beni ama isini gelmiyo daha gencler ya

Yazar burda ne anlatmak istedi?

Ailenin sana ve kardesine ayri davranmasi, senin ve kardesinin de onlara farkli davranmasindan ileri geliyor diye dusunuyorum,. Bilmem anlamis misindir? Bunun yanisira, konularin ve cevaplarindan anladigim kadariyla "hep bana rabbena" havalarinda, bencil bir insansin. Cevrene karsi fazla zahmetli ve masraflisin, kaprisli, istekli, garip birisin. Ailene dedigin "yanlis ata oynuyorsunuz ama pisman olacaksiniz" gibi bir laf bile senin garip kisiligini gosteriyor. Bu laf son derece itici, ve kotu niyet barindiran bir laf. Neyin ati, neyin oynamasiymis ki bu? Kisi kendinden bilirmis, sen insanlari nasil goruyor, kafanda nasil bir denklem kuruyorsun bilmiyorum, ama bu laflarin ve davranislarin cok itici. Sonra gidip kapiyi kapatman, soylenip durman... Neymis, 5 dakikalik yola gelmemis... Sen gittigin o eve huzursuzluk goturuyorsun, insanlarin sinirlerini bozuyorsun. Eski yaptiklarin da eklenince tavir goruyorsun, hos gorulmuyorsun. Anlamadin mi? Daha niye surekli oradasin ki? Kocan gece calisiyorsa ona gore baska care bul kendine, babanin evine gidip durma bu kadar. Belli ki hoslanmiyorlar bu derece gitmenden.
Hani bir laf vardir "evlat olsa sevilmez". Senin evlat olarak sevilmedigini soylemiyorum, ama bazi seyler evlat da olsa cekilmiyor demek ki. Oncelikle kendi hareket ve tavirlarina ceki duzen vereceksin, sonra cevrenin davranislarina bakacaksin.
Malesef sen yapip yapip hala bas taci edilemezsin. Beklentilerin yanlis. Baban sana ve esine giciksa, bir sebebi vardir. Diger kizinin ustune daha fazla dusuyorsa bir de ona sormali neden diye degil mi? O kiz nasil, sen nasilsin davranis, tutum olarak, bunlara bakmali.
Biraz oz elestiri.
cünkü kardesim cok rhat biridir ben mesela evde her konuda olsun haksızlık oldumu tahammül edemem özellikle babamın annemi kullanmasına kadın esir hayatı yasıyor sanki annemde ses etmiyor kadın mutfaktan cıkımaıyor yemek yapmaktan valla babam herkeze eli bonkor ne istese verir kim bilir kac kiside 5 10 bini var ama istemez annem bi koltuk takımı istiyor almaz yada kendi arabayala uzun yola gider keyde 300 lira an az benzin ama annemi alıpta arabayala söyle bi tur atturmaz böyle bi sürü olay var bende susmuyorum kardesimin umrumda dgeil 5 sene ünide okudu aramaz bile geldim gittim söyle böyle diye ben gene arardım günde 5 kere gelin derim mangalaa alrı dısarı yemeklere caya cıkartırım ki damadı benden önce arar anne geliyim alıyım gezelim diye esim benden fazla ıı onlara ama iyilik yaramıyor iste

amaaann limoncu sende evde oturduğum yerde bir sürü param var altınım var bilmem neyim var diyip duruyosun ee binseydinde taksiye öyle gitseydin bi çeyrek tutacak hali yoktu taksinin. Prensesler gibi yaşama fıtratına uymadı bu konu şekerim. Ayrıca bişey söylemeden edemicem çok iticisin ya
ahh sekerim laf sokma niyetindesin ama o gece esim 9 30 da aksam servis bekliyrouz yani o bırakamaz arabası olsa zaten kimseye sormaz beni o yagmurda bırakır taksi diyosun oturdugumuz semtte taksi yok gelse bile 10 km öteden gelmesi lazım ee annemler kısa mesadfe adam gelirmi

bide babam zaten kardesimi almaya gidicekmis benim kızdıgım nokto burası sen zaten arabayı garajdan cıkarıcam kardesimi aldın dönüste benide al el insan sen baba degilmisin

Limoncu nerelerdeydin yahu ozledim
Ben de seni taniyorsam sen Nuh tufaninda semsiyesiz kayiksiz tek ayak ustunde Bagdata gidersin bacim :KK66: ne rezil olcan kocana bosver ya sen bak keyfine tatlim :KK66:
allah icime sonsuz nese ve keyif vermis ama insan arada istiyor milleti görüyorum kızı damadıa aramaz sormaz yinede kızına damadına yedirirler biz de tam tersi ama genede bi taktir yok söyle anne olmussun sen ya senin demen lazım ya benim kızım gelcek aksama bu yagmurda hadi kalk bakıyım demesi lazım kocasına git kızımı al ama nerdee

ahh pr
Ee madem bu kadar rahatsiz oldun bu tavirdan gitmeseydin evlerine. Oraya gdip kendini odaya kapatarak, bir de ustune laf ederek herkesin huzurunu kacirmissin. Belki bu huylarin yuzunden, senin tabirinle ailen "yanis ata oynuyordur".
Dikkat et "el oglunu" da uzaklastirma kendinden, herkesin sabri bir yere kadardir.
ahh pro üyecim be yanlız kalsam kalırım da olmıyo iste
ayrıca anne baba olmak bence cok yüce bi sey ve bunu yakısıcak gibi yapıcaksın ben her daim kendimi savunmaktan bıktım cocukken bile hic pasif biri olamadım istiyorum ailem bi sahin gibi arkamda olsun ama yok es konusund agelince kimsenin garantisi yok valla bugun aa kocam cok ii diyen yarın ayrılır o yüzden ben zaten ailem varken ailesizim cok sülür allah yanımda insallh yanlız bırakmaz beni

X