eşime rezil oldum

Ee madem bu kadar rahatsiz oldun bu tavirdan gitmeseydin evlerine. Oraya gdip kendini odaya kapatarak, bir de ustune laf ederek herkesin huzurunu kacirmissin. Belki bu huylarin yuzunden, senin tabirinle ailen "yanis ata oynuyordur".
Dikkat et "el oglunu" da uzaklastirma kendinden, herkesin sabri bir yere kadardir.

ben olsam gitmezdim... bi süre gitmezdim hatta azıcık gönül koyardım ama küsmezdim nede olsa onlar benim ailem :KK22:

buarada eşin o yagmurda tufanda işe nasıl gitti?
götüreydi seni de 5 dklık yola:KK14:

Hakkat yaaa Arkadaslarin dedigi gibi, esiniz götürseydi, taksiye binseydiniz, minibüs falanda vardir heralde, hem zaten biseyde olmamis gidebilmissiniz yani bu kadar abartmaya ne gerek var... Hem madem bukadar alindiniz ne diye gidiyorsunuz, gitmeyin... Gidipte laf sokunca dahami iyi oluyor? Yanlis ata oynamakta ne cirkin bi laf kardes icin... Tavirlarinizdan rahatsiz oluyor olmasin aileniz? Hem ciddi bisey olunca nerden biliyorsunuz esinizmi ailenizmi yaninizda olcak? Hep kendi tarafinizdan bakmayin olaylara, karsi taraftan bakinca isler baya degisiyor...:KK14:

Limoncu nerelerdeydin yahu ozledim
Ben de seni taniyorsam sen Nuh tufaninda semsiyesiz kayiksiz tek ayak ustunde Bagdata gidersin bacim :KK66: ne rezil olcan kocana bosver ya sen bak keyfine tatlim :KK66:
Bende sordum nasilsin özledik seni diye cevap vermedi. :KK51:

limoncu nerelerdeydin.hoşgeldin.valla özellikle baktım konu açtın mı diye kaç gündür.
bence sana tavırları kaçmandan dolayı.diğer kardeşinin üzerine bu kadar düşmeleride onun da aynı hatayı yapma korkusu.
anlattıklarından ben bunu çıkardım.ama yine de sen sen ol ne ailenin ağzına kocan için laf ver ne de kocanın ağzına ailen için.
bir arkadaş söylemiş ne güzel 'tırnağın varsa kaşınırsın':KK51:

Zaten araba yola çıkacak değil mi araları da 5 dk mış, o yüzden şeker değilsin diyenlerin limoncunun başka konularında hırs çekip burda devam ettirdiğini düşünüyorum

yoksa evet eşi bırakabilirdi evet taksiyle gidebilirdi ama babası zaten yola çıkacaksa beni de alsın diye beklemesi normal

çok daha sinir olunası insanlar var objektif olun bence

benim anlamadıgım neden gittin madem ayrı var kayrı var otur evinde,evini temizle havandır mesela ne bileyim o eşinin hala unutamadıgım bornozunu at makineye evde vakit geçir

ailenlede yüz göz olmazdın be limoncu

bakın burada denk geldiğim konulardan anladığım kadarıyla babanızın tipik ataerkil bir karakteri var benim babam da anlattığınız kadar huysuz olmasa da az diktatör değildir. kendi babamdan düşünüyorum bizler bırak kaçarak evlenmeyi onun razı olmadığı bir evlilik yapacak olursak bizi evlatlıktan reddeder. Doğru mu yanlış mı orası tartışılır ama bu karakterdeki adamların bakış açıları genelde böyledir. Genel olarak düşünün bence babanızın size kırgınlığı geçmemiş ve bununla yüzleşin geçmeyecek de... benim anneannem ölene kadar sırf gurbet ele gelin gittiler diye her fırsatta kızlarını üzdü, onlara sitem etti.

kardeşinizle kendinizi kıyaslamayın bir tutmayın her anne baba ne olursa olsun evladını sever korur kollar ama arada bazı farklar vardır. sizin özelinizde söylemiyorum genel bir örnek vereyim beş parmağın beşi bir değil evlatlar arasında biri vardır mesela hayırlı evlattır aileyi en az üzendir onlara vefalı davranan gönüllerini kırmayandır onun yeri ayrıdır. neticede insanız her evladımızı sevsek de bize yar olanın yeri ayrıdır.

benzer bir durum benim ailemde de var. sorunlu bir ablamız var çocukluğundan beri evde ağız tadı huzur bırakmayan. hepimizin kalbini kıran. ailenin bütün fertleriyle barışık olduğu bir zaman dilimi yok denecek kadar azdır. şimdi ailem ablamı seviyor mu evet. başı dara düşse yanındalar. kendileri itiraf ettiği ölçüde zamanında yanlış yetiştirdiklerini başta çok taviz verdiklerini söylüyorlar. yaşadığımız son olayda evde öyle bir krize sebep oldu ki babam "kızım artık sen evine dön" demek durumunda kaldı. şimdi ablama yönelik tavırlarını gördüğümde evet evladımız diyorlar ama ne ondan bişey umuyorlar ne de ona ayrıcalıklı davranıyorlar. sevgilerini bile ifade etmiyorlar ona jestler fedakarlıklar yapmıyorlar.
şahsen bir anne olarak ne kadar kırgın olduklarını anlayabiliyorum. bu güne kadar bak büyüt okut, üstüne kahrını kaprisini çek diğer evlatlarına haksızlık yapacak noktalara gel sonra evlendir torun bak ama en ufak hoşuna gitmeyen durumda evlat sana sizden nefret ediyorum desin her fırsatta çocukluğundan dem vurarak ajitasyon yapsın...

sizin duruma gelecek olursak birinci faktörün rızasız evliliğiniz olduğu açık. ikinci olarak da şunu söylemek isterim. ben evin ne haksızlık yaşarsa yaşasın anne babasını el üstünde tutan onları üzecek bişeyler yapmaktan kaçınan ortalama yılda ya da iki yılda bir ufak tefek münakaşalar eden, alabildiğine fedakar hatta günah keçisi evladı olarak sadece bu olayınızdaki gibi bir telefon trafiği yaşayıp annemlerin evine gidince bu lafları söyleyip odama kapansaydım ailem bana çok sert tepki gösterirdi çok kırılıp bozulurlardı. belki gücünün yettiği olayı olurdu çünkü yumuşak tarafım bazen suiistimal edilebiliyor ama ailenizin sizin hakkınızda olumsuz yargılarına rağmen bu şekilde hareket edebiliyorsanız bence bir de ailenizi dinlemek lazım.

biraz özeleştiri yapmalısınız diye düşünüyorum. kardeşinizi bilmiyoruz ama gerçekten yanlış at mı acaba?

Ah ah keske benim babam sizin gibi evladi gorsede bizim kiymetimizi bilse.ablam sayesinde okudum 1 lira yol parasi vermisligi yoktur.okula gidecem gec kalmisim yagmur yagiyor yol param.yok beni arabayla birak dedim paramin olmadigini soyleyerek yengeni annesigile goturecegim dedi goturmedi
Universiteye sirilsiklam 5 kurussuz gittigim nice gunler var.simdi asgari ucrete calisiyorum para vermiyorum diye kotu davraniyor.ama evli olan ablam babami ayak islerinde kullandigi zaman kan beynime sicriyor.baba gel pirizi yap baba gel kornis dustu onu tak vs.halen daha babam.bana hizmet etsin havasinda.ama ben babami annem kadar sevemesemde tutarim.laf etmem kimseyede ettirmem.allah hayirsiz evlat etmesin.

Zaten araba yola çıkacak değil mi araları da 5 dk mış, o yüzden şeker değilsin diyenlerin limoncunun başka konularında hırs çekip burda devam ettirdiğini düşünüyorum

yoksa evet eşi bırakabilirdi evet taksiyle gidebilirdi ama babası zaten yola çıkacaksa beni de alsın diye beklemesi normal

çok daha sinir olunası insanlar var objektif olun bence

ben de eşinin bırakmasını söyledim. ama hırsım oldugu ıcın değil.
damat bey arıyor ''gelin alın yagmurda ıslanmasın'' diyor. bu bile benim sinir olmam için bir nedendir damada ya da geline.
karısı ıslanmasın diye çok düşünüyorsa başkasına emir vermek yerine kendi çabalayacak.

üstüne üstlük ''annen daha a demeden baban arkadan atladı'' ''ben olmasan senin halin nice olur''' diye dolduruşa getirmeye ne gerek var ki? ''ben annenleri aradım işleri varmış hadi ben seni bırakayım '' diyerek yola düşebilirdi eğer karısını üzmek istemeseydi ya da çok düşünseydi.

babası damadın lafını tutmadı diye bir anda dünyanın en fenası oldu, damat bey de kayınpederini arayp''gel al'' dediği için dünyanın en mükemmel kocası oldu.

Senin o yorumu yapmak için mantıklı nedenlerin olabilir biçok üye alenen konu sahibini sevmediği için yorum yapıyo evde niye yalnız kalamıyosun mantıklı bi soru mu, demek ki kalamıyo

Senin o yorumu yapmak için mantıklı nedenlerin olabilir biçok üye alenen konu sahibini sevmediği için yorum yapıyo evde niye yalnız kalamıyosun mantıklı bi soru mu, demek ki kalamıyo

Evet çoğu konuda var aynı sebebi, başına gelen harfliler mevzusu ama düzeltmek için çabası var mı, yok. Ben de evde yalnız kalamazdım ve bamyayı sevmezdim ama şimdi bamyaya bayılıyorum, zorunda hissettiğimde de paşa paşa kalıyorum yalnız başıma. Kalmasam gidip kimin başına ekşiyim yani, bir çekerler, iki çekerler üçüncü de illallah derler çünkü. :110:

Limoncu haklı olabilirsin, geçerken senide alabilirlerdi ama eşinde arayıp metezore gelin alın dememeliydi, eski konundan hatırladığım kadarıyla baban hala tavırlı, kaçma mevzusundan dolayı bu sebeple alacağı varsada almamış seni inadından. Sen arayıp baba size geleceğim, benide alırmısın gecerken deseydin baban alırdı seni diye düşünüyorum. Birde eşinin baban atladı ordan şöyle dedi, böyle dedi diye seni doldurması da yanlış. Hiç iyi niyetli bir davranış değil bu, oyuna geliyorsun söyleyeyim. Bu kadar mevzunun üzerine gitmemeliydin zaten, oturmalıydın evinde. Gidip laf edip, odaya kapanman yanlış, heleki kardeşin için söylediklerin daha da yanlış. Daha önceki konunda söylemiştim, seni genel anlamda samimi buluyorum, açık yürekli, içi dışı bir olduğunu düşünüyorum ama bu konuda eşinde sende hatalısın maalesef. Herşeyi bir kenara bırak seni büyüten o anneye babaya sırt çevirerek evlenmişsin, bırakta biraz sitem etsinler, biraz tavırlı olsunlar,o kadar hakları vardır üzerinde, onlar içinde kolay değildir emin ol.

Evet çoğu konuda var aynı sebebi, başına gelen harfliler mevzusu ama düzeltmek için çabası var mı, yok. Ben de evde yalnız kalamazdım ve bamyayı sevmezdim ama şimdi bamyaya bayılıyorum, zorunda hissettiğimde de paşa paşa kalıyorum yalnız başıma. Kalmasam gidip kimin başına ekşiyim yani, bir çekerler, iki çekerler üçüncü de illallah derler çünkü. :110:

anne babasına nazı geçsin istiyo demek ki, 5 dk mesafede kendini yalnız kalmaya zorunlu hissetmiyo, ha belki benim gibi batmanda olsa zorunlu olur ben ikide bir anne gel diyemem çünkü, zaten ailesinden medet ummaktan vazgeçtiği gün gemileri yaktığı gün olacak bence

X