Ailenin sana ve kardesine ayri davranmasi, senin ve kardesinin de onlara farkli davranmasindan ileri geliyor diye dusunuyorum,. Bilmem anlamis misindir? Bunun yanisira, konularin ve cevaplarindan anladigim kadariyla "hep bana rabbena" havalarinda, bencil bir insansin. Cevrene karsi fazla zahmetli ve masraflisin, kaprisli, istekli, garip birisin. Ailene dedigin "yanlis ata oynuyorsunuz ama pisman olacaksiniz" gibi bir laf bile senin garip kisiligini gosteriyor. Bu laf son derece itici, ve kotu niyet barindiran bir laf. Neyin ati, neyin oynamasiymis ki bu? Kisi kendinden bilirmis, sen insanlari nasil goruyor, kafanda nasil bir denklem kuruyorsun bilmiyorum, ama bu laflarin ve davranislarin cok itici. Sonra gidip kapiyi kapatman, soylenip durman... Neymis, 5 dakikalik yola gelmemis... Sen gittigin o eve huzursuzluk goturuyorsun, insanlarin sinirlerini bozuyorsun. Eski yaptiklarin da eklenince tavir goruyorsun, hos gorulmuyorsun. Anlamadin mi? Daha niye surekli oradasin ki? Kocan gece calisiyorsa ona gore baska care bul kendine, babanin evine gidip durma bu kadar. Belli ki hoslanmiyorlar bu derece gitmenden.
Hani bir laf vardir "evlat olsa sevilmez". Senin evlat olarak sevilmedigini soylemiyorum, ama bazi seyler evlat da olsa cekilmiyor demek ki. Oncelikle kendi hareket ve tavirlarina ceki duzen vereceksin, sonra cevrenin davranislarina bakacaksin.
Malesef sen yapip yapip hala bas taci edilemezsin. Beklentilerin yanlis. Baban sana ve esine giciksa, bir sebebi vardir. Diger kizinin ustune daha fazla dusuyorsa bir de ona sormali neden diye degil mi? O kiz nasil, sen nasilsin davranis, tutum olarak, bunlara bakmali.
Biraz oz elestiri.