eşime ikinci çocuğu yapsak mı dedim, dalga geçti :(

TURKUAZZZ

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2011
137
60
benim iki buçuk yaşında bir çocuğum var. çocuğum doğduktan sonra işimi bıraktım. şimdi kreşe başladı ve ben de işe girmeyi planlıyorum. ama bugün acaba ikinci çocuk olsa mı diye düşünürken eşime açtım bu fikri. o da ikinci çocuk olmadan önce işe gir sonra doğunca tekrar çık dedi ( benim hayatım oyun sanki ben şimdi doğursam ikinci de büyüdüğünde işe girsem? diyordum)... ve eşim dalga geçerek doğum yaptıktan sonra annenlerin oraya taşınırız dedi. ( yani ben zor anlarımda annem yanıma gelebilsin diye hep bi taşınma hevesinde oldum ama hiç dillendirmemiştim bunu farketmiş dalga geçiyor ) ben de kızdım tabi.. hadi git yat gece bi düşün dedi saçma sapan tavırlar ... belki dert değil ama ne biliyim paylaşmak istedim

Yani tam şeyapamadım ama koskoca "çocuk" mevzusunun içinde annenin yardımına muhtaç olma kısmına takılıp orayla dalga geçtiyse, annene az bişey takık sanki.

valla bence niyaetin varsa yap cünkü arası cok olmasın 2.5 dogdugunda 3.5 olucak 1 senede öyle durursun büyük okula baslar kücüge annene yada krese veririsin ohh misss

esin nerden bilecek senin içinden geçiyor
adam ciddi soylemis olamazmi
iki çocuk olup bide çalisinca anneye yakin oturmak Allahin emri, bunu bende soylerim hiç siizi tanimadan :)

esin nerden bilecek senin içinden geçiyor
adam ciddi soylemis olamazmi
iki çocuk olup bide çalisinca anneye yakin oturmak Allahin emri, bunu bende soylerim hiç siizi tanimadan :)
yok yok ciddi değil , ailemin oraya taşınmamıza karşı sonra elalem ne der anası babası ne der...

valla bence niyaetin varsa yap cünkü arası cok olmasın 2.5 dogdugunda 3.5 olucak 1 senede öyle durursun büyük okula baslar kücüge annene yada krese veririsin ohh misss
iki çocuk olduktan sonra iş hayatı beni korkutuyor hiç çalışamayacakmışım gibi geliyor

iki çocuk olduktan sonra iş hayatı beni korkutuyor hiç çalışamayacakmışım gibi geliyor
eger simdi yapmazsam ilerde yapmama ihtimalin daha cok cünkü rahata alısıcaksın cocu büyücek belki sen ise giriceksin aman dicen simdi isim iyi 1 cocukta var ne gerek var ama suan yaptım yaptım insnaın hayatında bence en önemli oldugu sey cocukları ve cocuklar icinde kardes düsüncese sen öldügünde ona kardesinden baska kimseyi bırakmıcaksın

merak ettim cocugun kız erkek

dünya tatlısı bir kızım var teyzesi

Yanlış anlamayın ama bir evladınız varken 2. çocuğu düşünmeniz için biraz birikiminiz olmalı diye düşünüyorum. Çalışıp biraz para biriktirseniz de kızınız 5-6 yaşına gelince bir kardeş düşünseniz daha mantıklı olur sanki. Çünkü çocuk yapmak değil de çocuğa bakabilmek önemli. Yani biraz daha iyi imkanlara sahip olmalısınız ve kendiniz çocuğunuza bakmalısınız anneniz akrabanız bilmem kim değil. (Siz bakıyorsanız bilemem konuda "anne" muhabbeti geçtiği için yazdım) Bence birikim yapın, ev ekonomisine katkınız olsun, bir işe girin. Öyle daha sağlıklı koşullarda çocuklar yetiştirin.

Dalga geçtiğini düşünmedim ben nedense, eşin çalışmanı istiyor sanırım, belki maddi anlamda Planı'nı ona göre yaptı sonrada senin istediğin gibi annenlerin yanına taşınmayı kabul edip annen çocuk icin yardımcı olurken sende tekrar işe girersin diye düşünmüş olabilir

Maddi skntiniz yoksa yapin.. Allah verirse tabii.. Buarada yas kac?? Ben esimi zorka 2. Ye ikna ettim.. Rabbim yeterki saglik versin evlatlarimiza bizlere... En onemli sey bu cunku...

Belkide eşiniz çocuk istemiyor o yüzden böyle davranmıştır sordunuzmu eşinize yapsakmı demek yerine

dert edip uzulecek bsy degil.. sen olumlu bakmissin, esin olumsuz; cocuk bu sonucta, kolay sorumluluk degil.. bi de cocugunhz daha kucuk, belki bu yuzden esinin aklinda bile yoktu ve sakaya vurdu.. buyutmeyin..

bunda bişey yokki üzülücek :) eşiniz önce çalışmanızı istiyor maddi durum nedeniyle sanırım,ilk çocukla ilgili annene ihtiyaç duymuşsun doğal olarak ve yakına taşınmak istemişsin ama işte erkekler bazı şeyleri gereksiz görürler düz düşünürler, o yüzden o konuda anlamasını bekleme, kafana takma bence şakayla karışık söylrmiştir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…